fb

Η Μάλτα του Versus με το νησί Γκόζο και το χωριό του Ποπάυ - Πτήσεις με Aegean | 07.03.2024

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 430€

Περιγραφή

Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να οργανώνει τα σύντομα ευρωπαϊκά προγράμματά του σαν ταξιδιωτικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες, εξασφαλίζει σε αυτό το ταξίδι στην Ιπποτική Μάλτα ένα σύνολο παροχών και ξεναγήσεων που θα σας συναρπάσουν.

Εξερευνούμε σε βάθος όχι μόνο την αριστοκρατική πρωτεύουσα Βαλέτα, αλλά και ολόκληρο το νησί της Μάλτας, από βορρά προς νότο. Ξεναγούμαστε στην αρχαιοελληνική Μελίτη, στις περίφημες Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου, στη Μόστα και στη Ραμπάτ. Επιπλέον κάνουμε μία συναρπαστική ημερήσια εκδρομή στο καταπληκτικό νησί Γκόζο, με τα προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία του 3700 π.Χ., με τους εξαιρετικούς μπαρόκ και αναγεννησιακούς ναούς, τα μεσαιωνικά κάστρα και τις εντυπωσιακές Αλυκές στο ψαροχώρι Μάρσαλφορν, κατασκευασμένες από τους αρχαίους Ρωμαίους. Αλλά και με μία νέα προσθήκη-έκπληξη! Επισκεπτόμαστε ένα πανέμορφο μέρος, κυριολεκτικά βγαλμένο από ταινία: το χωριό του Ποπάυ, του αγαπημένου ήρωα κόμικ που λατρεύει το σπανάκι!

Πέντε μέρες είναι ικανές να μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, σε πολλούς διαφορετικούς κόσμους και να μας κάνουν να νιώσουμε σαν ήρωες του πιο συναρπαστικού ιπποτικού παραμυθιού; Ναι είναι!

 

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΑΛΕΤΑ

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας. Η Δημοκρατία της Μάλτας βρίσκεται νότια της Σικελίας και περιλαμβάνει συνολικά 7 νησιά. Από αυτά, μόνο τα τρία μεγαλύτερα κατοικούνται (Μάλτα, Γκόζο, Κομίνο). Στη Μάλτα, που είναι και το μεγαλύτερο νησί απ’ όλα, βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας, η Βαλέτα.

Η Βαλέτα χτίστηκε εξ ολοκλήρου από τους Ιωαννίτες Ιππότες τον 16ο και 17ο αιώνα και δημιουργήθηκε από αριστοκράτες για αριστοκράτες. Με μια πρώτη βόλτα στην πόλη, αυτή ακριβώς την αίσθηση θα αποκομίσουμε. Σήμερα υπάρχουν 32 τίτλοι ευγενείας. Η δε ιστορία των τίτλων αυτών άρχισε από τον Μεσαίωνα, όταν τα νησιά κυριαρχούνταν διαδοχικά από διάφορα βασίλεια: γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και αραβικά.

Οι Ιωαννίτες έφτασαν στην περιοχή μετά την κατάληψη της Ρόδου από τους Οθωμανούς το 1552. Συγκεκριμένα, τα νησιά είχαν παραχωρηθεί στο Τάγμα το 1530, από τον Κάρολο 5ο, αυτοκράτορα της Ισπανίας. Όταν οι ιππότες έφτασαν στη Μάλτα, έχτισαν αμέσως το κάστρο και τις οχυρώσεις στη Βαλέτα, για να προστατέψουν την πρωτεύουσα από οθωμανικές επιθέσεις, ανάλογες με αυτές που είχαν αντιμετωπίσει λίγα χρόνια πριν στη Ρόδο. Τελικά οι Ιωαννίτες έμειναν στη Μάλτα, ως κυρίαρχοι, μέχρι την άφιξη του Ναπολέοντα το 1798. Ο Γάλλος αυτοκράτορας κατέλαβε τη χώρα, εύκολα και γρήγορα, καθ' οδόν προς την Αίγυπτο το 1798. Η κατάληψη όμως αυτή ήταν δόλια και καθόλου… ιπποτική.

