fb

Μαρακές-ένα ταξίδι-αποκάλυψη στην αυτοκρατορική πόλη | Απρίλιος - Ιούνιος 2023

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 580€

Περιγραφή

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στο Μαρόκο, διαμορφώσαμε αυτό το πρόγραμμα ειδικά για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν το εξωτικό αλλά και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικο Μαρακές. Εξωτικό για τα χιλιάδες μπαχαρικά, τους ήχους των παραμυθάδων, των πυροφάγων και των γητευτών των φιδιών και κοσμοπολίτικο γιατί μετά από όλη αυτή εξωτική μελωδία της Μεδίνας, στην Γκελίζ ή Ville Nouvelle (Νέα πόλη), όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, ζευγάρια κλείνουν τραπέζι σε μοδάτα εστιατόρια, παρέες ξενυχτούν τσουγκρίζοντας μοχίτο στα μπαρ και αστραφτερά κάμπριο ανεβοκατεβαίνουν στις λεωφόρους της πόλης. Έτσι με αυτό το ταξίδι θα ζήσουμε ταυτόχρονα ανατολίτικα παραμύθια στις ερήμους και στις κάσπες, αλλά ταυτόχρονα και ατμόσφαιρα Παρισιού στα café, τις γκαλερί μοντέρνας τέχνης,  τα αρτιστίκ μπαράκια, στα οποία ξενυχτούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στα εξαιρετικά εστιατόρια και στις αγορές. Παράλληλα εμπλουτίζουμε το ταξίδι μας με ημερήσιες εκδρομές για να ζήσουμε και την εμπειρία της ερήμου!

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ – Αγκαφάυ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για το «Κόκκινο Μαργαριτάρι του Νότου», το Μαρακές. Τοποθετημένο σ’ ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, στη Σαχάρα και στην απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η πρωτεύουσα του Νότου και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Τα ζωηρά χρώματα του πολύβουου σουκ, το κόκκινο χρώμα στους τοίχους της Μεδίνας (παλιά πόλη), τα ανακατεμένα αρώματα από τα χιλιάδες μπαχαρικά και οι ήχοι των παραμυθάδων, των πυροφάγων και των γητευτών των φιδιών κάνουν το Μαρακές το πιο εξωτικό μέρος του κόσμου.

Από την άλλη, λίγο πιο πέρα από την εξωτική μελωδία της Μεδίνας, στην Γκελίζ ή Ville Nouvelle (Νέα πόλη), όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, ζευγάρια κλείνουν τραπέζι σε μοδάτα εστιατόρια, παρέες ξενυχτούν τσουγκρίζοντας μοχίτο στα μπαρ και αστραφτερά κάμπριο ανεβοκατεβαίνουν στις λεωφόρους της πόλης. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα πάμε στο Αγκαφάυ, μέσα στην έρημο, για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα αλλά και διάφορες δραστηριότητες της επιλογής σας. Επιστροφή στο Μαρακές και διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ: ξενάγηση (με το μουσείο Dar Si Said)

Τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η «κόκκινη πόλη», η πρωτεύουσα του Νότου και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μαζορέλ και τους τάφους των Saadi.
Στο Μαρακές, εξάλλου, βρίσκονται και αρκετά από τα λαμπρότερα οικοδομήματα ολόκληρου του Μαρόκου, όπως το ξακουστό τζαμί με τον εντυπωσιακό μιναρέ Κουτούμπια, το οποίο πήρε το όνομά του από τους μικροπωλητές βιβλίων που κάθονταν στο εξωτερικό του (κουτούμπ στα αραβικά σημαίνει «βιβλία»).

Θα επισκεφθούμε τα δαιδαλώδη σουκ και, φυσικά, τη θρυλική κεντρική πλατεία Τζεμάα ελ Φνα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία-αγορά του αραβικού κόσμου. Για πολλούς αιώνες η πόλη αυτή ήταν ένα ονομαστό εμπορικό κέντρο. Βέρβεροι και Άραβες νομάδες και αυτόχθονες από το κοντινό όρος Άτλας συνέρρεαν στη χαώδη κεντρική πλατεία, την Τζεμάα ελ Φνα, ενώ έμποροι από το Τιμπουκτού, την Αίγυπτο και την Ευρώπη έρχονταν να εμπορευθούν βαμβάκι χρυσό ασήμι, δούλους και μπαχαρικά. Σήμερα φαίνεται ότι ελάχιστα έχει αλλάξει και τα ψώνια είναι πάντα ένας καλός λόγος για να επισκεφθείτε τη Μεδίνα του Μαρακές, δηλαδή την παλιά συνοικία.

