fb

Νησιά Γκαλαπάγκος και οι απάτητες ζούγκλες του Αμαζονίου, Εκουαδόρ | Χριστούγεννα 2021 - Μάιος 2022

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3190€

Περιγραφή

Η φιλοσοφία αυτού του ταξιδιού μπορεί να συνοψιστεί σε μία φράση: εξερεύνηση των μυστηρίων της άγριας φύσης και του βωβού πολιτισμού στον Ισημερινό. Αυτό είναι το Εκουαδόρ. Μία χώρα με ιστορία που φτάνει ως τα έγκατα της γης και που βγαίνει στην επιφάνεια καλυμμένη με νέφη στις απάτητες ζούγκλες και μαύρο χιόνι πάνω στα, επίσης απάτητα, ηφαίστεια. Όλα στο Εκουαδόρ είναι αιώνια και μυστηριώδη. Τα εμπορικά μονοπάτια που μοιάζουν με λαγούμια, ανήκουν στην προ Ίνκα εποχή και μέσα εκεί περπατάνε… τα πούμα. Τα μνημεία των Ίνκα που ορθώνονται βουβά, γύρω από βράχους και μέσα στις συνοικίες των πόλεων και μας γεμίζουν ερωτηματικά. Η αποικιακή αρχιτεκτονική που με την ομορφιά και το αλλοτινό μεγαλείο της μας διδάσκει γεωπολιτική ιστορία. Οι πόλεις και τα χωριά που είναι χτισμένες δίπλα στα ηφαίστεια, πάλλονται από τη θέρμη που βγάζουν τα έγκατα της Γης, κι όμως υπάρχουν εδώ και αιώνες. Η σιδηροδρομική γραμμή πάνω στους γκρεμούς που μας αφηγείται τη θυσία 2000 εργατών. Το περίφημο Τρένο του Διαβόλου που διασχίζει όλη τη χώρα και μας παίρνει στο ταξίδι του. Ένα αιώνιο ταξίδι μυστηρίου και εξερεύνησης.  Τα νησιά Γκαλαπάγκος με τα σεληνιακά τοπία, τις τυρκουάζ παραλίες και μια ποικιλία σπάνιων ειδών, που συνθέτουν την εικόνα αυτού του εξωπραγματικού στον πλανήτη αρχιπελάγους. Αυτό το ταξίδι τα έχει όλα. Βλέπετε, είναι ταξίδι  Versus.

 

Ταξίδι για απαιτητικούς ταξιδιώτες

Ένα ασύλληπτο ταξίδι 15 ημερών για πρώτη φορά στην Ελλάδα -αποκλειστικά για απαιτητικούς ταξιδιώτες- γεμάτο περιπέτεια και υποβρύχιες εξερευνήσεις όπως μόνο το Versus Travel ξέρει να προσφέρει. Ανακαλύψτε τον κώδικα επικοινωνίας με λαούς προικισμένους από φλογερό ταμπεραμέντο. Καταδυθείτε με όλες σας τις αισθήσεις σ’ αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία που ο καθένας πρέπει να ζήσει μια φορά τουλάχιστον στη ζωή του!!! Λένε, ότι, όποιος είχε την τύχη να βρεθεί στα νησιά Γκαλάπαγκος, στην καρδιά του Ισημερινού, έζησε πρωτόγνωρες εμπειρίες που θα κουβαλάει για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Διπλά ουράνια τόξα, οργιώδης βλάστηση, γυμνά ηφαίστεια, θαλάσσιοι λέοντες να πιάνουν φιλίες με τους επισκέπτες, γιγαντιαία σαλάχια και εξαιρετικά σπάνια πουλιά, συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από Χολυγουντιανή… υπερπαραγωγή. Ένα αρχιπέλαγος απομονωμένο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που σίγουρα θα σας δώσει έμπνευση να σκεφτείτε τον κόσμο διαφορετικά. Ακριβώς όπως έκανε και ο Δαρβίνος, διατυπώνοντας έτσι τη Θεωρία της εξέλιξης των ειδών στον πλανήτη μας. Σημείωση: Στις βαρκάδες και στις εκδρομές στα Γκαλάπαγκος μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τουρίστες.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κίτο

