fb

Διακοπές στη Δομινικανή Δημοκρατία (Χερσόνησος Σαμάνα) | 2023

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1864€

Περιγραφή

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ

Θάμπωσε ακόμα και τον Κολόμβο…

 Τροπική βλάστηση, εντυπωσιακοί καταρράκτες, αποικιακά κτίρια, βουνά με παράξενα σχήματα, πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής. Η Δομινικανή Δημοκρατία δεν καυχιέται μόνο για τους διάσημους επισκέπτες της και τις κοσμικές γωνιές της. Η φυσική της ομορφιά είναι απαράμιλλη, οι κάτοικοί φιλόξενοι και δεν παύουν κάθε στιγμή να θυμίζουν στους επισκέπτες πως ο Χριστόφορος Κολόμβος πρωτοπάτησε στα μέρη τους.

Εμείς το επισκεφθήκαμε και από την πρώτη στιγμή νοιώσαμε ότι είναι κάτι παραπάνω από Καραϊβική: είναι ένας παράδεισος που οι περισσότεροι αγνοούν και που αδικείται με τα εκατοντάδες all inclusive ξενοδοχεία.

Ο Αγιος Δομίνικος δεν είναι το νησί του μαζικού τουρισμού, όπου συνωστίζονται Ευρωπαίοι και Αμερικανοί τουρίστες. Διαθέτει βεβαίως και τέτοιες περιοχές, αλλά εμείς ανακαλύψαμε και άλλες, λιγότερο τουριστικές, που θα σας αφήσουν άφωνους: είναι η μουσική Μερέγκε που ακούγεται από παντού, είναι η οργιώδης βλάστηση από κοκκοφοίνικες, είναι τα πολύχρωμα σπιτάκια και οι μοναδικές, υπέροχες, φανταστικές, ξεχωριστές αμμουδιές. Ίσως είναι που τα φοινικόδεντρα βουτούν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα ή που οι ντόπιοι συνέχεια τραγουδούν και χορεύουν.

Δεν είναι τυχαίο που ο θαλασσοπόρος Χριστόφορος Κολόμβος είχε πει ότι το νησί αυτό είναι "η πιο όμορφη γη που τα ανθρώπινα μάτια έχουν δει ποτέ".

Ανακαλύψτε το και μεταδώστε το!!! 

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΑΜΑΝΑ

Η χερσόνησος Σαμανά είναι μια προεξοχή στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού.

Ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο στο δεύτερο ταξίδι του στην Αμερική. Ήταν η πρώτη πολιτεία του Νέου Κόσμου στην οποία ο Κολόμβος αντιμετώπισε μεγάλη αντίδραση. Οι Ινδιάνοι τον υποδέχθηκαν με ένα σύννεφο από βέλη. Γι΄ αυτό ο Κόλπος της Σαμανά αναφέρεται σαν "Κόλπος από Βέλη". Στη συνέχεια πειρατές, αλλά και οι απόγονοι του Ναπολέοντα επισκέφθηκαν τη χερσόνησο - οι τελευταίοι σχεδίαζαν να φτιάξουν την "πόλη του Ναπολέοντα"!

Οι πλαγιές της Κορδιγιέρας, γεμάτες κοκοφοίνικες και πεύκα, εισχωρούν στα καταγάλανα νερά του Μπαϊα Δε Σαμανά.

Υπέροχες ακρογιαλιές και τροπικά νησιά αποτελούν τους παραθαλάσσιους πόλους έλξης. Μοιάζει με ζούγκλα που καταπίνει τα σπιτάκια και καταλήγει στην θάλασσα.

 Είναι η λιγότερη τουριστική περιοχή του Άγιου Δομίνικου αλλά, κατά την άποψή μας, η πιο γνήσια και πιο όμορφη. Η αρκετά μεγάλη απόστασή της από την πόλη και το αεροδρόμιο (περίπου στις 5 ώρες οδικώς) δεν την κάνει αρκετά δημοφιλή, αλλά το απίθανο περιβάλλον, οι εξαιρετικές παραλίες, η νυχτερινή ζωή στο στυλ που αρέσει στους Έλληνες και τα αρκετά ξενοδοχεία 5* που υπάρχουν στα διάφορα σημεία της χερσονήσου, κάνουν τη γωνιά αυτή έναν ιδανικό προορισμό διακοπών.

Οι προκλήσεις της χερσονήσου είναι τεράστιες. Η ομορφιά του τοπίου μοναδική. Τα μυστικά πολλά. Τα ανακαλύψαμε για εσάς. Έχουμε να σας προτείνουμε εξωτικά νησάκια, απόμερους καταρράκτες στους οποίους πηγαίνει κανείς με άλογα, μαγευτικούς κολπίσκους που λίγοι έχουν πατήσει, νυχτερινή ζωή με μπαράκια και εστιατόρια μπροστά σε μοναδικές ακτές με τους κοκκοφοίνικες να τσαλαβουτούν στην Καραϊβική, beach bars, εξαιρετικά spa και πολλές ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ, όπως σέρφινγκ, καγιάκ, καταδύσεις, αλλά και πιο ορεινά, όπως ορεινή ποδηλασία ή πιο εντυπωσιακά, όπως ιππασία στην παραλία.

