fb

Οι μαγικές Δαλματικές Ακτές του Versus, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο με ημιδιατροφή και εισόδους | Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Περιγραφή

Ενάντια στα κουτσουρεμένα προγράμματα άλλων ταξιδιωτικών γραφείων, το Versus Travel προτείνει το πλουσιότερο και συναρπαστικότερο πρόγραμμα στις Δαλματικές Ακτές. Μια 8ήμερη περιήγηση στις πανέμορφες ακτές της Δαλματίας, που σχεδιάστηκε για ταξιδιώτες που τους αρέσει να εξερευνούν τις κρυφές γωνιές μιας χώρας, διαμένοντας σε ιστορικές πόλεις ή περιοχές φυσικού κάλους χωρίς να αναλώνονται σε ατελείωτες ημερήσιες εκδρομές από μια χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, «χαμηλού κόστους» πρωτεύουσα. Με αυτόν τον τρόπο θα εξερευνήσουμε όμορφες γωνιές που δεν μπορούμε να δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή, θα αποφύγουμε κουραστικά πισωγυρίσματα και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε, αφιερώνοντας  χρόνο σε ημερήσιες εξορμήσεις και βραδινούς περιπάτους. 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντουμπρόβνικ, το «Διαμάντι της Αδριατικής», έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Παρότι η πόλη χτυπήθηκε ανηλεώς κατά τη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, ουδείς πλέον αντιλαμβάνεται ότι το 68% του συμπλέγματος από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια ηλικίας 1.300 ετών είχε υποστεί ζημιές. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά τον 14ο αιώνα απέκρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενετίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του Ντουμπρόβνικ, που προστατεύεται από την Unesco, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου.

Με την άφιξή μας λοιπόν στην πόλη θα ξεκινήσουμε και την ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ: θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Κυβερνήτη όπου βρίσκεται και ο Πύργος του Ρολογιού, τον Καθεδρικό ναό. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να δείτε και να επισκεφθείτε το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο (οι είσοδοι δεν περιλαμβάνονται). Μια βόλτα με το τελεφερίκ θα σας μεταφέρει στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει πάνω από την πόλη, απ’ όπου απολαμβάνει κανείς μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλματικών Ακτών (η είσοδος στο τελεφερίκ δεν περιλαμβάνεται). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – εκδρομή ΚΟΤΟΡ (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια εκδρομή στο γειτονικό Μαυροβούνιο ή Μόντε Νέγκρο, (Μαύρο Βουνό), όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την κορυφή του όρους Λόβτσεν λόγω των πετρωμάτων του από βασάλτη, από το οποίο έλαβε το όνομά της και ολόκληρη η χώρα. Το Μαυροβούνιο, όπως και η Κροατία, αποτελούσε μία από τις έξι ομόσπονδες κρατικές οντότητες που συναποτελούσαν την Γιουγκοσλαβία.

Άφιξη στο Κότορ, το αρχαιοελληνικό Ασκρήβιον ή το ρωμαϊκό Ακρούβιουμ. Η «νύμφη της Αδριατικής» όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Τον 15ο αι. έγινε τμήμα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας και ονομάστηκε Καταρό. Κατά τους 4 περίπου αιώνες της Βενετοκρατίας κατασκευάσθηκαν τα υπέροχα κτίσματα της πόλης, που από το 1979 συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ. Περιήγηση στην παλιά πόλη που περιβάλλεται από τείχη 4,5 χλμ. με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Ντουμπρόβνικ. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ (ξενάγηση)

Αφήνουμε πίσω μας το Ντουμπρόβνικ και αναχωρούμε οδικώς για το Σπλιτ. Η διαδρομή από το Σπλιτ στο Ντουμπρόβνικ είναι η πιο συναρπαστική των Δαλματικών ακτών. Ο κεντρικός οδικός άξονας "τρέχει" δίπλα στην ακτογραμμή, ενώ οι καταπράσινες Δαλματικές Άλπεις που υποκλίνονται στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής, δημιουργούν τοπία ανείπωτης ομορφιάς.

