fb

Διακοπές στις Μαλδίβες | 2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1595€

Περιγραφή

ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Τα "πολύτιμα πετράδια" του Ινδικού ωκεανού

Μοιάζουν με σκόρπιες μελανές κηλίδες στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά κρύβουν μέσα τους όλες τις ηδονές του εξωτικού παράδεισου.

Υπάρχουν 1.190 λόγοι, όσα και τα νησάκια που τις αποτελούν, για να "ναυαγήσετε" οικειοθελώς στα διάφανα νερά τους, μακριά από ευθύνες και υποχρεώσεις…και ελάχιστοι ή μάλλον κανένας για να επιστρέψετε!

Από τους πρωτόπλαστους μέχρι τον Ροβινσώνα Κρούσω και από τον Gaugin μέχρι τον John Milton, ο άνθρωπος πάντα ονειρευόταν τον χαμένο παράδεισο, που συνήθως είχε τη μορφή ενός παρθένου νησιού καταμεσής του ωκεανού, με τη ζωή να κυλά στους νωχελικούς ρυθμούς του κύματος που χαϊδεύει την ακτή και ο χρόνος να μοιάζει σταματημένος. Δεν γνώριζε ωστόσο ότι αυτό που ονειρευόταν ήταν οι Μαλδίβες!

Καθώς το αεροπλάνο κατεβαίνει, ανοίγεται μπροστά σας ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον: αμέτρητα μικροσκοπικά νησιά ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο σαν σμαραγδένιες χάντρες, "λεκιάζοντας" το βαθύ μπλε του ωκεανού.

Το αρχιπέλαγος των Μαλδίβων βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 735 km δυτικά της Κεϋλάνης. Είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών, εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται. Αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας και απλώνονται σαν γιρλάντα 800 km κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον Ισημερινό και σε Βόρειο  Γεωγραφικό Πλάτος 7ο .

Πρόκειται για ατόλες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος, προστατευμένες περιμετρικά από τιρκουάζ λιμνοθάλασσες - οι ντόπιοι τις ονομάζουν villu - πασπαλισμένες με άμμο εκτυφλωτικής λευκότητας και σκεπασμένες με δάση από κοκοφοίνικες.

Οι μαγευτικές παραλίες με τις ατελείωτες ζαχαρένιες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, ο ασύλληπτης ομορφιάς υποβρύχιος πλούτος με τα πολλά και διαφορετικά είδη τροπικών ψαριών και τα πολύχρωμα κοράλλια, οι κοκκοφοίνικες και η τροπική βλάστηση, τα ζουμερά φρούτα και τα ζωηρά χρώματα, συνθέτουν ένα ονειρεμένο σκηνικό για διακοπές ξεγνοιασιάς και γαλήνης.

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Το κάθε ξενοδοχείο στις Μαλδίβες είναι ένα νησάκι, που στις περισσότερες περιπτώσεις διανύεται με τα πόδια. Όλες οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου αναπτύσσονται πάνω σε αυτό το νησάκι - ορισμένα μάλιστα διαθέτουν δωμάτια με πασσάλους πάνω στη θάλασσα (Overwater Bungalows).

Ακόμα και το αεροδρόμιο είναι ένα νησάκι - μόνο που σε αυτή τη περίπτωση διάλεξαν το πιο μακρύ.

Η πρωτεύουσα της χώρας, το Μάλε, είναι και αυτή ένα νησί που βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.

Ορισμένα  νησάκια-ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στο Μάλε, οπότε η μεταφορά των επισκεπτών σε αυτά γίνεται με ταχύπλοο και άλλα πιο μακριά, στα οποία δίνεται η επιλογή ταχύπλοου ή υδροπλάνου. Υπάρχουν και νησιά ακόμα πιο απομακρυσμένα, οπότε η μεταφορά από το αεροδρόμιο γίνεται μόνο με υδροπλάνο.

Αν σας δίνεται η επιλογή του υδροπλάνου και μπορείτε να αντιμετωπίσετε το κόστος, σας προτείνουμε να το επιλέξετε, μια και η προσγείωση πάνω στη θάλασσα, αλλά και το να δείτε τα νησάκια από ψηλά, σαν μπλε κουκίδες χυμένες στον ωκεανό, αποτελούν εξαιρετικές εμπειρίες. (Έτσι κι αλλιώς, το να επιλέξετε από το ξενοδοχείο σας μια ημερήσια εκδρομή με υδροπλάνο στα νησάκια κοστίζει πολύ περισσότερο).