Συγκεκριμένα, ο Ναπολέων ζήτησε από τους Ιππότες, δήθεν φιλικά, να αράξει στο λιμάνι λίγες μέρες, για ανεφοδιασμό. Εκείνοι δέχτηκαν. Όταν όμως μπήκε μέσα στη Βαλέτα και τον υποδέχτηκαν οι ιππότες με τις δέουσες τιμές, εκείνος έστρεψε τα όπλα εναντίον τους… Ο διοικητής των Ιπποτών, αιφνιδιασμένος, συνθηκολόγησε και ο Ναπολέων έμεινε στη Μάλτα για λίγες μέρες, κατά τις οποίες ρήμαξε συστηματικά την κινητή περιουσία του Τάγματος και εγκαθίδρυσε δική του διοίκηση. Έπειτα έφυγε για την Αίγυπτο, αφήνοντας στη Μάλτα σημαντική στρατιωτική δύναμη.

Αυτή, λοιπόν, είναι εν ολίγοις η μεσαιωνική και η νεότερη ιστορία της Μάλτας. Όμως, όπως θα μάθουμε σε αυτό το ταξίδι, τα νησιά κατοικούνται από το 5200 π.Χ. Τα πρώτα μεγαλιθικά κτίσματα χρονολογούνται από το 3500 π.Χ. και προηγούνται των πυραμίδων της Γκίζας κατά χίλια χρόνια. Τη δε ονομασία, Μάλτα, μάλλον την έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι είχαν εδραιωμένη κυριαρχία στην περιοχή. Οι Έλληνες ονόμαζαν τη νησί, και την αρχαία πρωτεύουσά του, Μελίτη. Πρωτύτερα και οι Φοίνικες είχαν εμφανιστεί στα νησιά, στο πλαίσιο των εμπορικών τους εξορμήσεων.

Σήμερα όπως θα δούμε, πάντως, η Μάλτα μοιάζει με καρτ ποστάλ. Είναι γεμάτη με μεσαιωνικά κάστρα, μπαρόκ και αναγεννησιακά κτίρια, μικρά οθωμανικά δρομάκια, λιμανάκια με ξύλινες χρωματιστές ψαρόβαρκες και θεσπέσια φύση. Επίσης, λόγω της μακράς πολυπολιτισμικής ιστορίας της έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και σύνθετη παράδοση. Αυτή η παράδοση φαίνεται ακόμη και στην τοπική κουζίνα: μοιάζει με τη σικελική, αλλά έχει επίσης αραβικές, ισπανικές και γαλλικές αναφορές. Το ίδιο ισχύει και με τη μαλτέζικη γλώσσα αλλά και τη μουσική.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΑΛΕΤΑ: ξενάγηση

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην πολύ ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα, που βρίσκεται στο κετροανατολικό παράλιο του νησιού. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα μνημείο της UNESCO. Η λέξη Βαλέτα προέρχεται από τη μαλτέζικη Μπελτ (=Πόλη). Όπως είπαμε, χτίστηκε τον 16ο αιώνα και η αρχιτεκτονική της είναι μπαρόκ, αναγεννησιακή, νεοκλασική, αλλά και σύγχρονη. Βεβαίως υπέστη πολλές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες είναι ακόμη εμφανείς. Η επίσημη ιπποτική ονομασία της πρωτεύουσας, από τον 16ο αιώνα, ήταν Ταπεινοτάτη Πόλη της Βαλέτας. Ωστόσο, οι αριστοκρατικοί οίκοι της Ευρώπης την αποκαλούσαν Λαμπροτάτη, λόγω των εντυπωσιακών φρουρίων, των αμυντικών τειχών, των τάφρων, των μπαρόκ παλατιών, των κήπων και των πολυτελών ναών.

Εμείς θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Θα περπατήσουμε στην κεντρική οδό, που είναι γεμάτη με πολύ όμορφα καφέ, εστιατόρια και μπουτίκ. Από εκεί θα χαθούμε μέσα στα ατμοσφαιρικά στενά, με τα πανέμορφα αναγεννησιακά και μπαρόκ σπίτια και τα χρωματιστά χαγιάτια τους.

