fb

Λίβανος...στη χώρα των αιώνιων κέδρων| Ιούνιος - Αύγουστος 2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 799€

Περιγραφή

Μια χώρα ζυμωμένη με την ιστορία. Η χώρα των αρχαίων Φοινίκων με τους μύθους που σχετίζονται άμεσα με τη δική μας αρχαιοελληνική μυθολογία και παράδοση – κόρες του Φοίνικα ήταν η Ευρώπη και η Αστυπάλαια.

Χώρα που οι Ακκάδες, οι Αιγύπτιοι, οι Ασσύριοι, οι Χετταίοι, οι Φιλισταίοι, οι Πτολεμαίοι και οι Σελευκίδες των ελληνιστικών χρόνων, οι Ρωμαίοι… όλοι διεκδίκησαν για τις αυτοκρατορίες τους. Βρίσκεται στην καρδιά της εύφορης ημισελήνου του Λεβάντε με τοπίο όμως πιο ποικιλόμορφο από τις γείτονες χώρες εξ αιτίας των βουνών που έδωσαν στη χώρα το όνομα της. Μια χώρα πλούσια σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά αξιοθέατα και γοητευτικές πόλεις που αναδύουν το άρωμα της ιστορίας. Αλλά και μια χώρα με εξαιρετική μαγειρική και ζαχαροπλαστική παράδοση, συνώνυμη κάποιων από τα πιο αγαπημένα μας εδέσματα και γλυκίσματα.

Κυρίως, όμως, μια χώρα με ανθρώπους αξιαγάπητους, φιλικούς και αξιοπρεπείς που πάλεψαν και παλεύουν να ξεπεράσουν τα δεινά του πολυτάραχου πρόσφατου παρελθόντος και να οικοδομήσουν ξανά τη ζωή και τις πόλεις τους, Να βρουν τη λεπτή ισορροπία που χρειάζεται για μια ειρηνική συμβίωση σ’ έναν τόπο όπου τα θρησκευτικά και κοινωνικά πάθη ήταν πάντα έντονα (είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή με επίσημα αναγνωρισμένες 18 διαφορετικές θρησκευτικές σέκτες).

Ο Λίβανος, με δυο λόγια, έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα και σας καλεί να τα γνωρίσετε. Στο σχετικά ολιγοήμερο αλλά πλήρες και περιεκτικό πρόγραμμά μας θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σε βάθος απ’ άκρη σ’ άκρη τη μικρή μα τόσο αξιόλογη αυτή χώρα.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Βηρυτό – Βύβλος

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην απευθείας πτήση μας για τη Βηρυτό. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς με τελικό προορισμό μας την πόλη της Βύβλου. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τα Σπήλαια Τζέιτα, τα πιο γνωστά σπήλαια στη Μέση Ανατολή, για να θαυμάσουμε από κοντά τις πελώριες αίθουσες και μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το ιδιαίτερο με το σπήλαιο αυτό είναι ότι αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα: στο άνω επίπεδο θα περιπλανηθούμε πεζή ενώ στο κάτω θα απολαύσουμε μία μικρή βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη.

Θα συνεχίσουμε για τη Χαρίσσα, μία πόλη χτισμένη πάνω σε λόφο όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα στον κόλπο Τζουνιέχ αλλά και την εκκλησία της Παναγίας.
Κι από τη Χαρίσσα θα φύγουμε για τη Βύβλο που είναι και ο τελικός προορισμός της ημέρας. Πολλοί ιστορικοί επισημαίνουν πως η Βύβλος είναι η αρχαιότερη πόλη με συνεχή κατοίκηση, σε ολόκληρο τον κόσμο! Σήμερα, μετά από χιλιετίες ιστορίας, παραμένει ένα γοητευτικό φοινικικό λιμάνι, με εξαιρετικά πλούσια ιστορική και αρχαιολογική κληρονομιά, που την καθιστά ίσως τον πιο συναρπαστικό προορισμό στον Λίβανο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Ξενάγηση στον σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο που απλώνεται κάτω από το μπαλκόνι ενός ιδιαίτερα διατηρημένου σταυροφορικού κάστρου − σήμερα είναι μεταμορφωμένο σε μουσείο. Θα δούμε επίσης την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που χρονολογείται στη σταυροφορική περίοδο και από εκεί θα κατηφορίσουμε για το αρχαίο, γραφικό λιμανάκι. Μετά το δείπνο προτείνεται βόλτα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: Βύβλος – Τρίπολη – Δάσος Κέδρων – Κοιλάδα Καντίσα – Βύβλος

Ολοήμερη εκδρομή για να εξερευνήσουμε το βόρειο τμήμα της χώρας. Πρώτη μας επίσκεψη η Τρίπολις όπου ξεκινώντας από το κάστρο με τα σημάδια των Σταυροφόρων, των Μαμελούκων και των Οθωμανών θα κατηφορίσουμε στην παλιά πόλη και θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της που είναι γεμάτα με τεμένη, μεντρεσέδες και μικρές αγορές.