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση για το Κίτο. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ (Δημοκρατία του Ισημερινού), μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Κίτο, είναι μια όμορφη αποικιακή πόλη, χτισμένη σε υψόμετρο 2.850 μέτρων και είναι η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου μετά τη Λα Πας , της Βολιβίας. Το Κίτο βρίσκεται 1 χιλιόμετρο νότια από τη γραμμή του ισημερινού και έγινε έδρα βασιλικής διοικητικής περιφέρειας της Ισπανίας το 1863. Το Εκουαδόρ στην αρχαιότητα κατοικούνταν από γηγενείς προηγμένους πολιτισμούς. Το 1460 προσαρτήθηκε στην αυτοκρατορία των Ίνκα. Το 1531, με την ήττα των Ίνκα από τους Ισπανούς, η αυτοκρατορία έγινε αποικία του ισπανικού στέμματος. Από τότε και ως το 1830 οι Ισπανοί άποικοι ήταν η νέα ελίτ και ο γηγενής πληθυσμός αποδεκατίστηκε από τις ασθένειες και το δουλοκτητικό σύστημα. Το 1820 το Εκουαδόρ, μετά από τρεις πολέμους για την Ανεξαρτησία της Νότιας Αμερικής από την Ισπανία προσαρτήθηκε στην, υπό τον Μπολίβαρ ιδρυθείσα, Μεγάλη Κολομβία που περιελάμβανε επίσης την Κολομβία και τη Βενεζουέλα.

Το Εκουαδόρ αποσπάστηκε από την Κολομβία το 1830, ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη χώρα και το Κίτο έγινε η πρωτεύουσά του. Σήμερα μάλιστα η πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση στο Κίτο.

2η Ημέρα: Κίτο (ξενάγηση, Σημείο Μηδέν)

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην όμορφη πόλη του Κίτο, η οποία διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστορικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακοβίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Λίγο έξω από το Κίτο βρίσκονται το Μνημείο και το Μουσείο που σηματοδοτούν την τοποθεσία της πόλης στον ισημερινό ονομάζονται το Μέσον του Κόσμου ή αλλιώς Σημείο Μηδέν.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρχιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα ανάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.α.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κίτο – ημερήσια εκδρομή στο ηφαίστειο Κοτοπάξι

Μία δυνατή εμπειρία μάς περιμένει σήμερα και ξεκινάμε γεμάτοι ενέργεια για μία υπέροχη εκδρομή στο Κοτοπάξι, ένα ενεργό ηφαίστειο του Εκουαδόρ, από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο (υψόμετρο 5.897 μ.) με πλάτος κρατήρα που ξεπερνά τα 500 μ. Το όνομά του, στην τοπική διάλεκτο, σημαίνει Λαιμός του Φεγγαριού, και καλύπτεται από χιόνια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη διαδρομή μας εντός του ομώνυμου εθνικού πάρκου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κόνδορες, γλάρους των Άνδεων, λάμα, άγρια άλογα κ.λπ. και να περπατήσουμε στις όχθες της Λίμνης Limpiopungo. Επίσης θα επισκεφτούμε το καταφύγιο Jose F. Rivas που είναι το πιο δημοφιλές και πολυσύχναστο καταφύγιο στο Εκουαδόρ. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου Κοτόπαξι στα 4.800 μ., με μοναδική θέα στα βόρεια υψίπεδα των Άνδεων. Επιστροφή στο Κίτο και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Κίτο – Νησιά Γκαλάπαγκος (τουνελ από λάβα, χελώνες, ιγκουάνας, δίδυμοι κρατήρες)

Αναχώρηση από το Κίτο με πτήση για Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ο αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το  λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο εθνικό πάρκο για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες και τα ιγκουάνας.

Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς. Στη συνέχεια θα δούμε τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

 

5η Ημέρα: Εξερευνητική κρουαζιέρα (νησί Σέιμουρ, παραλία Μπάχας)

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε στη νήσο Σέιμουρ. Αυτό το μικρό νησί είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αλιείας και ίσως ο βασικός λόγος επίσκεψης για πολλούς ταξιδιώτες και ορνιθολόγους που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε με ferry στην ακτή Bachas στο του νησιού Σάντα Κρουζ. Εδώ, το σκηνικό είναι βγαλμένο από ταινία. Κατάλευκη άμμος, καυτός ήλιος, κρυστάλλινα νερά… Δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε ξανά σε ένα σύντομο snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο!

Αφού απολαύσουμε τις βουτιές μας, σιγά σιγά ξεκινάμε για την επιστροφή μας για την Σάντα Κρουζ. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Εξερευνητική κρουαζιέρα (Νήσος Σάντα Κρουζ – εκδρομή στο νησί Σάντα Φε)

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρα, στο γειτονικό νησί Σάντα Φε. Θα δέσουμε σε έναν πανέμορφο κόλπο, από όπου ξεκινά η βόλτα μας στο νησάκι. Σε μια μικρή αμμουδιά θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες και, αν είμαστε τυχεροί, ίσως δούμε και το γεράκι των Γκαλάπαγκος.

Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία. Highlight αποτελεί η πανέμορφη ακτή Escondida, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποικιλία από τροπικά ψάρια, καθώς και θαλάσσιους ελέφαντες εν ώρα κολύμβησης! Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Πουέρτο Αγιόρα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας στην Σάντα Κρουζ για ελεύθερο χρόνο και διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα: Γκαλάπαγκος (Σταθμός Δαρβίνου) – πτήση για Κίτο

Σήμερα θα πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει πίσω στον «πολιτισμό». Πριν όμως από την αναχώρησή μας θα κατευθυνθούμε στον ερευνητικό σταθμό «Κάρολος Δαρβίνος». Στην ξενάγησή μας θα μάθουμε τα πάντα για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, που ανέπτυξε ο Κάρολος Δαρβίνος, αλλά και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τα σπάνια είδη ζώων και πτηνών που κατοικούν στο νησί. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κίτο. Άφιξη στην πόλη, όπου θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα: Κίτο – θερμές Πηγές – Σαν Ισίδρο (Δάσος Νεφών)

Οι εξερευνήσεις Versus συνεχίζονται σε μέρη διαφορετικά από τα κοινότυπα. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που επιλέγει κάποιος ένα πρόγραμμα  Versus Travel. 

Σήμερα λοιπόν θα αφήσουμε πίσω μας το Κίτο και θα προσεγγίσουμε την ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου. Όταν μιλάμε βέβαια για «περιοχή Αμαζονίου» μιλάμε για μία τεράστια έκταση, ατελείωτων τετραγωνικών χιλιομέτρων που απλώνεται σε πολλές από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Θα πάμε πρώτα λοιπόν στις Θερμές Πηγές Παπαγιάκτα (Papallacta) όπου θα απολαύσουμε ώρες χαλάρωσης στις πισίνες με τα θερμά νερά, και κατόπιν συνεχίζουμε μπαίνοντας στη ζούγκλα νεφών του Σαν Ισίδρο. Ως «δάσος νεφών» περιγράφεται το δάσος που χαρακτηρίζεται από πολύ συχνή ή εποχιακή νεφοκάλυψη. Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε δραστηριότητες στη ζούγκλα, μία τέλεια εισαγωγή στη ζούγκλα του Αμαζονίου στην οποία θα φτάσουμε αύριο. Μεταφορά και τακτοποίηση σε lodge και χρόνος για δραστηριότητες στην περιοχή. Διανυκτέρευση στο Σαν Ισίδρο.

