fb

Ανεξερεύνητη Δυτική Κίνα , Κιργιστάν - Στο Δρόμο του Μεταξιού | 19.07.2024

Διάρκεια: 22 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4999€

Περιγραφή

Σε αυτό το ταξίδι μάς δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε δύο περιοχές «διαμάντια» της κεντρικής Ασίας, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν αίνιγμα για το ευρύ κοινό που σπάνια τις επισκεπτόταν. Αυτό όμως αλλάζει χάρη στο Versus Travel που καταφέρνει για ακόμα μια φορά να μας εξασφαλίσει ασφάλεια και σιγουριά στο ταξίδι μας στο κέντρο της Ανατολής.

Ξεκινώντας από τη γοητευτική Κίνα και το πολύβουο Πεκίνο, κατευθυνόμαστε προς τα Δυτικά, εκεί όπου χρόνος φαίνεται να μην το έχει επηρεάσει και κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν και την ιστορία. Απολαμβάνοντας μεγαλειώδη εθνικά μνημεία όπως η Απαγορευμένη Πόλη, ο Πήλινος Στρατός και το Σινικό Τείχος, το μοναδικό επίγειο οικοδόμημα που φαίνεται από το διάστημα, παίρνουμε το Δρόμο του Μεταξιού και ακολουθούμε τα χνάρια των εμπόρων περασμένων αιώνων μέσα από εντυπωσιακές πόλεις και ανεξερεύνητα χωριά.

Το ταξίδι μας όμως δεν σταματά εκεί. Συνεχίζουμε προς την καρδιά της Ασίας, και τα βήματα θα μας φέρουν στο γειτονικό Κιργιστάν με το εντυπωσιακό φυσικό του πλούτο, τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία όπως η πόλη Μπισκέκ και η κοιλάδα Τσον Κεμίν, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να νιώσουμε για λίγο Κιργίζιοι και να ζήσουμε σαν τους ντόπιους, να κοιμηθούμε μέσα σε γιούρτα και να δούμε πώς γίνονται τα περίφημα χαλιά του Κιργιστάν.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΕΚΙΝΟ

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο και ετοιμάζεται για την πτήση αναχώρησής της. Το συναρπαστικό ταξίδι μας στα βάθη της ανατολής ξεκινάει με προορισμό την πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο.

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Φτάσαμε στο Πεκίνο, μια μοντέρνα πόλη 22.000.000 κατοίκων, που ιδιαίτερα μετά το «λίφτινγκ» ολυμπιακών διαστάσεων που δέχτηκε με αφορμή τη διοργάνωση και φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008, μετετράπηκε σε μία όμορφη, σύγχρονη μητρόπολη, με πολύ πράσινο, μεγαλοπρεπή βουλεβάρτα και φουτουριστικά κτίρια κορυφαίων διεθνώς αρχιτεκτόνων. Με ιστορία 3.000 ετών και πλέον, ως πρωτεύουσα τους τελευταίους οχτώ αιώνες, διαθέτει σήμερα έναν άπειρο αριθμό πολιτιστικών θησαυρών που προκαλούν τη διεθνή προσοχή συνεχώς. Κέντρο πολιτικής, πολιτισμού και διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, τις ξένες πρεσβείες και τα γραφεία πολυεθνικών εταιριών.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΙΕΝΑΝΜΕΝ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ – ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Ολόκληρη η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην αιώνια πόλη, τη «Βόρεια πρωτεύουσα» το Πεκίνο, χοάνη μίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς με την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία της «Ουράνιας Ειρήνης»,  Τιέν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. 

Παρατηρήστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της: αυτό του Λαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντί του το Εθνικό Μουσείο, στο κέντρο της το Μνημείο των Ηρώων του Λαού (ένα γρανιτένιο μονόλιθο με ανάγλυφες παραστάσεις μνημόνευσης  όσων έπεσαν για τους σκοπούς της κομμουνιστικής επανάστασης) και προς τα νότια το επιβλητικό Μαυσωλείο του προέδρου Μάο Τσε Τουνγκ. 

Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι ο Ναός του Ουρανού, το λαμπρότερο μνημείο της πόλης, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της χώρας, εξαίρετο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Μίνγκ και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα λατρείας της αρχαιότερης θεότητας των Κινέζων, του Ουρανού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ

Ξεκινάμε σήμερα για το Σινικό Τείχος. Θρυλικό, παραμυθένιο, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα, δόξα των Κινέζων, σαν ένας μεγάλος κοιμώμενος δράκος που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και τα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Μια φορά να σταθεί στο Σινικό Τείχος είναι όνειρο κι επιταγή για κάθε Κινέζο. Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο πέρασμα «Τζιου Γιονγκ Γκουάν», ακολουθούμε το πλήθος των Κινέζων, πραγματοποιώντας έτσι και το δικό μας όνειρο να σταθούμε και να περπατήσουμε πάνω του. 

