fb

Ιδιωτικό ταξίδι στη Μαυριτανία | Περίοδος 01.05.2022 - 31.03.2023 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1900€

Περιγραφή

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η Μαυριτανία είναι η γη όπου μπορεί κάποιος να βρει μια εκπληκτική αλληλεπίδραση των αμμόλοφων και των ωκεανών, της τέχνης και της παράδοσης, του χθες και του σήμερα, των καραβανιών του μόχθου και της ψυχής, του υπεδάφους με τα πλούσια κοιτάσματα, μα κυρίως, των ανθρώπων με το πλούσιο "υπέδαφος"… Είναι ένα ταξίδι όπου εξερευνούμε έναν προορισμό πλήρως ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό.

Για να το καταφέρουμε αυτό, είμαστε προετοιμασμένοι να θυσιάσουμε τις ανέσεις που έχουμε συνηθίσει σε άλλα ταξίδια, καθώς η Μαυριτανία είναι μία χώρα όπου η τουριστική υποδομή είναι εξαιρετικά βασικού επιπέδου. Αυτό που προσφέρει ωστόσο ως αντάλλαγμα είναι πλούσιες εμπειρίες, μια περιπέτεια γεμάτη εικόνες και αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν για πάντα!...

 

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι αυτό δεν είναι ομαδικό, που σημαίνει ότι δεν έχει Έλληνα αρχηγό.  Θα έχετε ιδιωτικό ξεναγό και οι μετακινήσεις γίνονται ιδιωτικά χωρις άλλους τουριστες.Οι ξεναγήσεις γίνονται στα αγγλικά. Το Versus travel έχει πραγματοποιήσει την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων, των ξενοδοχείων, των μεταφορών και των επισκέψεων που περιλαμβάνονται στον ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα.Αναλυτικός φάκελος με όλες τις οδηγίες και τα απαιτούμενα έγγραφα θα σας δοθεί πριν την αναχώρηση σας.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΟΥΑΚΣΟΤ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, τη Νουακσότ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πριν το δείπνο μας, θα δούμε στην παραλία της Νουακσότ τους ντόπιους ψαράδες που επιστρέφουν με τις πιρόγες τους, φέρνοντας την ψαριά της ημέρας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΟΥΑΚΣΟΤ (Ξενάγηση) – ΑΤΑΡ

Η Νουακσότ είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Σαχάρας. Το όνομά της στα Βερβερικά σημαίνει «τόπος των ανέμων» και αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως ο επισκέπτης. Ένα μικρό ψαροχώρι των 200 κατοίκων μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, σήμερα είναι μία σύγχρονη αφρικανική πόλη με ένα κράμα αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών! Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε μερικές από τις πολύβουες παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της Νουακσότ, πριν αναχωρήσουμε με προορισμό μας την πόλη Ατάρ, που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Μαυριτανικής επικράτειας.

Μία πανέμορφη περιοχή με βουνά, φαράγγια και οάσεις μέσα στην έρημο! Μέσα από μια διαφορετική διαδρομή θα φτάσουμε στο απόγευμα με ενδιαφέρουσες στάσεις σε χωριά. Με την άφιξή μας θα γνωρίσουμε την πόλη με μια ξενάγηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα ΑΤΑΡ - ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΟΑΣΕΙΣ - ΟΥΑΝΤΑΝΕ

Πρωινή αναχώρηση για μια μικρή πόλη χαμένη στην απεραντοσύνη της Μαυριτανικής ερήμου. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην όαση της Μεχίριθ (Mehirith), όπου θα δούμε τις τοπικές κατοικίες φτιαγμένες από φοινικόκλαδα αλλά και τη λίμνη της όασης  και αφού περάσουμε από το πέρασμα Tivoujar  και την όαση Τεγκρίτ.  Παλαιότερος σταθμός στο δρόμο των καραβανιών μεταφοράς αλατιού σε πλάκες από τα ορυχεία  του Idjil. Εδώ θα δούμε τα καλοδιατηρημένα απομεινάρια της παλιάς πόλης, χαρακτηρισμένη σαν παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την  Ουνέσκο. Έξω από αυτήν ένας νέος οικισμός έχει αρχίσει να δημιουργείται.

 

4η ημέρα: ΟΥΑΝΤΑΝΕ – ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Τσινγκουετί (Chinguetti).

