fb

Κεντρική Ασία, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Καζακστάν

Διάρκεια: 20,21,23 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2999€

Περιγραφή

Ένα λεπτομερές και όχι επιδερμικό οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, που συνδυάζει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, τις μεγάλες πόλεις, την κουλτούρα των νομάδων, ορεινά τοπία και περάσματα της Κεντρικής Ασίας. Μεγάλο ατού της εκδρομής είναι η λεπτομέρεια με την οποία βλέπουμε μια από τις πιο αυθεντικές χώρες της Κεντρικής Ασίας, το Κιργιστάν, η πτήση από την Μπισκέτ στην Ος - αλλοτινό σημαντικό σταθμό του Δρόμου του Μεταξιού, που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα - για να περάσουμε από εκεί, μέσα από σπάνια οδικά περάσματα που γνώριζαν πολύ καλά τα καραβάνια του αρχαίου εμπορικού Δρόμου, στην πόλη Κουτζάντ του Τατζικιστάν, τη γνωστή Αλεξάνδρεια την Εσχάτη, το απώτερο σημείο που έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και στην αρχαία Νίσα στο Τουρκμενιστάν. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους σταθμούς μας στο μαγικό ταξίδι στην πορεία του χρόνου, που σηματοδοτεί ανεπανάληπτες εμπειρίες. Οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στα "…σταν", όπως χαϊδευτικά τα λένε, διατείνονται ότι ένοιωσαν τους έμπορους του αρχαίου Δρόμου δίπλα τους και μαγεύτηκαν από τις πρωτόγνωρες εικόνες που η απομονωμένη Κεντρική Ασία χαρίζει στον ταξιδιώτη.   

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ [ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ]

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ασκαμπάτ, την "πόλη της αγάπης" (από την αραβική λέξη "ashk": αγαπώ). Το άσημο χωριουδάκι του 1818 εξελίχθηκε από τις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε μείζονα πόλη, στο πλαίσιο του λεγομένου "Μεγάλου Παιχνιδιού", του ανταγωνισμού δηλαδή της Τσαρικής Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας για τον έλεγχο της Κεντρικής Ασίας κατά τον 19ο αι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΣΑ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ

Πρωινή αναχώρηση για την αρχαία Νίσα, η οποία πριν από 2.000 χρόνια ήταν η πρωτεύουσα του Παρθικού Βασίλειου. Η Βακτρία των Περσών κατακτήθηκε από τον Αλέξανδρο, ενσωματώθηκε στην αυτοκρατορία των Σελευκιδών και εν συνεχεία παρέμεινε ανεξάρτητο Ελληνιστικό κράτος μέχρι το 130 π.Χ. Ταυτοχρόνως δημιουργήθηκε η αυτοκρατορία των Πάρθων στη βάση των σατραπειών Βακτριανής Σωσιανής και Μαργιανής. Η παρθιακή αυτοκρατορία αναπτύχθηκε ταχύτατα και έφθασε στη Μικρά Ασία, κατανικώντας πολλαπλώς τους Ρωμαίους. Θα επισκεφθούμε το τζαμί Τουρκμενμπασί, την Ακρόπολη και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας.  Επιστρέφοντας στο Ασκαμπάτ,  θα δούμε το Πάρκο της Ανεξαρτησίας, την πλατεία Τουρκμέν και το μνημείο του Λένιν. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΜΑΡΥ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για το Μαρύ, έναν σημαντικό σταθμό του περίφημου Δρόμου του Μεταξιού, με σκοπό να επισκεφθούμε την αρχαία πόλη Μερβ που απέχει 40 km από τη σύγχρονη πόλη. Ο αρχαιολογικός χώρος συγκαταλέγεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και επιδεικνύει ευρήματα που φτάνουν μέχρι την 3η χιλιετία π.Χ. Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο Ασκαμπάτ με απογευματινή πτήση. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΤΑΣΑΟΥΖ - ΚΟΥΝΙΑ ΟΥΡΓΚΕΝΤΣ - ΣΑΒΑΤ - ΧΙΒΑ [ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ]

