fb

Ιδιωτικό ταξίδι στο Περού , ιδιωτικές ξεναγήσεις μόνο για εσάς στα αγγλικά | Περίοδος 1/5/2022 – 31/3/2023 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)

Διάρκεια: 10,12,14,15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2290€

Περιγραφή

Εμπειρία στο Περού

Να θαυμάζεις το μεγαλείο του Μάτσου Πίτσου

Μια ιερή-πόλη αστεροσκοπείο, που οικοδόμησε τον 15ο αι. ο αυτοκράτορας Πατσακουτέκε στις τραχιές πλαγιές των Άνδεων, και ανακαλύφθηκε μόλις το 1911 όταν ένας βοσκός μαρτύρησε το καλά κρυμμένο μυστικό στον Αμερικανό Χάιραμ Μπίνγκαμ. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν τον χώρο στην άκρη της Ιερής Κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911. Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών και πύργων, θεμελιωμένων στην ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού.

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι αυτό δεν είναι ομαδικό, που σημαίνει ότι δεν έχει Έλληνα αρχηγό.  Θα έχετε ιδιωτικό ξεναγό και οι μετακινήσεις γίνονται ιδιωτικά χωρις άλλους τουριστες.Οι ξεναγήσεις γίνονται στα αγγλικά.

Το Versus travel έχει πραγματοποιήσει την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων, των ξενοδοχείων, των μεταφορών και των επισκέψεων που περιλαμβάνονται στον ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα.

Αναλυτικός φάκελος με όλες τις οδηγίες και τα απαιτούμενα έγγραφα θα σας δοθεί πριν την αναχώρηση σας.

 

Ημέρα 1η : Αναχώρηση από την Αθήνα για τη Λίμα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση στη Λίμα.

 

Ημέρα 2η : Λίμα (Ξενάγηση Αποικιακή Λίμα, μοντέρνα Λίμα, ξενάγηση στο μουσείο Λάρκο Χερρέρα)

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πιθάρρο στα μέσα του 16ου αιώνα. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ που έδωσε το όνομά του στην πόλη και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο «Πουέμπλο Λίμπρε», το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερρέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα.  Διανυκτέρευση στη Λίμα.

 

 

 

Ημέρα 3η : Λίμα - Κούσκο (ξενάγηση)

Πτήση για το Κούσκο, που το όνομά του σημαίνει «Ομφαλός της Γης». Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, το φωτογράφο και τον κάθε τουρίστα, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό. Ο τόπος όπου άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και τις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια τυπική Ισπανική πόλη κτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στο Κούσκο  Πρώτη μας επίσκεψη η Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας στο Κούσκο, τόπος λατρείας του Ήλιου και των Ουράνιων σωμάτων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Οι Δομινικανοί μοναχοί έχτισαν εδώ τον Ναό και το Μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ομορφότερη πλατεία του Περού, αυτή των Όπλων, στο κέντρο της πόλης. Η μοναδική πολεοδομική ικανότητα των Ίνκας δημιούργησε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, σήμα κατατεθέν του Κούσκο. Εδώ βρίσκεται ο αριστουργηματικός Καθεδρικός Ναός, χτισμένος στη θέση που βρισκόταν το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Ίνκας. Υπέροχος ναός, με μοναδικά δείγματα πρώιμης χριστιανικής αγιογραφίας της ζωγραφικής σχολής του Κούσκο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.300 m που βρίσκεται η πόλη, θα φθάσουμε 3.560 m, για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, προτείνουμε βόλτα στην πλατεία των Όπλων, για να την απολαύσουμε φωταγωγημένη και να δειπνίσουμε σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Υπερπλήρεις εντυπώσεων απ΄ όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

Ημέρα 4η :Κούσκο – Ιερή κοιλάδα

Πρωινή βόλτα στο Κούσκο και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βιλκανότα ή Ιερή κοιλάδα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους.