Θα αφεθούμε στη δίνη του λαβύρινθου αυτής της περιοχής και στα σκοτεινά στενά σοκάκια, όπου ο ουρανός κρύβεται πίσω από χαλιά που κρέμονται από ψηλά, θα ανακατευτούμε με τους πολυάριθμους μικροπωλητές, τους ζογκλέρ, τους μουσικούς γκνάουα, τους φαρμακοτρίφτες και θα ξελογιαστούμε από τους γυρολόγους και τους επιδέξιους εμπόρους που στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο πουλούν από παραδοσιακά μπαμπούς (ζωηρόχρωμα κίτρινα πασούμια) έως διακοσμητικά σιδερένια φανάρια.

Αν είστε λάτρεις των μπαχαρικών και των βοτάνων, στις αγορές τους θα βρείτε ό,τι πιο εξεζητημένο και δυσεύρετο καρύκευμα υπάρχει. Οι βοτανοπώλες προσφέρουν ελιξίρια και λοσιόν που θεραπεύουν όλες τις παθήσεις. Προσφέρουν, μαύρους σκορπιούς μπουκαλάκια με βδέλλες ακόμα και αποξηραμένους χαμαιλέοντες για ιατρική χρήση.

3η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ: προαιρετική εκδρομή στην ΕΣΑΟΥΙΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μία ολοήμερη (προαιρετική) εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Η Εσσαουίρα είναι μια πόλη ντυμένη στα μπλε, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας επιστρέφουμε στο Μαρακές.

(Η επίσκεψη στην Εσσαουίρα είναι προαιρετική).


 

 

4η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ: προαιρετική εκδρομή στην Οροσειρά του Άτλαντα – Ουαρζαζάτ – Αΐτ Μπεν Χαντού

Κανένα ταξίδι στο Μαρόκο δεν είναι πλήρες, αν δεν ανακατευτούμε με την έρημο. Η χώρα γίνεται ακόμα πιο εξωτική και απόκοσμη, όταν περιπλανηθεί κανείς στα εντυπωσιακά τοπία των απέραντων αμμόλοφων. Και αυτή τη μοναδική εμπειρία προσφέρει σε αυτό το ταξίδι το Versus. Η σημερινή μας (προαιρετική) εκδρομή λοιπόν μας περνάει από την οροσειρά του Άτλαντα, τη μεγαλύτερη οροσειρά της Βόρειας Αφρικής, που χωρίζει το Μαρόκο στα δύο. Εκεί κατοικούν αποκλειστικά οι Βέρβεροι, οι αυτόχθονες κάτοικοι της χώρας. Ο οδικός άξονας που θα διανύσουμε κατασκευάστηκε αρχικά από τη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και θα μας οδηγήσει στην οδική διάβαση Τίζιν Τίσκα, σε υψόμετρο 2.260 μέτρων, περνώντας μέσα από τη βερβερική πόλη Ταντάρτ και αγναντεύοντας τοπία άγριας ομορφιάς.

Φτάνουμε στην Ουαρζαζάτ, η οποία εκτείνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου και ιδρύθηκε από τους Γάλλους λεγεωνάριους το 1920. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η κάσμπα Ταουρίντ, ένα αρχοντικό που χρησιμοποιήθηκε τόσο κατά το παρελθόν από τον πασά του Νότου, Γκλαουί, όσο και προσφάτως από πολλές κινηματογραφικές παραγωγές.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, ερχόμαστε στο οχυρωμένο χωριό Αΐτ Μπεν Χαντού –προστατευόμενο από την UNESCO– με τις χαρακτηριστικές πλινθόκτιστες κάσμπα, ένα απίστευτο αντιπροσωπευτικό σκηνικό του πολεμικού παρελθόντος των πολλών και διαφορετικών φυλών του νότιου Μαρόκου. Η καφεκόκκινη καστροπολιτεία Κασμπάχ, που σκαρφαλώνει στην πλαγιά του λόφου, είναι ανησυχητικά γνώριμη, μια και η πιο μεγαλειώδης πόλη που έχει υπάρξει ή θα υπάρξει ποτέ, η φαντασμαγορική Qarth στο «Game of Thrones», ήταν στην πραγματικότητα το Αΐτ Μπεν Χαντού. Θα σκαρφαλώσουμε στο ψηλότερο σημείο του κάστρου, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ στα ανηφορικά χωμάτινα δρομάκια του, ανάμεσα στα χαμηλά καφεκόκκινα σπίτια, για να θαυμάσουμε τη συγκλονιστική θέα στον εντυπωσιακό φοινικώνα που απλώνεται από τη μία και την απεραντοσύνη της ερήμου από την άλλη.