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Τασάουζ. Άφιξη και συνεχίζουμε οδικά για την Κούνια Ουργκέντς, το Nέο Ουργκέντς, που παρά το όνομά του, παν τι άλλο παρά νέο είναι, καθότι αναφέρεται στην επιγραφή του Behistun του Δαρείου του Μέγα το 520 π.Χ. καθώς και στη Ζωροαστρική Avesta ως Urva και Urga. Σήμερα η πόλη των 35.000 κατοίκων είναι μία σκιά του εαυτού της ως πρωτεύουσα της Χορασμίας. Η ίδρυσή της  ανάγεται στον 6ο-7ο αι. π.Χ. Η στρατηγική γεωγραφική της θέση στη διασταύρωση των καραβανιών, των Δρόμων του Μεταξιού και των δρόμων προς το Βορρά, προς τον Βόλγα, την κατέστησε ισχυρή και πλούσια, έδρα του βασιλείου της Χορασμίας. Μετά την κατάκτησή της από τον Τζένκινς Χαν αποτέλεσε μέρος της "Χρυσής Ορδής", ξανακτίστηκε και κοσμήθηκε με πλείστα αρχιτεκτονήματα. Η πόλη καταστράφηκε και πάλι από τον Ταμερλάνο το 1388. Το 1646 ο Ώξος άλλαξε τον ρου του και η πόλη εγκαταλείφθηκε, έως ότου το χανάτο της Χίβα, του οποίου ήταν μέρος, κατασκεύασε το κανάλι Chanyap και η πόλη ξανακατοικήθηκε. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τον μιναρέ Kultuk Timur, τον ψηλότερο της Κεντρικής Ασίας, τα μαυσωλεία Sultan Tekesh, II Arslan, Turabek Hanum, Sultan Tekesh καθώς και το μαυσωλείο Arslan II, το παλιότερο ιστορικό κτίριο της πόλης. Μετά την ξενάγησή μας, θα αναχωρήσουμε για το συνοριακό σταθμό Σαβάτ, απ’ όπου θα περάσουμε στο έδαφος του Ουζμπεκιστάν με προορισμό την Χίβα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΒΑ (Παράσταση ακροβατών, μουσική και χοροί της Χορεσμίας)

Η σημερινή μας περιήγηση στα  πλακόστρωτα δρομάκια της Χίβα θα μας αποκαλύψει, τζαμιά, χάνια, μεντρεσέδες, χαμάμ, παλάτια, σπίτια με βαριές, σκαλιστές πορτοσιές σκεπαστά παζάρια και υπέροχους μιναρέδες με λείες επιφάνειες, διακοσμητικούς δακτύλους και εμαγιέ επενδύσεις σε αποχρώσεις τιρκουάζ, λαδί, γκρι, μπλε και σμαραγδί. Ανάμεσά τους και ο περίφημος Ημιτελής Μιναρές. Αν είχε ποτέ αποπερατωθεί θα ήταν σήμερα η δεσποτική σιλουέτα της πόλης. Το ενδιαφέρον μας απογειώνεται καθώς μια-μια ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας οι ομορφιές της: το συγκρότημα Παχλεβί Μαχμούντ, η ιδιαίτερη πρόσοψη του φρουρίου Κούνια Αρκ, ο Μιναρές του Ισλάμ Χότζα. Κι αφού χορτάσουμε τα μάτια της ψυχής μας με όλες αυτές τις πρωτόγνωρες εικόνες, θα κλείσουμε την ημέρα μας παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΒΑ - ΜΠΟΥΧΑΡΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη θρησκευτική και πολιτιστική καρδιά της Κεντρικής Ασίας, τη γοητευτική Μπουχάρα, μια πόλη με πολυτάραχη ιστορία, σταθμό στο Δρόμο του Μεταξιού μέχρι τον 16ο αιώνα, όταν οι ναυτικές οδοί αντικατέστησαν τους δρόμους των καραβανιών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και μια πρώτη γνωριμία με το κέντρο και τα μνημεία της πόλης. Για το βράδυ έχουμε οργανώσει ένα διαφορετικό δείπνο σε κτίριο του 19ου αι. με μοναδική διακόσμηση, όπου θα παρακολουθήσουμε το πως οι ντόπιοι μαγειρεύουν το νοστιμότατο πιάτο μάντι. Δεν είναι ένα καθημερινό ή κυριακάτικο φαγητό αλλά τo φτιάχνουν σε ειδικές περιπτώσεις. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΧΑΡΑ (Ξενάγηση, Φολκλορική παράσταση)

 Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της πόλης που γοήτευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες. Θα επισκεφθούμε αρχικά το καλοκαιρινό παλάτι του τελευταίου Εμίρη της Μπουχάρας και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στα μνημεία του κέντρου: θα δούμε τζαμιά και μεντρεσέδες που χτίστηκαν όταν η πόλη άκμαζε, δηλαδή μεταξύ 9ου και 19ου αι. Η κεντρική της πλατεία είναι χτισμένη γύρω από μια δεξαμενή του 1620 με το άγαλμα του Νασρεντίν Χότζα σε μια πλευρά της. Το τζαμί Μπολό Χαούζ με τις δαντελωτές διακοσμήσεις του, ο μεντρεσές Τσορ Μινάρ με τους 4 μιναρέδες, το μαυσωλείο των Σαμανιδών, που είναι απλό στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, αλλά είναι το πρώτο μουσουλμανικό μαυσωλείο που κατασκευάστηκε στην Κεντρική Ασία, το φρούριο Άρκ, όπου ζούσαν προφυλαγμένοι οι Εμίρηδες της Μπουχάρας, το συγκρότημα Πόι Καλιάν με το μεγαλύτερο μιναρέ του 12ου αι. στην Κεντρική Ασία, τα τζαμιά Μαγκόκι Αταρί και Τζουμά, οι μεντρεσέδες Ουλουγκμπέκ και Μιρ-ι-Αραμπ καθώς και τα παζάρια με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής που θα επισκεφθούμε, είναι κάποιοι από τους  θησαυρούς της πόλης που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μας. Κι αφού χορτάσουμε τα μάτια της ψυχής μας με όλες αυτές τις πρωτόγνωρες εικόνες, θα κλείσουμε την ημέρα μας παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΧΑΡΑ - ΣΑΧΡΙΖΑΜΠΣ - ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για Σαχριζάμπς (Shakhrisabz), την "πράσινη πόλη" (90 km). Η πόλη αυτή βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Karadayara και είναι η γενέτειρα του Ταμερλάνου. Ο "Τιμούρ ο κουτσός" (Timur-i-lenk) γεννήθηκε εκεί το 1336 και μέχρι το θάνατό του το 1405 κατέσφαξε την Ασία. Η δυναστεία των Τιμουριδών διήρκεσε στην περιοχή μέχρι το 1506, αλλά επεκτάθηκε στην Ινδία το 1526 από τον Μπαμπούρ. Ο Ταμερλάνος και οι διάδοχοί του κόσμησαν τη γενέτειρά του γενναιόδωρα, όπως μαρτυρούν τα επισκέψιμα οικοδομήματα της πόλης - το Ak Saray (Λευκό Παλάτι), τα τζαμιά Kok Gumbaz και Doru Tilovat κ.ά. Συνεχίζουμε για την ιστορική πρωτεύουσα του Ταμερλάνου, τη θρυλική Σαμαρκάνδη, που δικαιολογημένα αποκαλείται η "Ρώμη της Ανατολής" και το "μαργαριτάρι του μουσουλμανικού κόσμου". Καθοδόν θα έχουμε επισκέψεις σε ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ (Ξενάγηση, Φολκλορική παράσταση)