Ακολουθεί η παρακείμενη νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με τη γεωμαντική τέχνη του Φενγκ Σούι, δεκατρείς αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα-φύλακες των τάφων, θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας, σύμβολο μακροζωίας και το ταφικό σύμπλεγμα του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. 

Επιστροφή το απόγευμα στο Πεκίνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου εκτός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ – ΞΙΑΝ (ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΒΟΛΙΔΑ): Ξενάγηση

Νωρίς το πρωί επιβιβαζόμαστε στο τρένο-βολίδα για Ξιάν. Η Ξιάν είναι η πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινεζικού πολιτισμού, η πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της «Αυτοκρατορίας του Κέντρου», έντεκα δυναστειών και μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις του αρχαίου κόσμου. Ο «Δρόμος του Μεταξιού» ξεκινούσε από εδώ και οι ξένοι πρέσβεις και έμποροι έφερναν μαζί τους θρησκείες και πολιτισμούς ξένους. Στην πόλη έχει διατηρηθεί μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσουλμανική κοινότητα έως τις μέρες μας.

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τα οποία εκτείνονται σε μήκος 16 χιλιομέτρων και θα θαυμάσουμε την  επταώροφη “Μεγάλη  Παγόδα της Άγριας Χήνας”, το μόνο κτίσμα της δυναστείας των Τανγκ που σώζεται στην πόλη και αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής των Τανγκ. Με τα κίτρινα τούβλα και τη φτωχή διακόσμηση της φαντάζει απέριττη και μεγαλειώδης. 

Αργότερα θα απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα χορού και μουσικής της Δυναστείας των Τανγκ μαζί με το δείπνο μας.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΞΙΑΝ (ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ) – ΛΑΝΤΖΟΟΥ

Σήμερα το Ξιάν είναι ο σημαντικότερος προορισμός των επισκεπτών της Κίνας, αφού εδώ έγινε το 1974 μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, ίσως η σημαντικότερη του 20ού αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ταφικό κτέρισμα της ανθρωπότητας.

Αυτό το θαύμα θα επισκεφτούμε σήμερα, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό μνημείο: το Μουσείο των 6.000 πήλινων στρατιωτών σε φυσικό μέγεθος, που στέκουν φύλακες στο Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ Τι, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου 2.300 χρόνια, καθώς και το Μουσείο με τα μπρούντζινα άρματα. Μια μαρτυρία της δύναμης, της ανάπτυξης και της ακμής της χώρας κατά την περίοδο της ολιγόχρονης Δυναστείας των Τσιν (221-206 π.Χ.).

Έπειτα, με το τρένο-βολίδα θα προσεγγίσουμε το Λαντζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού στη Βορειοδυτική Κίνα. Η πόλη αυτή είναι χτισμένη στις όχθες του Κίτρινου Ποταμού, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, και αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο που συνδέει τις δυτικές με τις ανατολικές επαρχίες. Τον 3ο αιώνα π.Χ., κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τσιν, αποτέλεσε τμήμα του «Δρόμου του Μεταξιού», ενώ επί δυναστείας Χαν ήταν γνωστή ως «χρυσή πόλη» λόγω της στρατηγικής της θέσης. Το 1920 έγινε το επίκεντρο της σοβιετικής επιρροής στην Κίνα, αλλά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκε σφοδρά από τους Ιάπωνες. 

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΛΑΝΤΖΟΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΜΠΙΓΚΛΙΝΓΚ

Το πρωί θα επισκεφθούμε το επαρχιακό Μουσείο Γκανσού, ένα σημαντικό μουσείο τοπικής ιστορίας, στις συλλογές του οποίου περιλαμβάνονται πάνω από 350.000 αντικείμενα.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα φημισμένα σπήλια Μπίγκλινγκ, τα γεμάτα σκαλιστούς Βούδες. Πρόκειται για μια σειρά από σπηλιές γεμάτες βουδιστικά γλυπτά σ’ ένα φαράγγι κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού. Τα σπήλαια ήταν ένα έργο σε εξέλιξη για περισσότερο από μια χιλιετία. Οι εργασίες στο πρώτο σπήλαιο ξεκίνησαν γύρω στο 420 μ.Χ., στο τέλος του δυτικού βασιλείου Τσιν. Το στυλ κάθε σπηλιάς απεικονίζει ουσιαστικά την τέχνη κάθε δυναστείας με την οποία συνδέεται. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι σεισμοί, η διάβρωση και οι λεηλασίες κατέστρεψαν πολλά από τα σπήλαια και τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