Ένα βασικό αξιοθέατο της Βαλέτας είναι ο Καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα σε μπαρόκ και αναγεννησιακό στυλ. Εντός του πολύ πλούσιου, ομολογουμένως, ναού, φιλοξενούνται 8 παρεκκλήσια, καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένο στον προστάτη άγιο των διαφορετικών τμημάτων του Τάγματος. Υπάρχει για παράδειγμα το αγγλοβαυαρικό Παρεκκλήσι των Λειψάνων, το Παρεκκλήσι της Προβηγκίας που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, το Παρεκκλήσι της Γαλλίας που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παύλο, το Παρεκκλήσι της Ιταλίας που είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη. Οι αγιογραφίες του ναού ξεχωρίζουν για την τεχνοτροπία, τη θεματική αλλά και το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο. Για παράδειγμα, εκεί βρίσκονται δύο πολύ σημαντικά έργα του Καραβάτζιο, ο Αποκεφαλισμός του Ιωάννη Βαπτιστή και ο Άγιος Ιερώνυμος.

Ξεχωριστό στη Βαλέτα είναι και το ανάκτορο του Μεγάλου Μαγίστρου. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον Μεγάλο Μάγιστρο Ιωάννη Παριζό ντε λα Βαλέτ, ιδρυτή της Βαλέτας, και ήταν πάντοτε η κατοικία του εκάστοτε κυβερνήτη. Το παλάτι μπορούμε να το δούμε μόνο εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Χαρακτηριστικό αριστοκρατικό οίκημα της εποχής που ιδρύθηκε η Βαλέτα, θεωρείται και το ανάκτορο-μουσείο Ρόκα Πίκολα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Το ανάκτορο χτίστηκε από τον μαρκήσιο ντε Πίρο, εκδιωγμένο ιππότη από τη Ρόδο, που κατέφτασε στη Μάλτα τον 16ο αιώνα. Οι απόγονοι του ντε Πίρο εξακολουθούν να είναι οι ιδιοκτήτες και κατοικούν στο ανάκτορο. Ωστόσο, κάποιο χώροι λειτουργούν και ως μουσείο. Το οίκημα διαθέτει 50 δωμάτια, καταφύγια που χρησιμοποιήθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μία πολύ πλούσια συλλογή έργων τέχνης, επίπλων και ασημικών, τα οποία εκτίθενται στο κοινό.

Φυσικά, στην ξενάγησή μας δεν θα παραλείψουμε τους φημισμένους Κήπους Μπαράκα. Βρίσκονται δίπλα από το ανάκτορο της Καστίλης, πάνω από το λιμάνι,  και μέχρι το 1824 περιλαμβάνονταν στις οχυρώσεις της Βαλέτας. Εμείς θα περπατήσουμε στα κατάφυτα μονοπάτια, που είναι γεμάτα με σιντριβάνια, λουλούδια, ανθισμένους, αρωματικούς θάμνους, σκιερά δέντρα, μεταξύ των οποίων και φιστικιές. Επίσης, μέσα στους κήπους βρίσκεται και μια σπουδαία συλλογή υπαίθριων γλυπτών, που αναπαριστούν όλους τους ήρωες της Μάλτας. Φτάνοντας στην άκρη, κοντά στα τείχη, θα απολαύσουμε τέλεια θέα του λιμανιού. Στο κάτω τμήμα των Κήπων Μπαράκα, βρίσκεται η Χαιρετιστήρια Πυροβολαρχία της Μάλτας. Εκεί παρατίθενται σήμερα 8 κανόνια που βλέπουν στο λιμάνι. Η πυροβολαρχία συγκροτήθηκε τον 18 αιώνα και περιελάμβανε 18 κανόνια τα οποία εκπυρσοκροτούσαν κάθε φορά που ένα πλοίο έμπαινε μέσα στο λιμάνι. Αυτό ίσχυε μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τον πόλεμο τα 18 κανόνια αποσύρθηκαν από τους Βρετανούς Συμμάχους. Τα 8 κανόνια που βλέπουμε σήμερα επανατοποθετήθηκαν το 21ο αιώνα, είναι ρεπλίκες των παλιών και εκπυρσοκροτούν κάθε πρωί στις 12 και κάθε απόγευμα στις 4 με μία ωραία τελετή.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρή βόλτα και καφέ στα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου της Βαλέτας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΑΛΕΤΑ – Μόστα – Ραμπάτ (Μελίτη) – Χωριό του Ποπάυ

Σήμερα θα κάνουμε μία ενδιαφέρουσα εκδρομή στο βόρειο τμήμα της Μάλτας, για να επισκεφτούμε δύο ακόμη σημαντικές πόλεις του νησιού, αλλά και ένα… «γλυκό παραδεισένιο χωριό». 

