fb

Αλγερία, η γαζέλα στη χρυσή έρημο - Ειδική αποστολή στην ανεξερεύνητη Αλγερία | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2024

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Περιγραφή

Ένα σπάνιο εξερευνητικό ταξίδι, ένα ταξίδι-εμπειρία στην άγνωστη Αλγερία, χώρα πανάρχαιη, απίστευτα πλούσια σε ιστορία, σε συναρπαστικές εικόνες, ιδιαίτερα στην έρημο της Σαχάρας, που προσφέρει μία ασυνήθιστη εμπειρία στον σύγχρονο ταξιδιώτη. Έχοντας εξασφαλίσει πρωινή άφιξη στο Αλγέρι και βραδινή επιστροφή στην Αθήνα, έχουμε τη δυνατότητα να αφιερώνουμε όλες τις ημέρες του ταξιδιού στην εξερεύνηση της χώρας. Με τη διαμονή μας στην έρημο, ερχόμαστε κοντά στο «πνεύμα της Σαχάρας», απολαμβάνοντας ανατολή και ηλιοβασίλεμα στους αμμόλοφους, διαδρομή με τζιπ 4x4, γεύματα με αυθεντικούς Τουαρέγκ και άλλα πολλά που μόνο ένα τέτοιο σπάνιο ταξίδι μπορεί να μας προσφέρει.

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΛΓΕΡΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Αλγέρι. Το «μαργαριτάρι» της Αλγερίας και πρωτεύουσα της χώρας, το Αλγέρι, είναι μεγαλούπολη που αναπτύσσεται τουριστικά και αρχίζει να εντάσσεται στην ατζέντα των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο. Στη σημερινή βόλτα μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τους Κήπους Χάμμα, το μνημείο Μακάμ Τσαχίντ και το Μέγα Τέμενος. Κυρίως όμως θα πάρουμε μια καλή γεύση από μια πόλη με πραγματικά ξεχωριστή παρουσία όχι μόνο στα αφρικανικά αλλά ακόμα και στα ευρωπαϊκά πράγματα, καθώς και πολλές δεκαετίες αποτελούσε έδα-φος της γαλλικής δημοκρατίας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΛΓΕΡΙ: εκδρομή στην Τιπάσα

Αναχωρούμε οδικώς από το Αλγέρι για μία εκδρομή στην πόλη Τιπάσα (Tipasa), περίπου 75 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Ακολουθώντας μία παραθαλάσσια διαδρομή φτάνουμε στην «Μαυριτανική Τιπάσα», όπως επίσης αποκαλείται. Πρόκειται για μία αρχαία πόλη, αποικία των Φοινίκων που αποτέλεσε βάση των Ρωμαίων για την κατάκτηση της Μαυριτανίας.

Επιστρέφοντας στο Αλγέρι συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην αλγερινή πρωτεύουσα (check-out στις 12:00), πόλη με πολλά και ιδιαίτερα αξιοθέατα. Ανάμεσά τους, το Μουσείο El Moujahid που στοχεύει στη συλλογή, τη διατήρηση και την προβολή αντικειμένων και αναμνήσεων του αγώνα κατά της αποικιοκρατίας. Επίσης, η ρωμαιοκαθολική Βασιλική της Παναγίας της Αφρικής (Basilique Notre-Dame d'Afrique), τον βυζαντινού ρυθμού ναό, με το ιερό του να κοιτά προς την Δύση - και όχι προς την ανατολή, όπως συνηθίζεται,- και το τρίμετρο χάλκινο άγαλμα της Παναγίας να δεσπόζει στο εσωτερικό του. Διανυκτέρευση στο Αλγερί.

