fb

Ιδιωτικό ταξίδι στη Κουάλα Λουμπούρ, Εξωτικά νησάκια του Βόρνεο, Κότα Κιναμπαλού (Σιγκαπούρη)- Με διαμονή 5* | Περίοδος 01.05.2022 - 31.03.2023(περιλαμβάνονται και οι φόροι)

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1420€

Περιγραφή

Μπρουνέι, το μυστηριώδες σουλτανάτο της ζούγκλας

Μια άλλη πραγματικότητα - ο απαγορευμένος κοινωνικός παράδεισος


Το μικροσκοπικό Μπρουνέι δεν είναι παρά μια μικρή κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη. Το πλήρες όνομά του είναι: "Negara Brunei Darussalam" και σημαίνει "Μπρουνέι, ο οίκος της Ειρήνης", χαρακτηρισμός που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, μια και οι κάτοικοι του έχουν για λίγα να προβληματιστούν και η λέξη ηρεμία έχει την απόλυτη ερμηνεία της.

Μια από τις μικρότερες χώρες της Γης, έχει πολλά οικονομικά ρεκόρ να επιδείξει, αλλά και πολλές ιδιομορφίες, καθώς δεν υπάρχει πολιτική ζωή και τα ήθη είναι αυστηρά.

Οι κάτοικοι του Μπρουνέι είναι ένας πραγματικά φιλήσυχος και ειρηνικός λαός. Πώς να μην είναι άλλωστε όταν δεν υπάρχουν άστεγοι, πεινασμένοι, ζητιάνοι ή άτομα τα οποία να υποφέρουν από την ανυπαρξία παροχών. Όσοι δεν έχουν προσωπική περιουσία ή ιδιοκτησία, τους παρέχονται δωρεάν σπίτια τα οποία μπορούν να εξαγοράσουν σε βάθος χρόνου. Σε άτομα που είναι ιδιαίτερα φτωχά, παρέχονται εκτάσεις με σκοπό την εκμετάλλευση και την εγκατάσταση. Τα παιδιά πηγαίνουν όλα σχολείο και μάλιστα παροτρύνονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Επιπρόσθετα οι αριστούχοι χρηματοδοτούνται για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Η ασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες αυτού του κράτους δεν σταματά εδώ. Σε περίπτωση που νοσήσουν μπορούν να νοσηλευτούν κανονικά και μετά από την αποθεραπεία και την ίαση να αφήσουν στο νοσοκομείο ένα συμβολικό ποσό. Σε περίπτωση που κάποιο νόσημα δεν μπορεί να θεραπευτεί, ο πολίτης μεταβαίνει στο εξωτερικό για θεραπεία και τα έξοδα αναλαμβάνονται από το κράτος, δηλαδή τον ίδιο τον Σουλτάνο.

Πρόκειται για έναν κοινωνικό παράδεισο με ανύπαρκτους φόρους. Στις περισσότερες "δύσκολες" εργασίες εργάζονται εργάτες από το εξωτερικό και το σημαντικότερο εργάζονται το λιγότερο χρόνο εβδομαδιαία από οποιοδήποτε άλλο σημείο στον πλανήτη και έχουν τις περισσότερες αργίες στη γη. Ο "οίκος της Ειρήνης" είναι ασφαλής και χωρίς εγκληματικότητα, αλλά και ένα μέρος όπου η δημοκρατία δεν φαίνεται να έχει άμεση προτεραιότητα. Παρά τον μεγάλο πλούτο της χώρας, στην πρωτεύουσα μεγάλος πληθυσμός ζει σε πασσαλόκτιστα σπίτια. Η συγκοινωνία στο "χωριό του νερού" γίνεται μόνο με βάρκες κάθε είδους, μεγέθους και ταχύτητας. Κλασσική διασκέδαση θεωρείται η έξοδος νωρίς για φαγητό, καφέ ή κινηματογράφο στα εμπορικά κέντρα μέσα στην πόλη. Ο πλούτος της χώρας τροφοδοτεί το Κράτος Πρόνοιας και εξασφαλίζει την ευλαβική υπακοή των πολιτών, χαρίζει όμως και τη δυνατότητα στο Σουλτάνο να ζει πραγματικά πέρα από τα όρια της χλιδής. Το παλάτι του είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και ονομάζεται "Παλάτι της Γνώσης".

Χτίστηκε μόλις έφυγαν οι Βρετανοί, οπότε και η χώρα επανέκτησε την πλήρη ανεξαρτησία της και η Αυτού Εξοχότητα την απόλυτη κυριαρχία. Το πολιτικό σύστημα της χώρας αποτελείται από το Σουλτάνο και την Κυβέρνηση, υπάρχουν επίσης εκλεγμένοι εκπρόσωποι των 4 περιφερειών καθώς και του κάθε χωριού που συνθέτει την περιφέρεια. Στην πραγματικότητα, όλες οι αποφάσεις περνούν από τον Σουλτάνο, ο οποίος είναι κέντρο και "θεμέλιος λίθος" της κοινωνίας. Μία φορά το χρόνο το Παλάτι ανοίγει τις πύλες του στους πολίτες και όλοι οι άνδρες μπορούν να χαιρετίσουν διά χειραψίας τον Σουλτάνο και όλες οι γυναίκες τις συζύγους του, ανάμεσα στις οποίες, η πρώτη είναι και η ισχυρότερη. Πέρα από το αλκοόλ (επιτρέπεται να έχετε μαζί σας μια μικρή ποσότητα αλκοόλ για ιδιωτική χρήση), το κάπνισμα είναι άλλη μια συνήθεια που πρέπει να ξεχάσετε, κι αυτό όχι λόγω του Ισλάμ, αλλά χάρη σε μια καμπάνια που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, μέσω της οποίας, ο Σουλτάνος πέτυχε να σταματήσει καπνιστές χρόνων από την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια.

