fb

Πακιστάν - Με τη φυλή των Καλάς και το Φεστιβάλ Τζόσι | 03.05.2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3099€

Περιγραφή

Ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μας αποκαλύπτεται μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και επιλεγμένες διαδρομές. Το Πακιστάν δεν είναι από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, για μια σειρά από λόγους που δεν είναι καθαρά ταξιδιωτικοί, ωστόσο ένα ταξίδι στη βόρεια πλευρά του θα αποτελέσει πραγματικά μια εμπειρία ζωής. Τα τοπία σ’ αυτή την ορεινή περιοχή είναι εξωπραγματικά,  τα μνημεία που επισκεπτόμαστε χρονολογούνται σε αρκετούς αιώνες, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η επαφή μας με τη φημισμένη φυλή των Καλάς, την οποία και γνωρίζουμε από κοντά μαζί με τη μεγάλη γιορτή τους, το Φεστιβάλ Τζόσι, το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της χώρας.

1η ημέρα: Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο. ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΧΩΡΗ – Πτήση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πόλη Λαχώρη. 

 

2η ημέρα: Άφιξη στη Λαχώρη – Κήποι Σαλιμάρ και Γουαγκάχ

Άφιξη το πρωί στη Λαχώρη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Λαχώρη (Lahore), την Πόλη των Κήπων, την ιστορική αυτή πόλη που αποτέλεσε πρωτεύουσα δύο δυναστειών, Μουγκάλ και Σιχ, ενώ έπαιξε σημαίνοντα ρόλο και κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας του Παντζάμπ. Επίσκεψη στο Τζαμί Μπαντσάνι (Badshahi Mosque), το κάστρο της πόλης και τους ξακουστούς Κήπους Σαλιμάρ (Shalimar), Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Με τη δύση του ηλίου θα βρεθούμε στα σύνορα, στην περιοχή Γουαγκάχ (Wagah), για να απολαύσουμε την εντυπωσιακή τελετή υποστολής των σημαιών από τους πανύψηλους άνδρες με τις χαρακτηριστικές, μεγαλόπρεπες στολές τους. Επιστροφή στη Λαχώρη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λαχώρη – Ξενάγηση στη πόλη

Επίσκεψη στο Μουσείο της Λαχώρης που ιδρύθηκε το 1864-1865 από τους Βρετανούς με την πληρέστερη συλλογή Ελληνοβουδιστικής τέχνης Καντάρα (Candhara), συλλογές τέχνης με κοσμήματα, καλλιτεχνήματα κ.α. από ολόκληρο το Πακιστάν αλλά και τον μοναδικό «Νηστεύοντα Βούδα». Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην παλιά πόλη δίπλα στο τζαμί Μπαντσάνι (Badshahi Mosque. Γνωστή ως αγορά διαμαντιών (Hira Mandi) ή Shahi Mohala. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λαχώρη - Φρούριο Ρόχτας - Ισλαμαμπάντ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε από την Λαχώρη και μέσω του μεγάλου αυτοκινητόδρομου Grand Trunk κατευθυνόμαστε προς το Φρούριο Ρόχτας (Rohtas), κοντά στην πόλη Τζελούμ. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το κάστρο αυτό χτίστηκε το 1540, η περίμετρός του φτάνει τα πέντε χιλιόμετρα και ο αρχικός του σκοπός ήταν να αντιμετωπίσει τις τοπικές φυλές του Ποτοχάρ, που είχαν επαναστατήσει εναντίον της δυναστείας των Συρ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Μετά την άφιξη, θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Τέμενος Φαϊσάλ (Shah Faisal Mosque), με την μοναδική σύγχρονη ισλαμική αρχιτεκτονική του, το τέταρτο μεγαλύτερο τζαμί από την άποψη της χωρητικότητας στον κόσμο. Διανυκτέρευση στο Ισλαμαμπάντ.