 

 

Ημέρα 5η: Ολοήμερη ξενάγηση στην ιερή κοιλάδα (Πισάκ, Ογιανταϊτάμπο, αρχαία αλατωρυχεία Ίνκας, μεσημεριανό )

Μεγάλη ημερήσια ξενάγηση στην Ιερή κοιλάδα. Μία από αυτές είναι το Πίσακ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε και τώρα. Πολύχρωμη πολύβουη, πολυπληθής πολυ... πάζαρη, η αγορά του Πίσακ προσφέρεται για είδη λαϊκής περουβιανής τέχνης. Μάλλινα, ριχτάρια, καλύμματα, πήλινα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα και βέβαια κόκα, είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευθείτε μια εμπανάδα και τσίτσα μοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας..

Συνεχίζουμε για μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις των Ίνκας, η πόλη του Ογιαντάυ ή Ογιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών. Στην συνέχεια μια εκπληκτική εμπειρία μια και θα έχουμε μια ξενάγηση στα αρχαία αλατωρυχεία των Ίνκας. Εμπειρίες που θα βρείτε μόνο στο Versus. Διανυκτέρευση στην ιερή κοιλάδα.

 

 

Ημέρα 6η : Ιερή κοιλάδα – Ακουα Καλιέντες

Στην συνέχεια αναχωρούμε με τρένο για το Μάτσου Πίτσου και την πόλη Ακουα Καλιέντες (Aguas Calientes – Θερμά Νερά), που θα διανυκτερεύσουμε σήμερα. 

 

 

 

Ημέρα 7η : Ακουα Καλιέντες - Μάτσου Πίτσου – Κούσκο

Το πρωί θα επιβιβαστούμε σε πούλμαν, που θα μας φέρει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι  φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν τον χώρο στην άκρη της ιερής κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, Στη συνέχεια επιστρέφουμε με πούλμαν στο Άκουα Καλιέντες από όπου επιβιβαζόμαστε στο τραίνο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό ποταμό κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας και θα μας μεταφέρει μέχρι το Κούσκο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8η: Κούσκο – Λίμα – αναχώρηση

Πτήση από το Κούσκο για τη Λίμα. Αναλόγως με τη διαθεσιμότητα των πτήσεων και από τον επιθυμείτε περισσότερο χρόνο στο Κούσκο ή στη Λίμα, μπορούμε να επιλέξουμε πρωινή ή απογευματινή πτήση για τη Λίμα. Διανυκτέρευση στη Λίμα.

Ημέρα 9η : χρόνος ελεύθερος στη Λίμα και αναχώρηση για την Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο στο Λίμα για βόλτες στην παραλία  και στα τεράστια εμπορικά κέντρα της, με θέα τον ατελείωτο Ειρηνικό ωκεανό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αθήνα.

Τιμή 10ήμερου προγράμματος:

Με ιδιωτικές ξεναγήσεις και προσωπικό ξεναγό

2290 € το άτομο σε δίκλινο περιλαμβάνονται και οι φόροι

Στην τιμή περιλαμβάνονται

Ξενοδοχεία :

Κούσκο: NOVOTEL CUSCO  4*

Ιερή κοιλάδα: ARANWA SACRED VALLEY COLONIAL  4*

Άκουα Καλιέντες: EL MAPI  3*

Λίμα: HOTEL ESTELAR MIRAFLORES STD TWIN  5* τοπικής κατηγοποιοποίησης

Πτήσεις

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι διεθνείς πτήσεις  Αθήνα – Λίμα – Αθήνα και οι εσωτερικές πτήσεις Λίμα – Κούσκο και  Κούσκο – Λίμα με δικαίωμα αποσκευής. Τα δρομολόγια των εσωτερικών πτήσρων εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα κατά την επικύρωση της κράτησης σας.

Σημειώσεις για τις πτήσεις

H τιμή βασίζεσαι σε οικονομικό αεροπορικό ναύλο, που μπορεί να μην είναι διαθέσιμος την ημέρα της αναχώρησης, που επιθυμείτε. Γιαυτό το λόγο προτείνουμε να σχεδιάσετε έγκαιρα και να είστε ευέλικτοι σχετικά με την ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού.