 

9η ημέρα: Σαν Ισίδρο (Δάσος Νεφών) – Αμαζόνιος – Εθνικό Πάρκο Κουγιαμπένο (1η εξερεύνηση)

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τον Αμαζόνιο, περνώντας από όμορφα ποτάμια και μικρά γραφικά χωριά. Μπαίνουμε στο δάσος βροχής και εν συνεχεία θα φτάσουμε στην είσοδο του ποταμού Κουγιοαμπένο. Εκεί έχουμε οργανώσει μια σημαντική συνάντηση με τον φυσιοδίφη - οδηγό ζούγκλας που θα είναι μαζί μας τις επόμενες ημέρες για να μας παρουσιάσει τι πρέπει να προσέχουμε εδώ αλλά και να μας δώσει οδηγίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε με ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα και να απολαύσουμε την αναζήτηση που θα κάνουμε εδώ με τον καλύτερο τρόπο. Βρισκόμαστε στο  φυσικό στο Εθνικό Πάρκο Κουγιαμπένο, και οι δραστηριότητες μας δεν μπορούν να περιμένουν. θα εξερευνήσουμε με κανό το μοναδικό οικοσύστημα της Μεγάλης Λίμνης. Θα πλεύσουμε μέσα στο δάσος βροχής και θα κατευθυνθούμε προς την στεγνή περιοχή για λίγη πεζοπορία. Στόχος είναι θα δούμε παπαγάλους μακάο και τουκάν, δηλαδή τα παραδείσια πτηνά με τα μεγάλα χρωματιστά ράμφη, στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης θα συναντήσουμε διάφορα είδη μαϊμούδων να μετακινούνται από κλαδί σε κλαδί μέσα στο δάσος. Στη συνέχεια θα εγκατασταθούμε στο λόντζ που θα μας φιλοξενήσει. Η συνέχεια ακόμα πιο χαλαρωτική αφού θα κολυμπήσουμε στη μεγάλη λίμνη για να δούμε εδώ το ηλιοβασίλεμα και πως τα πορτοκαλοκίτρινα χρώματα της δύσης γράφουν πάνω στο νερό και στα πανύψηλα δέντρα. Διανυκτέρευση στην καρδιά της ζούγκλας.

 

10η Ημέρα: Εθνικό Πάρκο Κουγιαμπένο (2η εξερεύνηση, φυλές της περιοχής)

Σήμερα θα πλεύσουμε με κανό τον ποταμό Κουγιαμπένο για να επισκεφτούμε τις τοπικές κοινότητες των ιθαγενών και να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τα έθιμά τους. Επίσης θα επισκεφτούμε τον σαμάνο τη ζούγκλας στο σπίτι του, για να μας μιλήσει και να μας δείξει τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων του δάσους. Ο σαμάνος, παραδοσιακά, εκτελεί χρέη γιατρού στις κοινότητες που ζουν απομακρυσμένες μέσα στα τροπικά δάση ή στις ερήμους. Το απόγευμα θα πάμε επίσης σε μία οικογένεια γηγενών, οι οποίοι θα μας δείξουν στο σπίτι τους πώς φτιάχνουν το παραδοσιακό ψωμί τους από κασάβα (γνωστή και ως μανιόκα ή γιούκα).  Το απόγευμα θα πλεύσουμε και πάλι στη Μεγάλη Λίμνη για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και θα κάνουμε μία νυχτερινή πεζοπορία για να ζήσουμε την άγρια φύση μετά τη δύση του ηλίου. Διανυκτέρευση στο lodge.

 

11η Ημέρα: Εθνικό Πάρκο Κουγιαμπένο – ζούγκλα ποταμού Νάπο – Τένα

Συνεχίζουμε σήμερα νοτιότερα προς την πρωτεύουσα της επαρχίας Νάπο, την Τένα σε έναν άλλο ποταμό της Αμαζονίας τον ποταμό Νάπο. Με μια πολύ ενδιαφέρουσα εξωτική διαδρομή θα φτάσουμε στο lodge που θα μας φιλοξενήσει σήμερα μπροστά στο ποτάμι.