Συνολικά υπάρχουν 183 σπήλαια, 694 πέτρινα αγάλματα και 82 γλυπτά από πηλό. Κάθε σπήλαιο είναι σαν ένας μικροσκοπικός ναός γεμάτος βουδιστικές εικόνες. Αυτές οι σπηλιές κορυφώνονται σε ένα μεγάλο φυσικό σπήλαιο όπου ξύλινοι διάδρομοι τυλίγουν επισφαλώς την πρόσοψη του βράχου σε κρυμμένες σπηλιές, στην πλευρά του γκρεμού και στον γιγάντιο Μαϊτρέγια Βούδα, που έχει ύψος πάνω από 27 μέτρα.

Επόμενος σταθμός μας η Σιδερένια Γέφυρα του Κίτρινου Ποταμού. Πρόκειται για μια σιδερένια γέφυρα πάνω από τον Κίτρινο Ποταμό, στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Λαντζόου. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1907 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια μετά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΛΑΝΤΖΟΟΥ – ΓΟΥΓΟΥΕΙ – ΤΣΑΝΓΚΓΙΕ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Γουγουέι, στα βόρεια της πρωτεύουσας της επαρχίας του Λαντζόου. Εδώ ενώνονταν οι δρόμοι από τον νότο και τα ανατολικά για να σχηματίσουν τον κύριο Δρόμο του Μεταξιού. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 υπήρξε σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος, ενώ είναι η κύρια αγορά και το κέντρο συλλογής όχι μόνο για την αρδευόμενη περιοχή που περιβάλλει την ίδια την πόλη αλλά και για τα προϊόντα (ειδικά το μαλλί) των νομάδων ποιμενικών που ζουν στα γύρω λιβάδια. Ορισμένες βιομηχανίες έχουν αναπτυχθεί τοπικά, κυρίως οινοποιία και επεξεργασία τροφίμων. Επιπλέον, κατασκευάζονται χημικά, οικοδομικά υλικά, υφάσματα και μεταλλουργικά προϊόντα. Εδώ θα επισκεφτούμε τον Ναό του Κομφούκιου και το μουσείο Ξιξιάν.

Έπειτα αναχωρούμε για την Τσανγκγιέ, μια πόλη με 1,2 εκατ. κατοίκους.

Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΤΣΑΝΓΚΙΕ – ΝΑΟΣ ΝΤΑΦΟΣΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΖΑΝΚΙ ΝΤΑΝΞΙΑ – ΤΖΙΑΓΙΟΥΓΚΟΥΑΝ

Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο ναό Νταφόσι, που βρίσκεται στο όρος Shicheng στο Xinchang, γνωστό για τους παράξενους πανύψηλους βράχους, και το περιβάλλον που μοιάζει με κάστρο. Έχει ιστορία πάνω από 1.600 χρόνια.

Επόμενος σταθμός μας το Εθνικό Γεωπάρκο Ζανκί Ντάνξια, διάσημο για τα ασυνήθιστα χρώματα των βράχων του, οι οποίοι είναι λείοι, αιχμηροί και αρκετών εκατοντάδων μέτρα ύψος. Είναι το αποτέλεσμα των κοιτασμάτων ψαμμίτη και άλλων ορυκτών που εμφανίστηκαν πριν από 24 εκατομμύρια χρόνια. Το αποτέλεσμα προέκυψε από τη δράση των ίδιων τεκτονικών πλακών που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία τμημάτων των βουνών των Ιμαλαΐων. Στη συνέχεια, ο άνεμος, η βροχή και ο χρόνος σμίλεψαν εξαιρετικά σχήματα, όπως πύργους, πυλώνες και χαράδρες, με διαφορετικά χρώματα, σχέδια και μεγέθη.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Τζιαγιουγκουάν, ζωτικής σημασίας σταθμό του «Δρόμου του Μεταξιού», αλλά ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο πέρασμα του Σινικού Τείχους. Είναι το δυτικότερο τμήμα του Σινικού Τείχους που κατασκεύασαν οι Μινγκ, το οποίο θεωρούσαν το «πιο σημαντικό πέρασμα στον Παράδεισο». 

