fb

Αλγερία - Εκεί που η έρημος συναντά την Μεσόγειο

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1890€

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΑΛΓΕΡΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Αλγέρι μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Αλγερία είναι μία γοητευτική χώρα που βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα και προστατεύεται από τα βουνά της οροσειράς του Άτλαντα.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΓΕΡΙ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη στην καθολική εκκλησία, την περίφημη κάσμπα, την παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια της και τα οθωμανικά μέγαρα. Νότια του κέντρου της πόλης δεσπόζει το μνημείο των μαρτύρων που εγκαινιάστηκε το 1982 για να τιμήσει την ανεξαρτησία της χώρας. Θα γευματίσουμε σε ένα τοπικό εστιατόριο με Αλγερινά εδέσματα και θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Μεταξύ όσων θα δούμε θα μας μαγνητίσει η αρχιτεκτονική ομορφιά των τριών ιστορικών τζαμιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΓΕΡΙ - ΤΖΕΜΙΛΑ - ΣΕΤΙΦ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Πρωινή αναχώρηση για να περάσουμε την οροσειρά του Τελ και τα φαράγγια Κεράτα. Συνεχίζουμε για την Τζεμίλα, έναν μικρό σταθμό αναψυχής που είχαν ιδρύσει οι Ρωμαίοι για τους λεγεωνάριους. Μετά από 50 χιλιόμετρα φθάνουμε στην πόλη Σετίφ, όπου θα έχουμε μια σύντομη μεσημεριανή στάση. Συνεχίζουμε για την Κωνσταντίνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Πρωινή περιήγηση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας, η οποία και αποτελεί "χειροπιαστό" παράδειγμα αυτού που θα ονομάζαμε "μία πόλη στα… ουράνια"! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο της πόλης που στεγάζει σημαντικά ρωμαϊκά ευρήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ - ΤΙΜΓΚΑΝΤ - ΜΠΙΣΚΡΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού Τιμγκάντ, που είναι και ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος εκείνης της περιόδου, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Μετά την ξενάγησή μας, θα κινηθούμε νοτιοδυτικά για να περάσουμε από την οροσειρά Ορέ και το φαράγγι Ρουφί, περιοχή όπου ζουν οι Βερβερίνοι Σαουγιά. Στο τέλος της διαδρομής μας βρίσκεται η πόλη Μπίσκρα, η "πρωτεύουσα των χουρμάδων". Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.
Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΡΑ - ΕΛ ΟΥΕΝΤ - ΤΟΓΚΟΥΡΤ - ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ

Μετά από μια πρωινή βόλτα στο παζάρι της πόλης, αναχωρούμε για την Ελ Ουέντ, την "πόλη με τους χίλιους τρούλους", σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο της περιοχής. Επίσκεψη της πόλης και της αγοράς της και αναχώρηση για τον άλλο σημαντικό σταθμό της ανατολικής ερήμου, την Τογκούρτ, λίγο πιο δυτικά, πάνω στον βασικό οδικό άξονα της χώρας. Συνεχίζουμε για τα "σουδανικά χωριά" Τεμασίν και Ταμελάχε. Επίσκεψη στα βασικά αξιοθέατα (Μεγάλο Τζαμί, τάφος Σίντι ελ Χατζ) και συνεχίζουμε για την Ουάργκλα, την πρωτεύουσα των οάσεων, απ΄ όπου ξεκινούσαν πολλές εξερευνητικές αποστολές προς τη Σαχάρα, μιας και ήταν το νοτιότερο ασφαλές φυλάκιο των Γάλλων για πολλά χρόνια. Από εκεί μπαίνουμε στην περιοχή του Μζαντ, όπου βρίσκονταν πέντε μικρές πόλεις στην κοιλάδα του ομώνυμου εποχιακού ποταμού. Οι πέντε αυτές πόλεις σήμερα είναι μία και ονομάζεται Γκαρντάια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ

Δύο ημέρες για να απολαύσουμε την πόλη που φιλοξενεί μια απομονωμένη θρησκευτική αίρεση, τους Μοζαμπίτες, που αποκόπηκαν από το "ορθόδοξο" ισλαμικό δόγμα πριν από 900 χρόνια. Επίσκεψη της κύριας από τις 5 πόλεις, της Ελ Ατέφ με το υπόγειο τζαμί, από το οποίο εμπνεύστηκε ο Λε Κορμπυζιέ, καθώς και της νεκρόπολης Μελικά. Θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά και το αρχαίο Σίντι Σαλέμ τζαμί.  Την 7η ημέρα το βράδυ, θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανή Αλγερινή μουσική. Διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ

Δύο ημέρες για να απολαύσουμε την πόλη που φιλοξενεί μια απομονωμένη θρησκευτική αίρεση, τους Μοζαμπίτες, που αποκόπηκαν από το "ορθόδοξο" ισλαμικό δόγμα πριν από 900 χρόνια. Επίσκεψη της κύριας από τις 5 πόλεις, της Ελ Ατέφ με το υπόγειο τζαμί, από το οποίο εμπνεύστηκε ο Λε Κορμπυζιέ, καθώς και της νεκρόπολης Μελικά. Θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά και το αρχαίο Σίντι Σαλέμ τζαμί.  Την 7η ημέρα το βράδυ, θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανή Αλγερινή μουσική. Διανυκτέρευση. 

9η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ - ΑΛΓΕΡΙ

Το πρωί αναχωρούμε με πτήση για το Αλγέρι. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στην όμορφη αυτή πόλη. Το απόγευμα θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο δείπνο. Διανυκτέρευση. 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΓΕΡΙ-ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ξενοδοχεία 3*, 4* και 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (τις ημέρες 2η, 7η, 8η πλήρης διατροφή)
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 500 €
 • Βίζα Αλγερίας 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

25.04, 24.05, 22.06, 26.07, 23.08, 20.09, 25.10

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

Δεν περιλαμβάνεται βίζα Αλγερίας

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 • Το Versus προσφέρει έκπτωση 60 € στο αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη
 • Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα πριν και μετά το ταξίδι
 • Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα ζητείστε μας προνομιακές τιμές

Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις ένα μήνα πριν την αναχώρηση

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Οδοιπορικό στο γοητευτικό Αλγέρι
 • Επισκέψεις στις πόλεις Τζεμιλά,Σετίφ, Κωνσταντίνη, στην αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού Τιμγκάντ και την πόλη Μπισκρά.
 • Οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών.

Χάρτης Ταξιδιού Αλγερία - Εκεί που η έρημος συναντά την Μεσόγειο

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info