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη πλατεία Pεγκιστάν (που σημαίνει "αμμώδες μέρος"), το εμπορικό κέντρο της Μεσαιωνικής Σαμαρκάνδης. Η πλατεία περιβάλλεται από τέσσερα εξαιρετικά οικοδομήματα: τους μεντρεσέδες Ουλουγκμπέκ, Σερ Ντορ, Τίλα Κόρι και το τζαμί Μπιμπί Χανούμ (που ονομάστηκε έτσι προς τιμή της πρώτης και πιο αγαπημένης συζύγου του Ταμερλάνου).Θα συνεχίσουμε με το Tέμενος της Mπιμπί Xανούμ, της ευνοούμενης πανέμορφης Κινέζας συζύγου του Ταμερλάνου. Τέλος θα επισκεφθούμε τη νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα, με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της να αστράφτουν κάτω από τον ήλιο, ανάμεσα στα οποία και του ξαδέλφου του προφήτη Μωάμεθ, του Κουσάμ ιμπν Αμπάς, που έφερε στην περιοχή τον Μουσουλμανισμό. Στη συνέχεια θα κλείσουμε την ημέρα μας παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την όμορφη πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, μία πόλη σταθμό στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ (Ξενάγηση, Τελετή τσαγιού)

Η Τασκένδη, με λειτουργική ρυμοτομία, μοντέρνα κτίρια, χαρακτηριστική άνεση χώρων και αρκετό πράσινο αποτελεί σήμερα το μητροπολιτικό κέντρο της Κεντρικής Ασίας. Η ψυχή της πόλης κτυπά σε ήρεμους ρυθμούς στα περιποιημένα πάρκα και στις πλατείες με τα εντυπωσιακά σιντριβάνια και αγάλματα, ενώ οι πυκνές δεντροστοιχίες που διατρέχουν τις κεντρικότερες λεωφόρους της πόλης χαρίζουν αφειδώς μια πράσινη υπερχειλίζουσα ομορφιά. Μετά από την ολιγόωρη ανάπαυσή μας θα αναχωρήσουμε για μια πρώτη γνωριμία της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περιηγηθούμε στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας και θα επισκεφθούμε μία οικογένεια φημισμένων αγγειοπλαστών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυθεντικές λιχουδιές πίνοντας τσάι.  Θα δούμε μεταξύ άλλων τους μεντρεσέδες Μπαράκ Χαν και Κουκελμπάς, το μαυσωλείο Kaffal Shashi, τα τζαμιά Muy-Mubarak και Dzhuma, καθώς και το μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών του Ουζμπεκιστάν. Αργότερα θα μας υποδεχτεί μία οικογένεια Ουζμπέκων, όπου θα μας σερβίρουν αυθεντικές λιχουδιές του τόπου τους, καθώς θα παρακολουθήσουμε και την παραδοσιακή τελετή τσαγιού.  Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ - ΟΪΜΠΕΚ ΜΠΟΝΤΕΡ - ΚΟΥΤΖΑΝΤ [ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ]

Πρωινή αναχώρηση για τα σύνορα Ουζμπεκιστάν-Τατζικιστάν. Αμέσως μετά τη διέλευση των συνόρων θα επισκεφθούμε ένα χωριό ντόπιων και θα συνεχίσουμε για την Κουτζάντ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Τατζικιστάν, χτισμένη στο σημείο που βρισκόταν η Αλεξάνδρεια Εσχάτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΖΑΝΤ - ΟΣ - ΜΠΙΣΚΕΚ [ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ]

Οδική αναχώρηση για την πόλη Ος και τα σύνορα με το Κιργιστάν. Εδώ θα επισκεφθούμε το Ιστορικό Μουσείο και το όρος Σουλεϊμάν, που θεωρείται το ιερό βουνό της Κιργιζίας. Υπήρξε ένας από τους κύριους τόπους προσκυνήματος των μουσουλμάνων και είναι η μόνη περιοχή της χώρας που ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα πετάξουμε για το Μπισκέκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (270 km)