Πρώτος μας σταθμός θα είναι η Μόστα. Πρόκειται για μία μικρή και πυκνοκατοικημένη πόλη στη βορειοκεντρική περιοχή του νησιού, η οποία σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα κατοικούνταν ήδη από την προϊστορική εποχή. Από τα νεότερα αξιοθέατα της Μόστα ξεχωρίζει η Ροτούντα, η βασιλική του 19ου αιώνα που έχτισαν εθελοντικά οι ενορίτες, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Ροτούντα σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα, κάτοικο της Μόστα, Τζιόρτζιο Γκρονιέ ντε Βασέ, και έχει τον 3ο μεγαλύτερο τρούλο του κόσμου χωρίς κολώνες. Είναι αντίγραφο του ρωμαϊκού τρούλου στο Πάνθεον της Ρώμης. Η κατασκευή της από τους ενορίτες κράτησε 27 χρόνια. Ο τρούλος βομβαρδίστηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η εκκλησία ήταν γεμάτη με κόσμο, αλλά δεν καταστράφηκε. Στον ναό υπάρχει ρεπλίκα των θραυσμάτων της βόμβας που χτύπησε πάνω στον τρούλο και ανατινάχθηκε.

Μετά τη Μόστα θα συνεχίσουμε βορειοδυτικά, για τον επόμενο σταθμό μας, τη Ραμπάτ. Η Ραμπάτ είναι χτισμένη στην περιοχή της Παλιά Πόλης της Μάλτας, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του νησιού από την αρχαιότητα έως τον μεσαίωνα και πριν την έλευση των Ιωαννιτών Ιπποτών. Πρόκειται για την αρχαία Μελίτη. Η Μελίτη κατοικούνταν από την εποχή του Χαλκού και το 218 π.Χ. πέρασε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Εν συνεχεία έγινε τμήμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αλλά το 870 κατελήφθη από τους Άραβες της Τυνησίας και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι Άραβες έχτισαν μια καινούργια πόλη πάνω στα ερείπια της ρωμαϊκής και την ονόμασαν Μεδίνα. Σήμερα, στα περίχωρα της Ραμπάτ, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Μελίτης. Ραμπάτ σημαίνει προάστιο στα Αραβικά, και αυτή η ονομασία δόθηκε στην πόλη επειδή είναι χτισμένη λίγο έξω από τη Μεδίνα.

Στο δρόμο μας, θα περάσουμε απέξω από το πιο καλοδιατηρημένο μνημείο στη Μεδίνα (πρώην Μελίτη), την Ρωμαϊκή Έπαυλη, στην οποία έχουν σωθεί εντυπωσιακά ψηφιδωτά ελληνιστικού στυλ, αγάλματα των αυτοκρατόρων της Ρώμης, οικοσκευή και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Οι τεχνοτροπίες των ψηφιδωτών, του περιστυλίου και των αγαλμάτων θυμίζουν αυτές τις Πομπηίας. Η έπαυλη χτίστηκε τον 1ο αιώνα και κατοικήθηκε έως και τον 2ο. Εν συνεχεία, τον 11ο αιώνα μετατράπηκε σε αραβικό νεκροταφείο. Στις ανασκαφές ανακαλύφθηκαν 245 αραβικοί τάφοι.