Κατά την επιλογή του ξενοδοχείου δεν πρέπει να επηρεαστείτε από το πόσο κοντά ή μακριά από το Μάλε βρίσκεται το νησάκι σας Το μόνο αρνητικό, στην περίπτωση που το νησί σας είναι απομακρυσμένο, είναι το γεγονός ότι μπορεί να είναι αδύνατη η επίσκεψη του Μάλε με ημερήσια εκδρομή. Παρόλο που το Μάλε δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν πόλη, στις περιπτώσεις που το νησάκι σας βρίσκεται μακριά, ρωτήστε στο ξενοδοχείο σας αν μπορείτε να το επισκεφθείτε κατά τη μεταφορά σας από το νησάκι στο αεροδρόμιο την τελευταία ημέρα, κάτι που τις περισσότερες φορές είναι εφικτό, αναλόγως βέβαια από την ώρα αναχώρησης της πτήσης σας.

 

Κάθε ξενοδοχείο προτείνει τις δικιές του ημερήσιες εκδρομές που θα κάνουν την παραμονή σας απολαυστική. Μην ξεχνάτε ότι θα βρίσκεστε καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας σε ένα μικρό κομμάτι γης και έτσι η επιλογή κάποιων εκδρομών ίσως κριθεί αναγκαία για να νοιώσετε τη μαγεία του νησιωτικού αυτού κράτους των μικροσκοπικών καταπράσινων νησίδων. Σύνδεση ακτοπλοϊκή μεταξύ των νησιών δεν υπάρχει και έτσι ο μόνος τρόπος μετακίνησης είναι οι διάφορες εκδρομές που οργανώνονται.

Οι περισσότερες εκδρομές γίνονται μαζί με άλλους τουρίστες - οι ιδιωτικές εξορμήσεις είναι δύσκολο να οργανωθούν και φυσικά έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κόστος.

Σε ειδικό πίνακα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας ή στο αντίστοιχο Tour Desk (γραφείο εξορμήσεων) είναι συνήθως αναρτημένες ο διάφορες εκδρομές που οργανώνονται και εκεί θα δηλώνετε συμμετοχή.

1. Μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση είναι το ψάρεμα (deap sea fishing) το ηλιοβασίλεμα ή την αυγή στα ήρεμα ζεστά του Ινδικού, όπου με πετονιά και με μεγάλα δολώματα θα πιάσετε ψάρια που δεν έχετε ξαναδεί σε μέγεθος και χρώματα. Μπορείτε μάλιστα να ζητήσετε, με μικρή χρέωση, να σας τα μαγειρέψουν όταν γυρίσετε στο ξενοδοχείο σας.

2. Αναλόγως το ξενοδοχείο, μια ενδιαφέρουσα εκδρομή είναι το island hoping (επίσκεψη κάποιων νησιών) είτε με ταχύπλοο είτε με υδροπλάνο. Κάποιες φορές μάλιστα περιλαμβάνεται και επίσκεψη σε νησάκι που κατοικούν ντόπιοι (natives), δεν είναι δηλαδή νησάκι-ξενοδοχείο. 

3. Εκδρομή στην πρωτεύουσα Μάλε (εξαρτάται από το πόσο μακριά ή κοντά από την πρωτεύουσα βρίσκεται το νησί σας

4. Τα περισσότερα από τα νησάκια διαθέτουν μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ. Ως γνωστόν, ο βυθός των Μαλδίβων είναι εξαιρετικά πλούσιος σε πολύχρωμα κοράλλια και ψάρια. Όλα τα ξενοδοχεία διαθέτουν εξειδικευμένα τμήματα καταδύσεων τα οποία θα σας μυήσουν στη μαγεία των βυθών. Για τους λιγότερο τολμηρούς νοικιάζεται εξοπλισμός snorkeling (παρατήρηση βυθού με μάσκα) και οργανώνονται ιδιαίτερες εκδρομές για αυτό.