3η ημέρα: ΑΛΓΕΡΙ – πτήση για ΤΖΑΝΕΤ (Έρημος Σαχάρα)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τον νότο της Αλγερία και την Τζανέτ.  Η Τζανέτ (Djanet) είναι μια πόλη-όαση της ερήμου της νοτιοανατολικής Αλγερίας, σε κοντινή απόσταση  απο το Νίγηρα και τη Λιβύη, που ιδρύθηκε το Μεσαίωνα από τους Τουαρέγκ (Tuareg). Βρίσκεται στο μέσον του Πολιτιστικού Πάρκο Tassilin'Ajjer (Parc culturel du Tassili) που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου Tassilin'Ajjer , του ErgAdmer και του TadrartRouge  και έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά και Αποθεματικό Βιόσφαιρας. Η άμμος της ερή-μου σε εκπληκτικούς χρωματισμούς εναλλαγής από το χρυσαφί στο κόκκινο και από το κόκκινο στο μαύρο συνθέτουν απόκοσμα τοπία με συμπλέγματα βράχων μοναδι-κής μορφολογίας και χρωματισμών σε πολλούς από τους οποίους είναι ζωγραφισμένες ή χαραγμένες εικόνες καθημερινότητας της ιστορίας του ανθρώπου αρχής γενομένης πριν από 10.000 χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως.

Η Τζανέτ είναι η αφετηρία μας για αυτό το μοναδικό κομμάτι της Σαχάρα που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες! Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΤΖΑΝΕΤ: ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ - Ουέντ Εσσεντιλέν – Τικουμπαουίν

Η πρώτη αχτίδα του ηλίου θα μας ξυπνά ζητώντας μας να την αποτυπώσουμε με την κάμερα μας ενώ θα πολλαπλασιάζεται και θα αλλάζει τα χρώματα του αλλόκοτου φυσι-κού τοπίου, του ουρανού, της άμμου, των βράχων. Και οι τελευταίες ηλιαχτίδες θα μας καλούν να τις κυνηγάμε καθώς θα χάνονται στους αμμόλοφους και στο δάσος των βράχων του σεληνιακού τοπίου, δίδοντας στον ονειρεμένο τόπο το εκπληκτικό φως της δύσης και σε συνέχεια του λυκόφωτος, ονειρική καταγραφή εξωπραγματικής εικόνας! Και η νύχτα θα μας βρίσκει εξουθενωμένους αλλά τόσο ευτυχισμένους, δίπλα στην φωτιά, με το τρίξιμο των ξύλων που καίγονται να διακόπτει την απόκοσμη ησυχία της ερήμου. Με τον ουρανό πάνω μας, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, με τα αστέρια υπέρλαμπρα σε πλήρη χαρτογράφηση, να μας καλεί να τον καταγράψουμε στον νου, την καρδιά και την ψυχή μας! Για να κοιμηθούμε εκεί … στο πουθενά της μάνας γης με τελευταία σκέψη: σε ευχαριστώ Θεέ μου!

Το Ουέντ Εσσεντιλέν είναι ένα καταπράσινο φαράγγι με πυκνή βλάστηση, κρυστάλλινα νερά, πανύψηλους βράχους, ξηρούς καταρράκτες. Εκεί θα απολαύσουμε την ανατολή μας, θα περπατήσουμε στους πορτοκαλί αμμόλοφους  και θα εξερευνήσουμε τους πανύψηλους βράχους που περιβάλλουν την όμορφη όαση. Εκεί θα απολαύσουμε και το γεύμα μας κάτω από τις φυλλωσιές και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στα 4χ4 και κατευθυνόμαστε στην Τικουμπαουίν (Tikoubaouine) με τους ατέλειωτους αμμόλοφους, τους τεράστιους πύργους πετρωμάτων και  τα εκπληκτικά νεολιθικά απομεινάρια και βραχογραφίες. Η περιοχή είναι ξακουστή για  τον Βράχο που ισορροπεί της Τικουμπαουίν (Balanced Rock of Tik-oubaouine) και την Αψίδα του Τικουμπαουίν (Tikou-baouine Arch), μοναδικά γλυπτά της φύσης. Κατασκήνωση στην περιοχή δίπλα στους βραχώδεις σχηματισμούς.