Ο ποταμός Νάπο βρίσκεται στην καρδιά του Αμαζονίου στο Εκουαδόρ και χαρακτηρίζεται από τις πυκνές ζούγκλες. Φτάνοντας θα πραγματοποιήσουμε μια βαρκάδα για να αναζητήσουμε στα ψηλά καρδιά εκεί που η άγρια ζωή περνά την περισσότερη ώρα της ημέρας, διάφορα ήδη πιθήκων και παπαγάλων.  Ο ποταμός Νάπο πηγάζει στον Ισημερινό ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια των ανατολικών Άνδεων, τα Αντισάνα, Σιντσουλάγουα και Κοτοπάξι και στα νερά του ζουν κάιμαν και κορκόδειλοι που θα αναζητήσουμε στη διαδρομή μας. 

 

12η Ημέρα: Zούγκλα ποταμού Νάπο – Τένα – Μπάνιος – καταρράκτες «το καζάνι του Διαβόλου» – Ριομπάμπα

Οι εμπειρίες διαδέχονται η μια την άλλη συνεχίζουμε για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Εκουαδόρ και οι πιο θεαματικοί καταρράκτες της χώρας,  που είναι οι καταρράκτες «Cauldron of the Devil», που πέφτουν από ύψος 80 μέτρων. Μέσω μια στριφογυριστής σκάλας τα σκαλοπάτια της οποίας είναι σκαλισμένα στο βράχο όσοι θέλουν μπορούν να προσεγγίσουν τον καταρράκτη από πολύ κοντά. Στην συνέχεια στο επίκεντρό μας η πόλη Μπάνιος όπου θα έχουμε μια χαλαρωτική βολτίτσα - ξενάγηση.  Στη συνέχεια  μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής οδηγούμαστε στη Ριομπάμπα, την πόλη των 120.000 κατοίκων που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.750 μ., απέναντι από την επιβλητική σκιά του ηφαιστείου Chimborazo. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Ριομπάμπα – Ηφαίστειο Τσιμποράσο – Αλαούσι – Μύτη του Διαβόλου (με τραίνο) – Ινγκαπίρκα – Κουένκα

Πρωινή αναχώρηση για το ηφαίστεια Τσιμποράσο. Θα αναχωρήσουμε για το εθνικό πάρκο στο οποίο θα περπατήσουμε σε ένα καθαρά περιβάλλον των Άνδεων με τα λάμας και τα αλπάκας να βόσκουν αμέριμνα κάτω από το επιβλητικό βλέμμα του μεγαλύτερου βουνού του Εκουαδόρ με την χιονεσκεπή κορυφή. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το   Αλαούσι. Φτάνοντας θα εξορμήσουμε με το τρένο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη «Μύτη του Διαβόλου». Πρόκειται για ένα απόκρημνο πέρασμα, το οποίο για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάστηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Επιστροφή στο Αλαούσι αφού κάνουμε πρώτα μια στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κουένκα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Κουένκα.

Υπάρχει περίπτωση το τρενάκι να μη λειτουργεί, οπότε η δραστηριότητα αυτή θα αντικατασταθεί με άλλη.

 

14η ημέρα: Κουένκα (ξενάγηση) – Γκουαγιακίλ

Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, Τόδος λος Σάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια. Αναχώρηση οδικώς για το Γκουαγιακίλ. Άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Γκουαγιακίλ (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Το Γκουαγιακίλ είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ και το κύριο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης.Μετά το πέρας της ξενάγησηςθα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ημέρα: Άφιξη σε Aθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το ταξίδι προς εξερεύνηση μέσα στα μυστηριώδη δάση του Αμαζονίου στον Ισημερινό και φυσικά στα Νησιά Γκαλάπαγκος, είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Είναι ένα ταξίδι ζωής, που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του στη Λατινική Αμερική μπορεί να εγγυηθεί. Χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις. Με άνετες και ενδιαφέρουσες μετακινήσεις. Με καλοδιαλεγμένους σταθμούς που κρύβουν εκπλήξεις.


