fb

Διακοπές στη Ζανζιβάρη | 2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1289€

Περιγραφή

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ:

Σταυροδρόμι πολιτισμών

Το όνομά της προέρχεται από την περσική λέξη zangh που σημαίνει νέγρος και το bar που σημαίνει ακτή, δηλαδή “Ακτή των Νέγρων”. Σταυροδρόμι πολιτισμών, λάφυρο κάθε λογής κατακτητών, από τους σουλτάνους της Αραβίας ως τους Άγγλους αποικιοκράτες, το σμαραγδένιο αυτό νησί του Ινδικού, διατηρεί το δικό του χρώμα και ακολουθεί τη δική του πορεία. Η όλη ατμόσφαιρα αποπνέει έναν αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας.

Παραμυθένια Ζανζιβάρη

Τα καταπράσινα νερά, η πυκνή άγρια βλάστηση κ ένα πολιτισμικό μωσαϊκό λαών, συνθέτουν την παραμυθένια Ζανζιβάρη. Αφρικάνικος αέρας που αναδίνει μυρωδιές μπαχαρικών από τις γύρω καλλιέργειες...

Ατμόσφαιρα με αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας

Απολαύστε τα γαλαζοπράσινα νερά και τον καυτό ήλιο του Ινδικού, πιείτε ένα τροπικό κοκτέιλ κάτω από τη σκιά ενός κοκκοφοίνικα. Η εκπληκτική θάλασσα, η χλωρίδα, η πανίδα και οι πανέμορφοι κοραλλιογενείς σχηματισμοί γύρω από τις εξαίσιες παραλίες με τη ψιλή λευκόχρυση άμμο, θα σας εντυπωσιάσουν.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Qatar Airways  
  • Ιδιωτικές μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με διατροφή όπως αναφέρεται.
  • Ενημερωτικός φάκελος με έντυπο υλικό.
  • Ασφάλεια ταξιδίου και ΦΠΑ.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Βίζα εισόδου 50 €  και φόρος διαμονής πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

Stone Town & Spice tour : 85 € το άτομο

Αυτή η δύο ή τριών ωρών ξενάγηση ξεκινά με μια επίσκεψη στην πολύχρωμη αγορά της Ζανζιβάρης, ζωντανή από τη βουή των ντόπιων που ανταλλάσσουν φρέσκα λαχανικά και καλάθια με τροπικά φρούτα, ανάμεσα στο μεθυστικό άρωμα βοτάνων και μπαχαρικών, συνεχίζουμε στο χώρο ενός καθεδρικού ναού που χτίστηκε το 1874 και στη συνέχεια στο Μουσείο της Ζανζιβάρης, το σπίτι του Tippu Tip, την πρώην Βρετανική Λέσχη, το Παλιό Φρούριο και το πρόσφατα ανακαινισμένο Ινδικό Ιατρείο. Η περιήγησή σας ολοκληρώνεται με μια βόλτα στα στενά δρομάκια της Πέτρινης Πόλης. Θα επισκεφθούμε τις φυτείες μπαχαρικών όπου θα έχετε την ευκαιρία να μαζέψετε, να μυρίσετε και να γευτείτε φρούτα και μπαχαρικά που πιθανώς δεν έχετε δει ποτέ στο ράφι του σούπερ μάρκετ, Γαρύφαλλα, αστεροειδή, μανταρινιές, λεμονόχορτο, έφηβα μάνγκο, "δέντρα κραγιόν", για να αναφέρουμε μόνο μερικά από αυτά που μπορείτε να περιμένετε να δείτε! Αυτό είναι το φθηνότερο μέρος για να αγοράσετε τοπικά φτιαγμένα αρώματα και έλαια.

Stone Town  & Jozani Forest : 95 € το άτομο

Αυτή η ξενάγηση διάρκειας δύο ή τριών ωρών ξεκινά με μια επίσκεψη στην πολύχρωμη αγορά της Ζανζιβάρης, ζωντανή από τη βουή των ντόπιων που ανταλλάσσουν φρέσκα λαχανικά και καλάθια με τροπικά φρούτα, ανάμεσα στο μεθυστικό άρωμα βοτάνων και μπαχαρικών, συνεχίζουμε στην τοποθεσία ενός καθεδρικού ναού που χτίστηκε το 1874 και στη συνέχεια στο Μουσείο της Ζανζιβάρης, το σπίτι του Tippu Tip, την πρώην βρετανική λέσχη, το παλιό φρούριο και το πρόσφατα ανακαινισμένο ινδικό ιατρείο. Η περιήγησή σας ολοκληρώνεται με μια βόλτα στα στενά δρομάκια της Πέτρινης Πόλης.