Λίγο έξω από την είσοδο της πόλης, σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, βρίσκεται η βάση μιας παλιάς στρατιωτικής μονάδας. Εκεί σήμερα υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο που απετέλεσαν σκηνικά για πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Κατά την επίσκεψή μας εδώ θα μας μιλήσουν για όλες τις μεγάλες επιτυχίες του κινηματογράφου που γυρίστηκαν εδώ, όπως «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο Μονομάχος», η «Βαβέλ» αλλά και η τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

Χορτασμένοι από εικόνες και μυρωδιές θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μαρακές. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό
αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στο Μαρόκο, διαμορφώσαμε αυτό το νέο πρόγραμμα ειδικά για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν στο έπακρο την ατμόσφαιρα που μόνο το κοσμοπολίτικο Μαρακές μπορεί να μας χαρίσει. Είναι ένας συνδυασμός από εντυπωσιακά αξιοθέατα, εξωτική αίσθηση, ατμόσφαιρα άλλων εποχών αλλά και αρτιστίκ μπαράκια και πολυτελή εστιατόρια. Ένα πρόγραμμα, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές και πτήσεις και με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.

Ζήστε μια διαφορετική εμπειρία!

Ένα ταξίδι-αποκάλυψη, με ιδιαίτερα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό:

  • Με απευθείας πτήσεις για Μαρακές της Aegean Airlines.
  • Διαμονή στο μοναδικό κοσμοπολίτικο Μαρακές για αξέχαστες βραδινές και ημερήσιες περιπλανήσεις, με επίσκεψη στο μουσείο Dar Si Said και στους κήπους Μαζορέλ. 
  • Πρέπει να τονίσουμε ότι μια σημαντική διαφορά των προγραμμάτων του  Versus travel είναι τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιεί και ιδιαίτερα το ξενοδοχείο στο Μαρρακές. Στο Μαρρακές προσφέρουμε το ξενοδοχείο Kenzi Rose Garden 5* και όχι υποδεέστερo. Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία είναι προσεκτικά επιλεγμένα και είμαστε σίγουροι ότι θα σας αφήσουν ικανοποιημένους. Στο Νταντές και στην Ερφουντ προσφέρονται παραδοσιακά Μαροκινά ξενοδοχεία.
  • Με ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Δυνατότητα ολοήμερης εκδρομής στην παραθαλάσσια πόλη Εσσαουίρα.
  • Δυνατότητα εκδρομής στην οροσειρά του ?τλαντα με επίσκεψη στην Ουαρζαζάτ και τα εντυπωσιακά κινηματογραφικά Studio Atlas, και στο χωριό Αΐτ Μπεν Χαντού με βόλτα στην κάσμπα.
  • Εκδρομή στο Αγκαφάυ, για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στην έρημο.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα και όχι τοπικός ελληνόφωνος!

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε

με τίποτα λιγότερο!

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Kenzi Rose Garden 4* ή όμοιό του.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Οι είσοδοι στα μουσεία και στους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους.
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα (20 €).

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 380 € 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

?φιξης

A3-738

15/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ

07:40

09:10

A3-739

19/04/2023

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ

15:50

22:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

?φιξης

A3-738

02/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ

07:40

10:10

A3-739

06/06/2023

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ

16:50

22:55

 

Σημειώσεις

Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενηλίκους.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα (ανάλογα την αναχώρηση). Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά “Stopover Athens"

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Με απευθείας πτήσεις για Μαρακές της Aegean Airlines.
  • Με ημιδιατροφή καθημερινά.

Χάρτης Ταξιδιού Μαρακές-ένα ταξίδι-αποκάλυψη στην αυτοκρατορική πόλη  | Απρίλιος - Ιούνιος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info