5η ημέρα: ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ – Ταντραρτ Ρούζ – Τιν Μερζού-γκα – Ουάντι του Ιντζαρέν – Αντζιλατί

Σήμερα ξεκινά η εξερεύνηση μας στην κόκκινη γη της Σαχάρα, το Ταντραρτ Ρούζ (TadrartRouge), στους κόκκινους αμμόλοφους, τις πανύψηλες θίνες και τους αλλόκοτους βραχώδεις σχηματισμούς της Σαχάρας. Θα περπατήσουμε στις κορυφογραμμές των θινών, θα δούμε σπάνιες βρα-χογραφίες της Νεολιθικής Περιόδου, ζωγραφιές και χαρακτικά WanIska, θα διασχίσουμε φαράγγια και βραχώδεις αψίδες και θα ατενίσουμε εντυπωσιακά τοπία της ερήμου που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Μοναδική η εξερεύνηση μας στην κόκκινη θάλασσα των αμμό-λοφων του Εργκ Τιν Μερζούγκα (ErgTinMerzouga), ορισμένοι από τους οποίους φτάνουν και τα 600 μέτρα ύψος, αλλά και στο απόκοσμο τοπίο της μαύρης άμμου του Αντζιλατί (Adjlati) που θα φτάσουμε διασχίζοντας το Ουάντι του Ιντζαρέν (WadiofIndjaren). Εκεί στους μαύρους αμμόλοφους του Αντζιλατί θα κατασκηνώσουμε, και θα απολαύσουμε την τελευταία μας νύχτα στην έρημο.

 

6η ημέρα: ΤΖΑΝΕΤ – πτήση για ΑΛΓΕΡΙ

Μετά από μέρες ονειρικής εξερεύνησης στη Σαχάρα, έρχεται η ώρα της επιστροφής στον «πολιτισμό». Πετάμε λοιπόν για το Αλγέρι, την πρωτεύουσα της χώρας, το «μαργαρι-τάρι» της Αλγερίας, που αναπτύσσεται τουριστικά και αρχίζει να εντάσσεται στην ατζέντα των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο. Στη σημερινή βόλτα μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τους Κήπους Χάμμα, το μνημείο Μακάμ Τσαχίντ και το Μέγα Τέμενος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΑΛΓΕΡΙ – ΣΕΤΙΦ – ΤΖΕΜΙΛΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Αλγέρι, με πρώτο μας προορισμό την Τζεμίλα (Djemila), την  Ρωμαϊκή πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε ως Κουικούλ (Cuicul), από τους Ρωμαίους ως σταθμός αναψυχής για τις λεγεώνες τους. Σήμερα διασώζονται εδώ εξαιρετικά ρωμαϊκά ερείπια, όπως το Αρχαίο Θέατρο και η Αγορά, η Αψίδα του Καρακάλλα, ο ναός του Σεβήρου (Temple des Septimes) όπως και το Χριστιανικό τμήμα της πόλης με το μοναδικό Βαπτιστήριο. Στο Μουσείο και στην γειτονική πόλη Σετίφ (Setif) θα θαυμάσουμε τα υπέροχα ψηφιδωτά με κορυφαίο το  μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου».
Συνεχίζουμε κατόπιν για την πανέμορφη Κωνσταντίνη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ: ξενάγηση – ΤΙΝΤΙΣ

Χτισμένη στην κορυφή ενός πετρώδους λόφου, η Κωνστα-ντίνη (Constantine) αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα αυτού που θα ονομάζαμε «μία πόλη στα… ουράνια»! Η φυσική ομορφιά και το εντυπωσιακό σκηνικό που δη-μιουργεί το φαράγγι του ποταμού Ριμέλ (Rhummel) με τις πέτρινες γέφυρες, έδωσαν  στην πόλη την ονομασία «η πόλη των γεφυρών», ενώ αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό κέντρο χάριν της ιστορίας της, που μετρά αιώνες ζωής.

Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη με επίσκεψη στο Παλάτι του Αχμέντ Μπέι (Ahmed Bey Palace), το τέμενος του Εμίρ Αμπντελκαντέρ (Emir Abdelkader), την υπέροχη γέφυρα Σίντι Ράτσντ (Sidi Rached), την γέφυρα Sidi M'Cid καθώς και το Εθνικό Μουσείο Σίρτα (National Muse-um Cirta), που φιλοξενεί εξαιρετικά ευρήματα της ρωμαϊκής εποχής. Θα περιδιαβούμε στα λαβυρινθώδη δρομάκια και θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Παλαιάς Πόλης,της Κάσμπα (Casbah) και θα περπατήσουμε στις όχθες του φαραγγιού του ποταμού Ριμέλ.