Θα συνεχίσουμε στους περίφημους Κέδρους του Λιβάνου, ανεβαίνοντας σε υψόμετρο περίπου 2.000 μ. Θα σταματήσουμε σε ένα από τα λίγα σωζόμενα αλσύλλια του συμβολικού αυτού δέντρου που κάποτε κάλυπτε σχεδόν το σύνολο της χώρας ενώ σήμερα είναι προστατευόμενο εθνικό μνημείο φυσικής ομορφιάς. Συνώνυμος με τον Λίβανο ο κέδρος ως πολύτιμο υλικό εξάγονταν σε όλο τον πολιτισμένο αρχαίο κόσμο από τη εποχή της Φαραωνικής Αιγύπτου.

Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα η ιερή κοιλάδα Καντίσα που είναι διάστικτη με δεκάδες μοναστήρια και εκκλησιές κυρίως της μαρωνίτικης πίστης. Επιστροφή στη Βύβλο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βύβλος – Φάκρα – Ναχρ αλ–Καλμπ – Ραχανά – Βύβλος

Αναχωρούμε σήμερα από τη Βύβλο για μια εκδρομή που θα μας αποκαλύψει την περίφημη Φάκρα, την αρχαία ρωμαϊκή πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.550 μέτρων. Η ανασκαφή στη Φάκρα αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό μείγμα από ρωμαϊκούς ναούς, κολώνες και βωμούς, κι όλα αυτά μέσα σε ένα καταπληκτικό τοπίο.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Ναχρ αλ–Καλμπ (Nahr al-Kalb, «Ποτάμι του Σκύλου»), μια ιστορική τοποθεσία του Λιβάνου, μεταξύ της Βηρυτού και της παραλιακής πόλης Τζουνίγια (Jounieh). Πρόκειται για τον ποταμό Λύκο της αρχαίας Φοινίκης, που σύμφωνα με την παράδοση στο στόμιό του υπήρχε το άγαλμα ενός λύκου, που με κάποιο άγνωστο μηχανισμό ειδοποιούσε για τον ερχομό εισβολέων. Εδώ, στρατιές κατακτητών έχουν αφήσει τα ίχνη τους με κάποια αναμνηστική πλάκα ή χαράζοντας στις βραχώδεις πλαγιές του φαραγγιού επιγραφές, που σηματοδοτούσαν την παρουσία τους στο χώρο αυτό. Οι επιγραφές αυτές, γνωστές ως «στήλες», είναι γραμμένες σε ιερογλυφική ή σφηνοειδή γραφή, λατινικά, ελληνικά, αραβικά, γαλλικά κ.ά. Όλες αυτές οι επιγραφές, εκτός από τη «στήλη» του Ναβουχοδονόσορα Β΄, βρίσκονται στην αριστερή όχθη του ποταμού, που είναι εύκολα προσβάσιμη στους επισκέπτες.

Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στο χωριό Ραχανά, 14 χιλιόμετρα βόρεια της Βύβλου. Μικρό χωριό που μετατράπηκε σε ανοιχτό μουσείο από τρεις διάσημους γλύπτες, τους αδερφούς Μπάσμπους. Μπαίνοντας στο χωριό θα θαυμάσουμε εντυπωσιακά γλυπτά και άλλες μορφές σύγχρονης τέχνης παντού: στον δρόμο, μπροστά από τα σπίτια, στους κήπους και στις πλατείες. Κάθε χρόνο διοργανώνεται ένα συμπόσιο, όπου καλούνται να συμμετάσχουν γλύπτες από όλο τον κόσμο.