Ο παράδεισος είναι εδώ και σας περιμένει!!!

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΣΑΜΑΝΑ

ZIP LINE ADVENTURE IN EL VALLE, SAMANA 55 € το άτομο

Βουτήξτε σε έναν παράδεισο, ανάμεσα σε εκθαμβωτικά τροπικά δάση και απίστευτα τοπία που κυριαρχούνται από παρθένες παραλίες με λευκή άμμο. Καθώς ανεβαίνετε το πρώτο καλώδιο, ετοιμαστείτε να κατεβείτε σε 20 πλατφόρμες και 10 γραμμές φερμουάρ, φτάνοντας σε δύσκολες αποστάσεις μεταξύ 85 και 450 μέτρων. Το κύκλωμα εναέριας γραμμής είναι πιστοποιημένο από την ACCT (Ένωση για την Τεχνολογία Μαθημάτων Πρόκλησης) η οποία παρακολουθεί περιηγήσεις με θόλο σε όλο τον κόσμο. Αυτή η περιπέτεια προσφέρει εκπληκτική θέα στα βουνά καθώς γλιστράτε πάνω από μαγευτικά τοπία. Μετά από αυτή την περιπέτεια μπορεί να διψάτε, οπότε πιείτε μια γουλιά από ένα δροσιστικό ποτό και τροπικά φρέσκά φρούτά που περιλαμβάνεται στην εκδρομή σας

 

CATAMARAN CRUISE THROUGH THE BAY OF SAMANÁ 90€ το άτομο

Πάνω σε ένα καταμαράν, πλεύστε μέσα από τα καταγάλανα νερά του κόλπου Samaná σε μια αποκλειστική εμπειρία και απολαύστε μια διασκεδαστική κρουαζιέρα με ποτά στο πλοίο. Περιηγηθείτε στα βαθιά νερά του Ατλαντικού Ωκεανού πάνω σε ένα καταμαράν με ανοιχτό μπαρ με εθνικά ποτά και μεσημεριανό γεύμα. Φτάστε σε ένα ναυάγιο όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στον αναπνευστήρα και να παρατηρήσετε τα πολύχρωμα ψάρια κάτω από το νερό. Θα κάνετε μια στάση στο La Farola για μεσημεριανό γεύμα στο πλοίο και περισσότερες ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Στη συνέχεια θα πλοηγηθείτε πίσω στο λιμάνι με πολλές αναμνήσεις και καλές φωτογραφίες αυτής της μοναδικής περιπέτειας.

Los Haitises National Park 65 € το άτομο

Επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Los Haitises, ένα καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών και θαλάσσιας ζωής, ένα από τα πιο γραφικά εθνικά πάρκα στη Δομινικανή Δημοκρατία. Απολαύστε μια βόλτα με βάρκα μέσα από τα παρθένα μαγκρόβια εξαιρετικής περιβαλλοντικής και ψυχαγωγικής αξίας, που φιλοξενούν ανέγγιχτα δάση, σχέδια σπηλαίων Taíno, απομονωμένες παραλίες και μεγάλη ποικιλία ενδημικής χλωρίδας και πανίδας

Επισκεφθείτε το εκπληκτικό καταφύγιο γνωστό ως "La Cueva de la Linea" με απίστευτους σχηματισμούς πετρογλυφικών μεγάλης αξίας και ιθαγενούς προέλευσης. Μετά το ταξίδι σας μέσα από τα μαγκρόβια και τις σπηλιές, δοκιμάστε ένα νόστιμο τυπικό δομινικανό γεύμα στο Caño Hondo, ένα παραδεισένιο οικολογικό καταφύγιο μέσα στο εθνικό πάρκο, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο να χαλαρώσετε στις πιο όμορφες φυσικές πισίνες

 

WHALE WATCHING IN THE BAY OF SAMANA AND CAYO LEVANTADO (JAN-MARCH ONLY) 60 € το άτομο

Διασχίστε τον όμορφο κόλπο Samaná σε ένα σκάφος παρατήρησης φαλαινών για να εξερευνήσετε το νησί και την πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής και να δείτε τη μετανάστευση φαλαινών προς και στον κόλπο της Σαμάνα. Κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο αυτά τα τεράστια θηλαστικά αφήνουν την Αρκτική να ζευγαρώσει και να γεννήσει στον προστατευμένο κόλπο κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Δομινικανής Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις φάλαινες και μετά από αυτό, επισκεφθείτε το Cayo Levantado, ένα όμορφο νησί στη μέση του μπλε και τιρκουάζ νερού του κόλπου Samaná. Πάρτε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να κολυμπήσετε πριν από την επιστροφή.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Swissair
  • Ιδιωτικές μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο Πούντα Κάνα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με διατροφή όπως αναφέρεται.
  • Ενημερωτικός φάκελος με έντυπο υλικό.
  • Ασφάλεια ταξιδίου και ΦΠΑ.

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στη Δομ. Δημοκρατία, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Swissair
  • Ιδιωτικές μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο Πούντα Κάνα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με διατροφή όπως αναφέρεται.
  • Ενημερωτικός φάκελος με έντυπο υλικό.
  • Ασφάλεια ταξιδίου και ΦΠΑ.