Ξεναγήσεις και είσοδοι

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ξεναγήσεις και είσοδοι όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Οι ξεναγήσεις γίνονται με προσωπικό ξεναγό. Οι μεταφορές είναι ιδιωτικές μόνο για εσάς

Διατροφή

Πρωινό καθημερινά και ένα μεσημεριανό στην ιερή κοιλάδα

Φόροι αεροδρομίου και δικαίωμα αποσκευής στις εσωτερικές πτήσεις

Περιλαμβάνονται

 

 

 

Επιβαρύνσεις – Επεκτάσεις

1. Επιβάρυνση για το εξαιρετικό ξενοδοχείο εμπειρία στο Κούσκο Palacio del Inka 5*, ένα παλιό παλάτι των Ίνκας.

Αν επιθυμείτε να διαμείνετε στο ξενοδοχείο, που το Versus travel προσφέρει  σε όλα τα ομαδικά ταξίδια στο Περού: Επιβάρυνση : + 120 € το άτομο

 

2. Επιβάρυνση για το ξενοδοχείο AC Marriott στη Λίμα μπροστά στον ωκεανό με δωμάτια με θέα τον ωκεανό

Επιβάρυνση : + 200 € το άτομο σε δίκλινο

 

3. Αμαζονία

Δύο διανυκτερεύσεις στην Αμαζονία στο Πουέρτο Μαλδονάδο

Περιλαμβάνονται:

 • 2 διανυκτερεύσεις στη ζούγκλα σε lodge με πλήρη διατροφή
 • Εσωτερικές πτήσεις: Λίμα – Πουέρτο Μαλδονάδο  και Πουέρτο Μαλδονάδο – Λίμα. Η δεύτερη πτήση μπορεί και να είναι Πουέρτο Μαλδονάδο – Κούσκο, αν επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο ανάμεσα από τη διαμονή σας στην Λίμα και στο Κούσκο.
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Δραστηριότητες στη ζούγκλα  όπως το παρακάτω πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίου
 • Δικαίωμα αποσκευής στις εσωτερικές πτήσεις

Τιμή:

Για διαμονή στο lodge Ecoamazonia

530 € το άτομο σε δίκλινο περιλαμβάνονται και οι φόροι

Για διαμονή στο lodge Inkaterra Reserva Amazonica

700 € το άτομο σε δίκλινο περιλαμβάνονται και οι φόροι

 

Περιγραφή προγράμματος στην Αμαζονία

Ημέρα 1η: Λίμα Πουέρτο Μαλδονάδο ( εξορμήσεις στη ζούγκλα )

Για δύο ημέρες θα αφήσουμε πίσω μας τον πολιτισμό, θα ξεχάσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις και τις ειδήσεις και θα αναπνεύσουμε κάτι από τη ζούγκλα του Αμαζονίου, τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη μας, που δυστυχώς χάνεται προς "όφελος" του πολιτισμού μας. Το αεροπλάνο θα μας μεταφέρει στο Πουέρτο Μαλδονάδο, μια πόλη 90.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της περιοχής, χτισμένη πάνω στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταμποπάτα. Αφού επισκεφθούμε την πολύχρωμη και πολύβουη λαϊκή αγορά της πόλης (αν ο χρόνος το επιτρέπει), θα μεταφερθούμε στο λιμάνι, απ΄ όπου με μηχανοκίνητη πιρόγα θα αναχωρήσουμε για τον καταυλισμό που θα μας φιλοξενήσει. Χτισμένος στην όχθη του Μάντρε ντε Ντίος πάνω σε ξύλινους πασσάλους, θα μας γνωρίσει τη φύση και τη ζωή στη ζούγκλα.