Πρωινή οδική αναχώρηση με τελικό προορισμό την μικρή πόλη Τσολπόν Ατά, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ισίκ Κουλ. Σε περίπου 80 km από το Μπισκέκ θα επισκεφθούμε τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο Μπαλασαγκούν και τον περίφημο Μιναρέ Μπουράνα. Φθάνοντας στην Τσολπόν Ατά θα επισκεφθούμε το ενδιαφέρον τοπικό της μουσείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΡΙΓΚΟΡΕΒΚΑ, Λίμνη Ισίκ Κουλ, ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (40 km)

Πρωινή αναχώρηση για το φαράγγι Γκριγκόρεβκα, που είναι το μεγαλύτερο της περιοχής. Μετά την απολαυστική πεζοπορία μας, θα επιστρέψουμε στην Τσολπόν Ατά για να επισκεφθούμε το ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών που αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο. Σε έναν ανοικτό χώρο, που αποκαλείται εύστοχα "ο κήπος με τις πέτρες", βρίσκονται περίπου 42 βράχοι με χαραγμένα πετρογλυφικά που χρονολογούνται από το 800 π.Χ. Η ημέρα μας θα κλείσει με ρομαντική βαρκάδα στη λίμνη του "ζεστού νερού" (αυτό σημαίνει το όνομα Ισίκ Κουλ), η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο μετά την Τιτικάκα στις Άνδεις. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ - ΜΠΙΣΚΕΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Μπισκέκ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα παρακολουθήσουμε αγώνες αλόγων που έχουμε διοργανώσει ειδικά για το γκρουπ ταξιδιωτών μας στη φύση του Κιργιστάν. Συνεχίζουμε για το Μπισκέκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το Victory Park και θα κάνουμε μια στάση στο Oak Park για να θαυμάσουμε το μνημείο "Manas on the Hors". Στο Ιστορικό Μουσείο θα δούμε εκθέματα που αφορούν την ιστορία της Κιργιζίας από την εποχή των νομάδων. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο μουσείο Καλών Τεχνών. Κατά τη διάρκεια του δείπνου μας σε τοπικό εστιατόριο θα παρακολουθήσουμε μια φολκλορική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πλούσια μουσική παράδοση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας χώρας. Θα μας κάνουν εντύπωση τα μουσικά όργανα της περιοχής όπως το Komuz - τοπική κιθάρα, temiz  komuz - ένα σιδερένιο πνευστό όργανο και το φλάουτο του Κιργιστάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΚΟΡΝΤΑΪ - ΑΛΜΑ ΑΤΑ [ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ]

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή των συνόρων Κορντάι, από όπου θα περάσουμε στην Άλμα Άτα, την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1997 και σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΑΤΑ

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με το έντονο μουσουλμανικό χρώμα, αλλά και με τις ρωσικές επιδράσεις από την εποχή που το Καζακστάν ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. Θα επισκεφθούμε το πάρκο Πανφίλοφ που ονομάστηκε έτσι προς τιμή του 28ου τάγματος του Μιχαήλ Πανφίλοφ, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και τον καθεδρικό ναό Ζένκοφ, ένα εντυπωσιακό κτίριο κατασκευασμένο αποκλειστικά από ξύλο. Το Εθνικό Μουσείο Μουσικών Οργάνων και η Κεντρική Πλατεία θα ολοκληρώσουν το πρώτο τμήμα της ξενάγησής μας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον λόφο Κοκ Τομπ, στον οποίο θα ανέβουμε με τελεφερίκ, για να απολαύσουμε μια πανοραμική  θέα της μεγαλούπολης και στη συνέχεια θα περάσουμε από το φαράγγι Μεντέο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΑΤΑ - ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

 

 

