fb

Η Λισαβόνα του Versus με τη μεσαιωνική Έβορα | Καλοκαίρι 2022

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 599€

Περιγραφή

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, τα ταξίδια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αμπαλάρονται από τους διοργανωτές σαν city break χωρίς Έλληνα αρχηγό και περιλαμβάνουν μόνο μία ξενάγηση με τοπικό ελληνόφωνο συνοδό ο οποίος μετά την ξενάγηση σας αφήνει και δεν τον ξαναβλέπετε. Στο Versus Travel κάνουμε ακριβώς το αντίθετο! Φιλοσοφία των ευρωπαϊκών ταξιδιών μας είναι να προσφέρουμε ένα μοναδικά οργανωμένο πρόγραμμα, πρωτότυπο, ολοκληρωμένο και σχεδιασμένο σαν μία γεμάτη ολιγοήμερη ταξιδιωτική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ειδικά στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσετε τη Λισαβόνα από μέσα, με έμπειρο και εξειδικευμένο αρχηγό-ξεναγό μας που θα είναι διαρκώς δίπλα σας όλες τις μέρες. Με διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Λισαβόνα και όχι στα οικονομικότερα προάστιά της. Με ειδικά σχεδιασμένη περιπατητική ξενάγηση στις κρυφές ομορφιές της πόλης, που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν και στα σημεία όπου έζησε ο μεγάλος πορτογάλος ποιητής Φερνάντο Πεσσόα. Στην ξενάγηση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε, μαζί με τον αρχηγό μας, και τα πολύ γραφικά μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, όπως ο οδοντωτός σιδηρόδρομος και το τραμ, για μία εντελώς γνήσια και αυθεντική εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτής της εκδρομής-εμπειρίας στη Λισαβόνα, επισκεπτόμαστε τη γειτονική Έβορα, μια πόλη-μουσείο, που είναι ολόκληρη μνημείο της UNESCO.

Σε όλο αυτό προσθέτουμε επιπλέον εμπειρίες όπως: μία σπάνια οινογνωσία σε ειδικό αμπελώνα (μοβ μοσχάτο), επίσκεψη στο φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών του Σαντιάγο Καλατράβα και… ορισμένες έξτρα στάσεις-έκπληξη που θα σας συναρπάσουν!  

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Λισα-βόνα (πτήση, ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Λισαβόνα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώ­πης. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη με μία πα­νοραμική ξενάγηση.

Θα ξεκινήσουμε την ανακάλυψη της πορτογαλικής πρωτεύουσας από το Parque  Eduardo VII (το μεγαλύ­τερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέ­ρος του έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε, κυριολεκτικά,  τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας παίρνοντας από την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρω­θυπουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρος της Ελευθέριας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορ­τογαλικής πρωτεύουσας, η πιο σικ και ακριβή της πό­λης, θα κατευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), όπου θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νε­ογοτθικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Εμπορίου, εκεί που ο ποταμός Τάγος α­γκαλιάζει την Λισαβώνα. Η Praça do Comércio  είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις με­γαλύτερες στην Ευρώπη, το κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας, καθώς εδώ βρίσκονται μερικά από τους σημαντικότερους οργανισμούς της κεντρικής πορτο­γαλικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβούλιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril. Στο τέλος της επίσκεψής μας θα καταλήξουμε στην  ι­στορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσο­πόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επι­σκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύ­ψεων (Padrão dos Descobrimentos).  Τα δύο πρώτα έ­χουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονο­μιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πό­λης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μα­ροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυ­πωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επι­σκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμα­ξες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.


 

2η ημέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κασκάις – Κάμπο ντα Ρόκα – Σίντρα – Λισαβόνα

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκ­δρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής  της Λι­σαβόνας. Πρώτος μας σταθμός η πανέμορφη Σί­ντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μι­κρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πρά­σινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια. Στο κέντρο της Σίντρα, που σηματοδοτεί το τοπίο με την αδιαμφισβήτητη σιλουέτα των δύο κωνικών καμινάδων που στεφανώνουν τη βασιλική κουζίνα, βρίσκεται το μοναδικό παλάτι που διήρκεσε ολόκληρη την ιστορία της Πορτογαλίας το Παλάτι Νάσιοναλ ντε Σίντρα (επίσκεψή).

Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α­κρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας  και ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας επισκεπτόμενοι δύο από τους πιο δημοφιλές προορισμούς διακοπών της ευ­ρωπαϊκής ελίτ στο 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλού­σιες οικογένειες κατά την διάρκειά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια, το Κασκάις και το Εστορίλ  (γνωστό επίσης και για το καζίνο του).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα.

Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τρα­γούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α­πολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

**Η συγκεκριμένη εκδρομή στη Σίντρα και στο Κα­σκάις είναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προ­γράμματα. Στο Versus περιλαμβάνεται ΕΝΤΟΣ της τι­μής.

 

3η ημέρα: Λισαβόνα, Πάρκο Εθνών – Έβορα (Ταξίδι πίσω στον χρόνο)

Σήμερα θα έχουμε την εμπειρία μιας διαφορετικής από τα συνηθισμένα εκδρομής. Θα ξεκινήσουμε το περί­φημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998.  Γείτονας του ποτάμου Τάγου και με επέκταση 50.000 στρεμμάτων, το Parque das Nações είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σύγ­χρονης πορτογαλικής αρχιτεκτονικής (πανοραμική ξε­νάγηση).

Στη συνέχεια, αναχωρούμε προς τις πεδιάδες του νό­του, ο σιτοβολώνας της Πορτογαλίας, η Θεσσαλία της Πορτογαλίας. Σήμερα ο δρόμος μας  μας πάει στην επαρχία του Αλεντέζου (Alentejo).  Για να φτά­σουμε εκεί θα περάσουμε τη γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με 17 χλμ μήκος της. Θα εκδράμουμε στη μεσαιωνική Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης.

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην Έβορα. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της ξεδιπλώνονται πανέ­μορφα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες καμάρες, στενά καλντερίμια, επιβλητικά παλάτια και εντυπω­σιακά κάστρα που κάποτε δειπνούσαν ιππότες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αφού η ξενάγηση στην Παλιά Πόλη με την ατμοσφαιρική της αύρα θα σας ενθουσιάσει!

Στο Παρεκκλήσι των Οστών, οι σκελετοί των μοναχών και των καλογριών συνθέτουν ένα... μακάβριο «μωσα­ϊκό». Ενώ θαυμασμό μας προκάλεσε ο ναός της Αρ­τέμιδας, ο καλύτερα διατηρημένος ρωμαϊκός ναός στην Ιβηρική χερσόνησο. Τα δύο μνημεία αυτά βρί­σκονται αναμεσά τα πιο εμβληματικά μνημεία της πό­λης. Όμως η Έβορα κρύβει άλλα μυστικά, όπως τον Δημόσιο Κήπο (Jardim Público), το Βασιλικό Παλάτι, την Εκκλησία του Σάο Φρανσίσκο, την Εκκλησία ντα Graça, ο καθεδρικός ναός  και πλατεία Giraldo, τα ο­ποία αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη και θα την πραγ­ματοποιήσουμε.

Η τοπική κουζίνα έχει μεσογειακό χρώμα και μια σχε­τικά πικάντικη νότα, επιβεβαιώνοντας έτσι την ιστορία που την ήθελε να εισάγει προϊόντα από τις αποικίες της στις Ινδίες, Αφρική και Βραζιλία.  Κατά την περιή­γησή μας θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γνωρί­σουμε ένα από τα προϊόντα που κάνουν το Αλεντέζου μια από τις πιο αγαπημένες περιοχές της Πορτογα­λίας: το κρασί του. Στην επιστροφή μας στην Λισα­βώνα, οργανώσαμε μερικές εκπλήξεις για να κλεί­σουμε ημέρα μας με στυλ! Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Λισαβόνα (μια διαφορετική περιπατητική ξενάγηση ) – Ο Φερνάντο Πεσσόα στο επίκεντρό μας