Στην διαδρομή θα δούμε την όαση  Tenewchert αλλά και θα δούμε το Richat, μια γεωλογική δομή γνωστή και ως «το μάτι της Σαχάρας ή το μπλε μάτι της Αφρικής»,

Στη συνέχεια αφιξη στην Τσινγκουετί, ένα στολίδι μέσα στην έρημο, που από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για μια πόλη που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα (1261 μ.Χ.) και γνώρισε μεγάλη ακμή ως σταθμός καραβανιών. Κάποια περίοδο μάλιστα έφτασε να δέχεται μέχρι και 30.000 καμήλες σε μια ημέρα! Γρήγορα αναπτύχθηκε και ως πόλη των γραμμάτων, με θεολογικές σχολές, πανεπιστήμια και πολλά μεγάλα τζαμιά. Θεωρείται η 7η ιερή πόλη του Ισλάμ και σημείο συνάντησης των προσκυνητών της Δυτικής Αφρικής πριν την αναχώρησή τους για το προσκύνημα στη Μέκκα. Μετά την αφιξή μας θα ανακαλύψουμε την παλιά πόλη περπατώντας στα στενά σοκάκια της, χαμένοι σε έναν λαβύρινθο που περικλείει μυστικά και εικόνες του παρελθόντος. Τα σπίτια με τις εσωτερικές τους αυλές στηρίζουν το ένα το άλλο, τα τζαμιά με τους μιναρέδες τους στέκουν σαν ορόσημα διάσπαρτα στην πόλη. Θα επισκεφθούμε μία από τις δεκάδες βιβλιοθήκες  με μοναδικούς θησαυρούς: σπανιότατα χειρόγραφα χιλιάδων ετών, γραμμένα σε δέρμα γαζέλας. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ

Η σημερινή πόλη είναι αφιερωμένη στη Τσινγκουετί. Θα ανακαλύψουμε την παλιά πόλη περπατώντας στα στενά σοκάκια της, χαμένοι σε έναν λαβύρινθο που περικλείει μυστικά και εικόνες του παρελθόντος. Τα σπίτια με τις εσωτερικές τους αυλές στηρίζουν το ένα το άλλο, τα τζαμιά με τους μιναρέδες τους στέκουν σαν ορόσημα διάσπαρτα στην πόλη. Θα επισκεφθούμε μία από τις δεκάδες βιβλιοθήκες  με μοναδικούς θησαυρούς: σπανιότατα χειρόγραφα χιλιάδων ετών, γραμμένα σε δέρμα γαζέλας.  . Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ – ΑΤΑΡ

Αναχώρηση για το γνωστό μας πλεον Ατάρ. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην όαση της Μεχίριθ (Mehirith), όπου θα δούμε τις τοπικές κατοικίες φτιαγμένες από φοινικόκλαδα αλλά και τη λίμνη της όασης  και αφού περάσουμε από το πέρασμα Tivoujar  και την όαση Τεγκρίτ. Διανυκτέρευση στο Ατάρ.

 

7η ημέρα: ΑΤΑΡ - ΝΟΥΑΚΣΟΤ

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα Νουακσότ.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΝΟΥΑΚΣΟΤ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινή ξενάγηση στη Νουακσότ και το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για  την επιβίβασή μας στην πτήση της επιστροφής.

 

 

9η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, περνάμε για ακόμη μία φορά τα σύνορα και παίρνοντας το φέρι-μποτ από το λιμάνι της Μπάρρα ερχόμαστε στη Γκάμπια, και την πρωτεύουσα Μπανγιούλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε την ξενάγησή μας σε μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες της αφρικανικής ηπείρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Αψίδα 22, σύμβολο του καθεστώτος, την τοπική αγορά κ.ά. και θα φτάσουμε μέχρι την περιοχή της Σερεκούντα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

Τιμή ταξιδίου: 1900€ το άτομο

Στην παραπάνω τιμή, περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα-Νουακτσότ και Νουακτσότ-Αθήνα
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ιδιωτικός Ξεναγός
  • Ιδιωτικές μόνο για εσάς μεταφορές, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ημιδιατροφή στη Νουακσότ, πλήρη διατροφή στο υπόλοιπο ταξίδι.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Στη Μαυριτανία τα καταλύματα δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά στάνταρ, και ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη χώρα θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Οι ανέσεις είναι πολύ βασικές εκτός του ξενοδοχείου της πρωτεύουσας που είναι 4*. Στο Ατάρ το κατάλυμα είναι 2*

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Αναχωρήσεις:

κάθε Πέμπτη και Κυριακή

Κατόπιν διαθεσιμότητας κατά την επικύρωση της κράτησης σας.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
(ΑΠΟ-ΠΡΟΣ)

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

TK1846 

Αθήνα-Κωνσταντινούπολη

10:05

12:40 

TK 595 

Κωνσταντινούπολη -Νουακτσότ

14:30

18:45 

TK 595 

Ντακάρ-Κωνσταντινούπολη

19:40

07:40 

TK1849

Κωνσταντινούπολη -Αθήνα

13:30

13:55 

Παρατήρηση

H τιμή βασίζεται σε ειδικό ναύλο που μπορεί να μην είναι διαθέσιμος την συγκεκριμένη ημέρα, που επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Προτείνουμε να είστε ευέλικτοι με την ημερομηνία αναχώρησης.

 


 

 

 

Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στην Μαυριτανία, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια 
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ιδιωτικές μόνο για εσάς μεταφορές και ξεναγήσεις όπως φαίνονται στο πρόγραμμα
  • Ιδιωτικός τοπικός αγγλόφωνας ξεναγός

 

Χάρτης Ταξιδιού Ιδιωτικό ταξίδι στη Μαυριτανία | Περίοδος 01.05.2022 - 31.03.2023 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)