Ένα άλλο σημαντικό αξιοθέατο της Ραμπάτ, που θα σας συνιστούσαμε εάν θέλετε να επισκεφτείτε, πέρα από την αρχαία Μελίτη, είναι οι Ρωμαϊκές Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Αγάθης. Αυτές κατασκευάστηκαν ως νεκροταφείο, διότι επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θεωρούνταν ανθυγιεινό οι νεκροί να θάβονται στην πόλη. Οι Κατακόμβες δεν λειτούργησαν ποτέ ως καταφύγιο των καταδιωκόμενων πιστών, παρά μόνο ως ρωμαϊκό νεκροταφείο. Έχουν ανασκαφεί 500 τάφοι, κυρίως παιδικοί. Υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα, για την ταφή των χριστιανών, των ειδωλολατρών και των εβραίων. Οι δε τοίχοι κοσμούνται με εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Επίσης σώζεται η Τράπεζα της Αγάπης, ένας ξεχωριστός χώρος μέσα στις κατακόμβες, με χτιστό στρογγυλό τραπέζι και χτιστό κυκλικό καναπέ που περιβάλλει το τραπέζι. Πιστεύεται ότι ο χώρος αυτός χρησιμοποιούνταν για γεύματα προς τιμήν των νεκρών.

Η συνέχεια της ημέρας μάς επιφυλάσσει μια επίσκεψη-έκπληξη, αποκλειστική προσφορά του Versus Travel: κατευθυνόμαστε ακόμα βορειότερα, με προορισμό ένα παραθαλάσσιο χωριό που είναι κυριολεκτικά βγαλμένο από ταινία! Πρόκειται για το περίφημο Χωριό του Ποπάυ, του αγαπημένου ναύτη που λατρεύει το σπανάκι, το οποίο δημιουργήθηκε απ’ το μηδέν, αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας του 1980 με τίτλο «Popeye» και πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Ουίλιαμς.

Το χωριό «στήθηκε» στον Κόλπο Άνκορ στη βορειοδυτική Μάλτα, από συνεργείο 165 ατόμων οι οποίοι εργάζονταν επί 7 μήνες. Κατασκευάστηκαν 19 ξύλινα σπίτια και ένας κυματοθραύστης 76 μέτρων, για να προστατεύσει το σκηνικό από την αγριεμένη θάλασσα κατά τους μήνες των γυρισμάτων. Η ξυλεία ήρθε από την Ολλανδία και τα ειδικά κεραμίδια των σπιτιών από τον Καναδά, ενώ οκτώ τόνοι καρφιών και 62 τόνοι μπογιάς χρησιμοποιήθηκαν για να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο πρότζεκτ.

Σήμερα, το χωριό του Ποπάυ αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και το πιο γραφικό χωριό του κόσμου, σύμφωνα με το τουριστικό περιοδικό Road Affair. Εδώ θα συναντήσουμε τους κύριους χαρακτήρες του κόμικ - τον Ποπάυ, την Όλιβ, τον Μπλούτο και την υπόλοιπη παρέα - ενώ υπάρχει επίσης και μουσείο με πάνω από 100 αυθεντικά comics που χρονολογούνται από το 1936. Αφού περιηγηθούμε στο υπέροχο αυτό θεματικό χωριό, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για την διανυκτέρευση μας.

4η ημέρα: ΒΑΛΕΤΑ – νησί ΓΚΟΖΟ

Σήμερα θα κάνουμε μία ημερήσια εκδρομή με φεριμπότ στο νησί Γκόζο, το οποίο ανήκει στη Δημοκρατία της Μάλτας. Είναι το βορειότερο νησί του συμπλέγματος. Στο νησί Γκόζο τα αξιοθέατα είναι πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Ξεκινάμε με τον μεγαλιθικό ναό Τζγκαντία (3700 π.Χ.), ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε με τον ρωμαιοκαθολικό μπαρόκ ναό του 1678, τη Ροτούντα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή – η θέα από τον τρούλο κόβει την ανάσα. Καθοδόν, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και την περίφημη Βασιλική της Αγίας Παρθένου Τα’Πινού, έναν από τους ωραιότερους ρωμαιοκαθολικούς ναούς του νησιού. 

Γνωστός για τα αμέτρητα τάματα και τα ιδιαίτερα ψηφιδωτά του, δεσπόζει επιβλητικός στο γυμνό τοπίο που τον περιβάλλει.