Επέκταση 21 ημέρες: ΑΣΤΑΝΑ

1η-19η ΗΜΕΡΑ : Όπως αναγράφονται παραπάνω

20η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΑΤΑ - ΑΣΤΑΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αστάνα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν και πρωτεύουσα του κράτους από το 1997. Είναι μια υπέροχη αρχιτεκτονικά πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στην ασιατική στέπα. Δεν είναι παρά η πραγματοποίηση των μεγαλεπήβολων στόχων του προέδρου του Καζακστάν Ναρσουλάν Ναζαρμπάγιεφ. Η Αστάνα είναι εντυπωσιακή, φουτουριστική και αποκρυφιστική. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1999 απέσπασε το βραβείο της "Πόλης του Κόσμου". Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

21η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν

Επέκταση 23 ημέρες : ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ

1η-20η ΗΜΕΡΑ : Όπως αναγράφονται παραπάνω

21η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΤΑΝΑ - ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα των Τατζίκων, την Ντουσάμπε. Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, ο προσδιορισμός "τατζίκ" σημαίνει "πέρσης". Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής και πιο πρωτόγονης χώρας είναι και το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη αυτή περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσάμπε, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή της περσόφωνη πολιτιστική κληρονομιά αυτής της "γωνιάς" της αρχαίας αυτοκρατορίας του Δαρείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

22η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΣΑΝΜΠΕ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης με κύρια σημεία την πλατεία Ismail Samani, το παζάρι και το εθνικό μουσείο, στο οποίο θα δούμε μια επιτομή της ιστορικής πορείας της χώρας, με αναφορές στην περσική αυτοκρατορία, το αρχαίο ελληνοβακτριανό βασίλειο, στις γειτονικές βουδιστικές παραδόσεις και το μουσουλμανικό παρελθόν της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

23η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΣΑΝΜΠΕ - ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS
Exploring Central Asia by Versus Travel

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Versus Travel στην Κεντρική Ασία με μία πολύ έξυπνη διαδρομή!
Το πρόγραμμά μας είναι εμπλουτισμένο με πολλά πολιτιστικά στοιχεία και δραστηριότητες, που θα κάνουν την επαφή μας με τη φύση και το τοπικό στοιχείο πιο ουσιαστική και τη γνωριμία μας με την κουλτούρα της Κεντρικής Ασίας ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη
Πολιτιστικές περιπλανήσεις, φυσιολατρικές δραστηριότητες:

 • Σόου με αγώνες αλόγων - έκπληξη από το Versus Travel
 • Βαρκάδα στην λίμνη Ισίκ Κουλ
 • Φολκλορική βραδιά με παραδοσιακά όργανα και μουσική στο Κιργιστάν
 • Θεατρική παράσταση στην Σαμαρκάνδη
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα
 • Παράσταση ακροβατών στην Χίβα
   

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*, εκτός από την Ασκαμπάτ που είναι 5* και την Χίβα που είναι 3*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (αρχίζει με βραδινό την 2η ημέρα και τελειώνει με πρωινό την 19η ημέρα)
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Σόου με αγώνες αλόγων - έκπληξη από το Versus Travel
 • Τελεφερίκ στο όρος Κοκ Τομπ στο Κιργιστάν
 • Βαρκάδα στην λίμνη Ισίκ Κουλ
 • Φολκλορική βράδια με παραδοσιακά όργανα και μουσική στο Κιργιστάν
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα
 • Παράσταση ακροβατών στην Χίβα
 • Μουσική και χοροί  της Χορεσμίας στην Χίβα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 750 €

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ VISA

Για την έκδοση έκδοση βίζας χρειάζεται να δώσετε τα διαβατήριά σας στο γραφείο τουλάχιστον 25 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα από την αναχώρησή σας, μαζί με 6 έγχρωμες φωτογραφίες σε λευκό φόντο.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Versus Travel στην Κεντρική Ασία με μία πολύ έξυπνη διαδρομή!
 • Με πολλές πολιτιστικές περιπλανήσεις και φυσιολατρικές δραστηριότητες όπως σόου με αγώνες αλόγων, Βαρκάδα στην λίμνη Ισίκ Κουλ, φολκλορικές βραδιές και παραστάσεις με ακροβάτες

Χάρτης Ταξιδιού Κεντρική Ασία, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Καζακστάν

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info