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι αυτό δεν είναι ομαδικό, που σημαίνει ότι δεν έχει Έλληνα αρχηγό. Οι ξεναγήσεις γίνονται στα αγγλικά. Οι μεταφορές και οι ξεναγήσεις γίνονται ιδιωτικά. Το Versus travel έχει πραγματοποιήσει την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων, των ξενοδοχείων, των μεταφορών και των επισκέψεων που περιλαμβάνονται στον ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και των εσωτερικών εισιτηρίων, έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί το ταξίδι αυτό.

Αναλυτικός φάκελος με όλες τις οδηγίες και τα απαιτούμενα έγγραφα θα σας δοθεί πριν την αναχώρηση σας. 

 

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ– ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

 

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας είναι μάλλον νέα. Βρίσκεται στη μαλαισιανή χερσόνησο και ιδρύθηκε το 1800 όταν ανακαλύφθηκαν μεγάλα κοιτάσματα κασσίτερου στη συμβολή των ποταμών Κλανγκ και Γκομπάκ. Σήμερα ο πληθυσμός της πλησιάζει τα 2 εκατ. και είναι μία πόλη πολυπολιτισμική, μοντέρνα, γρήγορη (φιλοξενεί αγώνες F1) αλλά και με πολύ φως. Φως, επειδή τη φωτίζουν κάθε βράδυ οι ουρανοξύστες σαν πυγολαμπίδες. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως οι δύο ψηλότεροι από αυτούς (οι ψηλότεροι στον κόσμο), οι περίφημοι δίδυμοι πύργοι Petronas (συντομογραφία της ονομασίας της εθνικής πετρελαιοπαραγωγού εταιρείας της Μαλαισίας Petroliam Nasional Bhd) είναι δημιούργημα του διάσημου έλληνα πολιτικού μηχανικού Μανώλη Βεληβασάκη από την Κρήτη! Άφιξη στην Κουάλα Λουμπούρ, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ημέρα: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ξενάγηση, λατρευτικά Σπήλαια Μπατού)

Η βόλτα μας λοιπόν στην Κουάλα Λουμπούρ περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία αξιοθέατων με πολλά χρώματα και αρώματα. Kατ’ αρχάς περνάμε από την καρδιά της πόλης, με την Κινεζική και την Ινδική Συνοικία. Θα δούμε την Πλατεία Ανεξαρτησίας και το μεγαλοπρεπές Βασιλικό Παλάτι.

Θα επισκεφτούμε το Εθνικό Μνημείο στους περίφημους «Κήπους της Λίμνης», που είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της πόλης και περιλαμβάνει 500 είδη ιβίσκων. Θα περάσουμε από το Εθνικό Τζαμί (εξωτερική επίσκεψη) και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς στον κόσμο σε ινδο-ισλαμικό στιλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα μοναδικά Σπήλαια Μπατού, που βρίσκονται λίγο έξω από την πρωτεύουσα. Η θέασή τους κόβει την ανάσα!

Πρόκειται για μια λατρευτική τοποθεσία, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Τα σπήλαια είναι φυσικά λαξευμένα μέσα σε λόφους από ασβεστόλιθο και στο εσωτερικό τους, ανάμεσα στους σταλακτίτες, έχουν κατασκευαστεί ινδουιστικοί ναοί, αγάλματα και μνημεία. Στην είσοδό τους δεσπόζει το ύψους 42,7 μέτρων χρυσό άγαλμα της θεότητας Μουρούνγκαν. Και πίσω από αυτό… κρατηθείτε(!) 272 σκαλοπάτια, τα οποία θα ανεβούμε για να μπούμε μέσα στα σπήλαια. Ναι θα κάνουμε γυμναστική… αλλά αυτό το θέαμα το βλέπεις μόνο μια φορά!

Μετά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και θα ξεκουραστούμε. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΠΡΟΥΝΕΪ (πτήση)

Μετά το πρωινό, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε  για το Σουλτανάτο του Μπρουνέι. Δηλαδή προς το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Άφιξη και τακτοποίηση

5η ημέρα: ΜΠΡΟΥΝΕΪ (ξενάγηση)

Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στον πλούτο και στον αστραφτερό πολιτισμό. Όχι ότι δεν έχει τροπικά δάση και ποτάμια το Μπρουνέι, έχει, και μάλιστα μπορούμε να κάνουμε ράφτινγκ ή να ανέβουμε σε ένα ειδικό κλουβί μέσα στις φυλλωσιές εκεί που βρίσκονται οι αερογέφυρες και να αισθανθούμε για μία ακόμη φορά σαν να αιωρούμαστε ανάμεσα στο δάσος και τον ουρανό. Ωστόσο το Σουλτανάτο του Μπρουνέι, είναι ένα σουλτανάτο.

