fb

Βενεζουέλα με το Αρχιπέλαγος Λος Ρόκες | 02.08.2024

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4899€

Περιγραφή

Με το που φτάνει κανείς στα εδάφη της τρεις λέξεις έρχονται στο μυαλ: σάλσα, παράδεισος, αντιθέσεις. Αυτή είναι η Βενεζουέλα, ένα από τα μαργαριτάρια της Καραϊβικής.
Εδώ, το γαλάζιο του ωκεανού κάνει κοντράστ με τις επιβλητικές ’νδεις, ενώ οι αποικιακές πόλεις των ορεινών όγκων μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της χώρας, καθώς οι υψηλότεροι καταρράκτες του κόσμου συναντούν το δέλτα του Ορινόκο, συνθέτοντας ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Στη Βενεζουέλα, φαράγγια και βαθιές κοιλάδες γίνονται καταφύγιο για την άγρια ζωή, ενώ η πυκνή βλάστηση αποτελεί πόλο έλξης για τους φανατικούς φυσιολάτρες.
Το Versus έχει σχεδιάσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει μοναδικά την περιπέτεια και τη χαλάρωση, με φόντο τη θάλασσα της Καραϊβικής, στη χώρα των γοητευτικών αντιθέσεων, τη μοναδική Βενεζουέλα.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα και αναχώρηση για τη Μαδρίτη, πρώτη στάση του ταξιδιού μας.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΑΡΑΚΑΣ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΟΡΝΤΑΖ

Νωρίς το πρωί, κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση για την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας. Το  Καράκας είναι χτισμένο κοντά στην ακτή και σε υψόμετρο 800 μέτρων από τη θάλασσα. Είναι η γενέτειρα του Σιμόν Μπολιβάρ, του Λιμπερταδόρ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην απελευθέρωση των Ισπανικών αποικιών και οραματίστηκε μια ενωμένη Λατινική Αμερική. 

Στη συνέχεια, θα ταξιδέψουμε αεροπορικώς για το Πουέρτο Ορντάζ. Με πληθυσμό που δεν ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο, ιδρύθηκε ταυτόχρονα με τη Ciudad Piar, τη δίδυμη πόλη του, το 1952 ως λιμάνι εξαγωγής ορυχείων στις όχθες του ποταμού Καρόνι, στο σημείο όπου εκβάλλει στον Ορινόκο. Σήμερα είναι η έδρα των εταιρειών εξόρυξης, χάλυβα και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Το αεροδρόμιό του λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ των μικρών αεροδρομίων στις περιοχές της ζούγκλας της πολιτείας Μπολιβάρ και της υπόλοιπης χώρας.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΟΡΝΤΑΖ – ΚΑΝΑΪΜΑ (Καταρράκτες Σάπο)

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Πουέρτο Ορντάζ, όπου θα επιβιβαστούμε στην απευθείας πτήση για Κανάιμα. Η Κανάιμα είναι γνωστή για τους εκατοντάδες καταρράκτες της αλλά κυρίως για τα μυστηριώδη τεπούι, τα τεράστια πολύχρωμα βράχια με τους κατακόρυφους τοίχους και τις επίπεδες κορυφές, που ξεπετιούνται εδώ κι εκεί στα δάση και τις σαβάνες. 

Τα επίπεδα και απόκρημνα αυτά βουνά, καθώς υψώνονται και χάνονται στα σύννεφα, μας ταξιδεύουν στις απαρχές της δημιουργίας, αφού αποτελούν -σύμφωνα με τους γεωλόγους- τους πιο αρχαίους σχηματισμούς βράχων στη γεωχρονολογία της γης. Φαίνεται να έχουν σχηματιστεί 1,5 με 2 δισεκατομμύρια

χρόνια πριν. Στις επίπεδες κορυφές τους βρίσκονται είδη πανίδας που δεν έχουν εξελιχθεί από την εποχή της δημιουργίας, κάνοντας αυτά τα οικοσυστήματα μοναδικά. 