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΤΖΙΑΓΙΟΥΓΚΟΥΑΝ: Ξενάγηση – ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ

Το πρωινό μας θα είναι αφιερωμένο σε ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο, σε ένα άψογα διατηρημένο κομμάτι του Σινικού Τείχους. Αυτό το σημείο του Σινικού Τείχους είναι κατασκευασμένο με ειδική τεχνική από κίτρινη ασβεστώδη λάσπη, ενώ πίσω μας βρίσκονται πανύψηλα χιονοσκεπή βουνά, ιδανικό τοπίο για φωτογραφία. Θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο του Σινικού Τείχους, στο Φρούριο της πόλης και στον τάφο της περιόδου Wei-Jin. Στα μάτια μας θα ξαναζωντανέψουν οι μύθοι, οι θρύλοι, οι μάχες και το μεγαλείο μιας εποχής που προκαλεί θαυμασμό και σεβασμό. 

Στη συνέχεια θα φτάσουμε οδικώς στο Ντουνχουάνγκ, στο ανατολικό άκρο της ερήμου Τακλαμακάν. Για περίπου χίλια χρόνια το Ντουνχουάνγκ υπήρξε ο κινητήριος μοχλός του κινεζικού δυτικού εμπορίου. Την εποχή της άνθησης του «δρόμου του μεταξιού» ήταν ο σημαντικότερος σταθμός ανεφοδιασμού των καραβανιών στο «δρόμο του μεταξιού», ενώ για τους Κινέζους αποτελούσε το άκρο του πολιτισμένου κόσμου.  Η νυχτερινή αγορά της Τσαχόου θα συμπληρώσει το παζλ των αξιοθέατων και των ξεναγήσεων του σημερινού οδοιπορικού.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΣΠΗΛΑΙΑ ΜΟΓΚΑΟ – ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΟΥΜΕΝ

Συνεχίζουμε την περιπλάνησή και τις ξεναγήσεις μας στην ευρύτερη περιοχή του Ντουνχουάνγκ. Αρχαιολογικός θησαυρός και πόλος έλξης προσκυνητών, τα φημισμένα σπήλαια Μογκάο, με τα 1.000 είδωλα του Βούδα, αποτελούν θέαμα συγκλονιστικό: απότομοι βράχοι, μήκους 1600 μ. και ύψους 3-4 ορόφων με εκατοντάδες τρύπες, που καθεμία οδηγεί σε μια μικρή ή μεγάλη σπηλιά. Κάθε σπηλιά περιέχει ύψιστης τελειότητας τοιχογραφίες και αγάλματα, ένα εικονογραφημένο βιβλίο που παρουσιάζει την εξέλιξη της τέχνης στην Κεντρική Ασία και την Κίνα σε διάστημα 800 ετών, ένα ολόκληρο μουσείο με αριστουργήματα βουδιστικής τέχνης μέσα σε μια «κυψέλη» από ψαμμίτη. Οι σπηλιές αυτές ήταν χώροι διαλογισμού και τελετών της βουδιστικής πίστης. Οι δύο θρησκείες -ο Βουδισμός και το Ισλάμ- έφτασαν στην Κίνα από τον «Δρόμο του Μεταξιού». Από τον τόπο γέννησής του στην Ινδία ο Βουδισμός διαδόθηκε στην περιοχή αυτή από ιεραποστόλους που ακολουθούσαν τα χνάρια των εμπόρων. Σε αυτήν την κατά το πλείστον σήμερα μουσουλμανική περιοχή κάποιοι σταθμοί καραβανιών έγιναν σπουδαία βουδιστικά κέντρα. 

Επόμενη στάση μας στο πέρασμα Γιουμέν, στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού από την Κίνα στην Κεντρική Ασία. Η τοποθεσία τέθηκε για πρώτη φορά υπό κινεζικό έλεγχο τα τελευταία χρόνια του 2ου αιώνα π.Χ. ενώ για εβδομήντα χρόνια ήταν υπό τον έλεγχο των Θιβετιανών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ – ΜΙΝΓΚΣΑ (ΛΟΦΟΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ) – ΛΙΜΝΗ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ – ΤΟΥΡΠΑΝ

Αναχώρηση για να συναντήσουμε τους «αμμόλοφους που τραγουδούν» και τη «λίμνη του μισοφέγγαρου».

Λίγο έξω από την πόλη τα αστικά τοπία δίνουν τη θέση τους στην καυτή άμμο και τα μακροσκελή καραβάνια με τις καμήλες. Εδώ η έρημος φιλά γλυκά την όαση, ενώ οι θίνες και οι πηγές αποκτούν ονόματα λυρικά, όπως «οι αμμόλοφοι που τραγουδούν», μια και κάτω από το φύσημα του ανέμου παράγουν ήχους τυμπανοκρουσιών. Οι ντόπιοι λένε ότι όσοι τυχεροί ανέβουν στην κορυφή του αμμόλοφου για να δουν την απίστευτη θέα της πηγής, ξεχνούν μεμιάς κάθε τους έγνοια, ηρεμούν και εξαγνίζονται πνευματικά.