Αυτό από μόνο του αποτελεί μια εμπειρία. Πώς είναι η ζωή σε ένα σουλτανάτο; Κατ’ αρχάς μιλάμε για ένα κρατίδιο, με περίπου 450.000 κατοίκους το οποίο μέχρι το 1984 ήταν βρετανικό προτεκτοράτο. Πρωτεύουσά του είναι η Μπαντάρ Σερί Μπεγκαγουάν. Διαθέτει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, τα οποία παράγει και εμπορεύεται, άρα όλο το κέρδος είναι δικό του. Ένα ακόμη αξιοθέατο που δείχνει την αληθινή ζωή στο Μπρουνέι είναι ο πλωτός οικισμός Καμπόγκ Αγέρ ή αλλιώς η Βενετία της Ανατολής. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε… Ξύλινα σπιτάκια χτισμένα μέσα στον ποταμό Μπρουνέι πάνω σε πασσάλους. Οι κάτοικοί τους χρησιμοποιούν ως όχημα μετακίνησης βάρκες που τις… παρκάρουν στην «πυλωτή» των πασσάλων. Διανυκτέρευση.

 

 

 

6η ημέρα: ΜΠΡΟΥΝΕΪ – ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ

Από το αεροδρόμιο του Μπρουνέι πετάμε για την Κότα Κιναμπαλού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμπάχ, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο. Η Κότα Κιναμπαλού, βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Βόρνεο και είναι μια πολύ όμορφη παραθαλάσσια πόλη που φημίζεται για τις ζωντανές αγορές της, τις μοντέρνες λεωφόρους, τις παραλίες και το Πλωτό Τζαμί. Στην πραγματικότητα το εν λόγω τζαμί, που η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε το 2000, δεν είναι πλωτό, αλλά περιβάλλεται μερικώς από μία τεχνητή λίμνη. Το θέαμα, όπως και να ’χει, είναι εντυπωσιακό. Κατά τα άλλα η πόλη αποτελεί αφετηρία για επισκέψεις στο Εθνικό Πάρκο Κιναμπαλού, και στο ομώνυμο όρος με υψόμετρο 4.095 μ. (περίπου 1.000 μ. ψηλότερο απ΄τον Όλυμπο). Το όρος σύμφωνα με τους γεωλόγους θεωρείται «βρέφος». Δημιουργήθηκε πριν από 9 εκατομμύρια χρόνια και σήμερα ψηλώνει ετησίως 5 χιλιοστά… Ας επιστρέψουμε όμως στην πρωτεύουσα. Η μεγάλη ατραξιόν της Κότα Κιναμπαλού, την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χάσουμε, είναι η βραδινή λαϊκή αγορά της. Στήνεται κάθε απόγευμα στις 5.30 και λειτουργεί ως τις 11.00 τη νύχτα. Σ΄ αυτήν βρίσκει κανείς τα πάντα: από φρούτα και λαχανικά ως κρεατικά, θαλασσινά, μπαχαρικά, ρούχα και σουβενίρ. Διανυκτέρευση.

 

 

7η ημέρα: ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥΝΚΟΥ ΑΜΠΤΟΥΛ ΡΑΧΜΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΝΗΣΑΚΙΑ

 Ένα γεμάτο ταξίδι, πρέπει να σου αφήνει και λίγο χρόνο για χαλάρωση, για να τακτοποιήσεις μέσα στο μυαλό σου τις εικόνες και τη γνώση που αποκόμισες, για να απολαύσεις την τελευταία μέρα και για να κάνεις τον απολογισμό σου. Όλα αυτά λοιπόν, θα γίνουν σε μια τοποθεσία μαγευτική, στα πέντε κοραλλιογενή νησάκια (Γκάγια, Σαπί, Μανούκαν, Μαμούτικ, Σουλούγκ) που συγκροτούν το Εθνικό Πάρκο Τουνκού Αμπτούλ Ραχμάν. Απέχει μόλις 20 λεπτά με πλοίο από την Κότα Κιναμπαλού. Στο πάρκο συνυπάρχουν τροπική φύση, λευκές αμμουδιές, τιρκουάζ νερά, λαμπερός ήλιος. Μιλάμε για τον ορισμό των παραδεισένιων νησιών. Το τέλειο φυσικό σκηνικό για να κάνουμε κατά βούληση άνετες βόλτες μέσα στη ζούγκλα, να χαλαρώσουμε στην παραλία, να καταδυθούμε στα λαχταριστά νερά και να θαυμάσουμε εκπληκτικά κοράλλια και πολύχρωμα ψάρια. Κι αφού τα κάνουμε όλα αυτά, και γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, θα απολαύσουμε ένα αξέχαστο πικνίκ. Αναχώρηση για την Κότα Κιναμπαλού, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Υποσημείωση: Μάσκα, βατραχοπέδιλα, πετσέτες, φαγητό για το πικνίκ και σωσίβια διατίθενται για όλους. Εσείς πάρτε μαζί σας μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, εντομοαπωθητική λοσιόν.

 

 

8η ημέρα: ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (πτήση) - αναχώρηση πτήση επιστροφής

Σήμερα θα πετάξουμε για την Κουάλα Λουμπούρ όπου αργά το βράδυ θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

 

7ήμερο πρόγραμμα χωρίς το Σουλτανάτο του Μπρουνέι

Όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν την εκδρομή αυτή χωρίς να επισκεφτούν το Σουλτανάνο του Μπρουνέι.

Την 4η ημέρα μεταβιβαζόμαστε αεροπορικώς στην Κότα Κιναμπαλού αντί για το Μπρουνέι, και το ταξίδι συνεχίζεται όπως αναφέρετε παραπάνω από την 6η ημέρα και μετά.

