fb

Ανατολική Θράκη και Αδριανούπολη | Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 449€

Περιγραφή

Ένα συναρπαστικό ταξίδι πολιτισμού στην πανέμορφη Θράκη και την αντίπερα όχθη του ποταμού Έβρου, σε έναν τόπο, τόσο κοντινό και τόσο διαφορετικό ταυτόχρονα.

Από την σύγχρονη, νεανική Αλεξανδρούπολη, σε ελάχιστες ώρες θα βρεθούμε ανάμεσα σε μεγαλοπρεπή τζαμιά και μουεζίνηδες, παζάρια και αγορές με μπαχαρικά, ανθισμένους κήπους, κατάφυτες πλατείες, χαμάμ και ανατολίτικες λιχουδιές. Μια εικόνα απολύτως αντιπροσωπευτική της γειτονικής χώρας, μόλις δυο βήματα από τα σύνορα. Και μετά πάλι πίσω, στην πιο «ανατολίτικη» από τις ελληνικές πόλεις, την Κομοτηνή, για να σβήσουμε γλυκά τις έντονες εικόνες που θα έχουμε κρατήσει στο μυαλό από τη γειτονική χώρα.

Το προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, αποτέλεσμα της τεράστιας εμπειρίας του Versus Travel στα «διαφορετικά» ταξίδια, εγγυάται ένα πυκνό και συναρπαστικό εξαήμερο, γεμάτο αυθεντικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Ξάνθη

Αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην την πόλη «με τα χίλια χρώματα» και «Κυρά κι αρχόντισσα της Θράκης», την Ξάνθη. Θα περιηγηθούμε στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης που στολίζουν καλοδιατηρημένα αρχοντικά με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, καθώς αποτελούν ένα εκπληκτικό μείγμα διαφόρων τεχνοτροπιών: του ελληνικού νεοκλασικισμού αλλά και της τοπικής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής.  Θα περιηγηθούμε στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης που στολίζουν καλοδιατηρημένα αρχοντικά με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, καθώς αποτελούν ένα εκπληκτικό μείγμα διαφόρων τεχνοτροπιών: του ελληνικού νεοκλασικισμού αλλά και της τοπικής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής.   Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη – Αδριανούπολη

Πρωινό και ξεκινάμε για όμορφη Αλεξανδρούπολη που την αγκαλιάζει το Θρακικό Πέλαγος. Θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα δούμε τοω διάσημο φάρο της. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τους Κήπους και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, για να περάσουμε στην Ανατολική Θράκη που καταλαμβάνει η Τουρκία με ενδιάμεση στάση στη Γέφυρα των Κήπων που ενώνει δύο χώρες και δύο ιστορικά έθνη. Μετά θα συνεχίσουμε βόρεια, για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη (Edirne), η οποία ιδρύθηκε το 125 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό και για 92 χρόνια υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γι’ αυτό και στολίστηκε με πολλά τζαμιά, κλειστές αγορές, χαμάμ, πτωχοκομεία και πολλά άλλα. Η κορωνίδα της πόλης είναι το Σελιμιγέ Τζαμί, από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο και μνημείο της UNESCO. Στη συνέχεια, άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Αδριανούπολη – Μουσείο Υγείας – Αδριανούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί, με πρώτη στάση το βραβευμένο Μουσείο Υγείας. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα συγκρότημα κτιρίων, που ίδρυσε ο σουλτάνος Βαγιαζίτ Β΄, για να αποκτήσει η Αδριανούπολη ένα νοσοκομείο. Διαθέτει περίπου 40 αίθουσες και ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία και τα εκθέματα του μουσείου. Ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει ιδιαίτερο το Μουσείο Υγείας είναι η μουσική υπόκρουση από βυζαντινούς αλλά και αραβικούς ήχους, που δεν περνούν απαρατήρητοι από τον περιηγητή. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της πόλης όπου θα θαυμάσουμε το Σελιμιγέ Τζαμί, παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε επίσης τα παλιά κτίρια και τον πεζόδρομο με τα μαγαζιά και τις κλειστές αγορές. Θα πιούμε τούρκικο καφέ, θα δοκιμάσουμε τη σπεσιαλιτέ της πόλης που είναι τα τζιέρια (ψιλοκομμένα τηγανητά συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά. Αφού χαρούμε την πόλη, το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Αδριανούπολη – Ραιδεστός – Αδριανούπολη