5η ημέρα: Ισλαμαμπάντ – Αρχαία Τάξιλα – Μπεσάμ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε οδικώς το συναρπαστικό οδοιπορικό μας στο Βόρειο Πακιστάν με πρώτο προορισμό το Μπεσάμ, βόρεια του Ισλαμαμπάντ. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση για περιήγηση στα Τάξιλα (Taxila), την αρχαία πόλη στην κοιλάδα του Ινδού, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Τα Τάξιλα αναφέρονται ήδη στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς  την Ινδία, ενώ στους επόμενους αιώνες υπήρξαν ένας αληθινός παράδεισος για τους βουδιστές. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας είναι γεμάτα από βουδιστικές μονές και στούπες. Συνεχίζουμε για το Μπεσάμ (Besham). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπεσάμ – κοιλάδα Κοχιστάν – Γκιλτζίτ

Συνεχίζουμε σήμερα ακόμη βορειότερα κατευθυνόμενοι στο Γκιλτζίτ (Gilgit), σημαντικό σταθμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οδική διαδρομή του ταξιδιού μας, στον Δρόμο του Καρακορουμ, της πιο ενδιαφέρουσας οροσειράς του κόσμου, με τις ψηλότερες κορυφές και περισσότερους παγετώνες, εκτός των πολικών περιοχών. Θα ταξιδέψουμε κατά μήκος του θρυλικού Ινδού ποταμού, διαμέσου της Κοιλάδας του Κοχιστάν (Kohistan), και καθ’ οδό θα δούμε τις βραχογραφίες στο Σατιάλ (Shatial) και το χωριό Θαλπάν (Thalpan). Σύντομη στάση για γεύμα στο Chilas, γνωστό από την ομώνυμες βραχογραφίες που είναι διάσπαρτες στην περιοχή. Περίπου 70 χιλιόμετρα πριν το Γκιλτζίτ θα σταματήσουμε σε ένα σημείο πραγματικά μοναδικό, όσο και προνομιακό: πρόκειται για το μοναδικό μέρος από όπου μπορούμε να ατενίσουμε ταυτόχρονα τα Ιμαλάια, το Καρακορούμ (Karakorum) και το Χιντουκούς (Hindukush)! Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα δούμε και την εντυπωσιακή συμβολή των ποταμών Ινδού (Indus River) και Γκιλτζίτ (Gilgit River)! Κατόπιν συνεχίζουμε για το Γκιλτζίτ (Gilgit). Τα δύο σημεία συμβολής των οροσειρών και των ποταμών. (λόγω της μεγάλης διαδρομής της ημέρας   και του περασμένου της ώρας, υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα το πρωί). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Γκιλτζίτ - Χούνζα – Ντούικερ

Πρωινό και αναχώρηση, διαμέσου του αυτοκινητόδρομου του Καρακορούμ, με προορισμό μας τη Χούνζα (Hunza), την πανέμορφη ορεινή κοιλάδα στην περιοχή Γκιλζιτ-Μπαλτισταν, στο ακραίο βόρειο τμήμα του Πακιστάν που συνορεύει με τον διάδρομο Wakhan του Αφγανιστάν και την περιοχή Σινζιανγκ της Κίνας. Θα κάνουμε μία σύντομη στάση για τσάι στο Ρακαπόσι (Rakaposhi view point), απολαμβάνοντας παράλληλα την αίσθηση να βρισκόμαστε στους πρόποδες της μεγαλοπρεπούς κορυφής Ρακαπόσι (7.778 μ.). Συνεχίζουμε για τη Χούνζα, όπου με την άφιξή μας θα μεταβούμε για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Καριμαμπάντ (Karimabad), την κυριότερη πόλη της Χούνζα. κοντά στο σημείο Ντούικερ (Duiker), όπου και θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα σε υψόμετρο περίπου 2.950 μέτρων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Καριμαμπάντ – Ξενάγηση στη πόλη

Πρωινή αναχώρηση για μια επίσκεψη στα κάστρα Αλτίτ (Altit Fort) και Μπαλτίτ (Baltit Fort), που μετρούν 900 και 800 χρόνια ζωής αντίστοιχα, και πρόσφατα έχουν αναστηλωθεί από το Ίδρυμα του Αγά Χαν (Agha Khan Foundation), πνευματικού ηγέτη των Ισμαηλιτών που έχουν την έδρα τους στην πεδιάδα της Χούνζα.  Διανυκτέρευση στο Καριμαμπάντ.

