fb

Η κρυφή Ιταλία του Βορρά-Τεργέστη, Κροατία | Ιούλιος - Αύγουστος 2022

Διάρκεια: 7,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 699€

Περιγραφή

Ένα αποκλειστικό και πολύ πρωτότυπο πρόγραμμα του Versus στην κρυφή Βόρεια Ιταλία της Ρωμαϊκής, της Αγίας Ρωμαϊκής, της Ενετικής και της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Ένα σπάνιο οδοιπορικό στο μεσαιωνικό Τιρόλο με επισκέψεις στην σούπερ chic Κορτίνα (του… Ροζ Πάνθηρα) και στις απίθανες πόλεις Ίνσμπρουκ, Μπρεσανόνε, Μπολτσάνο, για να απολαύσουμε τις Δολομιτικές Άλπες (μνημείο UNESCO) σε όλο τους το φυσικό μεγαλείο.

Εξερευνούμε σε βάθος τις θρυλικές πόλεις: Βερόνα, Πάδοβα, Βενετία, Τεργέστη και φτάνουμε στην ειδυλλιακή, αρχαία ρωμαϊκή Χερσόνησο Ίστρια, που σήμερα ανήκει στη Σλοβενία και στην Κροατία. Διασχίζουμε ολόκληρη τη χερσόνησο, με την καταπράσινη φύση, τις ρωμαϊκές καστροπόλεις, τα μεσαιωνικά βενετσιάνικα λιμάνια, τα φημισμένα αναγεννησιακά θέρετρα της Αδριατικής… Αυτό το ταξίδι απευθύνεται σε όλους όσους μαγεύονται από την Ιστορία και την ομορφιά της Ιταλίας και θέλουν να ανακαλύψουν όλα τα λαμπρά, μα άγνωστα μυστικά της.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μόναχο – Ίνσμπρουκ – Μπρεσανόνε – Μπολτσάνο – Τρέντο

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μονάχου κι από κει μεταφορά οδι­κώς στο Ίνσμπρουκ. Θα περάσουμε τα σύνορα με την Αυ­στρία, θα μπούμε στο αυστριακό ομοσπονδιακό κρατίδιο Τι­ρόλο και θα φτάσουμε στην πρωτεύουσά του, που είναι το παραμυθένιο Ίνσμπρουκ. Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρι­νίσουμε ότι το Τιρόλο είναι ιστορική περιοχή η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις Αυστριακές και τις Ιταλικές Άλπεις. Το Αυστριακό Τιρόλο είναι το βόρειο τμήμα της περιοχής. Το Ιταλικό Τιρόλο είναι το νότιο. Εμείς σήμερα θα αρχίσουμε από το Βόρειο Τι­ρόλο και εν συνεχεία θα περάσουμε στο Νότιο, δηλαδή στο ιταλικό.

Το Ίνσμπρουκ είναι χτισμένο στη συμβολή των παραπόταμων του Δούναβη, Σιλ και Ιν, στην ευρεία κοιλάδα μεταξύ τριών ψη­λών αλπικών βουνών που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα. Το ιστο­ρικό κέντρο του Ίνσμπρουκ έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική όψη του, με τα καλντερίμια και τα θαυμάσια μπαρόκ ρυθμού κτίρια.

Στην ξενάγηση με τον αρχηγό μας θα πάμε στην Παλιά Πόλη, για να δούμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατά της. Πρώτα απ’ όλα θα πάμε στο σύμβολο του Ίνσμπρουκ, τη Χρυσή Στέγη. Πρό­κειται για ένα έρκερ (κάτι σαν προεξέχον μπαλκόνι 2 ορόφων) που πρόσθεσε το 1500 ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός της Α­γίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην κατοικία του προκατόχου του, αυτοκράτορα Φρειδερίκου Γ'. Η στέγη του έρκερ είναι κα­λυμμένη με 2.657 επίχρυσα χάλκινα πλακίδια, εξ ου και η ονο­μασία Χρυσή Στέγη.

Εν συνεχεία θα περάσουμε από τον κεντρικό και ομορφότερο δρόμο της πόλης, την οδό Χέρτσογκ-Φρίντριχ, η οποία θεω­ρείται εξέχον δείγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής (με το Δημαρ­χείο του 14ου αιώνα) και θα δούμε την παλιά ξύλινη σκεπαστή πεζογέφυρα στον ποταμό Ιν.