Σήμερα θα δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις παραδο­σιακές  γειτονιές της πόλης των 7 λόφων χρησιμο­ποιώντας τα μέσα μεταφοράς και αν είναι δυνατόν το τραμ - κόστος ημερήσιων εισιτηρίων για όλα τα μέσα μεταφοράς 6,90€ (πληρώνονται τοπικά). Στην διάρ­κεια της επίσκεψής μας θα γνωρίσουμε μερικά από τα μυστήρια της πορτογαλικής πρωτεύουσας.   θα έ­χουμε επίσης ευκαιρία να μιλήσουμε για τoν διάσημο συγγραφέα/ποιητή Φερνάντο Πεσσόα και για περπα­τήσουμε τα  μέρη που περπατούσε ο ίδιος  την καθη­μερινότητα του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας, θα σας εκπλή­ξουμε με κάποιες γεύσεις χαρακτηριστικές της  Πορ­τογαλίας.

 

 

5η ημέρα: Λισαβόνα (Ελεύθερη ημέρα) – Προαιρετική εκδρομή

Ημέρα ελεύθερη για να ζήσουμε μόνοι μας τη Λισα­βόνα και το ταπεραμέντο της.

Όποιος επιθυμεί ακόμα περισσότερες επισκέψεις σε κοντινά χωριουδάκια προτείνουμε την παρακάτω εκ­δρομή με τον αρχηγό μας.

Προαιρετικής εκδρομή: Σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια, την Μπατάλια με το μοναστήρι της Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, που χτί­στηκε προς τιμήν της πορτογαλικής νίκης στη μάχη της Αλμπαρότα (1385), και στην Αλκουμπάσα, με ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης.

Συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό όπου θα βρούμε το ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορε­σιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατό­ρια). θα τελειώσουμε τη μέρα μας με την επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κα­τασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Επιστροφή στη Λισα­βόνα.

Το βράδυ, πλήρεις εμπειριών από ένα διαφορετικό τα­ξίδι, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας.

 

6η ημέρα: Λισαβόνα – πτήση επιστροφής

Πτήση επιστροφής και άφιξη στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα του Versus στη Λισαβόνα, που δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη city break. Αντίθετα είναι ένα ταξίδι-εμπειρία. Εξερευνούμε όλες τις κρυφές γωνιές αυτής της συναρπαστικής πρωτεύουσας αλλά επισκεπτόμαστε και τα πολύ σπουδαία περίχωρά της. Με έλληνα αρχηγό μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
  • Εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο 4* για εύκολες ξεναγήσεις και για να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Λισαβόνας όπως της αξίζει
  • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στη Λισαβόνα, μία πανοραμική και μία πεζή, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει
  • Περιλαμβάνεται η εκδρομή στην ιστορική Έβορα, μια πόλη που έχει χαρακτηριστεί… μουσείο από την UNESCO
  • Ειδική οινογνωσία σε αμπελώνα στα περίχωρα της Λισαβόνας όπου θα δοκιμάσουμε την σπάνια ποικιλία μοβ μοσχάτο
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις, Εστορίλ και Κάμπο ντα Ρόκα
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία αρχηγός που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα και σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι και όχι τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Το ξενοδοχείο μας είναι 4* (Sana Malhoa ή όμοιό του).
  • Τοπικοί φόροι στο ξενοδοχείο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • H ολοήμερη εκδρομή Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ & το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα.
  • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Λισαβόνα καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.  220 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

   

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

28/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 721

02/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

17:20

23:15

 

   

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

04/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 721

09/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

17:20

23:15

 

   

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

11/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 721

16/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

17:20

23:15

 

   

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

18/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 721

23/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

17:20

23:15

 

   

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

25/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 723

30/08/2022

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:30

Η αναχώρηση 25/8 περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στη Λισαβόνα,
με επιστροφή το βράδυ 29 προς 30/8 (00:35)
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.

• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.

• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
  • Εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο 4* για εύκολες ξεναγήσεις και για να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Λισαβόνας όπως της αξίζει
  • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στη Λισαβόνα, μία πανοραμική και μία πεζή, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει

Χάρτης Ταξιδιού Η Λισαβόνα του Versus με τη μεσαιωνική Έβορα | Καλοκαίρι 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info