Το Εθνικό Πάρκο Κανάιμα είναι ένα από τα παγκόσμια φυσικά θαύματα λόγω της τεράστιας έκτασής του, των θεαματικών του τοπίων και των αστείρευτων φυσικών του πόρων. Διασχίζεται από τεράστιους καταρράκτες και ήρεμους μαγευτικούς ποταμούς, που ελίσσονται μέσα από την πυκνή ζούγκλα αυτού του παράδεισου και αντανακλούν όλες τις αποχρώσεις του πράσινου. 

Τακτοποίηση στο lodge, όπου θα διαμείνουμε. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στις παραδοσιακές βάρκες που ονομάζονται «κουριάρ» και θα πλεύσουμε για τη λίμνη της Κανάιμα, όπου θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες.

Τέλος, θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Σάπο από τους οποίους θα περάσουμε από πίσω, πιασμένοι χέρι – χέρι, ανάμεσα από το νερό που πέφτει απειλητικά και τον βράχο.

Επιστροφή στη βάση μας και διανυκτέρευση. 

 

4η ημέρα: ΚΑΝΑΪΜΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

Στο δυτικό τμήμα του εθνικού πάρκου της Κανάιμα βρίσκεται το Auyantepuy, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά τεπούι. Σ’ αυτό δημιουργείται ο εκπληκτικός Καταρράκτης του Αγγέλου, ο Churún Merú, όπως τον ονομάζουν οι ντόπιοι ινδιάνοι. Στην εξερεύνηση του φημισμένου Καταρράκτη του Αγγέλου, του υψηλότερου καταρράκτη του κόσμου (979 μέτρα) και της γύρω περιοχής,  είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα. 

Θα πλεύσουμε στον Rio Carrao μέχρι τη συμβολή του με τον Rio Churun, όπου θα συναντήσουμε πανέμορφα και αμόλυντα από τον τουρισμό μέρη, όπως πανέμορφος μικρός καταρράκτης που ονομάζεται «το Πηγάδι της Ευτυχίας». Μετά από περίπου 4 ώρες θα φθάσουμε στο νησί Ratoncito, απ’ όπου θα έχουμε ένα εντυπωσιακό πανόραμα του καταρράκτη. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε για περίπου μιάμιση ώρα σε μονοπάτια του δάσους για να φθάσουμε στη βάση του καταρράκτη! Η θέα θα μας κόψει την ανάσα.

Επιστροφή στη βάση μας αργά το απόγευμα για διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΝΑΪΜΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΟΡΝΤΑΖ

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας την πανέμορφη περιοχή της Κανάιμα και αναχωρούμε αεροπορικώς για το Πουέρτο Ορντάζ, βάση για τις επόμενες εκδρομές μας στη Βενεζουέλα.
Τακτοπόιηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΟΡΝΤΑΖ – ΔΕΛΤΑ ΟΡΙΝΟΚΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με τετρακίνητα τζιπ για την προβλήτα της Μπόκα ντε Ουρακόα, από όπου θα πλεύσουμε για το Ορινόκο. Είναι το σημείο όπου ο Χριστόφορος Κολόμβος, στην τρίτη του εξόρμηση, αποφάσισε ότι είχε ανακαλύψει μια νέα ήπειρο και όχι ένα νησάκι που ξεπρόβαλε από τα κυματώδη νερά του ποταμού. Παρατηρώντας την οργιώδη βλάστηση και τα τεράστια τροπικά δέντρα στις ακτές είπε ότι «εδώ πρέπει να είναι ο παράδεισος».   

Αφού φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας και τακτοποιηθούμε, ξεκινά η ξενάγησή μας στην περιοχή. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ιστιοπλοΐα στο Caño Manamo, ένα από τα πολλά κανάλια που σχηματίζουν το Δέλτα του Ορινόκο. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες εκβολές ποταμών στον κόσμο, με έκταση 40.240 τ.χλμ. Με ένα από τα περίφημα μηχανοκίνητα σκάφη που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι εξερευνούμε την καταπράσινη φύση με την οργιώδη βλάστηση. Εδώ θα συναντήσουμε πιθήκους, παπαγάλους, τουκάν, καπιμπάρα, πιράνχας, κροκόδειλους, φίδια και χελώνες.

Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο κατάλυμά μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΔΕΛΤΑ ΟΡΙΝΟΚΟ

Αφού απολαύσουμε ένα υπέροχο πρωινό στο lodge μας η εξερεύνηση στην περιοχή αρχίζει και πάλι. To εντυπωσιακό Δέλτα του Ορινόκο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά οικοσυστήματα του πλανήτη. Άνθρωποι και ζώα συμβιώνουν στην περιοχή εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Οι Ινδιάνοι Waraos (ονομάζονται επίσης άνθρωποι του κανό) δεν έχουν ενσωματωθεί στη σύγχρονη κοινωνία της Βενεζουέλας. Μένουν ακόμα εδώ σε σπίτια σε πασσάλους, πάνε για κυνήγι και ψάρεμα και δημιουργούν πανέμορφες χειροτεχνίες. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο δέλτα, θα επισκεφτούμε μερικά από τα χωριά τους και θα έρθουμε πιο κοντά με την άγρια φύση της περιοχής, ενώ, μεταξύ άλλων θα ψαρέψουμε πιράνχας!

Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο κατάλυμά μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΔΕΛΤΑ ΟΡΙΝΟΚΟ – ΚΑΡΑΚΑΣ

Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε με πλοιάριο προς το Μπόκα ντε Ουρακόα και απο εκεί προς το αεροδρόμιο. Αφήνουμε πίσω μας το πανέμορφο Δέλτα του Ορινόκο και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Καράκας.

Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΑΡΑΚΑΣ – ΛΟΣ ΡΟΚΕΣ

Νωρίς το πρωί, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πρώτη πτήση για το αρχιπέλαγος Λος Ρόκες, το οποίο αποτελείται από 350 περίπου νησιά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας θαλάσσιων πτηνών και της πλούσιας υδρόβιας ζωής, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας το ανακήρυξε Εθνικό Πάρκο το 1972. Οι πρώτοι άποικοί του ήταν οι ιθαγενείς της Καραϊβικής που επισκέφτηκαν τα νησιά για να συλλέξουν ψάρια, να κυνηγήσουν χελώνες και να εξάγουν αλάτι. Υπάρχουν ακόμη κάποιες κατασκευές αλυκών με αναχώματα, πέτρινα μονοπάτια και υπολείμματα σπιτιών που δημιουργήθηκαν αυτή την εποχή, γνωστή και ως η εποχή της εκμετάλλευσης του αλατιού.

Τακτοποίηση στο κατάλυμμά μας και χαλάρωση με θέα την υπέροχη Καραϊβική.

 

10η-11η-12η ημέρα: ΛΟΣ ΡΟΚΕΣ

Τa Λος Ρόκες, οι «Μαλδίβες της Καραϊβικής», τα πανέμορφα τροπικά νησάκια με τα καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά, την κάτασπρη αμμουδιά και τα γραφικά σπιτάκια - ξενοδοχεία (posadas) είναι ιδανικά για χαλάρωση κάτω από τον καυτό ήλιο και για κολύμπι στα καλύτερα νερά που έχετε ποτέ κολυμπήσει, για καταδύσεις και θαλάσσια σπορ. 

Ο μύθος λέει ότι ο Θεός έριξε τη ζωγραφική του παλέτα σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Καραϊβικής και όταν έπεσε το μελάνι σκόρπισε σε τόσα χρώματα και μορφές που σχημάτισε μια νέα ακανόνιστη γεωγραφία. 

Στην πρώτη μας επαφή με αυτόν τον παράδεισο, διαπιστώνουμε την επινόηση νέων σκιών του ροζ, της ώχρας και των άλλων χρωμάτων και μια αφηρημένη σχεδίαση από ένα θεϊκό χέρι. Ο χρόνος εδώ έχει γίνει αιώνιος, ο χώρος διαιωνίζεται, η φύση πολλαπλασιάζεται και οι αισθήσεις σαν να γίνονται περισσότερο ακριβείς. 