Μετά το τέλος της επίσκεψής μας αναχωρούμε για Τούρπαν με τρένο βολίδα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΤΟΥΡΠΑΝ – ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΒΕΖΕΚΛΙΚ – ΧΩΡΙΟ ΤΟΓΙΟΥΚ

Τοποθετημένη ανάμεσα στην έρημο Τακλαμακάν και τα βουνά Τιάν Σαν (Ουράνια Βουνά), η λεκάνη αυτή βρίσκεται 154 μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η γη του Τούρπαν είναι εύφορη, παράγει από βερίκοκα, σύκα, κυδώνια, ροδάκινα και καρπούζια μέχρι βαμβάκι και σταφύλια. Και δεν θα το πιστέψετε, αλλά η Ελλάδα εισάγει 5.000 τόνους αμπελόφυλλα για ντολμαδάκια από το Τούρπαν… Η πλούσια αυτή βλάστηση οφείλεται στα καρέζ, ένα σύστημα υπόγειων αγωγών μήκους 2.500 χλμ., που μεταφέρουν το νερό από τα βουνά χωρίς μηχανική ώθηση, μόνο με τη βαρύτητα. 

Στα πόδια του Φλεγόμενου Βουνού, ενός άγονου, διαβρωμένου λόφου από ψαμμίτη, που κάποιες ώρες της ημέρας δίνει την εντύπωση ότι έχει πάρει φωτιά, βρίσκονται η παλιά πόλη Γκαοτσάνγκ, η νεκρόπολη της Αστάνα και τα σπήλαια Βεζεκλίκ με τους 1.000 Βούδες, όπου και θα ξεναγηθούμε. Το μεσημέρι, η εμπειρία που μας περιμένει είναι μοναδική, καθώς θα γευματίσουμε με μια οικογένεια Ουιγούρων στο χωριό Τογιούκ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΙΖ – ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΖΙΑΟΧΕ (ΓΙΑΡΚΟΤΟ) – ΟΥΡΟΥΜΤΣΙ

Σήμερα θα γνωρίσουμε το υπόγειο σύστημα άρδευσης καρίζ. «Κariz» σημαίνει πηγάδι στη γλώσσα των Ουιγούρων. Το Τούρπαν διαθέτει το Μουσείο Turpan Karez Paradise, που είναι αφιερωμένο στην επίδειξη του συστήματος ύδρευσης του καρίζ, καθώς και στην έκθεση άλλων ιστορικών αντικειμένων. Το σύστημα πηγαδιών αυτό ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής ως σημαντική ενδιάμεση στάση όασης στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού που περιβάλλει την άγονη και εχθρική έρημο Τακλαμακάν.

Επόμενος σταθμός μας η αρχαία πόλη Τζιάοχε ή Γιαρκότο, μια ερειπωμένη πόλη στην κοιλάδα Γιαρνάζ, 10 χλμ δυτικά της πόλης Τούρπαν, άλλοτε πρωτεύουσα του Τοχαρικού βασιλείου του Τζούσι.

Αργότερα αναχωρούμε για την πόλη Ουρούμτσι. Το Ουρούμτσι αναφέρεται στο βιβλίο Γκίνες ως η πόλη που απέχει περισσότερο από τη θάλασσα, 2.500 χιλιόμετρα. Παλιά ήταν κομβικό σημείο στον «δρόμο του μεταξιού». Σήμερα ακροβατεί μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού. Και μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας να ακούς τον ιμάμη, ωστόσο δεν έχεις καμία αμφιβολία ότι βρίσκεσαι στην Κίνα. Η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Ουιγούροι που συνυπάρχουν με Καζάκους, Χούι, Κιργίζιους και Μογγόλους.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΙΜΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΣΓΚΑΡ

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε την ολοήμερη εκδρομή μας με προορισμό την Ουράνια Λίμνη. H Ουράνια Λίμνη είναι ακριβώς σαν ένα πράσινο μαργαριτάρι εντοιχισμένο στη βόρεια πλευρά του Ουράνιου Βουνού, μήκους 3.400 μέτρων, πλάτους 800-1.500 μέτρων και 105 μέτρα στο βαθύτερο σημείο. Το νερό της λίμνης προέρχεται από το λιωμένο χιόνι των γύρω βουνών, γεγονός που το καθιστά γνωστό καλοκαιρινό θέρετρο. Στα βουνά δίπλα στη λίμνη συναντά κανείς εξαιρετική πανίδα και χλωρίδα. Οι κορυφές των βουνών φιλοξενούν ακόμη και σύγχρονους παγετώνες. Η μέρα μας ολοκληρώνεται με την πτήση μας για Κασγκάρ.

Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΚΑΣΓΚΑΡ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Η ιστορία γράφεται και ξαναγράφεται σε αυτήν την αυθεντικά πολυεθνική γωνιά του πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η πλειονότητα του πληθυσμού του Κασγκάρ είναι Ουιγούροι, οι οποίοι ζουν αρμονικά σε μια καθημερινότητα που  «παντρεύει» το χθες με το σήμερα. Η καρδιά της πόλης, που χτίστηκε πάνω στον «δρόμο του μεταξιού», γεμάτη μνημεία μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής, χτυπά με τον ρυθμό της παράδοσης, χωρίς να χάνει το τέμπο του εκσυγχρονισμού.

Στην ξενάγηση της παλιάς πόλης θα επισκεφθούμε το τζαμί Ιτγκάρ του 15ου αιώνα, το μεγαλύτερο της Κίνας, και το Μαυσωλείο Απά Χότζα, ένα οικοδόμημα του 1640 που χτίστηκε προς τιμήν του άρχοντα της πόλης και της οικογένειάς του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΣΓΚΑΡ

Σήμερα θα επισκεφτούμε την κυριακάτικη αγορά του Κασγκάρ, όπου οι ντόπιοι πουλάνε τα προϊόντα τους. Πρόκειται για μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, όπου κανείς μπορείς να αγοράσει κυριολεκτικά τα πάντα.

Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΚΑΣΓΚΑΡ – ΤΑΣ ΡΑΜΠΑΤ ΚΑΡΑΒΑΝ ΣΕΡΑΪ – ΝΑΡΙΝ

Αναχώρηση για τα σύνορα και μέσω του περάσματος Τουρουγκάρ άφιξη στο Κιργιστάν… μία χώρα με απαράμιλλη ομορφιά και επιβλητικές βουνοκορφές. Εκεί η λέξη τουρισμός είναι σχεδόν άγνωστη. Απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1991, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Συνεχίζουμε για το Τας Ραμπάτ, πρόκειται για ένα καλοδιατηρημένο πέτρινο καραβάν σεράι του 15ου αιώνα στην περιοχή At-Bashy, στην επαρχία Ναρίν, στο Κιργιστάν, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.200 μέτρων (10.500 πόδια). Επρόκειτο δηλαδή για σημείο όπου έκαναν στάση τα καραβάνια που ακολουθούσαν τον «Δρόμο του Μεταξιού».

Άφιξη στην πόλη Ναρίν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η ημέρα: ΝΑΡΙΝ – ΛΙΜΝΗ ΣΟΝΓΚ ΚΟΥΛ

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το αλπικό τοπίο της λίμνης Σονγκ Κουλ όπου θα περάσουμε τη νύχτα μας σε παραδοσιακή γιούρτα. Οι γιούρτες είναι μεγάλες κυκλικές σκηνές από δέρμα και ύφασμα, έτσι κατασκευασμένες, ώστε να προστατεύουν από το κρύο και τη ζέστη. Σε αυτές ζουν εδώ και αιώνες οι νομάδες της Κεντρικής Ασίας, οπότε κι εμείς σε αυτό το ταξίδι εμπειριών θα διανυκτερεύσουμε μαζί τους. Σημειωτέων πως κατά την αρχαιότητα η λίμνη Σονγκ Κουλ ήταν σταθμός των καραβανιών στον Δρόμο του Μεταξιού. Ο θεσμός της γιούρτας ισχύει από τότε. 

Σας προτείνουμε να επιλέξετε την πεζοπορία ή μια βόλτα με άλογο για να απολαύσετε το μοναδικό τοπίο, ιδίως τα κοντινά βουνά με την εκπληκτική θέα. Θα βυθιστούμε στην κιργιζική κουλτούρα, θα ζήσουμε την καθημερινή νομαδική ζωή και θα απολαύσουμε την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής. Στη γούρτα, όπου θα διαμείνουμε, θα χαλαρώσουμε δίπλα από τη σόμπα ακούγοντας ιστορίες για το παρελθόν. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι γιούρτες διαθέτουν κοινόχρηστες τουαλέτες, οι οποίες ωστόσο διατηρούνται καθαρές και σε καλή κατάσταση.

