fb

Αναζητώντας τα θαύματα του Βορρά, Φινλανδία και Σουηδία | 02.07.2024

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1699€

Περιγραφή

Έχετε φανταστεί ποτέ πως είναι οι χειμερινοί προορισμοί το καλοκαίρι και τι πραγματικά κρύβεται κάτω από όλο αυτό το χιόνι όταν λιώσει; Το Versus Travel έρχεται για να σας λύσει όλες τις απορίες, αφού σας ετοίμασε ένα μοναδικό εξερευνητικό ταξίδι στη Σκανδιναβική χερσόνησο... Σουηδία και Φινλανδία σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

Στο άκουσμα των ονομάτων τους, ο επισκέπτης φαντάζεται ατελείωτες χιονισμένες εκτάσεις, λίμνες θαμμένες κάτω από τον πάγο, κωνοφόρα δάση, αμέτρητες φυσικές ομορφιές αλλά και δύο κράτη φιλελεύθερα, όπου ο πολίτης νιώθει πως μπορεί να δημιουργήσει και να βρει τη θέση του σε μια κοινωνία δίκαιη και άκρως δημοκρατική. 

Η Φινλανδία και η Σουηδία, στα βόρεια σύνορα της Ευρώπης, φιγουράρουν δίκαια στις πρώτες προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Το Versus Travel σας ταξιδεύει στις δύο αυτές χώρες σε ένα ταξίδι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, με σημασία στη λεπτομέρεια ώστε να τις γνωρίσουμε όσο πιο εξονυχιστικά γίνεται. Δίνοντας έμφαση στη νότια Σουηδία, εκεί όπου συναντά κανείς το πανέμορφο και μυστηριακό νησί Gotland, αλλά και στον καμβά που δημιουργούν οι χίλιες λίμνες της Φινλανδίας, σας υποσχόμαστε ένα ταξίδι αλησμόνητων εμπειριών, στη γη όπου τα θαύματα της φύσης αλλά και των ανθρώπων δεν σταματούν ποτέ.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΤΖΟΝΚΟΠΙΝΓΚ

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια αναχωρεί για το αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και σπουδαιότερο λιμάνι της. Κατά την άφιξή μας, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ξενάγησή μας.

Σήμερα θα επισκεφτούμε την εκκλησία-ορόσημο Masthuggskyrkan με την εκπληκτική θέα. Θα γνωρίσουμε τα κεντρικά σημεία της πόλης: το Πολιτιστικό Κέντρο (Götaplatsen) με το Μουσείο Τέχνης, το Μέγαρο Μουσικής και το Κέντρο Πόλης. Θα περάσουμε από το Πολιτικό Διοικητικό Κέντρο όπου θα δούμε το άγαλμα του ιδρυτή Gustav Adolf. Θα επισκεφθούμε επίσης το Πολιτιστικό καταφύγιο Klippan με τη σπουδαία ιστορία, το λιμάνι με την εκκεντρική ψαραγορά Feskekorka.

Συνεχίζουμε για την πόλη Τζονκόπινγκ, στις όχθες της λίμνης Βάτερν. Το κέντρο της πόλης αποτελείται από γραφικά σοκάκια και κανάλια, θαρρείς και τη χωρίζει σε τρεις λίμνες. Στα ανατολικά  βρίσκεται ο παλιός μύλος της Huskvarna όπου κατασκευάζονται και πωλούνται όπλα, συσκευές και οχήματα της παγκοσμίου φήμης μάρκας Husqvarna από τον 17ο αιώνα. Αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΝΚΟΠΙΝΓΚ – ΚΑΛΜΑΡ – ΒΑΚΧΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη Καλμάρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης κομητείας, δίπλα στη Βαλτική Θάλασσα και σύντομα βλέπουμε μπροστά μας το επιβλητικό μεσαιωνικό της κάστρο. Θα ακολουθήσει περιήγηση στα καλντερίμια του. Η παραθαλάσσια πόλη Kαλμάρ βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Σμάλαντ και είναι πολύ δημοφιλές αξιοθέατο το καλοκαίρι. Το κάστρο της αποτελεί και το σύμβολό της. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Όλαντ, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας, το οποίο φημίζεται για τους 350 ανεμόμυλους που διαθέτει. Συνεχίζουμε για την πόλη Βακχό, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΤΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ – ΒΑΚΧΟ – ΒΙΣΜΠΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το νησί Γκότλαντ και την πρωτεύουσά του, το Βίσμπι, αρχικά οδικώς και στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς.  Η ιστορία του μας ταξιδεύει στην εποχή των Βίκινγκς, τότε που το νησί υπήρξε κέντρο δύναμης. Λόγω των μοναδικών πολιτιστικών της αξιών, η Χανσεατική πόλη του Βίσμπι έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της UNESCO ως μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Πίσω από το τείχος της πόλης με τους 44 πύργους φρουράς, αυτή η μεσαιωνική πέτρινη πόλη σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Θα επισκεφθούμε τους βοτανοφύλακες, θα κάνουμε μια βόλτα στην παλιά μεσαιωνική πόλη, θα δούμε το ερείπιο του Αγίου Κλέμενς, τον Καθεδρικό Ναό του κτλ.