Σήμερα μετά το πρωινό, θα δούμε μια άλλη όμορφη πόλη της Ανατολικής Θράκης, την παραλιακή Ραιδεστό ή Tekirdaq, όπως την αποκαλούν. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα από Σάμιους εποίκους. Ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους και μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 είχε μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Η μεγάλη της παραλία είναι ό,τι πρέπει για βόλτες και στα πολλά εστιατόριά της μπορούμε να δοκιμάσουμε  υπέροχα κεφτεδάκια, που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης. Δεν θα ξεχάσουμε να πάρουμε ρακί Ραιδεστού που είναι ξακουστό. Επιστροφή στην Αδριανούπολη και στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε τον χρόνο να ψωνίσουμε από το διπλανό εκπτωτικό χωριό ή να δοκιμάσουμε τα χαμάμ, μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αδριανούπολη – Κάραγατς – Σουφλί – Κομοτηνή

Πλούσιο πρωινό και επίσκεψη στην παλιά Ορεστιάδα, το Κάραγατς, προάστιο της Αδριανούπολης. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους και οι Έλληνες πρόσφυγες έφτιαξαν τη Νέα Ορεστιάδα που γνωρίζουμε. Εκεί θα θαυμάσουμε και τον σταθμό του ξακουστού Οριάν Εξπρές. Θα συνεχίσουμε για τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο και από τις Καστανιές θα φτάσουμε στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μεταξιού, για να μάθουμε την ιστορία του μεταξιού και συνεχίζουμε για την Κομοτηνή. Στην Κομοτηνή τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν «σήμα κατατεθέν» της, τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες της φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν σε αυτήν την πολυπολιτισμική πόλη εδώ και πολλά χρόνια. Περιήγηση στην πόλη, μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Κομοτηνή – Καβάλα – Αθήνα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την επιστροφή μας, με μία στάση στην όμορφη Καβάλα, το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης με την πλούσια ιστορία. Η όμορφη παραλία της προσφέρεται για βόλτες και καφέ. Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

  • Διαμονή σε τρία από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ξάνθης, της Αδριανούπολης και της Κομοτηνής.
  • Πέρασμα και γνωριμία με την Αλεξανδρούπολη.
  • Μετακίνηση με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή 5 πρωινά & 5 δείπνα).
  • Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων πισίνας και χαμάμ στο ξενοδοχείο Margi Hotel.
  • Θα θαυμάσουμε από κοντά το Σελιμιγέ Τζαμί, από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο και μνημείο κληρονομιάς της UNESCO.
  • Περιήγηση  στο βραβευμένο Μουσείο Υγείας.
  • «Γευσιγνωσία» με τις διασημότερες σπεσιαλιτέ της Αδριανούπολης: τζιέρια (ψιλοκομμένα τηγανητά συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά.
  • Εξερεύνηση και βόλτα στην όμορφη παραλιακή Ραιδεστό.
  • Επίσκεψη για χαλάρωση στα ξακουστά χαμάμ της Αδριανούπολης.
  • Θα δούμε από κοντά τον μεγαλοπρεπή σιδηροδρομικό σταθμό του Οριάν Εξπρές στο Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα).
  • Ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί όπου θα μάθουμε τα πάντα για το τοπικό προϊόν.
  • Θα απολαύσουμε σουτζούκ λουκούμ και θα περιηγηθούμε στην ατμοσφαιρική Κομοτηνή μια πόλη όπου το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά.
  • Στάση για βόλτα και γνωριμία με την πανέμορφη Καβάλα.
  • Διαμονή στην «κυρά της Θράκης», την Ξάνθη.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Margi 5* στην Αδριανούπολη, μία (1) διανυκτέρευση στο Nestos Hotel 3* στην Ξάνθη και μία (1) διανυκτέρευση στο Anatolia Hotel 3* στην Κομοτηνή ή εφάμιλλα.
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή, 5 πρωινά & 5 δείπνα).
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας ή της ταυτότητάς σας.
  • Απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου ή νέου τύπου ταυτότητα, μηχανογραφημένη, 15ετίας.
  • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
     

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 100 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 5). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Διαμονή σε τρία από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ξάνθης, της Αδριανούπολης και της Κομοτηνής.
  • Πέρασμα και γνωριμία με την Αλεξανδρούπολη.
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή 5 πρωινά & 5 δείπνα).
  • Στάση για βόλτα και γνωριμία με την πανέμορφη Καβάλα.

 

Χάρτης Ταξιδιού Ανατολική Θράκη και Αδριανούπολη | Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info