fb

Φεστιβάλ Μπουτάν, Σικκίμ, Ντάρτζελινγκ, Δυτική Βεγγάλη | 26.03.2023

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3590€

Περιγραφή

Σάγκρι Λα είναι η άγνωστη ιερή πόλη του Θιβέτ, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο θα συνέλεγαν και θα προστάτευαν όλους τους πνευματικούς θησαυρούς.

Την αναζήτηση της Σάγκρι Λα είχαμε κι εμείς στο μυαλό μας όταν σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι. 

Και μας έπιασε η πλεονεξία - όπως μας πιάνει σε κάθε μας ταξίδι. Θελήσαμε να τα δούμε όλα. Δεν αρκεστήκαμε σε ένα "ξεπέταγμα" του Μπουτάν, τη γη του "κεραυνού - δράκου", επειδή… τυγχάνει να είναι κάπως ακριβό. Δεν περικόψαμε τη διανυκτέρευση από την υπέροχη Πουκάκα. Επίσης, πώς θα μπορούσαμε να φύγουμε από την περιοχή αν δεν βλέπαμε το Ντάρτζελινγκ, τον κήπο του Σικίμ και το λιλιπούτειο ατμοτραίνο του ή την ιερή πόλη της θεάς Κάλι, την Καλκούτα; Ούτε παραλείψαμε να δούμε την ανατολή από τον λόφο της Τίγρης, που βρίσκεται λίγο έξω από το Ντάρτζελινγκ, όπως ακριβώς την βλέπουν τα πουλιά από ψηλά, με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια.

Λέτε να μη βρούμε τη δική μας Σάγκρι Λα μετά από όλα αυτά;

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί, όπου θα φτάσουμε τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

2η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – πτήση για ΜΠΑΝΤΟΧΡΑ – οδικώς στο ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ

Άφιξη στο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας, και άμεση αναχώρηση αεροπορικώς, με νέα πτήση, για την πόλη Μπαντόγκρα, στα ανατολικά της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ. Με την άφιξή μας στην Μπαντόγκρα αναχωρούμε οδικώς για την πρωτεύουσα της πολιτείας του Σικκίμ, το Γκανγκτόκ.

Η διαδρομή μας μέσα από περιοχές της Ανατολικής Ινδίας θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε δάση, φυτείες τσαγιού, ποτάμια και ήσυχα χωριουδάκια. Οι ψηλές βουνοκορφές, οι λόφοι, οι κοιλάδες και τα ποτάμια δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό που φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία λουλουδιών: 600 είδη ορχιδέας, 150 είδη γλαδιόλας, 46 είδη ροδόδεντρου, 40 είδη μανόλιας και πολλά ακόμα. Οι κάτοικοι του Σικκίμ είναι σινοθιβετιανικής φυλής και γλώσσας και βουδιστικής θρησκείας. Στην υπέροχη αυτή διαδρομή θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γκορουμάρα, στο Σιλιγκούρι με τα εκπληκτικά δάση. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ

Πρωινή περιήγηση στο Γκανγκτόκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Ρουμτέκ, το μεγαλύτερο του Σικκίμ, διάσημο για την περίφημη θιβετιανή αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τη στούπα Ντο Ντρουλ και το Θιβετιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο θεμελίωσε ο Δαλάι Λάμα το 1958 και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και ωραιότερη συλλογή θιβετιανών χειροτεχνημάτων εκτός Θιβέτ, καθώς και σπάνια βιβλία και χειρόγραφα σχετικά με τον βουδισμό Μαχαγιάνα. Τέλος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Εντσεΐ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΓΚΑΓΚΤΟΚ – ΝΤΑΡΤΖΕΛΙΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για τη «βασίλισσα των λόφων», το Ντάρτζελινγκ, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με κατάφυτους λόφους, φυτείες τσαγιού και μικρά χωριουδάκια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ντάρτζελινγκ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.135 μ. και αποτελεί το πιο οργανωμένο ορεινό θέρετρο της Ανατολικής Ινδίας. Το τσάι της περιοχής είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο άρωμά του. Το έφεραν εδώ οι Άγγλοι το 1841, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι το υψόμετρο και τα επικλινή εδάφη της περιοχής ευνοούν την παραγωγή καλής ποιότητας.

Γρήγορα η φήμη του τσαγιού του Ντάρτζελινγκ ξεπέρασε τα σύνορα και από το 1850 άρχισαν οι εξαγωγές. Σήμερα καλύπτει το 25% της ινδικής παραγωγής και είναι περιζήτητο σε όλο τον κόσμο. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΤΑΡΤΖΕΛΙΝΓΚ: Λόφος της Τίγρης – διαδρομή με το λιλιπούτειο ατμοκίνητο τρένο Toy Train

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον Λόφο της Τίγρης (Tiger Hill), που βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Ντάρτζελινγκ, για να θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το σχεδόν μόνιμα σκεπασμένο από ομίχλη θιβετιανό χωριό Γκουμ, καθώς και τα δύο βουδιστικά μοναστήρια Τσχολίνγκ και Νταρλί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό.

Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα για μια διαδρομή με το διάσημο ατμοκίνητο τρένο Toy Train (σε περίπτωση που λειτουργεί, καθώς λόγω της παλαιότητάς του κάνουν συχνές επισκευές για τη συντήρησή του). Επίσης θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute) που δημιούργησε ο Τένζινγκ Νοργκάι, ο σέρπα που κατέκτησε το Έβερεστ μαζί με τον Έντμουντ Χίλαρι το 1953, και αμέσως μετά θα κάνουμε και μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΤΑΡΤΖΕΛΙΝΓΚ – ΤΣΑΛΣΑ

Αναχώρηση από το Ντάρτζελινγκ και μεταβαίνουμε οδικώς στη μικρή πόλη Τσάλσα, στη Δυτική Βεγγάλη, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΣΑΛΣΑ – ΦΟΥΝΤΣΟΛΙΝΓΚ – ΘΙΜΠΟΥ (Μπουτάν)

Αναχώρηση από την Τσάλσα  και φτάνουμε στα σύνορα με το Μπουτάν. Αφού ολοκληρώσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, ερχόμαστε στο Φουντσολίνγκ, στα σύνορα του Μπουτάν με το Σικκίμ. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Καρμπάντι Γκοέμπα με τις ζωγραφιές από τη ζωή του Βούδα. 

Το Μπουτάν είναι μια χώρα βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων, που αρχίζουν με την αυγή και τελειώνουν με τη δύση τις προσφορές στους θεούς. Η νυχτερινή ζωή είναι άγνωστη, το αλκοόλ ημιαπαγορευμένο, οι κάτοικοι διασκεδάζουν με περιπάτους, πικνίκ στην υπέροχη φύση και επισκέψεις στους ναούς. Δείχνουν ευτυχισμένοι και λατρεύουν τον βασιλιά θεό.

Συνεχίζουμε λοιπόν οδικώς για την πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Θίμφου ή Θίμπου. Στις διαδρομές μας θα διαπιστώσουμε ότι το Μπουτάν είναι μία από τις πιο κλειστές κοινωνίες της Ασίας, αποτελεί ένα αυθεντικό ζωντανό μουσείο της φύσης και του πολιτισμού, με τους κατοίκους να επιμένουν να ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές και τα βουδιστικά ήθη να επικρατούν σε σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής.

Άφιξη στο Θίμφου και στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια μετάβαση στο Μπούντα Πόιντ (Kuensel Phodrang), που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στο Μπουτάν, καθώς και να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Θίμφου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην εθνική στούπα (King's Memorial Chorten), που ολοκληρώθηκε το 1974 και στο Τρασιτσοντζόνγκ (Trashichhoedzong), «το φρούριο της θρησκείας», έδρα της κεντρικής διοίκησης των βουδιστών μοναχών και παλάτι του βασιλιά. Κατασκευάστηκε το 1641 με τον παραδοσιακό τρόπο του Μπουτάν, χωρίς καρφιά.

Το απόγευμα θα κάνουμε μια υπέροχη εξερευνητική βόλτα στην καρδιά της πόλης. Εκεί θα επισκεφτούμε την ντόπια αγορά με τις χειροτεχνίες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να αγοράσουμε χειροποίητα υφάσματα και πλεκτά, πίνακες «τάνγκα», μάσκες, κεραμικά, κοσμήματα και απίστευτα αντικείμενα από ντόπιους καλλιτέχνες! Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΘΙΜΠΟΥ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, τη Σχολή Ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν, το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού, όπου θα γνωρίσουμε τις πολιτιστικές παραδόσεις της χώρας, το Simply Bhutan, ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή μπουτανέζικη αρχιτεκτονική. Μετά το δείπνο θα μεταβούμε στο μοναστήρι Πάνγκρι Ζάπα, από τα παλαιότερα του Μπουτάν, και στο καταφύγιο Τακίν. Το Τακίν είναι το εθνικό ζώο του Μπουτάν και μοιάζει με διασταύρωση αγελάδας και κατσίκας. Η ημέρα μας θα κλείσει με ξενάγηση στο μοναστήρι-φρούριο Τσανγκάνγκχα Λακχάνγκ. Επιστροφή στην πόλη και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΘΙΜΠΟΥ – ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΤΟΧΟΥ-ΛΑ – ΠΟΥΝΑΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Πουνάκα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό πέρασμα Ντοχού-Λα με τα 108 Χόρτεν και τις σημαίες προσευχής να προσδίδουν στο περιβάλλον μια αίσθηση ηρεμίας και ιερότητας, ενώ με καθαρό ουρανό διακρίνονται τα Ιμαλάια. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας το μοναστήρι Τσίμι Λακχάνγκ, γνωστό και ως ναός της γονιμότητας. Άφιξη στην Πουνάκα και στο ξενοδοχείο μας. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Πουνάκα Ντζονγκ, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΟΥΝΑΚΑ – ΠΑΡΟ