Κοντά στην Κωνσταντίνη βρίσκεται και η αρχαία ρωμαϊκή πόλη Τιντίς (Tiddis) την οποία και θα επισκεφθούμε. 

Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ - ΤΙΜΓΚΑΝΤ - ΡΟΥΦΙ – ΤΕΧΟΥΝΤΑ – ΕΛ ΚΑΝΤΑΡΑ – ΜΠΙΣΚΡΑ – ΕΛ ΟΥΕΝΤ

Αφήνουμε σήμερα την Κωνσταντίνη και αναχωρούμε οδικώς για τις πα ρυφές της ερήμου Σαχάρα, με προορισμό μας την όαση Ελ Ουέντ.

Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας το Τιμγκάντ (Timgad), η πόλη του Τραϊανού, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982.

Στην περιήγησή μας στην Ρωμαϊκή-Βερβέρικη πόλη θα πε-ριηγηθούμε τα σπίτια και τις βασιλικές, στη βιβλιοθήκη, στους ναούς, στο αμφιθέατρο, στην αψίδα του Τραϊανού, στο Φόρουμ.

Θα δούμε το φαράγγι Τιγκανιμίν (Tighanimine), θα περά-σουμε από το «στόμα της ερήμου», την κωμόπολη Ελ Καντάρα (ElKantara), ένας από τους πιο σημαντικούς δια-χρονικά σταθμούς καραβανιών στην Αλγερία, και θα επισκεφτούμε  το τζαμί του Σίντι Όκμπα (SidiOkba), το παλαιότερο στην Αλγερία, καθώς πρωτοχτίστηκε το έτος 686.

Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα στο φοινικόδασος του AdelNabil, και στην περιοχή όπου ζουν οι Βερβερίνοι Σαουγιά θα επισκεφτούμε το κρεμασμένο στις πλα-γιές του φαραγγιού εγκαταλελειμμένο χωριό Ρούφι (Rhoufi), και θα φτάσουμε στην Μπίσκρα, την πανέμορφη πόλη της ερήμου. Διανυκτέρευση.

Από την Μπίσκρα ξεκινάμε για τα ανατολικά όρια της Αλγερίας. Η περιοχή που διασχίζουμε χαρακτηρίζεται από την επιβλητική παρουσία του Ορές, η οροσειρά που κάποτε αποτελούσε κομμάτι της μοναδικής διαδρομής που μπορούσε να ενώσει τη μεσογειακή ακτογραμμή με τις οάσεις της αλγερινής (και όχι μόνο) ενδοχώρας. Τοπίο άγριο, σκληρό αλλά σίγουρα με ξεχωριστή ομορφιά και χαρακτήρα, ειδικά στα σημεία εκείνα όπου συναντάμε και τις αλμυρές λίμνες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν πια αποξηρανθεί.

Προορισμός μας είναι η όαση της Ελ Ουέντ, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Το χρώμα της ώχρας κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική της Ελ Ουέντ, όπως και το μάρμαρο σε πολλές περιπτώσεις, όπως θα διαπιστώσουμε στη βόλτα μας στην περιοχή. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΕΛ ΟΥΕΝΤ – ΤΟΓΚΟΥΡΤ – ΟΥΑΡΓΚΛΑ – ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ

Αφήνουμε σήμερα την Ελ Ουέντ και κινούμαστε ξανά προς την ενδοχώρα της Αλγερίας, αυτή τη φορά με προορισμό μας την Γκαρντάια. Η διαδρομή μας διασχίζει νέο κομμάτι της αλγερινής ερήμου, με οάσεις και μικρές πόλεις όπως η Τουγκούρτ και η Ουάργκλα όπου θα κάνουμε καθοδόν στάσεις. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Γκαρντάια.