Νησιά Γκαλάπαγκος

Η διαμονή σας και οι δραστηριότητες σας στα νησιά

Σπάνια για τα Χριστούγεννα προαγορασμένη διαμονή σε πολύ καλό ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας στα νησιά Γκαλάπαγκος. Η υποδομή στα νησιά είναι πολύ χαμηλή. Επιλέξαμε όμως ένα ξενοδοχείο που θα σας αρέσει πολύ. Το βασικότερο έχετε προαγορασμένα δωμάτια την πιο δύσκολη περίοδο του χρόνου. Για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις τοπικά

Δύο ολοήμερες κρουαζιέρες και snorkeling στα νησιά Γκαλάπαγκος  και επιπλέον ξενάγηση στο κεντρικό νησί και στο σταθμό του Δαρβίνου.

Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια βλάστηση και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος! Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.

Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πως οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πως είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Εκουαδόρ και στον Αμαζόνιο, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Νότια Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Νότια Αμερική μόνο με το Versus” ;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ και στα Γκαλάπαγκος

Φτάνουμε βαθιά στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ μέχρι το Κουγιαμπένο στα σύνορα  Εκουαδόρ με το Περού και μαγευόμαστε από την άγρια φύση.  Εξερευνούμε επίσης άλλα σημεία της Αμαζονίας του Εκουαδόρ όπως τον ποταμό Νάπα. Μπαίνουμε στο δάσος νεφών στο Σαν Ισίδο, φτάνουμε μέχρι τους καταρράκτες στο καζάνι του διαβόλου που πέφτουν από 80 μέτρα ύψος.  Εξερευνούμε τα νησιά Γκαλαπάγκος με 2 θαλάσσιες εκδρομές και μια χερσαία.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα.

 Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus και ένας έξυπνος συνδυασμός Αμαζονίου, νησιών Γκαλαπάγκος, αποικιακών στολιδιών στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, εξωτικών αγορών και αρχαίων πολιτισμών.  

Επιπλέον εμπειρίες στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ: 

 • Θα διανυκτερεύουμε στα καλύτερα ξενοδοχεία κάθε πόλης και σε οικολογικά καταλύματα μέσα στα εθνικά πάρκα της ζούγκλας
 • Θα μετακινούμαστε με τα ιδανικά μέσα (κλιματιζόμενα πούλμαν, κανό, πλοιάρια, τρένο) για να απολαμβάνουμε το περιβάλλον και να ξεναγούμαστε άρτια στην ιστορία και στη φύση της χώρας
 • Θα πεζοπορούμε με ασφάλεια και συνοδεία έμπειρων οδηγών μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και πάνω στα ηφαίστεια των Άνδεων
 • Θα δούμε τις απόκρυφες γωνιές της χώρας  και θα μαθαίνουμε τα μυστικά της (από τον Αμαζόνιο μέχρι τον οικολογικό παράδεισο των Γκαλάπαγκος.    
 • Θα περάσουμε ξυστά με τρένο από τη Μύτη του Διαβόλου, τον γκρεμό όπου σκοτώθηκαν 2000 εργάτες το 1901 για να κατασκευαστούν οι ράγες
 • Θα περπατήσουμε στο εθνικό πάρκο του επιβλητικού ηφαιστείου Τσιμποράσο, μεγαλύτερο βουνό του Εκουαδόρ.
 • Θα προσεγγίσουμε το ηφαίστειο Κοτοπάξι, από τα ψηλότερα σε ολόκληρο τον κοσμο!
 • «Χανόμαστε» σε δάσος νεφών στη ζούγκλα του Σαν Ισίδρο.
 • Απολαμβάνουμε μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα.

 

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
 • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλαπάγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ και τρία μεσημεριανά στα Γκαλαπάγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (δύο από αυτά σε πακέτο).
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950 €.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

22/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:20

KL 755

22/12/2021

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΙΤΟ

10:15

16:15

KL 755

05/01/2022

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:10

13:25+1

KL 1581

06/01/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05+1

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Πολλές δραστηριότητες μέσα στη ζούγκλα

Χάρτης Ταξιδιού Νησιά Γκαλαπάγκος και οι απάτητες ζούγκλες του Αμαζονίου, Εκουαδόρ | Χριστούγεννα 2021 - Μάιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info