Αφήνουμε την Πουνάκα και αναχωρούμε οδικώς για το Πάρο, στα δυτικά της χώρας. Με την άφιξή μας επισκεπτόμαστε το εθνικό μουσείο Ta Dzong: σκαρφαλωμένο πάνω από το Πάρο, ήταν παρατηρητήριο που χτίστηκε το 1649 για να προστατεύσει το ανυπεράσπιστο τζονγκ που βρίσκεται κάτω, και ανακαινίστηκε το 1968 για να στεγάσει το Εθνικό Μουσείο. Σήμερα αυτό το μουσείο φιλοξενεί τις καλύτερες συλλογές ιστορικών αντικειμένων όλων των εποχών του Μπουτάν, που αξίζει την προσοχή μας.

Θα έχουμε στη συνέχεια χρόνο για να εξερευνήσουμε την πόλη του Πάρο. Υπάρχουν πολλά αυθεντικά καταστήματα χειροτεχνίας, με παραδοσιακά προϊόντα από το Μπουτάν, παντοπωλεία και καταστήματα εισαγόμενων ενδυμάτων εκτός από πολλά μικρά εστιατόρια τριγύρω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στο Πάρο, σε υψόμετρο 2.200 μ.

11η ημέρα: ΠΑΡΟ: Φεστιβάλ Πάρο Τσέτσου

Αφιερώνουμε τη σημερινή μέρα στο φεστιβάλ Πάρο Τσέτσου, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Μπουτάν και έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε!
Οι γιορτές διοργανώνονται για να τιμήσουν τον βουδιστή άγιο Guru Rimpoche που έφερε τον Βουδισμό στη χώρα τον 7ο αιώνα. Το «Τσε» σημαίνει ημερομηνία και το «τσου» σημαίνει δέκατο: κι αυτό διότι η γιορτή τελείται κάθε χρόνο σε όλες τις περιοχές της χώρας και συμπίπτουν με τη δέκατη ημέρα του ημερολογίου του Μπουτάν.

Μετά το πρωινό λοιπόν, θα προχωρήσουμε στον χώρο του φεστιβάλ και θα παρακολουθήσουμε το πιο ενδιαφέρον ετήσιο φεστιβάλ του ανατολικού Μπουτάν (Tsechu) για όλη την ημέρα. Σήμερα είναι μάλιστα η ημέρα με τους χορούς με τις μάσκες, που πραγματοποιούνται μέσα στην αυλή του τζονγκ.

Διανυκτέρευση στο Πάρο.

12η ημέρα: ΠΑΡΟ – πτήση για ΔΕΛΧΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Πάρο από όπου θα πετάξουμε για την Ινδία και το Δελχί. Άφιξη και χρόνος για μια σύντομη βόλτα στην πόλη. Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο μέχρι την ώρα της πτήσης επιστροφής μας.

13η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – Πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

  • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
  • Στο Θίμφου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
  • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute).

 

Το ταξίδι μας:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία στην Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων:
    • ΙΝΔΙΑ: Γκανγκτόκ (2), Ντάρτζελινγκ (2), Τσάλσα (1)
    • ΜΠΟΥΤΑΝ: Θίμφου (2), Πουνάκα (1), Πάρο (2)
  • Ημιδιατροφή στην Ινδία και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
  • Παρακολουθούμε τους εορτασμούς στο Πάρο (Μπουτάν) για τις γιορτές Πάρο Τσεντσού.
  • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 5* στις μεγαλουπόλεις, όπως η Καλκούτα και το Δελχί, στην υπόλοιπη Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή. Στο Λεχ λιτό ξενοδοχείο βασικών ανέσεων.  
  • Ημιδιατροφή στην Ινδία και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
  • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
  • Διπλή Βίζα Ινδίας 160

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΕΥ 090

26/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

14:55

20:30

ΕΥ 218

26/03/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΔΕΛΧΙ

22:15

03:15 + 1

ΕΥ 211

07/04/2023

ΔΕΛΧΙ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

04:45

06:55

ΕΥ 091

07/04/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:35

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗΓια τη βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο δύο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • 10 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Μπουτάν και του Σικκίμ, με εκτενείς επισκέψεις
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ

Χάρτης Ταξιδιού Φεστιβάλ Μπουτάν, Σικκίμ, Ντάρτζελινγκ, Δυτική Βεγγάλη | 26.03.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info