Η Γκαρντάια αποτελεί μέρος μιας πενταπόλεως, μια πόλη ανάμεσα σε τέσσερες άλλες, χτισμένες πριν από περίπου χίλια χρόνια στην μυστηριακή, απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ (M'Zab). Ιδρύθηκε από τους Μοζαβίτες, μια αίρεση των Βερβέρων μουσουλμάνων, που αποκόπηκαν από το «ορθόδοξο» ισλαμικό δόγμα πριν περίπου εννέα αιώνες. Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982 η πεντάπολη περιλαμβάνει την Γκαρντάια και γύρω της το Μπενί Ισγκέν (BeniIsguen), τη Μελίκα (Melika), το Ατέφ (ElAtteuf) και τη Μπουνούρα (BouNoura). Θα περιδιαβούμε στις πανομοιότυπες αυτές ‘’μικρές ακροπόλεις’’ που έχουν το δικό τους τζαμί με μιναρέδες που λειτουργούσαν ως πύργοι παρακολούθησης και τα  σπίτια χτισμένα γύρω από το τζαμί σε ομόκεντρους κύκλους και περιτριγυρισμένα από ψηλά τείχη που δίδουν την αίσθηση φρουρίου σε κάθε χωριό. Θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών της πόλης που τα λευκά, ροζ, κόκκινα σπίτια προσανατολίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δέχονται το φως του ήλιου καθώς πιστεύουν ότι "Οι κάτοικοι του σπιτιού που το βλέπει ο ήλιος δεν θα πάνε ποτέ σε γιατρό". Θα επισκεφθούμε το Tέμενος Σίντι-Μπραχίμ (Sidi-Brahim) και θα γνωρίσουμε Βερβέρους και Τουαρέγκ στις αγορές του Μζαμπ παζαρεύοντας τις πραμάτειες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

11η ημέρα: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ – ΕΛ ΓΚΟΛΕΑ

Αναχωρούμε από την Γκαρντάια με προορισμό μας για σήμερα την Ελ Γκολέα, μία ακόμα συγκλονιστική πόλη-όαση της ερήμου. Εναρμονισμένη απόλυτα με τα χρώματα της ερήμου, η Ελ Γκολέα ζει με ό,τι της παρέχει η Σαχάρα, κατά βάση αγροτικά προϊόντα. Θα ακούσετε να την απο-καλούν και Ελ Μενιά, το νεότερο όνομά της, αν και οι δύο ονομασίες της έχουν πάνω-κάτω την ίδια σημασία: Απόρ-θητο Κάστρο!

Το περί ου ο λόγος κάστρο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου που επιβλέπει την όαση, απομεινάρι του 9ου αιώνα! Περιττό να επισημάνουμε πως η θέα από το κάστρο (κσαρ) είναι συγκλονιστική…

Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση στην Ελ Γκολέα.

12η ημέρα: ΕΛ ΓΚΟΛΕΑ – ΤΙΜΙΜΟΥΝ

Αναχώρηση από την Ελ Γκολέα για το Τιμιμούν, στην κεντρική Αλγερία και την καρδιά της Σαχάρας. Το Τιμιμούν είναι μια «κόκκινη όαση», όπως την αποκαλούν, μια απίστευτα γραφική πόλη γνωστή για τα ζεστά της χρώματα, κυρίως τις αποχρώσεις της ώχρας που χαρακτηρίζουν τα σπίτια της. Ανάλογα με την ώρα της άφιξής μας, θα έχουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε το Τιμιμούν και να κάνουμε τις πρώτες μας βόλτες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΤΙΜΙΜΟΥΝ: βόλτα με 4x4 στους αμμόλοφους

Έχουμε όλη την ημέρα στη διάθεσή μας για να αναμειχθούμε με την έρημο και να απολαύσουμε στο έπακρο την παρουσία μας στη Σαχάρα. Θα κάνουμε βόλτα με 4x4 στους αμμόλοφους, θα δούμε την αλμυρή λίμνη της περιοχής, θα επισκεφθούμε χωριά και κήπους σε όλη την ευρύτερη περιοχή, σε μια χορταστική ημέρα που θα χαρίσει πολλές εικόνες και αειθαλείς αναμνήσεις! Διανυκτέρευση στο Τιμιμούν.