Τιμή:  1420 € το άτομο σε δίκλινο περιλαμβάνονται και οι φόροι

Στην τιμή περιλαμβάνονται :

Ξεναγήσεις – Δραστηριότητες

Όπως αναφέρονται στο παραπάνω αναλυτικό πρόγραμμα. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται ιδιωτικά με προσωπικό ξεναγό. Η εκδρομή στα εξωτικά νησιά της Κότα Κιναμπαλού πραγματοποιείται με άλλους ταξιδιώτες.

Πολυτελείας Ξενοδοχεία:

Κουάλα Λουμπούρ: Pullman Kuala Lumpur city center hotel and Residence 5*

Κότα Κιναμπαλού: Shangri-La’s Tanjung Aru Resort 5*

Διατροφή

Πρωινό καθημερινά

Φόροι αεροδρομίου και δικαίωμα αποσκευής στις εσωτερικές πτήσεις

Περιλαμβάνονται

 

9ήμερο πρόγραμμα με το Σουλτανάτο του Μπρουνέι

1930€ το άτομο σε δίκλινο περιλαμβάνονται και οι φόροι

Περιλαμβάνονται:

Όσα αναφέρονται στο 7ήμερο και επιπλέον:

 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο – παλάτι Empire 5*DLX
 • όλες οι δραστηριότητες που αναφέρονται στο πρόγραμμα (4η και 5η ημέρα)
 • Εσωτερικές πτήσεις: Κουάλα Λουμπούρ  - Μπρουνέι και Μπρουνέι  - Κότα Κιναμπαλού αντί της  εσωτερικής πτήσης Κουάλα Λουμπούρ  - Κότα Κιναμπαλού, που περιλαμβάνεται στην τιμή της βασικής εκδρομής.

Ξεναγήσεις – Δραστηριότητες

Όπως αναφέρονται στο παραπάνω αναλυτικό πρόγραμμα. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται ιδιωτικά με προσωπικό ξεναγό. Η εκδρομή στα εξωτικά νησιά της Κότα Κιναμπαλού πραγματοποιείται με άλλους ταξιδιώτες.

Πολυτελείας Ξενοδοχεία:

Κουάλα Λουμπούρ: Pullman Kuala Lumpur city center hotel and Residence 5*

Κότα Κιναμπαλού: Shangri-La’s Tanjung Aru Resort 5*

Διατροφή

Πρωινό καθημερινά

Φόροι αεροδρομίου και δικαίωμα αποσκευής στις εσωτερικές πτήσεις

Περιλαμβάνονται

 


 

Επιπλέον διανυκτερεύσεις και εκδρομές στην Κότα Κιναμπαλού

 Κότα Κιναμπαλού: Shangri-La’s Tanjung Aru Resort 5*

98 € το άτομο σε δίκλινο με πρωινό για κάθε επιπλέον διανυκτέρευση

 

Επιπλέον διανυκτερεύσεις και εκδρομές στην Κουάλα Λουμπούρ

Κουάλα Λουμπούρ: Ξενοδοχείο Pullman Kuala Lumpur city center hotel and Residence 5*

45 € το άτομο σε δίκλινο για κάθε επιπλέον διανυκτέρευση

 

Προαιρετική εκδρομή στο δάσος της βροχής στο νησάκι Γκάια

Ολοήμερη εκδρομή που περιλαμβάνει περπάτημα στο δάσος της βροχής που βρίσκεται πάνω στο νησάκι αυτό και χαλάρωση στις τροπικές παραλίες του.  Εκδρομή που πραγματοποιείται με άλλους τουρίστες

Κόστος εκδρομής με μεσημεριανό:  55 € το άτομο σε δίκλινο

 

Προαιρετική εκδρομή στη Μάλακα

Πρωινή αναχώρηση για τον νότο της Μαλαισίας, με προορισμό την όμορφη πόλη Μελάκα (ή Μάλακκα) με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με τον θρύλο, ένας πρίγκιπας από τη Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν στη σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι, το οποίο όμως απέκρουσε τον σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο "Μέλακα", κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η Μελάκα αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και μία από τις πρώτες πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και των αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της Μελάκα, με τα καλοσυντηρημένα μνημεία του αποικιακού παρελθόντος της, τα οποία της χάρισαν το τίτλο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Κουάλα Λουμπούρ.

Τιμή: 79 € το άτομο σε δίκλινο, ιδιωτικά μόνο για εσάς με οδηγό, ξεναγό

 

Επέκταση στη Σιγκαπούρη

Μπορούμε να προσθέσουμε 2 διανυκτερεύσεις στη Σιγκαπούρη

Στην περίπτωση αυτή η επιστροφή σας θα είναι από τη Σιγκαπούρη και όχι από την Κουάλα Λουμπούρ.

Τιμή: 240 € το άτομο σε δίκλινο, αν οι μεταφορές και η ξενάγηση πραγματοποιηθούν με άλλους ταξιδιώτες

Τιμή: 270 € το άτομο σε δίκλινο, για ιδιωτική μεταφορά και ξενάγηση με τοπικό ξεναγό μόνο για εσάς

Περιλαμβάνονται:

 • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Park Clarke Quay 4*, με πρωινό
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο
 • Ξενάγηση της Σιγκαπούρης
 • Οι διαφορές των αεροπορικών εισιτηρίων που θα προκύψουν για αυτή την επέκταση.  