Το Σπλιτ βρίσκεται στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος της Κροατίας, και στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε πολλά ονόματα. Από το ελληνικό Ασπάλαθος, πήρε το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, μετονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο, ώστε να γίνει στα σλάβικα Σπλιτ.

Με την άφιξή μας στο Σπλιτ ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, που βρίσκεται υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979, με τα τείχη και τις τέσσερις πύλες, στο εσωτερικό του οποίου εδώ και 1.700 χρόνια οι κάτοικοι του Σπλιτ έκτισαν τα σπίτια τους. Η είσοδος γίνεται συνήθως από τη Χάλκινη Πύλη με το Εθνογραφικό Μουσείο από τη θάλασσα ή από τη Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από τον Καθεδρικό του Αγίου Δομνίου. Θα επισκεφτούμε με τοπικό ξεναγό το εσωτερικό του παλατιού (είσοδος δεν περιλαμβάνεται), με την πλούσια συλλογή αγαλμάτων, τον ρωμαϊκό Ναό του Δία, από τους καλύτερα διατηρημένους στον κόσμο, και  το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του 3ου αι. μ.Χ.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΖΑΝΤΑΡ – ΡΑΣΤΟΚΕ

Αναχωρούμε από το Σπλιτ με προορισμό μας το πανέμορφο Τρογκίρ, που αποτελείται από δύο νησάκια που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο γεφυρών: το Τρογκίρ και το Τσιόβο. Το νησί των τράγων, το «Τραγούριον» των Ελλήνων της Ίσσας, μετονομάστηκε σε Τραγούριουμ από τους Ρωμαίους το 78 μ.Χ. και καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς στα δύσκολα χρόνια του μεσαίωνα. Οι Βενετοί του χάρισαν την οχύρωση και τα όμορφα κτίσματα που περικλείει ώστε από το 1997 η UΝΕSCΟ να το χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η χερσαία πύλη με το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και το άγαλμα του Οσίου Ιωάννη του Τρογκίρ αποτελεί την κεντρική είσοδο στη βενετσιάνικη πόλη.

Συνεχίζουμε οδικώς για το Ζαντάρ, το οποίο είναι κτισμένο σε μία χερσόνησο και περιβάλλεται από επιβλητικά τείχη με δύο πύλες. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε μεταξύ άλλων από τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αιώνας) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, τη ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθώς και από το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396 ως τμήμα μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Ράστοκε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΣΤΟΚΕ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ (είσοδος περιλαμβάνεται) – ΟΠΑΤΙΑ (Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO)