9η ημέρα: Καριμαμπάντ Χούνζα – Γκουλμίτ – Γκουλκίν – Καριμαμπάντ Χούνζα

Ξεκινάμε σήμερα για μια ολοήμερη εκδρομή που θα μας «συστήσει» τοπία απόκοσμης ομορφιάς και μοναδικά χωριά του λαού Χούνζα, που κατοικεί στην περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων. Χρησιμοποιούμε ξανά τον αυτοκινητόδρομο του Καρακορούμ με κατεύθυνση προς το Γκουλμίτ, στην περιοχή της Άνω Χούνζα. Κινούμαστε κατά μήκος της νεοδημιουργηθείσας μετά από μια κατολίσθηση το 2019, λίμνης Ατααμπάντ (Attaabad Lake), όπου ανάλογα με τον καιρό θα απολαύσουμε την βαρκάδα μας το πρωί ή το απόγευμα, στην επιστροφή μας. Φτάνοντας στο Γκουλμίτ (Gulmit), ένα φιλήσυχο και γραφικό χωριό που κάποτε αποτελούσε τη χειμερινή πρωτεύουσα του Βασιλείου της Χούνζα, θα κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό, θα επισκεφθούμε ένα σπίτι που χρονολογείται στον 12ο αιώνα, και θα δούμε τις ντόπιες γυναίκες να υφαίνουν χαλιά και να δημιουργούν τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα της περιοχής τους. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο γειτονικό χωριό Γκουλκίν (Ghulkin), θα δούμε τον παγετώνα Γκουλκίν/Χουσαϊνί (Ghulkin / Hussaini glacier) και θα επισκεφθούμε την περίφημη κρεμαστή γέφυρα Χουσαϊνί (Hussaini), γνωστή και ως «η γέφυρα του Ιντιάνα Τζόουνς». Για να φτάσουμε στο Πασσού (Passu), το βορειότερο σημείο της περιήγησής μας στο Βόρειο Πακιστάν για να απολαύσουμε τους μοναδικούς σχηματισμούς των βουνοκορφών, να πιούμε το τσάι μας και να επισκεφτούμε το σχολείο του χωριού. Στη επιστροφή μας και λίγο πριν την Καριμαμπάντ θα επισκεφτούμε το Γκανίς (Ganish) τον πρώτο και παλαιότερο οικισμό στον αρχαίο δρόμο του Μεταξιού ( Χρόνου επιτρέποντος) και στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Καριμαμπάντ για μια βόλτα στις όμορφες γειτονιές της και τα εξωτικά παζάρια της! Δείπνο και διανυκτέρευση στην Καριμαμπάντ. 

10η ημέρα: Χούνζα – Γκιλτζίτ – Κοιλάδα Γκιζάρ – Γκουπίς (Gupis)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση προς τα δυτικά και μέσω Γκιλτζίτ (Gilgit) διασχίζουμε την  περικλειόμενη από πανύψηλα βουνά πανέμορφη κοιλάδα Γκιζάρ (Ghizar) και κατοικείται από τους Ισμαηλίτες Barusho. Καθοδόν θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα προς τη λίμνη Αζούρε Χάλτι (Azure Khalti) και κοντά στο Γκιλτζίτ τον Kargah Buddha, λαξευμένο σε απότομο βράχο, μικρογραφία των περίφημων γλυπτών του Αφγανιστάν που καταστράφηκαν από τους Ταλιμπάν. Φτάνουμε στο Γκουπις (Gupis) όπου με την άφιξή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Γκουπις – πέρασμα Σαντούρ – Μαστούζ – Τσιτράλ

Πρωινό και μετά αναχώρηση για μια δύσκολη αλλά πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα σε ορισμένα από τα πιο απόκοσμα τοπία που θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να αντικρίσουμε, με πολύχρωμες κοιλάδες, υπέροχα βουνά και χωριουδάκια κυριολεκτικά κρεμασμένα στα βουνά. Θα περάσουμε από το Πέρασμα Σαντούρ (Shandur), την επονομαζόμενη «Στέγη του Κόσμου» σε υψόμετρο 3.700 μέτρων και την πόλη Μαστούζ (Mastuj), μπαίνοντας πιο βαθιά στην κοιλάδα Χιντουκούς (Hindukush). Και συνεχίζουμε περνώντας από την οροσειρά Μπούνι Ζομ (Booni Zom 6.542 μ.) και το Τιρίτς Μιρ (Tirich Mir 7.706 μ.), πριν καταλήξουμε στην πόλη Τσιτράλ (Chitral). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η μέρα: Κοιλάδα Μπομπουρέτ – ολοήμερη εκδρομή στην Κοιλάδα Ραμπούρ (Φυλή Καλάς)/ Φεστιβάλ Τζόσι - Τσιτράλ