 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Πολύχρωμη, κοσμοπολίτικη, ηλιόλουστη, η Σιγκαπούρη, στο νοτιότερο άκρο της Μαλαισιανής χερσονήσου, κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά.

Οι αντιθέσεις πολλές και έντονες - από το υπερσύγχρονο μετρό μέχρι τα παλιομοδίτικα και ρομαντικά κινέζικα τρίκυκλα, από τα κομψά πολυκαταστήματα της οδού Ochard μέχρι τα μικρά δρομάκια με τα αναρίθμητα μαγαζιά της China Town ή της Little India, από τα 5άστερα ξενοδοχεία με τα ελκυστικά μενού μέχρι τα αναρίθμητα κιόσκια με φαγητό που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη - η μητρόπολη αυτή της Ασίας μας καλεί να την ανακαλύψουμε.

Η πεντακάθαρη από όλες τις απόψεις πόλη-κράτος είναι μοναδική: εδώ το μέλλον αποτελεί ήδη παρόν.

Παρ’ όλη την αλματώδη εκβιομηχάνιση, ο πληθυσμός, που αποτελείται από Κινέζους, Μαλαισιανούς και Ινδούς, γιορτάζει ακόμα ως πιο σημαντικές γιορτές αυτές που σχετίζονται με τις διαφορετικές θρησκείες.  

Shop till you Drop

Η αλήθεια είναι ότι στη Σιγκαπούρη όσο και να θες να αποφύγεις τις βιτρίνες, αυτές, κατά έναν παράδοξο τρόπο, σε έλκουν προς το μέρος τους.

Ο παράδεισος αυτός αγορών έχει ένα σύνθημα "Shop till you Drop".

Από την οδό Ochard - ζωντανή βιτρίνα του μοντερνισμού - με μερικά από τα καλύτερα καταστήματα ρολογιών και κοσμημάτων, όπως Tiffany & Co, Bvlgari, Cartier, μέχρι τα τεράστιων διαστάσεων εμπορικά κέντρα που συνδέονται μεταξύ τους σε mega malls, συμπεριλαμβανόμενου και του μοναδικού υπόγειου εμπορικού κέντρου της πόλης, το shopping αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη Σιγκαπούρη.

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Η Σιγκαπούρη είναι ένα μείγμα εθνοτήτων (77% Κινέζοι, 14% Μαλαίσιοι, 8% Ινδοί, 1% Ευρασιάτες), που διατηρούν έντονη την πολιτιστική τους ταυτότητα. Έτσι η πόλη έχει αντίστοιχα την Ινδική, την Κινεζική και τη Μαλαϊκή συνοικία.

Στην περιοχή της Μικρής Ινδίας ο αέρας μοσχομυρίζει από ανθισμένες γιρλάντες, μπαχαρικά και σαφράν, ενώ η μουσική του sitar σε μεταφέρει σε άλλες εποχές.

Όλη η περιοχή της Κινεζικής Συνοικίας κοσμείται από ναούς και παραδοσιακά καταστήματα.

Στο Μαλαισιανό κομμάτι βρίσκεται το Malay Heritage Center, η Αγορά και τα μαγαζάκια με τις ξυλόγλυπτες, περίτεχνες επενδύσεις. Στους κεντρικούς δρόμους Victoria, Arab & Bridge, στη συμβολή των οποίων ξεχωρίζει το επιβλητικό Τζαμί του Σουλτάνου, πλήθος από μαγαζάκια και καφέ δημιουργούν μια συναρπαστική εικόνα.

Στη μοντέρνα πόλη το Clarke Quay αποτελεί το κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης. Εκεί μπορεί κανείς να βρει ποικιλία από blues bar, karaoke lounges και pubs και να ακούσει μουσική κάθε είδους - από live jazz μέχρι Tamil Rock.

Από εκεί μπορούμε με παραδοσιακό ξύλινο σκάφος Sampan να πλεύσουμε στην περιοχή Boat Quay για να απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα σε μια από τις δεκάδες ταβέρνες και υπαίθρια εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι ή για μια άλλη άποψη των εντυπωσιακών ουρανοξυστών της μεγαλούπολης, απέναντι από το Victoria & Albert Concert Hall, με το άγαλμα του Sir Stamford Raffles να κοσμεί το χώρο μπροστά από το ποτάμι.

Υπάρχουν πάρα πολλά πλωτά εστιατόρια που υπόσχονται γαστρονομικές απολαύσεις al fresco, τόσο για το μεσημεριανό σας γεύμα όσο και για ένα δείπνο υπό το φως των κεριών. Σπεσιαλιτέ το φρέσκο ψάρι με κάρυ, σερβιρισμένα με ρύζι πάνω σε φύλλα μπανάνας, συνοδεία ντόπιας μπίρας.

Περπατώντας στη Marina Bay, χαζέψτε την αρχιτεκτονική, τα αγάλματα που διακοσμούν τις όχθες του ποταμού και τους ουρανοξύστες που στεγάζουν επιχειρήσεις και ναυτιλιακά γραφεία.

Το ιστορικό κέντρο διατηρεί κτήρια προ του Β΄ παγκοσμίου πολέμου που ανοικοδομούνται, αλλά και επαύλεις βικτωριανού στυλ, από την εποχή που οι Βρετανοί χρησιμοποιούσαν το νησί σαν ναυτική βάση.