 

20η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΣΟΝΓΚ ΚΟΥΛ – ΚΟΧΚΟΡ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΣΟΝ ΚΕΜΙΝ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Κοχκόρ.  Στο πολύ γραφικό ορεινό χωριό Κοχκόρ θα επισκεφτούμε το Μουσείο Χειροτεχνίας. Εκεί θα δούμε πώς φτιάχνονται τα περίφημα χαλιά του Κιργιστάν που θεωρούνται κορυφαία παγκοσμίως. Τα υφάσματα και δη η τσόχα αποτελούν σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού στο Κιργιστάν, γι’ αυτό οι ντόπιοι τεχνίτες είναι πάντα πρόθυμοι να μας ξεναγήσουν στον τρόπο κατασκευής τους και τα εργαστήριά τους. 
Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς την Κοιλάδα Τσον Κεμίν, απολαμβάνοντας τις εναλλαγές του τοπίου. Άφιξη και τακτοποίηση στον ξενώνα όπου θα διαμείνουμε, και έπειτα αναχωρούμε για μια εύκολη πεζοπορία στο φαράγγι Καλμάκ Ασού όπου θα θαυμάσουμε το εκπληκτικό τοπίο. Επιστροφή στον ξενώνα μέσα από το γραφικό χωριό της Τσον Κεμίν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση της αγροτικής ζωής του Κιργιστάν.
Διανυκτέρευση.

21η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΣΟΝ ΚΕΜΙΝ – ΜΠΙΣΚΕΚ

Σήμερα αναχωρούμε για την Μπισκέκ, την οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα του Κιργιστάν. Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο χωριό Μπουράνα, γνωστό για τον περίφημο Πύργο του, μια μοναδική κατασκευή, σπάνια στη νομαδική κουλτούρα. Ο Πύργος της Μπουράνα, ύψους 25 μέτρων, είναι ένας μεγάλος μιναρές στην κοιλάδα Τσούι. Ο αρχαιολογικός χώρος, τα ίχνη αρχαίων τάφων και τα ερείπια ενός κάστρου και τριών μαυσωλείων είναι ό,τι απέμεινε από την αρχαία πόλη Μπαλασαγκούν, πρωτεύουσα της  δυναστείας των Καραχανιδών.  
Αργά το απόγευμα ξεκινάμε τη γνωριμία μας με μια περιήγηση στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν. Με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, η Μπισκέκ είναι η μεγαλύτερη πόλη του Κιργιστάν, η οποία μάλιστα φιλοξενεί τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της χώρας. Στην αρχαιότητα λειτούργησε ως σταθμός για τα καραβάνια στον Δρόμο του Μεταξιού. Το 1825 ο οικισμός οχυρώθηκε από τους Ουζμπέκους. Ένας τοπικός θρύλος αναφέρει πως εδώ θάφτηκε ο ήρωας Μπισκέκ που πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας τον 18ο αιώνα, εξ ου και η ονομασία της πόλης. Το 1862 πάντως η Μπισκέκ περιήλθε στα χέρια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Το 1926 ιδρύθηκε το Κιργίζιο Αυτόνομο Σοβιετικό Κράτος, οπότε έγινε η πρωτεύουσά του και μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του Μιχαήλ Φρούνζε, κοντινού συνεργάτη του Λένιν, ο οποίος γεννήθηκε στην Μπισκέκ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη Ρωσική Επανάσταση. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ επανήλθε η αρχική ονομασία.   
Κατά την περιήγησή μας θα πάμε στην Πλατεία της Νίκης με τον τεράστιο ιστό της εθνικής σημαίας της χώρας, την εντυπωσιακή αλλαγή της φρουράς και το μνημείο του ήρωα του Κιργιστάν, αγωνιστή Μάνας. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Άλσος των Βελανιδιών, το Μέγαρο της Φιλαρμονικής και θα περάσουμε επίσης από τη λεωφόρο Ερκιντίκ με τον μεγάλο κήπο, όπου θα δούμε το άγαλμα του Φρούνζε. Στη λεωφόρο βρίσκεται και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Μπισκέκ, τον οποίο έχτισαν το 1946 οι Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου. Η κατασκευή του είναι τόσο καλή ώστε μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε ποτέ καμία εργασία συντήρησης. Οι νεκροί πλέον αιχμάλωτοι έχουν ταφεί κοντά στο δημιούργημά τους.  
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

22η ημέρα: ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ – ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Κάπου εδώ το ταξίδι μας ολοκληρώνεται. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας. Έπειτά από περίπου τρεις εβδομάδες, φτάνουμε σπίτι μας πλούσιοι σε εμπειρίες και αναμνήσεις, και καταστρώνουμε ήδη τα σχέδια για το επόμενο ταξίδι μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αυτό το ταξίδι που ξεκινάει από την Ανατολική Ασία και ακολουθώντας το Δρόμο του Μεταξιού καταλήγει στη καρδιά της αχανούς αυτής ηπείρου, είναι άλλη μια μοναδική εξερευνητική εμπειρία που μόνο το Versus Travel είναι σε θέση να προσφέρει στους εξαιρετικά απαιτητικούς ταξιδιώτες του.