Σήμερα θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στο Ιταλικό Τιρόλο. Θα αφήσουμε πίσω μας την Κορτίνα και θα μεταφερθούμε ο­δικώς στην παλαιότερη πόλη του Ιταλικού Τιρόλο, την Μπρε­σανόνε (ή Μπρίξεν), η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των Δολομιτών. Η διαδρομή Κορτίνα-Μπρεσανόνε θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες.

Η Μπρεσανόνε, λοιπόν που θα δούμε στην ξενάγησή μας, έχει έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα πολυτελέστατο θέρετρο. Σημαντικότερα αξιοθέατά της, πέρα από τον καθεδρικό με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες, εί­ναι το ανάκτορο το επισκόπου (13ος αιώνας), το γοτθικό πα­ρεκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (15ος αιώνας) και το Φαρ­μακευτικό Μουσείο που στεγάζεται σε παλαιό φαρμακείο του 1787. Το Μουσείο διαχειρίζεται η οικογένεια φαρμακοποιών Περ, στους οποίους ανήκε το φαρμακείο του 1787. Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο γοτθικός Λευ­κός Πύργος του 1561. Έχει ύψος 72 μέτρα, και στεγάζει καρι­γιόν που συγχρονίζεται με 43 καμπάνες. Από την κορυφή του πύργου μπορεί να ατενίσει κανείς ολόκληρη την πόλη.

Κατόπιν αναχωρούμε για το Μπολτσάνο, πρωτεύουσα του Ι­ταλικού Τιρόλο. Θα παραμείνουμε περίπου 3 ώρες για να ξε­ναγηθούμε στο πολύ όμορφο μεσαιωνικό κέντρο με τον κα­θεδρικό ναό και τα γραφικά τιρολέζικα σπίτια. Ένα από τα ση­μαντικά αξιοθέατα του Μπολτσάνο είναι το Σπίτι του Έτσι. Πρό­κειται για ένα εξαιρετικής σημασίας προϊστορικό μουσείο, που είναι αφιερωμένο στη Μούμια του Παγετώνα, η οποία ανακα­λύφθηκε τυχαία το 1991 από ορειβάτες των Άλπεων στον πα­γετώνα Έτσταλ, στα σύνορα μεταξύ Αυστριακών και Ιταλικών Άλπεων. Η μούμια ανήκει σε άνδρα της Εποχής του Χαλκού, που έζησε μεταξύ του 3400 π.Χ και του 3100 π.Χ. Είναι η παλαι­ότερη γνωστή μούμια στην Ευρώπη, παλαιότερη από τις Πυ­ραμίδες της Αιγύπτου και το Στόουνχεντζ της Βρετανίας.

Μετά την ξενάγησή μας στο Μπολτσάνο θα μεταφερθούμε ο­δικώς στον τελευταίο σταθμό της ημέρας, το Τρέντο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

 