Η περιοχή Esplanade είναι η πιο πρόσφατη της Σιγκαπούρης, με τα χαρακτηριστικά κτήρια με τα στέγαστρα από γυαλί.

Το ύψος μετράει

Ένα απέραντο δάσος με τεράστιους ουρανοξύστες δίνουν στην πόλη ένα σύγχρονο χρώμα. Σε εμάς που αρέσει το ύψος προτείνουμε ένα ποτό στο γνωστό καλιφορνέζικο μπαρ BLU στον 24ο όροφο του ξενοδοχείου Shagrila ή στον New Asia Bar στον 71ο όροφο του ξενοδοχείου Swissotel the Stamford, για να έχουμε μια απέραντη "ζούγκλα" φωτισμένων ουρανοξυστών στα πόδια μας.

Ξενοδοχείο Raffles

Μια επίσκεψη στη Σιγκαπούρη δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια βόλτα στο θρυλικό ξενοδοχείο "The Raffles". Στο μπαρ του, που είναι κτισμένο το 1886, απολάμβαναν το αγαπημένο τους κοκτέιλ Singapore Sling με βάση το τοπικό τζιν διάσημοι Άγγλοι της εποχής.

 

Ξενάγηση Σιγκαπούρης

Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε από το διοικητικό της κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το MerlionPark, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους. Αφού επισκεφθούμε τον ναό ThianHockKeng, έναν από τους παλιότερους της Σιγκαπούρης, θα μπούμε στη συνοικία των Κινέζων και έπειτα στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών.

Νησάκι Σεντόζα

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τελεφερίκ μεταφερθείτε από τη βουή της πόλης σε ένα γαλήνιο παραθεριστικό κέντρο, όπου η φύση και το παρθένο περιβάλλον παίζουν παιχνίδια με το φως, τη θάλασσα και τον ήλιο.

Το νησάκι-κόσμημα Sentosa είναι το πιο εντυπωσιακό resort, πάρκο διασκέδασης, φυσικό πάρκο, all-in-one ειδυλλιακό μικρό νησί, που μεταμορφώθηκε από ψαροχώρι σε θέρετρο διασκέδασης της Σιγκαπούρης και αναψυχής. Η φύση σε όλο της το μεγαλείο, ένας πραγματικός μίνι παράδεισος, ένα καλειδοσκόπιο εικόνων και δραστηριοτήτων, όπως κολύμπι με τα ροζ δελφίνια της Σεντόζα, καταδύσεις με καρχαρίες στο υπόγειο ενυδρείο Underwater world, επίσκεψη στο Butterfly Park & Insect Kingdom με τις 2.500 πολύχρωμες πεταλούδες, στις παραλίες του νησιού με πιο ωραία την Palawan, στον πύργο-παρατηρητήριο Carlsberg για πανοραμική θέα και στον Spa Botanica - τον πρώτο χαλαρωτικό κήπο Spa (η θεραπεία Lulu με καταβολές από τα βάθη της Ιάβας ζωντανεύει τις αισθήσεις και ταιριάζει στους βασιλείς).

Άλλες δραστηριότητες

Αλλά οι δραστηριότητες στη Σιγκαπούρη είναι ένας κατάλογος χωρίς τέλος. Επισκεφθείτε το Jurong Bird park, το πάρκο των πτηνών με παπαγάλους να κάνουν ποδήλατο, σόου πουλιών, 200 πιγκουίνοι σε ειδικό χώρο, μια τεχνική καταιγίδα τροπικού δάσους και 8000 πουλιά.

Κάντε Νυχτερινό σαφάρι στο μοναδικό στον κόσμο νυκτερινό ζωολογικό κήπο σε μια μεγάλη έκταση πυκνής βλάστησης. 1000 ζώα από 100 διαφορετικά είδη του ζωικού βασιλείου σε ένα περιβάλλον προσομοίωσης δάσους βροχής και τροπικής ζούγκλας με βλέμματα που λαμπυρίζουν και νυκτερινές κραυγές.

Μη χάσετε επίσης το National Orchid Garden, το ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης καθώς και τη ρομαντική βαρκάδα στον ποταμό της Σιγκαπούρης.

Φαγητό

Στη Σιγκαπούρη μπορείτε να απολαύσετε θεσπέσια γεύματα Ινδικής και Κινεζικής κουζίνας. Ακόμα και οι λάτρεις των καλών εστιατορίων δεν θα πρέπει να φύγουν χωρίς να δοκιμάσουν κάτι από τις κινεζικές λιχουδιές που προσφέρουν οι πεντακάθαροι υπαίθριοι πάγκοι στα διάφορα σημεία της πόλης. Δοκιμάστε αστακό με τσίλι στα εστιατόρια θαλασσινών του east Coast park, κοτόπουλο με ρύζι στο εστιατόριο Mandarin, ψάρι με κάρυ στη Μικρή Ινδία και το εστιατόριο MUTHU’S CARRY, dim sum στο mouth restaurant της china town. Αλλά και το δείπνο στο "The Cliff" του νησιού Sentosa Resort and spa ξεπερνά τις προσδοκίες. Φωλιασμένο σε ένα λόφο με θέα τη θάλασσα της νότιας Κίνας και ευλογημένο με το δροσερό αεράκι, αυτό το υπαίθριο εστιατόριο είναι παράδεισος για τους γευσιγνώστες που θα απολαύσουν το καλό γεύμα και το υπέροχο κρασί που θα συνοδεύσει τα θαλασσινά.