Και σήμερα θα έχουμε τη χαρά να συναναστραφούμε με τη φυλή των Καλάς, αυτή τη φορά στην κοιλάδα Ραμπούρ (Rambur) όπου και θα εκδράμουμε για θα δούμε περισσότερους οικισμούς των Καλάς, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα γίνουμε μάρτυρες συναρπαστικών τοπικών εθίμων. Είναι οι ημέρες (14-16 Μαίου) που οι Καλάς γιορτάζουν το φεστιβάλ Τσίλαμ Τζόσι (Chilam Joshi) μία από τις τρεις μεγαλύτερες ετήσιες γιορτές των Καλάς: γιορτάζουν τον ερχομό του Καλοκαιριού. Κάτι όμως εξίσου πολύ ενδιαφέρον είναι πως κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής, οι νέοι της φυλής, αγόρια και κορίτσια, έχουν την ευκαιρία να «διαλέξουν» το ταίρι τους!

Εμείς λοιπόν θα παρακολουθήσουμε τις γιορτές τους με τους κυκλικούς χορούς που τόσο μοιάζουν με τους αυτούς της Μακεδονίας, και θα θαυμάσουμε τις υπέροχες πολύχρωμες φορεσιές των γυναικών. Επιστροφή στο Τσιτράλ για διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Τσιτράλ – Σουάτ (Σαντού Σαρίφ)

Σήμερα θα κινηθούμε νοτιότερα, ξεκινώντας από το Τσιτράλ. με προορισμό μας την πόλη Σαιντού Σαρίφ (Saidu Sharif). Η διαδρομή μας φέρνει μέσω της κορυφής Lawari στην όμορφη κοιλάδα Σουάτ (Swat), μια περιοχή που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευμένη για τους ξένους επισκέπτες. Σήμερα το καθεστώς αυτό δεν ισχύει πλέον, και μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή, με το έντονο βουδιστικό παρελθόν. Άφιξη στην Σαιντού Σαρίφ, που όνομα της από την αρχαία Βουδιστική εποχή ήταν "Baligram" και είναι η πρωτεύουσα της Σουάτ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, θα επισκεφθούμε το τοπικό παζάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Σαντού Σαρίφ – Ταχτ Ι Μπαχί – Πεσαβάρ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το Μουσείο Σουάτ, για να δούμε μία εξαιρετική συλλογή Ελληνοβουδιστικής τέχνης Ghandara, όπως επίσης και μια συλλογή βουδιστικής τέχνης όπως και μια σειρά από εκθέματα εθνολογικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και ευρημάτων της πρωτο-ιστορικής περιόδου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε από την πόλη, με προορισμό μας το Πεσαβάρ. Θα κινηθούμε διαμέσου του περάσματος του Μαλακάντ (Malakand), θα δούμε τη γέφυρα Τσακντάρα (Chakdara) και το οχυρό που φέρει το όνομα του Ουίνστων Τσώρτσιλ (Churchill’s Piquet). Θα επισκεφθούμε επίσης το Βουδιστικό μοναστήρι Ταχτ-Ι-Μπαχί (Takht–i–Bahi), ίσως το πιο εντυπωσιακό και σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο στο Πακιστάν, τα πιο επιβλητικά λείψανα του Βουδισμού σε όλη την Candhara, καθώς σώζονται πολλά απομεινάρια που μπορούν να μας παρέχουν μια πλήρη εικόνα για την εποχή της λειτουργίας του ως βουδιστική μονή, πριν πολλούς αιώνες, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την πόλη των λουλουδιών, την μαγική πόλη του Πεσαβάρ (Peshawar). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Πεσαβάρ (ξενάγηση) – Ισλαμαμπάντ