Συνεχίζουμε για μια βόλτα στο μεσαιωνικό Καστέλο το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Γκόζο, τη Βικτόρια, και λειτουργούσε για αιώνες ως Ακρόπολη. Το κάστρο ανακαινίστηκε πρόσφατα και είναι εντυπωσιακό. Ακολουθούν οι Αλυκές που κατασκευάστηκαν από τους αρχαίους Ρωμαίους, στο ψαροχώρι Μάρσαλφορν πάνω στα τιρκουάζ νερά της παραλίας, και θεωρούνται το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη βραχώδη ακτή όπου βρισκόταν το περίφημο «γαλάζιο Παράθυρο» με την εντυπωσιακή εσωτερική λιμνοθάλασσα, από όπου ξεχωρίζει και ο χαρακτηριστικός πύργος Ντουέιρα που χτίστηκε το 1652 ως παρατηρητήριο, κατ’ εντολή του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιωαννιτών Ιπποτών, Τζιοβάνι Πάολο Λάσκαρη, και σήμερα διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένας από τους 10 διάσημους Πύργους του Λάσκαρη.

Επιστρέφοντας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΒΑΛΕΤΑ – ΑΘΗΝΑ

Έγκαιρη μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.



Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο και τέλεια δομημένο ταξίδι-εμπειρία του Versus, με πλούσιες ξεναγήσεις, πολλές εκδρομές, κρουαζιέρα με φεριμπότ, συναρπαστικές εξερευνήσεις αλλά και χαλαρές βόλτες μέσα στους κήπους, τα αναγεννησιακά παλάτια, τα γραφικά ψαροχώρια και τις φυσικές ομορφιές της Μάλτας. Με εξαιρετικό αρχηγό και με συνεχή προσθήκη νέων επισκέψεων, όπως στο πανέμορφο χωριό του Ποπάυ στον Κόλπο Άνκορ.

Ειδικότερα:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Vivaldi 4* στην περιοχή St. Jullian, πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Βαλέτα για να την απολαύσουμε πολλές φορές άνετα και ξεκούραστα.
  • Έμπειρος και ειδικά καταρτισμένος, στη μεσαιωνική ιστορία της Μάλτας, Έλληνας αρχηγός, που θα είναι συνεχώς μαζί σας και όχι τοπικός ελληνόφωνος.
  • Ολοήμερη κρουαζιέρα με φεριμπότ στο νησί Γκόζο, με τα προϊστορικά, μεσαιωνικά, μπαρόκ, αναγεννησιακά και φυσικά μνημεία.
  • Επίσκεψη στις απίθανες Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου, ένα πρότυπο ρωμαϊκό νεκροταφείο στην αρχαία Μελίτη, την ελληνιστική πρωτεύουσα της Μάλτας (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  • Αποκλειστικά στο Versus Travel: επίσκεψη στο χωριό του Ποπάυ, το παραθαλάσσιο θεματικό χωριό στη βόρεια Μάλτα που φιλοξένησε τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγαπημένο ήρωα κόμικ, και ψηφίστηκε ως το ομορφότερο χωριό του κόσμου σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό Road Affair.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μάλτα-Αθήνα με πτήσεις της Aegean.
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* Golden Tulip Vivaldi.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εισιτήριο για το πλοίο για το νησί Γκόζο.
  • Είσοδος στο Χωριό του Ποπάυ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε αξιοθέατα και μουσεία.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, eco tax 1 € το δωμάτιο την ημέρα στο ξενοδοχείο, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €259
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα και μουσεία.
  • Βαρκάδες εκτός από το φέρυ για το νησί Γκόζο.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

07/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

14:45

15:35

A3 731

11/03/2024

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

16:20

19:00

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα
με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

* Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Αποκλειστικά στο Versus Travel: επίσκεψη στο χωριό του Ποπάυ
  • Το μόνο πρόγραμμα με Έλληνα αρχηγό που θα είναι συνεχώς μαζί σας
  • Ολοήμερη κρουαζιέρα με φεριμπότ στο νησί Γκόζο
  • Πτ'ησεις με Aegean

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024

Χάρτης Ταξιδιού Η Μάλτα του Versus  με το νησί Γκόζο και το χωριό του Ποπάυ - Πτήσεις με Aegean | 07.03.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info