Κουρασμένοι αλλά γοητευμένοι από την υπέροχη ατμόσφαιρα που συναντά κανείς εδώ, θα διανυκτερεύσουμε.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΣΜΠΙ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Η μέρα ξεκινάει με περιήγηση στη Δυτική Ακτή του Γκότλαντ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας πηγαίνοντας στους τεράστιους βράχους του Högklin από όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη ακτογραμμή και τη θέα στο Βίσμπι. Στο Gnisvärd στην ενορία Tofta θα βρούμε ένα γραφικό ψαροχώρι που χρονολογείται από το 1700. Θα επισκεφθούμε έναν ασυνήθιστο τάφο από την εποχή του Χαλκού. Οι ταφόπλακες είναι διατεταγμένες σε σχήμα πλοίου ώστε να μεταφέρει τους νεκρούς του στην αιωνιότητα. Στο νησί υπάρχουν περίπου 92 μεσαιωνικές εκκλησίες, κάποιες εκ των οποίων παραμένουν επισκέψιμες. Συνεχίζουμε με την ενορία Fröjel, όπου θα δούμε τον πέτρινο χώρο ταφής Gannarve από την Εποχή του Χαλκού.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Βίσμπι και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο φέρυ για Στοκχόλμη. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΒΡΑΔΙΝΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥ

Η επίσκεψη της Στοκχόλμης, μιας πόλης που συχνά αναφέρεται ως η Βενετία του Βορρά, ξεκινά από το Fjällgatan για να απολαύσει κανείς τη μαγευτική θέα της σουηδικής πρωτεύουσας, η οποία απλώνεται σε 14 νησιά με τη λίμνη Mälar στη μία πλευρά και τη Βαλτική Θάλασσα στην άλλη. Θα δούμε την Παλιά Πόλη με τα συναρπαστικά, στενά πλακόστρωτα σοκάκια, το Βασιλικό παλάτι, τον καθεδρικό ναό και το Δημαρχείο, όπου πραγματοποιούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απονομή του ετήσιου βραβείου Νόμπελ. Στο νησί Djurgården, το οποίο επίσης θα επισκεφτούμε, βρίσκονται πολλά από τα ωραία μουσεία της πόλης.

Το βράδυ μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: Θα διανυκτερεύσουμε σε πλοίο καθοδόν προς την πόλη Τούρκου, διασχίζοντας έτσι τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Σουηδίας και Φινλανδίας. Μια υπέροχη μεταμεσονύχτια κρουαζιέρα στη Βαλτική Θάλασσα, κατά την οποία θα απολαύσουμε το δείπνο μας εν πλω.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΚΟΥ – ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ (Λίμνες της Φινλανδίας)

Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το πρωινό μας στο πλοίο. Η διαδρομή είναι μεγάλη αλλά άκρως απολαυστική και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνεις τον όμορφο ζεστό πρωινό ήλιο στη συνήθως παγωμένη θάλασσα της Βαλτικής. Με το που φτάσουμε στο Τούρκου, είμαστε πλέον στη Φινλανδία και αναχωρούμε απευθείας για τη Γιβάσκιλα μέσω Ταμπέρε. Κατά τη διαδρομή θα κάνουμε στάση στην περιοχή Πιινίκι με το ομώνυμο πάρκο και τον πύργο παρατήρησης. Ο πύργος από κόκκινο γρανίτη, ύψους 26 μέτρων, βρίσκεται στη μεγαλύτερη κορυφογραμμή με χαλίκι στον κόσμο. Άνοιξε το 1929 στην 150η επέτειο της πόλης του Τάμπερε. Η υπέροχη θέα στο Τάμπερε, με τις γαλάζιες λίμνες και τα καταπράσινα δάση, κάνει τον πύργο ένα από τα πιο προσφιλή αξιοθέατα της χώρας. Θα ακολουθήσει κρουαζιέρα στη λίμνη Pyhajarvi. Η θαυμάσια φύση της λίμνης κυριολεκτικά θα μας καταπλήξει. Στη συνέχεια, θα αποβιβαστούμε στο λιμάνι Laukontori στην καρδιά του Τάμπερε για μία σύντομη περιήγηση.

Επόμενος σταθμός μας η πόλη Γιβάσκιλα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ – ΣΑΒΟΝΛΙΝΑ – ΜΙΚΕΛΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το Αανεμάκι, όπου μεταξύ άλλων θα ανέβουμε στον ομώνυμο πύργο επιφυλακής. Από εκεί μπορούμε να θαυμάσουμε το εκπληκτικό τοπίο της λίμνης του Keitele, ενώ το βλέμμα μας θα χαθεί κυριολεκτικά στον ορίζοντα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη Σαβονλίνα, όπου δεσπόζει επιβλητικό το κάστρο Ολαβινλίνα, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η κατασκευή του κάστρου ξεκίνησε το 1475. Ο γεννημένος στη Δανία ιδρυτής του κάστρου, ιππότης Erik Axelsson Tott, αποφάσισε ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια ισχυρή οχύρωση για την προστασία των εξαιρετικής σημασίας περιοχών της Φιλανδίας. Το κάστρο επρόκειτο να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις από τα ανατολικά και να εγγυηθεί τον έλεγχο της Σαβονίας για το Σουηδικό Στέμμα. Η ιστορία του κάστρου είναι ένα μείγμα αγώνων εξουσίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεσαιωνικές συγκρούσεις όπλων, κανονιών που βρυχώνται και καθημερινές δουλειές μέσα στα χοντρά τείχη του κάστρου. Στους πρόποδες του κάστρου θα πάρουμε μια αίσθηση της παλιάς πόλης με τα ξύλινα σπίτια και τις λεωφόρους. Συνεχίζουμε για την πόλη Μικέλι , όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΚΕΛΙ – ΕΛΣΙΝΚΙ

Αναχωρώντας για το Ελσίνκι, μπορούμε προαιρετικά να ζήσουμε την εμπειρία του Floating σε μια από τις όμορφες λίμνες της χώρας. Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία όπου μπορούμε να γίνουμε μέρος του κόσμου για λίγο. Μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την ενέργεια και την ηρεμία της φύσης που περιβάλλεται από νερό. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς το συναίσθημα με λόγια, γι’ αυτό πρέπει να το ζήσει. Επόμενος σταθμός μας το Λάχτι. Θα απολαύσουμε την περιήγηση στην πόλη με τα μουσικά σιντριβάνια, στην όχθη της λίμνης Pikku-Vesijärvi.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ελσίνκι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

 

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η περιήγησή μας στην πόλη του Ελσίνκι. Η πόλη ιδρύθηκε το 1550 και η διαδρομή της στον χρόνο μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο νεοσύστατος καταυλισμός επλήγη από φτώχεια, πολέμους και αρρώστιες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεινε ως μικρή, χαμηλής σημασίας παραλιακή πόλη, επισκιασμένη από τα πιο ακμάζοντα εμπορικά κέντρα στη Βαλτική περιοχή. Μόνο μετά την ήττα της Σουηδίας από τη Ρωσία κατά τον Φινλανδικό Πόλεμο και την επακόλουθη προσάρτηση της Φινλανδίας από τη Ρωσία με την ονομασία αυτόνομο Μεγάλο Δουκάτο της Φινλανδίας το 1809, άρχισε να αλλάζει πραγματικά.  Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στη φινλανδική πρωτεύουσα θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως την εκκλησία του βράχου, τον Λουθηρανικό Καθεδρικό Ναό του Ελσίνκι, τη Γερουσία, το Πανεπιστήμιο και τη Βιβλιοθήκη του Ελσίνκι, το μνημείο του Σιμπέλιους, το Ολυμπιακό στάδιο και τη νέα Όπερα.