Ολόκληρη η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Πεσαβάρ, την πολύχρωμη, εξωτική αυτή πόλη με τις τόσες εκπλήξεις. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Πεσαβάρ, με την ανεκτίμητη, μοναδική στον κόσμο, συλλογή Ελληνοβουδιστικής τέχνης Καντάρα (Candhara), το τελευταίο εναπομείναν Τέμενος Μουγκάλ του 17ου αιώνα Μαχαμπάτ Χάν (Mahabat Khan) και τον πύργο του Ρολογιού Κάνινγκαμ (Cunningham Clock tower). Θα περιδιαβούμε στις γειτονιές της με τα όμορφα παλαιά κτίρια με την χαρακτηριστική τοπική αρχιτεκτονική με τους μοναδικούς ξυλόγλυπτους εξώστες  και θα σεργιανίσουμε στο παζάρι Κίσα Κουάνι (Qisa Khwani Bazaar), που από πολλούς αποκαλείται και ως «ο δρόμος των παραμυθάδων», και από άλλους ως «το Πικαντίλι της κεντρικής Ασίας»! Αλλά και στα Coppersmiths Bazaar, Peshawar Pottery, Bird Bazaar, Grain Bazaar, Andarshah Bazaar και  Μίνα Meena Bazaar. Συνεχίζουμε για το Ισλαμαμπάντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Ισλαμαμπάντ – Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο διεθνές αεροδρόμιο της Λαχώρης, για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ, η αποστολή στο Πακιστάν επαναλαμβάνεται!

Ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μας αποκαλύπτεται μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και επιλεγμένες διαδρομές. Η επίσκεψη στο φεστιβάλ Τζόσι, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα του Πακιστάν θα μας μείνει αξέχαστη. Μια καταπληκτική πολιτιστική εμπειρία στις οροσειρές Χιντούκους ανάμεσα στους φιλικούς ανθρώπους και τον πολιτισμό Καλάς που από το 2018 έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά» τον Νοέμβριο του 2018.

Επίσκεψη σε μοναδικά σημεία σπάνιας ομορφιάς, πολύχρωμες κοιλάδες, υπέροχα βουνά, φρούρια και χωριουδάκια κυριολεκτικά κρεμασμένα στα βουνά που σαγηνεύουν όλες τις αισθήσεις ανάμεσά τους η κοιλάδα Χούνζα, και το πιο παλαιότερο μνημείο της περιφέρειας Γκιλζιτ-Μπαλτισταν, και το φρούριο Μπαλτίτ με τη συγκλονιστική θέα της κοιλάδας και του χωριού Καριμαμπάντ, τα ξυλόγλυπτα κτίρια στην παλιά πόλη της Πεσάβαρ, την αρχαιότερη πόλη του Πακιστάν με το ξεχωριστό παζάρι Κίσα Κουάνι (Qisa Khwani Bazaar), που από πολλούς αποκαλείται και ως «ο δρόμος των παραμυθάδων».

 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή (Τονίζουμε πως η τουριστική υποδομή στην επαρχία του Πακιστάν είναι πολύ χαμηλή. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και να αναμένουν καταλύματα βασικών ανέσεων.
 • Διαφορετικά σημεία διανυκτέρευσης για ποικιλία και γνωριμία περισσότερων περιοχών.
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους περιλαμβάνονται στην τελική τιμή.
 • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός με άριστη γνώση της περιοχής.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα, τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Οι τουριστικές υποδομές στο βόρειο Πακιστάν δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες και ο ταξιδιώτης πρέπει να αναμένει καταλύματα με βασικές ανέσεις, παρόλο που προσπαθούμε να επιλέξουμε τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Βίζα για την είσοδο σας στο Πακιστάν.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός. 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο        

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει). 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 750 €

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

EΚ 210

03/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

18:05

23:35

ΕΚ 624

04/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ –  ΛΑΧΩΡΗ

03:15

07:20

ΕΚ 615

18/05/2024

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

03:05

05:25

ΕΚ 209

18/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας ΔΕΝ φέρει σφραγίδα του Ισραήλ. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος στο Πακιστάν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο
Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

* Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή 
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά
 • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός με άριστη γνώση της περιοχής

 

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info