Το δάσος Jozani είναι το δάσος για τις κόκκινες μαϊμούδες colobus και επισκεφθείτε την πλωτή γέφυρα μαγγρόβιων. Το Jozani διαθέτει ένα εξαιρετικό μονοπάτι και οι οδηγοί είναι καλά εκπαιδευμένοι και κατατοπιστικοί. Ένας περίπατος μέσα σε αυτή την εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η Ζανζιβάρη

Dolphin  & Prison Island : 95 € το άτομο

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς την Πέτρινη Πόλη της Ζανζιβάρης για να πάρουμε το πλοίο μας για το νησί Prison. Το νησί προσφέρει μια εκπληκτική θέα της πόλης ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. υπάρχει πολύ όμορφη μικρή αμμώδης παραλία όπου το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά είναι θαυμάσιο. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι που περιβάλλουν το νησί παρέχουν την ευκαιρία για ψαροντούφεκο. Αυτό είναι επίσης το σπίτι της γιγάντιας χελώνας, η οποία βρίσκεται πλέον υπό αυστηρή προστασία. Μια σύντομη ξενάγηση γύρω από το νησί θα σας δώσει την πραγματική εικόνα.

Το Kizimkazi είναι το ψαροχώρι για μια περιήγηση στα δελφίνια, αφού φτάσουμε παίρνουμε ένα μηχανοκίνητο σκάφος και αρχίζουμε να ψάχνουμε για δελφίνια. Αν είμαστε τυχεροί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περίπου 5 έως 10 λεπτά πλεύσης σε αναζήτηση δελφινιών. Αφού κολυμπήσουμε μαζί τους πάμε σε ρηχά νερά για ψαροντούφεκο πριν επιστρέψουμε στην παραλία για να κάνουμε ντους, να γευματίσουμε και να περάσουμε λίγο χρόνο στην παραλία.

Safari Blue :100 € το άτομο

Πρόκειται για ένα ολοήμερο ταξίδι με τοπικά κατασκευασμένα ιστιοφόρα σκάφη, εξοπλισμένα με εξωλέμβιες μηχανές, ναυτικούς ασυρμάτους VHF, σωσίβια και άλλες απαιτήσεις ασφαλείας. Το dhow αγκυροβολεί σε μια ασφαλή και ρηχή περιοχή για να διευκολύνει το κολύμπι με αναπνευστήρα. Παρέχονται υψηλής ποιότητας υλικά για ψαροντούφεκο και διατίθεται μεγάλη ποικιλία μεγεθών. Το γεύμα σερβίρεται σε μια αμμώδη όχθη ή σε ένα από τα πολλά ακατοίκητα νησιά της περιοχής. Σερβίρεται ένα παραδοσιακό πιάτο με ψητά ψάρια, ρύζι, φακές και κάρυ ψαριού. Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής διατίθενται παγωμένοι χυμοί φρούτων, μεταλλικό νερό και εμφιαλωμένα αναψυκτικά. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, οι πελάτες μπορούν να κάνουν ιστιοπλοΐα με ένα εξωλέμβιο κανό που είναι σκαλισμένο από ένα μόνο δέντρο μάνγκο, να κολυμπήσουν με αναπνευστήρα ή απλώς να χαλαρώσουν. Η επιστροφή στη Φούμπα γίνεται με ιστιοφόρο, εφόσον το επιτρέπει ο άνεμος, και οι πελάτες φτάνουν στο ξενοδοχείο τους περίπου στις 17:30.

Sunset Cruise : 80 € το άτομο

Για όσους αναζητούν μια εντελώς χαλαρή ή έχοντας μια περιπέτεια και ενθουσιασμό. Θα πλεύσουμε προς την όχθη με τη λευκή άμμο, θα κάνουμε ψαροντούφεκο και θα δούμε την εκπληκτική ποικιλία από χρωματιστά κοράλλια και τροπικά ψάρια του νησιού.Το ταξίδι περιλαμβάνει τη χρήση εξοπλισμού ψαροντούφεκου κορυφαίας ποιότητας με οδηγούς και εκπαιδευτές, παγωμένες σόδες, μεταλλικό νερό και το πολύ νόστιμο γεύμα με θαλασσινά της Ζανζιβάρης που θα σερβιριστεί στη λευκή άμμο. Ολοκληρώνουμε την ημέρα με την επιστροφή στην ακτή με παραδοσιακό ιστιοφόρο.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Με μια ματιά

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Qatar Airways  
  • Ιδιωτικές μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με διατροφή όπως αναφέρεται.
  • Ενημερωτικός φάκελος με έντυπο υλικό.
  • Ασφάλεια ταξιδίου και ΦΠΑ.