Οι εξορμήσεις στις Μαλδίβες θα σας κάνουν να νοιώσετε μικροί μπροστά στην απεραντοσύνη του ωκεανού και ταυτόχρονα κυρίαρχοι του κόσμου, απαλλαγμένοι από κάθε υλική εξάρτηση.

 

ΑΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΛΛΙΑ

Ατόλη:H ονομασία αυτή προέρχεται από τη λέξη "Atholu", που στη διάλεκτο των Μαλδίβων σημαίνει, "νησί σε σχήμα δαχτυλιδιού". Πρόκειται για μια μορφή κοραλλιόλιθων σε κυκλικό σχήμα, που περιτριγυρίζουν μια λίμνη, το μέγεθος της οποίας ποικίλει από μερικά έως μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα. Τέτοιου τύπου σχηματισμοί ανέρχονται εξαιτίας ηφαιστείων που βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα. Η ανάδυση αυτή συνοδεύεται από τον ταυτόχρονο σχηματισμό των κοραλλιογενών υφάλων που ξεπερνούν τη στάθμη της θάλασσας, σχηματίζοντας έτσι ένα προστατευτικό τείχος ανάμεσα στις νησίδες και τη μανία του ωκεανού. Ακολουθεί μια έξαρση πολλαπλασιασμού των κοραλλιών που βυθίζονται λίγο λίγο στη θάλασσα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Αναζητώντας τροφή, προωθούνται προς το εξωτερικό του κύκλου, του οποίου το κέντρο σιγά-σιγά ερημώνει για να σχηματίσει έτσι μία μικρή λίμνη. Με τη συνεχή επίδραση των κυμάτων, της παλίρροιας, των τροπικών καταιγίδων και των θαλάσσιων ρευμάτων, η λίμνη συγκεντρώνει σταδιακά θρύμματα από κοράλλια και κοχύλια και δημιουργεί σωρούς από άμμο, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν οι κοκοφοίνικες και καταφύγιο τα θαλασσοπούλια, σπάνια έντομα, ζώα και πουλιά - προνομιούχοι κάτοικοι αυτού του παράδεισου σε μινιατούρα. Το αρχιπέλαγος των Μαλδίβων φιγουράρει έτσι, ανάμεσα στα θαύματα της πλάσης με "ηθικούς αυτουργούς" τους μικροοργανισμούς που ακούν στο όνομα πολύποδες των κοραλλιών.

Οι ύφαλοι από κοραλλιόλιθους των Μαλδίβων παρουσιάζουν ανοίγματα προς τον ωκεανό, που ενώνουν το εσωτερικό της λίμνης με τον Ινδικό Ωκεανό και έτσι το οικοσύστημα της λίμνης βρίσκεται σε πλήρη αρμονία και επικοινωνία με αυτό του ωκεανού, παράλληλα όμως δεν επιτρέπει σε καρχαρίες να εισέλθουν μέσα στη λιμνοθάλασσα.

Το υποθαλάσσιο περιβάλλον των Μαλδίβων αποτελείται από ένα οικοσύστημα πέρα από κάθε φαντασία. Κάθε οργανισμός που ζει εκεί έχει το ρόλο του, με εξαίρεση τον άνθρωπο. Στις Μαλδίβες είναι απαραίτητος ο σεβασμός προς περιβάλλον

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Η κύρια και βασική συμβουλή είναι να συμπεριφέρεστε σαν επισκέπτες και να θυμάστε μερικούς απλούς κανόνες:

  • Μην καταπατάτε τα σύνορα κοραλλιών
  • Μην αγγίζετε τα κοράλλια
  • Μην ταΐζετε τα ψάρια

Το κοράλλι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ασβεστώδη βάση, η οποία διαμορφώνεται κατά αυτό το τρόπο χάρη στους μικροοργανισμούς και με το πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Όταν αγγίζετε ένα κοράλλι καταστρέφονται οι μικροοργανισμοί επομένως και η ίδια  η ζωή.

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways  
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με διατροφή όπως αναφέρεται.
  • Ενημερωτικός φάκελος με έντυπο υλικό.
  • Ασφάλεια ταξιδιού  και ΦΠΑ.

 

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στις Μαλδίβες, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways  
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με διατροφή όπως αναφέρεται.
  • Ενημερωτικός φάκελος με έντυπο υλικό.
  • Ασφάλεια ταξιδιού  και ΦΠΑ.