Τα Λος Ρόκες σου δείχνουν ότι η πραγματικότητα μπορεί να πάει πολύ πέρα και από τον πιο αφροδισιακό μύθο ή φαντασία.

Μπορείτε κάθε μέρα να επισκέπτεστε και διαφορετικό νησί για να νιώσετε πραγματικά χαμένοι από την πραγματικότητα. Στα νησιά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και αυτό που κυριαρχεί είναι η κατάλευκη άμμος και τα μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά. Κάπως έτσι θα πρέπει να είναι ο παράδεισος... 

Το Κάγιο ντε Αγούα θεωρείται ως το ομορφότερο από όλα τα νησιά του αρχιπελάγους και γι΄ αυτό είναι

περιορισμένη η επισκεψιμότητά του, καθώς επιτρέπεται να το επισκεφτούν μέχρι 45 άτομα κάθε μέρα. Σε αυτό ζουν πανέμορφα τροπικά νησιά, τα οποία βρίσκουν φρέσκο πόσιμο νερό στις πολλές πηγές του. Βορειοανατολικά από το Κάγιο ντε Αγούα βρίσκεται το νησί Ντος Μοσκίσες, το οποίο διαθέτει σταθμό θαλάσσιας βιολογίας, όπου εκτρέφονται διάφορα είδη θαλάσσιας χελώνας που βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Στο αρχιπέλαγος ζουν τέσσερα από τα επτά υπάρχοντα είδη θαλάσσιας χελώνας.

Ο πραγματικός θησαυρός του συμπλέγματος των Λος Ρόκες ξεκινά εκεί όπου τελειώνει η στεριά: στη θάλασσα. Κοραλλιογενείς ύφαλοι, χιλιάδες διαφορετικά είδη ψαριών, άπειρα χρώματα, συγκροτούν ένα υποβρύχιο θεαματικό σύμπαν. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε γεύμα και ποτό στην παραλία, θα χαρούμε την αμμουδιά και τη θάλασσα, ενώ θα μπορέσουμε να κάνουμε κολύμπι και ηλιοθεραπεία σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου.  Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΛΟΣ ΡΟΚΕΣ – ΚΑΡΑΚΑΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Επιστρέφουμε αεροπορικώς στο Καράκας και κάπου εδώ το ταξίδι μας στην πανέμορφη Βενεζουέλα φτάνει στο τέλος της, αφού  μας περιμένει η πτήση επιστροφής μας. Με τις αποσκευές μας γεμάτες πολύτιμες αναμνήσεις ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ταξίδι μας.

 

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιστρέφουμε σπίτι μας έτοιμοι ήδη για το επόμενο ταξίδι που θα μας συνεπάρει το μυαλό και τις αισθήσεις!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Η Βενεζουέλα αποτελεί έναν προορισμό όνειρο για πολλούς ταξιδιώτες, και το Versus είναι περήφανο που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να ταξιδέψει όσο περισσότερους Έλληνες τουρίστες μπορεί σε αυτή τη μαγευτική χώρα. Αυτό είναι φυσικά αποτέλεσμα της μακρόχρονης εμπειρίας μας, καθώς ένα εξερευνητικό πρόγραμμα όπως αυτό, χρειάζεται και τον σωστό προγραμματισμό.