Επιστροφή στην Βύβλο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βύβλος – Βηρυτός (1η ξενάγηση)

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας την πόλη της Βύβλου και αναχωρούμε για τη Βηρυτό. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, πριν ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη. Η πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι μια πόλη των αντιθέσεων, που μας καταπλήσσει με την όμορφη αρχιτεκτονική της και τις μικρές κατοικίες που επιμένουν να σηκώνουν το ανάστημά τους πλάι στα σύγχρονα κτίρια. Είναι το κεντρικό λιμάνι και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και αποκαλούνταν «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» λόγω της διεθνούς ατμόσφαιρας που τη διαπνέει.

Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης, το πλέον πεζοδρομημένο και καθαρό κομμάτι της. Θα θαυμάσουμε τα όμορφα κτίρια και τα σημαντικότερα αξιοθέατα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην εμπορική συνοικία με τα υπερσύγχρονα, αναπλασμένα σουκς, απόδειξη πως η πόλη επούλωσε τις πληγές του καταστροφικού εμφυλίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τις βόλτες μας στην πόλη, θαυμάζοντας αυτό το μαγικό μίγμα ιστορίας, παράδοσης και σύγχρονου ρυθμού ζωής, αλλά και δοκιμάζοντας την εκπληκτική λιβανέζικη κουζίνα και τη φιλοξενία των ντόπιων. Διανυκτέρευση στη Βηρυτό.

5η ημέρα: Βηρυτός – Ντέιρ Ελ Καμάρ – Μπεϊτεντίν – Βηρυτός (2η ξενάγηση)

Το πρωί αναχωρούμε για μια εκδρομή οδικώς στα Βουνά Σουφ (Chouf). Εκεί θα επισκεφθούμε το «Μοναστήρι της Σελήνης», όπως μεταφράζεται το όνομα του Ντέιρ ελ Καμάρ, ένα όμορφο, γραφικό χωριό που τον 17ο αι. υπήρξε πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Συνεχίζουμε για το παλάτι Μπεϊτεντίν (Beited-Dine), το ανάκτορο που έχτισε τον 19ο αι. (μέσα σε μια περίοδο τριάντα ετών) ο εμίρης Μπεχίρ ΙΙ Σεχαμπί γύρω από ένα παλιό ερημητήριο. Σήμερα το παλάτι θεωρείται δικαίως ένα από τα κορυφαία σωζόμενα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του Λιβάνου.

Επιστροφή στη Βηρυτό και δεύτερη ξενάγηση στην πόλη. Σήμερα θα δούμε το Εθνικό Μουσείο Βηρυτού, ένα απ’ τα σημαντικότερα σε όλη τη Μέση Ανατολή, και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της πολυπρόσωπης πόλης, με τα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά, τις ελληνορθόδοξες και μαρωνίτικες εκκλησίες, τα μουσουλμανικά τεμένη, την κοσμοπολίτικη πλατεία του ρολογιού και τα άλλα κομψά κτίρια από την εποχή της Γαλλικής Εντολής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βηρυτός – Μπααλμπέκ – Κσάρα – Αντζάρ – Βηρυτός

Αναχωρούμε οδικώς για τα ανατολικά της χώρας, την περίφημη κοιλάδα Μπεκάα, με πρώτο προορισμό μας έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής (και όχι μόνο), το Μπααλμπέκ (Baalbek). Είναι το ιερό αφιερωμένο στον Βάαλ, τον τοπικό θεό που οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ταύτιζαν με τον θεό Ήλιο, γι’ αυτό και ονόμαζαν το Μπααλμπέκ «Ηλιούπολις». Μαζί με τους παρακείμενους ναούς της Αφροδίτης και του Βάκχου, συνθέτει το καλύτερα διατηρημένο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα ιερών στη Μέση Ανατολή, έχοντας αντέξει σεισμούς, πολέμους και επιδρομές. Όχι τυχαία λοιπόν κατέχει περίοπτη θέση στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιστρέφοντας προς τη βάση μας στη Βηρυτό θα κάνουμε μια στάση chateau Ksara παλαιότερο και διασημότερο οινοποιείο του Λιβάνου. Εκεί θα επισκεφθούμε τις σπηλιές - κελάρια μέσα στον ασβεστολιθικό βράχο, που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο και τις οποίες επέκτειναν οι Ιησουίτες στις αρχές του περασμένου αιώνα. Και φυσικά θα απολαύσουμε μία γευστική δοκιμή των εκλεκτών λιβανέζικων κρασιών της κοιλάδας.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με κατεύθυνση την αρχαία πόλη Αντζάρ (Anjar), όπου στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε τα ερείπια της πόλης των Ομεϋαδών με τα παλάτια, τα χαμάμ, τους δημόσιους χώρους. Παντού είναι εμφανείς οι επιρροές της ρωμαϊκής και βυζαντινής πολεοδομίας. Η Αντζάρ είναι το πιο σπουδαίο μνημείο του αρχαίου χαλιφάτου των Ομεϋαδών στον Λίβανο, ένα από τα τέσσερα μεγάλα χαλιφάτα που δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο μ.Χ. αι. από τον χαλίφη Ουαλίντ: τα ευρήματα στην Αντζάρ, παλάτια, λουτρά και τεμένη μάς οδηγούν να πιστέψουμε πως πρόκειται για χώρο που προοριζόταν για τον ίδιο τον χαλίφη, ενώ τα 600 περίπου καταστήματα, που λειτουργούσαν εκεί, αποδεικνύουν πως αποτελούσε σπουδαίο εμπορικό κόμβο της εποχής. Μετά το πέρας της επίσκεψης, επιστρέφουμε στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βηρυτός – Τύρος – Σιδώνα – Βηρυτός