Με επίκεντρο τις ανεξερεύνητες ομορφιές της Δυτικής Κίνας και το σπάνια επισκεπτόμενο Κιργιστάν, διασχίζουμε τα πιο άβατα και δύσκολα περάσματα στις οροσειρές και τις ερήμους της περιοχής. Επισκεπτόμαστε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του πλανήτη. Ακολουθούμε πόλη - πόλη το πιο δύσκολο κομμάτι του Δρόμου του Μεταξιού, εκεί που οι έμποροι των καραβανιών μάχονταν σώμα με σώμα για να θηρεύσουν την τροφή τους που αποτελούσαν κυρίως κόκκινα ελάφια και αγριοκάτσικα.

Τόσο η άγνωστη δυτική πλευρά της Κίνας, όσο  και το ακατέργαστο διαμάντι  που ονομάζεται Κιργιστάν, είναι δύο περιοχές απίστευτης φυσικής ομορφιάς, παρότι ο τουρισμός δεν είναι τόσο αναπτυγμένος όσο σε άλλα σημεία του πλανήτη. Εμείς ανακαλύπτουμε την αληθινή μαγεία της σε τόπους κυριολεκτικά απάτητους από τουρίστες.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Έξυπνη διαδρομή, με άφιξη στο Πεκίνο για να θαυμάσουμε  τα εντυπωσιακά μνημεία του και αναχώρηση από Μπισκέκ, χωρίς άσκοπα και κουραστικά πισωγυρίσματα
  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Ξενοδοχεία από τα καλύτερα σε κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε. Στη λίμνη Σονγκ Κουλ στο Κιργιστάν θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακές γιούρτες.
  • Θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο, με την Πλατεία Τιένανμεν  και τη διάσημη Απαγορευμένη Πόλη.
  • Θα νιώσουμε δέος μπροστά στο επιβλητικό Σινικό Τείχος, το μόνο αξιοθέατο που είναι ορατό από το διάστημα. 
  • Θα θαυμάσουμε από κοντά τον διάσημο πήλινο στρατό στο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ .
  • Θα επισκεφτούμε τα φημισμένα σπήλαια Μπίγκλινγκ, τα γεμάτα σκαλιστούς Βούδες.
  • Θα γνωρίσουμε το Εθνικό Γεωπάρκο Ζανκί Ντάνξια με τους πολύχρωμους λόφους. 
  • Θα δούμε τα Σπήλαια Μογκάο και θα βρεθούμε στο πέρασμα Γιουμέν. 
  • Θα γίνουμε ένα με το αλπικό τοπίο της λίμνης Σονγκ Κουλ
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πλήρης διατροφή από την 18η μέχρι και την 21η ημέρα της εκδρομής.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία από τα καλύτερα σε κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε. Στη Λίμνη Σονγκ Κουλ η διαμονή γίνεται σε γιούρτα, μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πλήρης διατροφή από την 18η μέχρι και την 21η ημέρα της εκδρομής.
  • Δείπνο με πάπια στο Πεκίνο και θέαμα χορού και μουσικής στη Ξιάν. Γνωρίζουμε οικογένεια Ουιγούρων, με τους οποίους θα γευματίσουμε.
  • Μετακινήσεις με ειδικά οχήματα όπου χρειάζεται και το τρένο-βολίδα στην Κίνα.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950
  • Βίζα Κίνας: 128€
  • Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 70€.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1846

19/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:45

23:15

ΤΚ 88

20/07/2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΚΙΝΟ

01:25

15:35

ΤΚ 349

09/08/2024

ΜΠΙΣΚΕΚ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

05:55

08:55

ΤΚ 1849

09/08/2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ

Απαιτείται βίζα για την είσοδο στην Κίνα για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων, για την απόκτηση της οποίας απαιτείται να καταθέσετε αυτοπροσώπως τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Κέντρο Θεωρήσεων Κίνας στην Αθήνα.

Για όποιο ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4999 € 950 €
Twin Room 4999 € 950 €
Single Room 6279 € 950 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5219 € 950 €
Twin Room 5219 € 950 €
Single Room 6499 € 950 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6199 € 0 €
Twin Room 6199 € 0 €
Single Room 7479 € 0 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Ένα ταξίδι στον Δρόμο του Μεταξιού αποτελεί την εκπλήρωση μιας περιπετειώδους φαντασίας!
  • Είναι φορτισμένο με μνήμες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας και θα μας φέρει σε επαφή με φυλές και τόπους μιας πάλαι ποτέ ένδοξης εποχής...

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

19/7

Χάρτης Ταξιδιού Ανεξερεύνητη Δυτική Κίνα , Κιργιστάν - Στο Δρόμο του Μεταξιού | 19.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info