Προς το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση αναχώρησής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα ακόμα σπάνιο και εξερευνητικό ταξίδι του Versus, από αυτά που τόσο πολύ μας αρέσει να πραγματοποιούμε. Αυτή τη φορά κατευθυνόμαστε προς τα βόρεια της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα σε δυο από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες της Σκανδιναβίας. Ο λόγος φυσικά για τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Οι βασίλισσες του Αρκτικού Κύκλου, μας υποδέχονται για να μας δείξουν ότι δεν είναι μόνο γεμάτες χιόνι, καθώς όταν το καλοκαίρι αυτό λιώσει, εμφανίζεται η υπέροχη εξοχή τους την οποία και θα ανακαλύψουμε.

Εκτός από τις μεγάλες πόλεις όπως είναι το Γκέτεμποργκ και η πρωτεύουσα Στοκχόλμη στη Σουηδία, και η Φινλανδική πρωτεύουσα Ελσίνκι, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε άγνωστες γωνιές των δυο χωρών, όπως είναι το μεσαιωνικό νησί Γκότλαντ στη νότια Σουηδία, η Σαβονλίνα με το εντυπωσιακό κάστρο Ολαβινλίνα, αλλά και η κρουαζιέρα μας στις χίλιες λίμνες της Φινλανδίας είναι μερικά από αυτά που θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη μας.

Μπορεί τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία να είναι γνωστές ως χειμερινοί προορισμοί, το Versus όμως έρχεται για να σας αποδείξει ότι είναι εξίσου όμορφες και το καλοκαίρι, με τις καταπράσινες πεδιάδες και τον καταγάλανο ουρανό. Μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα και ψάχνουν το κάτι παραπάνω στα ταξίδια τους.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα στις πόλεις που επισκεπτόμαστε, με πρωινό.
  • Τέλειες πτήσεις με άφιξη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και αναχώρηση από το Ελσίνκι της Φινλανδίας.
  • Θα διασχίσουμε τα θαλάσσια σύνορα Σουηδίας-Φινλανδίας με βραδινό πλοίο στο οποίο θα διανυκτερεύσουμε, απολαμβάνοντας επίσης δείπνο και πρωινό.
  • Μαζί θα ζήσουμε τη συγκλονιστική εμπειρία της νότιας Σουηδίας, όπου η φύση αγκαλιάζει μοναδικά τον άνθρωπο.
  • Θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό νησί Γκότλαντ και θα περπατήσουμε στους δρόμους του. 
  • Θα δούμε τις ωραιότερες λίμνες της Φινλανδίας, της χώρας όπου ο αριθμός τους ξεπερνά τις χίλιες. 
  • Θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Φινλανδίας και της Σουηδίας και θα έρθουμε σε επαφή με λεπτομέρειες που αναμφίβολα θα μας καταπλήξουν.
  • Θα γίνουμε μέρος της Ιστορίας στη μεσαιωνική Καλμάρ.
  • Θα ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία του lake floating.
  • Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και επιστροφή από το Ελσίνκι της Φινλανδίας.
  • Διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα στις πόλεις που επισκεπτόμαστε, με πρωινό.
  • Κρουαζιέρα στη λίμνη Pyhajarvi και βραδινή κρουαζιέρα στη Βαλτική από Στοκχόλμη προς Τούρκου με δείπνο και πρωινό.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 490€

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1952

02/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:20

KL 1231

02/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

09:50

11:20

KL 1254

10/07/2024

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:10

19:40

KL 1957

10/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 490 €
Twin Room 1699 € 490 €
Triple Room 1699 € 490 €
Single Room 2159 € 490 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1919 € 490 €
Twin Room 1919 € 490 €
Triple Room 1919 € 490 €
Single Room 2379 € 490 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2439 € 0 €
Twin Room 2439 € 0 €
Triple Room 2439 € 0 €
Single Room 2899 € 0 €

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. 

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα στις πόλεις που επισκεπτόμαστε, με πρωινό.
  • Τέλειες πτήσεις με άφιξη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και αναχώρηση από το Ελσίνκι της Φινλανδίας.
  • Θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Φινλανδίας και της Σουηδίας

 

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

2/7

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info