 

 

 

Τι θα κάνουμε αν επιλέξουμε την επέκταση στο Μπρουνέι

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΠΑΣΣΑΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Πρωτεύουσα του σουλτανάτου είναι η Μπαντάρ Σερί Μπεγκάουαν, που στο παρελθόν ονομαζόταν Πόλη του Μπρουνέι (η ονομασία της άλλαξε στις 3/10/1970). Το πρώτο μέρος του ονόματος της πόλης (Μπαντάρ), προέρχεται από την περσική γλώσσα και σημαίνει "λιμάνι", ενώ το δεύτερο συνθετικό της (Σερί Μπεγκάουαν) προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις Σρι Μπάγκουαν και σημαίνει "ευλογημένο".  Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Σουλτανάτου του Μπρουνέι. Πρώτος σταθμός μας η ανοιχτή αγορά, όπου οι κάτοικοι κάνουν τις καθημερινές συναλλαγές και τα ψώνια τους. Κι αφού αρχίσουμε να ζούμε στον παλμό της ζωής των κατοίκων, θα γνωρίσουμε την ιστορία και την τέχνη τους στο Μουσείο του Μπρουνέι. Μέσα στο μοντέρνο του κτίριο στεγάζονται θαυμάσιες συλλογές ισλαμικής τέχνης, παρουσιάζονται η παραγωγή και η επεξεργασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, που αποτελούν τις κύριες πλουτοπαραγωγικές πηγές του Σουλτανάτου, ο πλούτος της χλωρίδας του με την τεχνική του διοράματος, αρχαιολογικά ευρήματα και η ιστορία του Μπρουνέι από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, τα ήθη και έθιμα του λαού του και μία εκπληκτική συλλογή όπλων, ανάμεσα στα οποία τα φημισμένα κανόνια του Μπρουνέι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κτίριο των Βασιλικών Εμβλημάτων, που άνοιξε τις πύλες του στις 30/9/1992, για να θαυμάσουμε βασιλικά διάσημα, βασιλικές άμαξες, χρυσά και ασημένια όπλα, κοσμήματα, κορώνες του βασιλικού ζεύγους, τον θρόνο που χρησιμοποιεί ο σουλτάνος στις επίσημες τελετές, πολύτιμα δώρα ξένων ηγετών, αλλά και τη ζωή του σημερινού μονάρχη από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, καθώς και τη συνταγματική ιστορία και το πολίτευμα της χώρας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά ισλαμικά μνημεία σε ολόκληρη την περιοχή: το μουσουλμανικό τέμενος Τζέιμ Ασρ Χασανάλ Μπολκιάχ, γνωστό και ως Τέμενος Κιαρόνγκ, ένα τεράστιο μαρμάρινο οικοδόμημα, που οικοδομήθηκε ως ανάμνηση της 25ης επετείου της ανάρρησης του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ στον θρόνο και εγκαινιάστηκε επίσημα στις 14/7/1994. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα φθάσουμε στο Κάμπονγκ Άγιερ, το μεγαλύτερο πλωτό χωριό στον κόσμο, που οι Ευρωπαίοι αποκαλούν "Βενετία της Ανατολής". Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι ζουν μέσα σε σπίτια που στέκουν πάνω σε πασσάλους στη θάλασσα και στριμώχνονται σ’ έναν λαβύρινθο από ξύλινες διαβάσεις, που συνδέουν τις κατοικίες τους με την αγορά, τα σχολεία, τα τζαμιά, τα νοσοκομεία, τα αστυνομικά τμήματα και την πυροσβεστική. Κι αφού επισκεφθούμε ένα πλωτό σπίτι και πιούμε τσάι με τοπικά γλυκίσματα, θα κάνουμε μια βαρκάδα στο δάσος που περιβάλει την πόλη για να αναζητήσουμε πιθηκάκια και άλλα ζώα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Περιπλάνηση αργά το βράδυ στη φωταγωγημένη πολιτεία για να θαυμάσουμε το τζαμί Τζέιμ Ασρ Χασανάλ Μπολκιάχ με τους 29 θόλους του από χρυσάφι 24 καρατίων που λάμπουν σαν αστέρια μέσα στη νύχτα, αλλά και στη νυχτερινή αγορά με τις προκλητικές λιχουδιές της τοπικής κουζίνας, όπου οι κάτοικοι αγοράζουν το βραδινό τους. Μια φωτογραφία στο φωταγωγημένο, κομψό τζαμί του σουλτάνου Ομάρ Αλί Σαϊφουντιέν, που πήρε το όνομά του από τον 28ο σουλτάνο του Μπρουνέι, θα μας θυμίζει για πάντα την ομορφιά της πόλης αυτής.

Ο μοντέρνος Σουλτάνος

Ο Σουλτάνος δείχνει να είναι ιδιαίτερα μοντέρνος, γοητευτικός και ευφυής, εμφανίζεται ντυμένος με στρατιωτικές στολές, παραδοσιακές φορεσιές αλλά και casual δυτικά ρούχα. Υπήρξε παντρεμένος και με μία αεροσυνοδό, με την οποία όμως χώρισε. Παρ’ ότι έχει το δικαίωμα 4 συζύγων προτιμά να διατηρεί τις θέσεις κενές. Σε όλους τους χώρους - από δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία, μαγαζιά και σπίτια μέχρι εστιατόρια και ξενοδοχεία - δεσπόζουν φωτογραφίες του Σουλτάνου και της πρώτης συζύγου του.