2η ημέρα: Τρέντο – Ρίβα ντελ Γκάρντα – Κορτίνα ντ? Αμπέτσο – Πάδοβα

Ξεκινάμε σήμερα για τη Ρίβα ντελ Γκάρ­ντα, μια μικρή όμορφη πόλη, που είναι χτισμένη στη βόρεια όχθη της Λίμνης Γκάρντα. Η Γκάρντα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Ο οικισμός βρίσκεται στο τέλος των Ιταλικών Άλ­πεων και της Δολομιτικής Οροσειράς, σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρα. Νο 1 αξιοθέατο της Ρίβα είναι το κάστρο Ρόκα που χτίστηκε το 1124 για λογαριασμό του Οίκου Σκαλιτζέρι, που κυ­βερνούσε τη γειτονική Βερόνα. Σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο. Επίσης σώζονται τμήματα της μεσαιωνικής οχύρω­σης: οι Πύλες Σαν Μάρκο (11ος αιώνας) και Σαν Μικέλε (13ος αιώνας) καθώς και η μεσαιωνική Πιάτσα Καβούρ. Στην Πύλη Σαν Μικέλε βρίσκεται και ο Ναός της Θεοτόκου του 14ου αιώνα. Ο ναός περιλαμβάνει εντυπωσιακές μπαρόκ τοιχογραφίες. Έ­νας άλλος σπουδαίος ναός της Ρίβα είναι οκταγωνικός μπα­ρόκ της Παρθένου, ο οποίος επίσης περιέχει εξαιρετικές τοι­χογραφίες. Διανυκτέρευση στη Ρίβα ντελ Γκάρντα.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Κορτίνα ντ΄Αμπέτσο. Θα περάσουμε τα σύνορα και θα μπούμε στην Ιταλία και τις Δολομιτικές Άλ­πεις. Οι Δολομίτες είναι οροσειρά στη βορειοανατολική Ιταλία, η οποία αποτελεί τμήμα των Άλπεων (Ιταλικό Τιρόλο) και ε­ντάσσεται στην περιοχή Βένετο. Είναι Εθνικό Πάρκο της Ιταλίας και μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO. Το διασημότερο και το πιο chic χιονοδρομικό κέντρο των Δο­λομιτών, είναι η Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο. Ένα μικρό, πανέμορφο χωριό, με πλακόστρωτους δρόμους, χωρίς αυτοκίνητα, υπέ­ροχα σαλέ, καφέ, εστιατόρια, μουσεία, γκαλερί, πολυτελείς μπουτίκ. Είναι επίσης το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της Ιταλίας. Εκεί συναντά κανείς από πρωταθλητές σκι μέχρι καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Εμείς θα κάνουμε μία πολύ ευ­χάριστη βόλτα στο κέντρο του χωριού. Θα δούμε τη βασιλική εκκλησία του 19ου αιώνα, το Παλαιοντολογικό Μουσείο, το Ε­θνογραφικό και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την πόλη της Πάδοβα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Πάδοβα – Βερόνα – Πάδοβα

Ξεκινάμε για μία εκδρομή στη μεσαιωνική Βερόνα, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στη Βερόνα, ως γνωστόν, γεννήθηκε και πέθανε ο με­γαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας της ιστορίας… Στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η ηρωίδα είναι βερο­νέζα. Στην ξενάγησή μας, λοιπόν, θα δούμε το μπαλκόνι της Ιουλιέτας στο οποίο συναντούσε τον Ρωμαίο. Για την ιστορία, η πόλη αυτή ενέπνευσε στον Σαίξπηρ δύο ακόμη αριστουρ­γήματα: Τους Δύο Κύριους της Βερόνας και Το Ημέρωμα της Στρίγγλας.

Εκτός όμως από το λογοτεχνικό ενδιαφέρον, η Βερόνα έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονο­μιάς από την UNESCO, για την αστική δομή και την αρχιτεκτο­νική της. Στα σημαντικότερα αξιοθέατά της, συγκαταλέγο­νται: η Ρωμαϊκή Αρένα, η δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσ­σαίο της Ρώμης στην οποία πραγματοποιούνται και σήμερα, σπουδαίες λυρικές παραστάσεις. Επίσης οι γειτονικές εμβλη­ματικές πλατείες Έρμπε και ντέι Σινιόρι. Η πρώτη είναι μια από τις πιο ιστορικές ολόκληρης της Ιταλίας. Συγκεντρώνει σπου­δαία μεσαιωνικά κτίρια, όπως το Παλάτι της Δικαιοσύνης (12ος αιώνας) και ο Πύργος των Λαμπέρτι, ύψους 83 μέτρων. Ο Πύργος είναι ο ψηλότερος σε όλη τη Βερόνα, με δύο κα­μπάνες που χρονολογούνται από το 1464.

Αφού ξεναγηθούμε στη Βερόνα θα αναχωρήσουμε, με κα­τεύθυνση ανατολικά, και προορισμό την Πάδοβα. Άφιξη με­ταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί ξε­νάγηση. Κατ’ αρχάς η Πάδοβα φημίζεται για το Πανεπιστήμιό της που ιδρύθηκε το 1222. Εκεί φοίτησαν και δίδαξαν ο Κο­πέρνικος και ο Γαλιλαίος. Η πόλη είναι γραφική, με πολλές με­σαιωνικές στοές, που καταλήγουν σε μεγάλες πλατείες. Επί­σης έχει πολλές γέφυρες. Στην Πάδοβα διαδραματίζονται και σκηνές από Το Ημέρωμα της Στρίγγλας. Τα αξιοθέατα στο ι­στορικό κέντρο είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το Παρεκκλήσι των Σκροβένι με τις τοιχογραφίες του Τζιότο που ολοκληρώθηκαν το 1305 (μνημείο της UNESCO). Ένα ακόμη μνημείο της UNESCO, είναι το Παλάτσο ντέλα Ρατζιόνε. Πρό­κειται για μεσαιωνικό εμπορικό κέντρο, δημαρχείο και δικα­στήριο. Έχει τη μεγαλύτερη οροφή, που δεν υποστηρίζεται από κίονες, στην Ευρώπη, και μεγάλο αριθμό εξαιρετικών τοι­χογραφιών του Στέφανο ντα Φεράρα και του Νικολό Μιρέτο.