Πρωινή αναχώρηση για το εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε (είσοδος περιλαμβάνεται), στην ομώνυμη πολίχνη που διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων. Η πλούσια βλάστηση, οι 16 μεγάλες και μικρές λίμνες και οι 92 καταρράκτες του, δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απαθανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Οπατία της Κροατίας. Η πόλη-θέρετρο από την εποχή της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, η «Νίκαια της Αδριατικής», είναι κτισμένη μέσα σε κήπους με ροδοδάφνες και μπουκαμβίλιες. Άφιξη και τακτο¬ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΠΑΤΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ (είσοδος περιλαμβάνεται) - ΜΠΛΕΝΤ (Κρουαζιέρα στη λίμνη) – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Από την Οπατία κατευθυνόμαστε στα μεγαλοπρεπή σπήλαια της Πόστοϊνα, που είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο, με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις και να αφήνουν στον επισκέπτη αξέχαστες εντυπώσεις (η είσοδος στα σπήλαια περιλαμβάνεται). Είναι μάλιστα και τα μοναδικά σπήλαια στον κόσμο όπου η μετακίνηση στο εσωτερικό τους μπορεί να γίνει και με ειδικό τρενάκι! Συνεχίζουμε για το περίφημο παραθεριστικό κέντρο Μπλεντ με την πανέμορφη λίμνη του και το μοναδικό νησάκι της χώρας στο κέντρο της. Το όνομά του Bled (άσπρο) είναι από την ομίχλη που εμφανίζεται κάθε πρωί ένα μέτρο πάνω από τη λίμνη. Θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρή βόλτα στα σμαραγδένια νερά της παραμυθένιας λίμνης Μπλεντ, όπου θα επισκεφθούμε το νησάκι της εκκλησίας της Παναγίας (το κόστος της κρουαζιέρας περιλαμβάνεται). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Το πρώτο μισό της σημερινής ημέρας είναι αφιερωμένο στη λιλιπούτεια και παραμυθένια πρωτεύουσα της Σλοβενίας που συνδυάζει την μπαρόκ ατμόσφαιρα της Πράγας, τον ρομαντισμό του Παρισιού και το νεανικό κέφι της Βαρκελώνης! Το πρώτο μισό του 20ού αι. την πόλη κόσμησε με τα έργα του ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Γιόζε Πλέτσνικ, ο επιλεγόμενος «Γκαουντί της Βαλκανικής». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα αγναντέψουμε το στενό ποτάμι Λιουμπλιανίτσα (Ljubljanica) με τις περίτεχνες γέφυρες, που ελίσσεται αρμονικά ανάμεσα στα σπίτια. Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι φυσικά η πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Η πόλη αποτελεί την πολιτιστική, εμπορική και πνευματική πρωτεύουσα του κράτους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ξενάγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα θα κάνουμε τη βόλτα μας στο Ζάγκρεμπ (check-out στις 11:00) και με τον αρχηγό μας θα δούμε αρκετά από τα αξιοθέατα της πόλης. Το Ζάγκρεμπ είναι μια ζωντανή πόλη, με νεανικό πληθυσμό που του αρέσει να μένει έξω και να διασκεδάζει, δίνοντας στην κροατική πρωτεύουσα ένα διαφορετικό χρώμα.

Η ίδια η πόλη διακρίνεται σε τρία τμήματα: την  Κάτω Πόλη (Ντόνις Γκραντ), η πιο μοντέρνα περιοχή με σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές, και τις δύο παλαιότερες Κάπτολ και Γκρόνι Γκραντ, η Άνω Πόλη, που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, με το ιστορικό κέντρο να αποτελεί την καρδιά της Άνω Πόλης (Gronji Grad). Εδώ βρίσκεται και η πιο χαρακτηριστική ίσως εικόνα του Ζάγκρεμπ, με τον ναό του Αγίου Μάρκου, μια μικρή σχετικά εκκλησία του 1499 με τη στέγη στα χρώματα της κροατικής σημαίας και με το εθνόσημο της χώρας.

Η οδός Tkalciceva είναι το σημείο συνάντησης για όλους στο Ζάγκρεμπ, με το ιδιαίτερο ηλιακό ρολόι και τα πιο γραφικά καφέ και καταστήματα της πόλης. Οι μπασκετόφιλοι, τέλος, θα εκτιμήσουν μια επίσκεψη στο Μιρογκόι, το κοιμητήριο του Ζάγκρεμπ όπου βρίσκεται η τελευταία κατοικία του περίφημου Ντράζεν Πέτροβιτς.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

 

Δικαιωματικά το πρόγραμμα αυτό θεωρείται το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς, με εξαιρετικές επισκέψεις, βαρκάδες και εσωτερικές ξεναγήσεις σε αξιοθέατα με διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!