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τον νότιο Λίβανο και την πόλη της Τύρου. Από τα πιο σπουδαία λιμάνια των αρχαίων Φοινίκων, η Τύρος υπήρξε κέντρο εμπορίου που επικοινωνούσε με ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ξενάγηση στον διπλό αρχαιολογικό χώρο, εν πολλοίς διαμορφωμένο από τον Μέγα Αλέξανδρο, στην προσπάθεια του να κατακτήσει την πόλη που του αντιστάθηκε σθεναρά. Με ρωμαϊκά, ελληνιστικά και βυζαντινά ευρήματα, ο αρχαιολογικός χώρος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Σιδώνα, από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του σύγχρονου Λιβάνου, επίσης με μεγάλη ιστορία. Ο πλούτος της αρχαίας Σιδώνας δεν προερχόταν τόσο από τη θάλασσα, όπως της γειτονικής Τύρου, αλλά από την επεξεργασία της πορφύρας, υλικό περιζήτητο την εποχή εκείνη. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στα γραφικότατα σουκς, για να καταλήξουμε στο ρομαντικό Κάστρο της Θάλασσας, «κληρονομιά» των Σταυροφόρων. Αναχώρηση για τη Βηρυτό με μια στάση στον ναό του Εσμούν (Echmoun), τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο αμιγώς φοινικικό. Άφιξη στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Βηρυτός – πτήση επιστροφής

Αναχώρηση το πρωί για το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς, ένα σπάνιο 8ήμερο πρόγραμμα στη χώρα των κέδρων, τον Λίβανο. Με πλήθος εκδρομών, με προσεκτικά επιλεγμένες διανυκτερεύσεις, επισκέψεις στα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας και ημιδιατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού!


Περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Βηρυτό και 3 διανυκτερεύσεις στη Βύβλο
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα
  • Εκδρομή στην Τύρο, πόλη-μνημείο της UNESCO, και στην ιστορική πόλη της Σιδώνας
  • Είσοδοι στα μουσεία και αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.
  • Τοπικός ξεναγός

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 340

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 948

28/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

07:20

09:15

Α3 949

05/07/2023

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

10:05

12:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 948

19/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

07:20

09:15

Α3 949

26/07/2023

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

10:05

12:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 948

02/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

07:20

09:15

Α3 949

09/08/2023

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

10:05

12:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 948

09/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

07:20

09:15

Α3 949

16/08/2023

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

10:05

12:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 948

16/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

07:20

09:15

Α3 949

23/08/2023

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

10:05

12:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 948

23/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

07:20

09:15

Α3 949

30/08/2023

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

10:05

12:10

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Για να σας επιτραπεί η είσοδος στον Λίβανο, θα πρέπει στο διαβατήριό σας να μην υπάρχει σφραγίδα από το κράτος του Ισραήλ.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

Με μια ματιά

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Βηρυτό και 3 διανυκτερεύσεις στη Βύβλο
  • Εκδρομή στην Τύρο, πόλη-μνημείο της UNESCO, και στην ιστορική πόλη της Σιδώνας

Χάρτης Ταξιδιού Λίβανος...στη χώρα των αιώνιων κέδρων| Ιούνιος - Αύγουστος 2023