Διανυκτέρευση στην Πάδοβα.

4η ημέρα: Πάδοβα – Βενετία – Πάδοβα

Σήμερα θα κάνουμε μία ημερήσια εκδρομή από την Πάδοβα στη γειτονική Βενετία. Ολόκληρη η Βενετία είναι χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά που χωρίζονται από ισάριθμα κα­νάλια και επικοινωνούν με γέφυρες. Είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Βένετο και βρίσκεται στην ομώνυμη ελώδη λιμνο­θάλασσα που απλώνεται κατά μήκος της ακτογραμμής με­ταξύ των ποταμών Πάδου και Πιάβε. Φημίζεται για την ομορ­φιά της τοποθεσίας της, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης. Ολόκληρη η πόλη είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκό­σμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με τη λιμνοθάλασσά της. Στη Βενετία γεννήθηκαν ο Βιβάλντι, ο Καζανόβα και ο Μάρκο Πόλο…

Το όνομά της προέρχεται από τον λαό των Βένετων, που κα­τοίκησαν την περιοχή από τον 10ο αιώνα π.Χ. Υπήρξε πρω­τεύουσα της Δημοκρατίας της Βενετίας αλλά είναι γνωστή και ως Γαληνοτάτη.

Η ξενάγησή μας στη Βενετία θα αρχίσει από την πλατεία Σαν Μάρκο. Είναι η μεγαλύτερη της πόλης και ο κόμβος της. Εκεί θα δούμε την ομώνυμη βασιλική και το θρυλικό Παλάτι των Δόγηδων, το οποίο είχε και τμήμα που λειτουργούσε ως φυ­λακή και χώρος βασανιστηρίων. Στους χώρους υποδοχής του παλατιού δεσπόζουν έργα του Τισιανού και του Τιντο­ρέτο. Επίσης στην ίδια πλατεία βρίσκεται το παλαιότερο καφέ στον κόσμο, το ιστορικό Florian, που άνοιξε το 1720. Εμείς στη βόλτα μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο της Βενετίας, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Θα περπατήσουμε μέσα στα στενά και πάνω στα γεφυράκια. Θα δούμε εντυπωσιακά παλάτσο, ναούς, δημόσια κτίρια που μαρτυρούν τη μεγάλη και σπουδαία ιστορία της πόλης. Θα πάμε στη γέφυρα των Στεναγμών, στη Γέφυρα Ριάλτο αλλά και στον Πύργο του Ρο­λογιού.

Μετά την ξενάγησή μας στη Βενετία, θα επιστρέψουμε στην Πάδοβα.

Διανυκτέρευση στην Πάδοβα.

 

5η ημέρα: Πάδοβα – Τεργέστη

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την Πάδοβα, με προορισμό την ιστορική Τεργέστη. Η Τεργέστη βρίσκεται στα βορειοανα­τολικά της Ιταλίας πολύ κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία και είναι λιμάνι στην Αδριατική Θάλασσα. Χτίστηκε από τους Ρω­μαίους το 177 π.Χ. Στα τέλη του 13ου αιώνα κυριεύτηκε από τους Ενετούς. Η Τεργέστη υπήρξε πεδίο δράσης των μελών της Φιλικής Εταιρείας αλλά και καταφύγιο πολλών Μικρασια­τών από τις Κυδωνίες, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.