 

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

 • Μόνο στο Versus ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και στη Σλοβενία, για να έχετε εξασφαλισμένο κόστος (το κόστος της ημιδιατροφής στην Κροατία ξεπερνά τα €140/άτομο αλλά περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας!).
 • Δύο σπάνιες, δυσεύρετες διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ, σε ξενοδοχείο-resort και όχι σε ξενοδοχείο που βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Ντουμπρόβνικ, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη!
 • Σπάνια διαμονή στη «Νίκαια της Αδριατικής», την Οπατία (Κροατία) και όχι σε ανούσιες οικονομικές πόλεις.
 • Ιδανικές πτήσεις για Ντουμπρόβνικ και επιστροφή από Ζάγκρεμπ, με πρωινή άφιξη και βραδινή επιστροφή ώστε να έχουμε περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στο ταξίδι μας.
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
 • Κάνουμε κρουαζιέρα στην υπέροχη Λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία και επισκεπτόμαστε το νησάκι της, το «Παραμυθένιο Νησί», που μοιάζει σαν να έχει βγει από καρτ-ποστάλ (το κόστος πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
 • Επισκεπτόμαστε λεπτομερειακά την περιοχή με τους καταρράκτες και τις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε (περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα δύο πάρκα, καθώς και το κόστος της βάρκας).
 • Επισκεπτόμαστε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Πόστοϊνα (η είσοδος περιλαμβάνεται).
 • Εξαιρετική εκδρομή στο γραφικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο!
 • Σωστή διαδρομή που ξεκινάει από το Ντουμπρόβνικ και καταλήγει στο Ζάγκρεμπ, χωρίς πισωγυρίσματα μέσα στην Κροατία.
 • Διαμονή στην πανέμορφη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας (σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική εκδρομή).
 • Διαμονή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών, για να απολαύσουμε τη Νότια Κροατία και όχι να την «καλύψουμε βιαστικά» με ημερήσιες εκδρομές από το Ζάγκρεμπ.
 • Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ και, εκτός των άλλων, 3 μουσεία της πόλης –το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο, και ξεναγούμαστε εσωτερικά με διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού (είσοδοι δεν περιλαμβάνονται).
 • Με τελεφερίκ θα ανέβουμε στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει στην πόλη του Ντουμπρόβνικ, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλματικών Ακτών (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
 • Επίσκεψη στον ρωμαϊκό ναό του Δία στο Σπλιτ και στο Παλάτι του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του, ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα μνημείων στο ιστορικό κέντρο, με ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Τμηματικές διανυκτερεύσεις, ώστε να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να ξεναγηθούμε με άνεση στα μέρη που επισκεπτόμαστε. Έτσι, η διαδρομή Σπλιτ-Οπατία, με επίσκεψη στο Πλίτβιτσε, δεν γίνεται μέσα σε μία ημέρα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε επαρκή χρόνο στα αξιοθέατα, αλλά ούτε και να δούμε σωστά το Ζαντάρ και το Τρογκίρ, τα «διαμάντια» της Κροατίας!
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
 • Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή.

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* sup.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Ημιδιατροφή
 • Κρουαζιέρα στη Λίμνη Μπλεντ.
 • Είσοδος στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Πόστοϊνα.
 • Είσοδος στο Πάρκο Πλίτβιτσε.
 • Εκδρομή στο Κότορ, στο Μαυροβούνιο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο       
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  360 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από την βαρκάδα στη λίμνη Μπλεντ, και τις εισόδους στα σπήλαια Πόστοϊνα και στις λίμνες Πλίτβιτσε, που περιλαμβάνονται.

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

26/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

03/07/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

24/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

31/07/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

31/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

07/08/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

07/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

14/08/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

14/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

21/08/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

21/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

28/08/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

28/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

04/09/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

04/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

11/09/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

11/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

18/09/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 784

25/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:40

09:10

Α3 781

02/10/2023

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:05

21:55

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Μόνο στο Versus ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και στη Σλοβενία
 • Σπάνια, δυσεύρετη διαμονή στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ

Χάρτης Ταξιδιού Οι μαγικές Δαλματικές Ακτές του Versus, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο με ημιδιατροφή και εισόδους | Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info