14η ημέρα: ΤΙΜΙΜΟΥΝ – πτήση για ΟΡΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το λιμάνι του Οράν, στις μεσογειακές ακτές της Αλγερίας. Το Οράν υπήρξε από τις πόλεις με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πληθυσμό κατά τη διάρκεια της γαλλικής παρουσίας στην Αλγερία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αρχιτεκτονική και πολιτιστική της κληρονομιά. Ανάλογα με την ώρα άφιξής μας, θα έχουμε χρόνο για να περιηγηθούμε στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΟΡΑΝ – ΤΛΕΜΤΣΕΝ

Αναχωρούμε από το Οράν με σημερινό προορισμό μας η πόλη Τλεμτσέν (Tlemcen), γνωστή για τη μαυριτανική αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Ανάμεσα στα μνημειακά της οικοδομήματα είναι το Τζαμί του Σιντί Μπελ Χασσάν, του 13ου αιώνα: μάλλον λιτό στην κατασκευή του, κουβαλάει πάνω του πάνω από 700 χρόνια ζωής. Απέναντί του σχεδόν βρίσκεται και το Μεγάλο Τέμενος της Τλεμτσέν, πιο εντυπωσιακό κτίσμα και ακόμη παλαιότερο, καθώς η πρώτη κατασκευή του χρονολογείται στα 1082! Είναι από τα πιο σπουδαία μνημεία της δυναστείας των Αλμοραβιδών, με τον μιναρέ του να ξεχωρίζει από πολύ μακριά, καθώς φτάνει τα 29 μέτρα ύψος. Στην Τλεμτσέν θα δούμε επίσης τα ερείπια της αρχαίας πόλης Μανσουρά, απομεινάρια της εποχής της δυναστείας των Μαρινιδών.

Μετά την περιήγησή μας στην Τλεμτσέν, μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΤΛΕΜΤΣΕΝ – ΟΡΑΝ

Πρωινό και επιστρέφουμε οδικώς στο Οράν. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας, με σύμβολό της τα δύο λιοντάρια, όπως θα δούμε σε διάφορα σημεία. Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που θα δούμε είναι το φρούριο του 14ου αιώνα που έχτισε ο Μερινίντ Σουλτάν Αμπού Χασσάν, ένα εμβληματικό οχυρό που επιβλέπει την ακτογραμμή της πόλης. Τα εντυπωσιακά του τείχη ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο από τους Ισπανούς, ενάμιση αιώνα μετά την κατασκευή τους αλλά και τους Οθωμανούς και τους Γάλλους αργότερα.

Θα κάνουμε επίσης τη βόλτα μας στην παραλιακή λεωφόρο πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΟΡΑΝ – Πτήση επιστροφής

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα της Αλγερίας από ό,τι έχετε συνηθίσει, για ταξιδιώτες που έχουν το αίσθημα της εξερεύνησης! Η Αλγερία είναι από μόνη της μια εντελώς ασυνήθιστη χώρα: το Versus όχι απλά τολμά αλλά επισκέπτεται τελείως άγνωστες γωνιές της Αλγερίας, όπως το Τιμιμούν στην έρημο!

Δείτε στο πρόγραμμά μας:

 • Ένα ξεχωριστό, πρωτοποριακό ταξίδι γνωριμίας με μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, την Αλγερία.
 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην έρημο της Σαχάρας (σε σκηνές) στην περιοχή της Τζανέτ.
 • Tο μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς με διαμονή στην περιοχή του Τιμιμούν, την «κόκκινη όαση της ερήμου», με δύο μάλιστα διανυκτερεύσεις, όπου απολαμβάνουμε και βόλτα στους αμμόλοφους με 4x4.
 • Με ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Σπάνιες πτήσεις με άφιξη πρωί στο Αλγέρι και επιστροφή από Οράν!
 • Διαδρομές με τζιπ 4x4 στην έρημο.
 • Με επισκέψεις στους τρεις μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους της Αλγερίας: Τιπάσα, Τζεμίλα και την Τιμγκάντ, την αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού.
 • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι.
 • Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Αλγέρι. Στην έρημο διαμονή σε σκηνές.
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Βίζα Αλγερίας: 90 €
 • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:€790