Η Τεργέστη, όπως θα δούμε στην ξενάγησή μας, διαθέτει πολλά και σημαντικά αξιοθέατα, που μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της. Θα δούμε το Φόρουμ, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και τμήματα ρωμαϊκών ναών που ήταν αφιερωμένοι στην Α­θηνά και στον Δία, και τον ελληνορθόδοξο μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, με το χρυσοποίκιλτο εσωτερικό. Στο ιστο­ρικό κέντρο θα δούμε επίσης την Αψίδα του Ριχάρδου (33 π.Χ.), η οποία κατασκευάστηκε πάνω στα ρωμαϊκά τείχη. Την κεντρική Πλατεία της Ένωσης, με τα επιβλητικά δημόσια κτίρια του 18ου και του 19ου αιώνα. Εκεί βρίσκεται και το Λυρικό Θέ­ατρο Τζουζέπε Βέρντι που εγκαινιάστηκε το 1801. Κοντά στην πλατεία δεσπόζει και το πανίσχυρο Χρηματιστήριο της Τεργέ­στης, που χτίστηκε το 1842 και θεωρείται το σημαντικότερο νεοκλασικό οικοδόμημα της πόλης.

Διανυκτέρευση στην Τεργέστη.

6η ημέρα: Τεργέστη – Χερσόνησος Ίστρια (Κροατία)

Σήμερα θα κάνουμε μία πολύ ιδιαίτερη ημερήσια εκδρομή από την Τεργέστη. Θα περάσουμε τα σύνορα της Ιταλίας με τη Σλοβενία και εν συνεχεία θα μπούμε στην Κροατία για να επισκεφτούμε τη χερσόνησο της Ίστρια. Θα διασχίσουμε κά­θετα την καταπράσινη χερσόνησο με τις πολλές ιστορικές παραλιακές πόλεις και θα κάνουμε στάση στις σημαντικότε­ρες από αυτές.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι η ρωμαϊκή Πούλα. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της χερσονήσου Ίστρια και σήμα κατατεθέν της είναι η εκπληκτική Αρένα, του 1ου αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα έξι μεγαλύτερα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο, το οποίο είναι άριστα διατηρημένο, έχει εκπληκτική ακουστική και κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί το διεθνές κινηματογραφικό φεστι­βάλ της Πούλα. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Μουσολίνι είχε διατάξει το εν λόγω αμφιθέατρο να μεταφερθεί όπως είναι στην Ιταλία, αλλά το σχέδιο ναυάγησε λόγω του τεράστιου κόστους που απαιτούσε για να ολοκληρωθεί. Η Πούλα όμως είναι γεμάτη με ρωμαϊκά μνημεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Αψίδα των Σεργίων και ο ναός του Αυγούστου που βρίσκε­ται στο φόρουμ. Και τα δύο κτίσματα χρονολογούνται τον 1ο αιώνα, επί αυτοκρατορίας του Αυγούστου Καίσαρα.

Μετά την Πούλα ακολουθεί το Πόρετς (=Πάρενθος). Νο 1 α­ξιοθέατο εκεί είναι ο περίπλοκος παλαιοβυζαντινός ναός του Αγίου Ευφρασίου με το εντυπωσιακό βαπτιστήριο και το κω­δωνοστάσιο. Ο ναός είναι χτισμένος πάνω σε παλαιότερη βασιλική του 5ου αιώνα και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκό­σμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Τελευταίος σταθμός μας στην Ίστρια θα είναι το Πιράν. Βρί­σκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου, βρέχεται από την Αδριατική και ανήκει στη Σλοβενία. Χάρη ιδιαίτερο με­σαιωνικό χρώμα του, είναι δημοφιλέστατο θέρετρο. Και αυτή η πόλη ήταν ρωμαϊκό φρούριο και είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο. Η ονομασία της πιθανότατα προέρχεται από την ελληνική λέξη πύρρανος, η οποία σημαίνει κόκκινος, και ο­φείλεται στα κόκκινα πετρώματα της περιοχής. Ορισμένοι ι­στορικοί πάλι, θεωρούν ότι προέρχεται από τη λέξη πυρά, ε­πειδή το λιμάνι διέθετε φάρο.

Διανυκτέρευση στην Τεργέστη.

7η ημέρα: Τεργέστη – Ούντινε – Αεροδρόμιο Τεργέστης

Σήμερα το πρωί, θα κάνουμε μία τελευταία εκδρομή, στη γει­τονική πόλη Ούντινε. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία, απέχει περίπου μία ώρα από την Τεργέστη και ανήκει στην πε­ριοχή Φρίουλι που εκτίνεται μεταξύ της Αδριατικής και των Ι­ταλικών Άλπεων.