Η αντίληψη ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν κάθε είδους διασκέδαση δεν φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως καινούργια στη βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι. Ο ίδιος ο σουλτάνος, όταν επρόκειτο να γιορτάσει τα 50ά του γενέθλια, τον Ιούλιο του 1996, ξόδεψε πάνω από 25 εκατ. δολάρια για το πάρτι και έδωσε άλλα 15 εκατ. δολάρια ως αμοιβή στον Μάικλ Τζάκσον για να τραγουδήσει τρία τραγούδια. Σε μια χώρα λοιπόν όπου είναι κακούργημα να συζητάς για τα έξοδα της κυβέρνησης, ο οικονομικός εφιάλτης έγινε ο πρίγκιπας Τζέφρι, ο μικρός αδελφός του σουλτάνου. Ο περιβόητος πλέιμποϊ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπεύθυνου ασφαλείας της βασιλικής οικογένειας, περιπλανιέται ανά τον κόσμο συνοδευόμενος πάντα από ένα χαρέμι 15 ως 20 γυναικών. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ενδιαφέρον του πρίγκιπα ήταν και εξακολουθεί να είναι η αναζήτηση όμορφων κοριτσιών και η μεταφορά τους στο Μπρουνέι. Έχει μάλιστα οργανώσει ένα διεθνές δίκτυο αναζήτησης κοριτσιών σε όλο τον κόσμο. Όλα τα καλά όμως συνοδεύονται τις περισσότερες φορές με δυσάρεστα γεγονότα. Το κερασάκι της τούρτας όμως ήρθε να το εναποθέσει το περιοδικό "Forbes", το οποίο υποβίβασε τον σουλτάνο στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο από πρώτο που τον θεωρούσε μέχρι πρόσφατα. "Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες.


 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Αναχωρήσεις:

Κάθε μέρα

Κατόπιν διαθεσιμότητας κατά την επικύρωση της κράτησης σας.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ


ΔΙΑΔΡΟΜΗ
(ΑΠΟ-ΠΡΟΣ)

 

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

 

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

TK1844 

Αθήνα – Κων/πολη

21:35

00:10 

TK 060 

Κων/πολη-Κουάλα Λουμπούρ

01:35

17:15 

TK 061

Κουάλα Λουμπούρ-Κων/πολη

23:40

06:20 

TK1845

Κων/πολη - Αθήνα

08:10

08:35 

Στην τιμή περιλαμβάνονται διεθνείς πτήσεις Αθήνα  - Κουάλα Λουμπούρ, Κουάλα Λουμπούρ  - Αθήνα και οι εσωτερικές πτήσεις Κουάλα Λουμπούρ  - Μπρουνέι, Μπρουνέι  - Κότα Κιναμπαλού ή η εσωτερική πτήση Κουάλα Λουμπούρ  - Κότα Κιναμπαλού, αναλόγως με το αν επιλέξουμε να επισκεφτούμε το Μπρουνέι ή όχι. Επίσης περιλαμβάνεται και η εσωτερική πτήση Κότα Κιναμπαλού - Κουάλα Λουμπούρ. Τα δρομολόγια των εσωτερικών πτήσεων εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα κατά την επικύρωση της κράτησης σας.

To ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και με την Qatar ή την Emirates με τις παρακάτω πτήσεις με ή χωρίς επιβάρυνση. Ζητείστε το από τον ταξιδιωτικό μας σύμβουλο.

Πτήσεις με την Qatar


ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ


ΔΙΑΔΡΟΜΗ
(ΑΠΟ-ΠΡΟΣ)

 

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

 

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

QR 204

Αθήνα – Ντόχα

13:05

18:10 

QR 844 

Ντόχα -Κουάλα Λουμπούρ

19:40

08:05 

QR 853 

Κουάλα Λουμπούρ- Ντόχα

02:15

05:35 

QR 203 

Ντόχα - Αθήνα

07:55

11:50 

Πτήσεις με την Emirates

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
(ΑΠΟ-ΠΡΟΣ)

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

EK 210

Αθήνα – Ντόχα

17:55

00:20

EK 346   

Ντόχα -Κουάλα Λουμπούρ

03:30

14:3

EK 449   

Κουάλα Λουμπούρ- Ντόχα

01:30

04:4

EK 209   

Ντόχα - Αθήνα

11:50

15:50 

 


Σημειώσεις για τις πτήσεις: H τιμή βασίζεσαι σε οικονομικό αεροπορικό ναύλο, που μπορεί να μην είναι διαθέσιμος την ημέρα της αναχώρησης, που επιθυμείτε. Γιαυτό το λόγο προτείνουμε να σχεδιάσετε έγκαιρα και να είστε ευέλικτοι σχετικά με την ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού.

 

 

Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στην Κουάλα Λουμπούρ-Βόρνεο-Κότα Κιναμπαλού, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή 5* 
 • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια και ξενοδοχεία καθώς και προς τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στις ημερήσιες εκδρομές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίου

 

Χάρτης Ταξιδιού Ιδιωτικό ταξίδι στη Κουάλα Λουμπούρ, Εξωτικά νησάκια του Βόρνεο, Κότα Κιναμπαλού (Σιγκαπούρη)- Με διαμονή 5* | Περίοδος 01.05.2022 - 31.03.2023(περιλαμβάνονται και οι φόροι)