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

1η ΗΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ –

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

09:50

12:20

1η ΗΜΕΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  –

ΑΛΓΕΡΙ

14:10

15:55

16η ΗΜΕΡΑ

ΟΡΑΝ –  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

16:55

22:55

17η ΗΜΕΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  –

ΑΘΗΝΑ

01:20

01:45

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

 • Διαβατήριο που να φέρει την υπογραφή του κατόχου, με ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης του ταξιδιού.
 • Έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου.
 • Για την έκδοση απαιτείται τόσο η έγχρωμη φωτοτυπία όσο και το σώμα του διαβατηρίου.
 • Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου σε λευκό φόντο.
 • Δύο (2) φόρμες αίτησης, συμπληρωμένες χειρόγραφα με κεφαλαία γράμματα, που να έχουν πρωτότυπη υπογραφή και ημερομηνία. Είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να είναι πλήρως συμπληρωμένες, χωρίς κανένα κενό πεδίο. Το πεδίο του/της συζύγου, εάν είναι παντρεμένος, πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά. Το πεδίο των παιδιών (αν υπάρχουν) δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί, εκτός αν ταξιδεύουν μαζί.
 • Κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.
 • Επικυρωμένη κράτηση ξενοδοχείου.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση/Ασφάλεια ζωής (σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου, για επαναπατρισμό σορού, νοσηλεία ή/και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) για 30 ημέρες από την ημέρα έκδοσης της βίζας.
 • Το διαβατήριο ΔΕΝ ΘΑ πρέπει να φέρει σφραγίδα από Ισραήλ, Μαλάουι και Ταϊβάν.
 • Για την έκδοση της βίζας απαιτείται το λιγότερο μια περίοδος ενάμιση μηνός.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

 • Οι εσωτερικές πτήσεις στην Αλγερία δεν ανακοινώνονται νωρίς, παρά λίγο μόνο χρόνο πριν την εκτέλεσή τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως υπάρχει περίπτωση καθυστερήσεων ή και αλλαγής δρομολογίων. Αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, για την αποφυγή παρεξηγήσεων.
 • Το πρόγραμμα της εκδρομής στην έρημο ενδέχεται να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες στην περιοχή, συνθήκες καιρικές αλλά και πολιτικές· μην ξεχνάμε ότι κινούμαστε σε παραμεθόριες περιοχές.
 • Σε κάποια σημεία της διαδρομής μας ενδέχεται να υπάρχει παρουσία/συνοδεία του αλγερινού στρατού. Πρόκειται για θέμα ασφάλειας, που δεν θα πρέπει να μας παραξενέψει αλλά να το θεωρούμε πολύ πιθανό να συμβεί.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3490 € 790 €
Twin Room 3490 € 790 €
Triple Room 3490 € 790 €
Single Room 4330 € 790 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3490 € 790 €
Twin Room 3490 € 790 €
Triple Room 3490 € 790 €
Single Room 4330 € 790 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3710 € 790 €
Twin Room 3710 € 790 €
Triple Room 3710 € 790 €
Single Room 4550 € 790 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3710 € 790 €
Twin Room 3710 € 790 €
Triple Room 3710 € 790 €
Single Room 4550 € 790 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4530 € 0 €
Twin Room 4530 € 0 €
Triple Room 4530 € 0 €
Single Room 5370 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4530 € 0 €
Twin Room 4530 € 0 €
Triple Room 4530 € 0 €
Single Room 5370 € 0 €

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Ειδικές τιμές για κρατήσεις εως 31/7 και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
 • Ένα ξεχωριστό, πρωτοποριακό ταξίδι γνωριμίας με μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, την Αλγερία.
 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι.

 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

11/10, 22/11

Χάρτης Ταξιδιού Αλγερία, η γαζέλα στη χρυσή έρημο - Ειδική αποστολή στην ανεξερεύνητη Αλγερία | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info