Με αυτό λοιπόν το ιδιαίτερο ταξίδι που έχουμε σχεδιάσει, ετοιμαστείτε να γνωρίσετε μερικά από τα πιο όμορφα Εθνικά Πάρκα της χώρας, τον μεγαλύτερο καταρράκτη του κόσμου, ιθαγενείς στο Δέλτα του Ορινόκο, άγρια ζωή και τροπική φύση. Όταν όμως όλα αυτά συνδυάζονται και με παραδεισένια νησιά στο Αρχιπέλαγος Λος Ρόκες, ένα από τα ομορφότερα μέρη στον πλανήτη, οι εμπειρίες είναι αναρίθμητες, πρωτόγνωρες και ανεπανάληπτες.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge (βασικών ανέσεων) σε Πουέρτο Ορντάζ, ζούγκλα Κανάιμα, Δέλτα του Ορινόκο, Καράκας και Λος Ρόκες.
  • Περιλαμβάνονται εσωτερικές πτήσεις για Πουέρτο Ορντάζ, Κανάιμα και Λος Ρόκες, με επιστροφή στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
  • Βαρκάδα στη λίμνη Κανάιμα και εκδρομή στους καταρράκτες Σάπο, τους οποίους θα διασχίσουμε από πίσω πιασμένοι χέρι-χέρι.
  • Διανυκτέρευση στη ζούγκλα Κανάιμα και εξερεύνηση στον υψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, τον Καταρράκτη του Αγγέλου.
  • Θα φτάσουμε στο σημείο που έκανε τον Χριστόφορο Κολόμβο να αντιληφθεί ότι είχε ανακαλύψει μια ακόμα ήπειρο, το μαγευτικό Ορινόκο.
  • Διανυκτερεύσεις στο Δέλτα του Ορινόκο, εξορμήσεις στη ζούγκλα και γνωριμία με τους ανθρώπους των κανό, τους ινδιάνους Waraos.
  • Ιστιοπλοΐα στο Caño Manamo, ένα από τα πολλά κανάλια του Δέλτα και γνωριμία με την άγρια φύση της περιοχής, ενώ θα ψαρέψουμε πιράνχας!
  • Γνωριμία με το αρχιπέλαγος Λος Ρόκες, που αποτελείται από 350 περίπου νησιά! Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνούμε κάθε μέρα και διαφορετικό.
  • Στο αρχιπέλαγος θα διανυκτερεύσουμε σε μοναδικά σπιτάκια-ξενοδοχεία που ονομάζονται ποσάδας πλάι στο κύμα και θα απολαύσουμε γεύμα εν πλω.
  • Δραστηριότητες και ξεκούραση στο πολύχρωμο αυτό αρχιπέλαγος με την κατάλευκη άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά.
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό/συνοδό.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Περιλαμβάνονται εσωτερικές πτήσεις από Καράκας για Πουέρτο Ορντάζ και έπειτα Κανάιμα, με επιστροφή στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge (βασικών ανέσεων) σε Πουέρτο Ορντάζ, ζούγκλα Κανάιμα, Δέλτα του Ορινόκο και Καράκας. Στο Αρχιπέλαγος Λος Ρόκες θα διανυκτερεύσουμε σε σπιτάκια-ξενοδοχεία που ονομάζονται ποσάδας πλάι στο κύμα.
  • Ημιδιατροφή στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος και πλήρη διατροφή στη ζούγκλα Κανάιμα και στο Δέλτα του Ορινόκο.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €990.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

IB 3151

02/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:55

18:55

IB 6673

03/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΑΡΑΚΑΣ

11:55

15:10

IB 6674

14/08/2024

ΚΑΡΑΚΑΣ – ΜΑΔΡΙΤΗ

17:05

07:50 (+1)

IB 3150

15/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

15:15

Σημείωση: Μια διανυκτέρευση στη Μαδρίτη στην αρχή του ταξιδιού μας

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4899 € 990 €
Twin Room 4899 € 990 €
Triple Room 4899 € 990 €
Single Room 5889 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5119 € 990 €
Twin Room 5119 € 990 €
Triple Room 5119 € 990 €
Single Room 6109 € 990 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6139 € 0 €
Twin Room 6139 € 0 €
Triple Room 6139 € 0 €
Single Room 7129 € 0 €

Έως 18 άτοκεςμηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge (βασικών ανέσεων) σε Πουέρτο Ορντάζ, ζούγκλα Κανάιμα, Δέλτα του Ορινόκο, Καράκας και Λος Ρόκες.
  • Διανυκτέρευση στη ζούγκλα Κανάιμα και εξερεύνηση στον υψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, τον Καταρράκτη του Αγγέλου.
  • Γνωριμία με το αρχιπέλαγος Λος Ρόκες, που αποτελείται από 350 περίπου νησιά! 

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

2/8

Χάρτης Ταξιδιού Βενεζουέλα με το Αρχιπέλαγος Λος Ρόκες | 02.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info