Τα αξιοθέατα της Ούντινε είναι πολλά. Χαρακτηριστικό εδώ είναι οι λότζιες, δηλαδή τα διώροφα και τριώροφα δημόσια ή ιδιωτικά βενετσιάνικα μέγαρα που στο ισόγειο έχουν στοές με κίονες, συνήθως ιωνικού ρυθμού. Τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά βρίσκονται στην κεντρική Πλατεία της Ελευθερίας και είναι η Λότζια του Λιονέλο του 1448, μαζί με τον Πύργο του Ρολογιού, η οποία  στεγάζει το Δημαρχείο και ακριβώς απέ­ναντι η Λότζια του Αγίου Ιωάννη. Επίσης ξεχωρίζουν η πρώην Κατοικία του Πατριάρχη που χτίστηκε το 1517 και αρ­γότερα λειτούργησε σαν φυλακή αλλά και κάποια αναγεννη­σιακά μέγαρα που φέρουν την υπογραφή του διάσημου ιτα­λού αρχιτέκτονα, από τη Βιτσέντσα, Αντρέα Παλλάδιο.

Μετά το τέλος της ξενάγησης μας στην Ούντινε, θα μεταφερ­θούμε στο αεροδρόμιο της Τεργέστης για την πτήση της επι­στροφής μας στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Το 8ήμερο πρόγραμμα πραγματοποιείται όπως ακριβώς το περιγραφόμενο 7ήμερο πρόγραμμα, με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Τεργέστη!

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.


Ένα νέο, σπάνιο πρόγραμμα στην παλιά αυτοκρατορική Ιταλία που αρχίζει από το Αυστριακό Τιρόλο και καταλήγει στην κροατική και σλοβενική Χερσόνησο Ίστρια. Με απίθανες αλπικές διαδρομές, με μοναδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε θρυλικές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Με εξαιρετικές παροχές και φυσικά με Έλληνα αρχηγό μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Μόναχο (για να δούμε το Ίνσμπρουκ) και απογευματινή αναχώρηση από την Τεργέστη (για να δούμε το Ούντινε).
  • Τέλεια δομημένο πρόγραμμα με διανυκτερεύσεις σε απίθανες και μεγάλης σημασίας πόλεις-σταθμούς (Τρέντο, Πάδοβα, Τεργέστη), σε ξενοδοχεία 4* και σε τιμή που κόβει την ανάσα
  • Μοναδικές διαδρομές στην αλπική φύση της Βόρειας Ιταλίας με στάσεις και ξεναγήσεις σε όλα τα κρυφά αυτοκρατορικά διαμάντια: Ίνσμπρουκ (Αυστρία), Μπρεσανόνε, Μπολτσάνο, Ούντινε
  • Ολοήμερες εκδρομές στις πόλεις-σταρ της UNESCO: Βερόνα, Βενετία
  • Γνωριμία με την ισχυρότατη ελληνική παροικία της Τεργέστης, η οποία συνέβαλλε στην Επανάσταση του 1821
  • Επίσκεψη στο Ούντινε, μια εκδρομή που σπάνια περιλαμβάνεται στα προγράμματα της Βόρειας Ιταλίας
  • Εξερεύνηση σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Ίστρια, τόπο καταγωγής του Ιωάννη Καποδίστρια. Βλέπουμε τις πόλεις-διαμάντια: Πούλα και Πόρετς στην Κροατία, και την πόλη Πιράν στη Σλοβενία
  • Μαζί σας εμπειρότατος και ειδικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα και όχι τοπικοί συνοδοί που μετά τις ξεναγήσεις δεν τους ξαναβλέπετε

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

 

Δεν περιλαμβάνονται (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από Κύπρο)
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 290

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

LH 1757

20/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 225

26/07/2022

ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:40

16:00

LH 1284

26/07/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:35

00:20 +1

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

LH 1757

12/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 225

18/08/2022

ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:25

15:45

LH 1284

18/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:25

00:10 +1

 

8 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

LH 1757

23/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 225

30/08/2022

ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:40

16:00

LH 1284

30/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:35

00:20 +1

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

LH 1757

25/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 225

31/08/2022

ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:40

16:00

LH 1284

31/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20

00:05 +1

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Μόναχο 
  • Ολοήμερες εκδρομές στις πόλεις-σταρ της UNESCO: Βερόνα, Βενετία
  • Μοναδικές διαδρομές στην αλπική φύση της Βόρειας Ιταλίας

Χάρτης Ταξιδιού Η κρυφή Ιταλία του Βορρά-Τεργέστη, Κροατία  | Ιούλιος - Αύγουστος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info