Μετά το γεύμα θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας εξόρμηση στο κοντινό νησί των μαϊμούδων. Άγριες αλλά κάπως εξοικειωμένες με τον άνθρωπο, θα μας πλησιάσουν για να φάνε τις μπανάνες που έχει μαζί ο ιχνηλάτης μας. Τα είδη που υπάρχουν στο νησί είναι ο πίθηκος-αράχνη, ο πίθηκος-σκίουρος, ο λευκός καπουτσίνος, ο καφέ καπουτσίνος κ.ά. Επιστροφή στον καταυλισμό για δείπνο. Το βράδυ κι εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, πάμε για νυχτερινό σαφάρι αλιγάτορα. Αν είμαστε τυχεροί θα τον δούμε από κοντά. Καλή τύχη και καληνύχτα!!!

 

Ημέρα 2η: Πουέρτο Μαλδονάδο ( συνέχεια των εξορμήσεων στη ζούγκλα )

Πρωινή έγερση, ύστερα από έναν γλυκύτατο ύπνο μέσα στη φύση και εξόρμηση στη ζούγκλα για να απολαύσουμε τα αμέτρητα είδη αιωνόβιων δένδρων, τα πολύχρωμα φυτά και λουλούδια της Αμαζονίας, καθώς και τους θάμνους με τις θαυμαστές ιατρικές τους ιδιότητες. Το μόνο που διαταράσσει την ησυχία της ζούγκλας είναι οι τσακωμοί των παπαγάλων macao, οι έρωτες των love birds και τα κρωξίματα των λογής λογής εξωτικών πουλιών. Η βόλτα μας καταλήγει στο παρατηρητήριο της ζούγκλας για να θαυμάσουμε τη φύση από ψηλά και να ξαποστάσουμε στη μικρή λίμνη, όπου θα κάνουμε βαρκάδα με χειροκίνητη πιρόγα για να απολαύσουμε από κοντά τα νούφαρα και τις νεροχελώνες να λιάζονται πάνω σε πεσμένους κορμούς δένδρων. Επιστρέφουμε στον καταυλισμό μας για το γεύμα μας και λίγη ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε μια φάρμα ιθαγενών και θα γνωρίσουμε τις φυτείες της περιοχής: μπανανιές, μάνγκο, ανανάδες, μανιόκες, κόκα κλπ. Επιστροφή στον καταυλισμό. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : Πτήση Πουέρτο Μαλδονάδο – Λίμα ή Κούσκο

Αποχαιρετάμε σήμερα τη ζώνη της Αμαζονίας και πετάμε για το Κούσκο ή τη Λίμα

 

 

 

4. Ιδιωτική ημερήσια εκδρομή απο το Κούσκο στα Rainbow Mountains ( απαιτεί πεζοπορία και πολύ καλή φυσική κατάσταση)

Πάρκο Vinicunca:

Τιμή330 € το άτομο

Περιλαμβάνει και την επιπλέον διανυκτέρευση στο Κούσκο στο ξενοδοχείο Novotel που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή

Αν επιθυμείτε αυτή η εκδρομή να πραγματοποιηθεί με άλλους τουρίστες και όχι ιδιωτικά

Τιμή: 200 € το άτομο

 

5. Έπεκταση στη Λίμνη Τιτικάκα – Νησιά Ούρος

Επέκταση στη λίμνη Τιτιτκάκα. Αεροπορική επέκταση στη λίμνη Τιτικάκα από το Κούσκο και επιστροφή στη Λίμα

Προστίθεται στην εκδρομή Λίμα – Κούσκο – ιερή κοιλάδα και περιγράφεται παρακάτω. Απαιτεί δυο επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Πούνο, οι οποίες και περιλαμβάνονται.

Τιμή: 490 € το άτομο σε δίκλινο περιλαμβάνονται και οι φόροι

Περιλαμβάνει:

 • Εσωτερική αεροπορική πτήση από το Κούσκο στη Χουλιάκα ή οδική μεταφορά με άλλους τουρίστες σε περίπτωση που δεν πραγματοποιείται η πτήση.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Πούνο στο ξενοδοχείο GHL HOTEL LAGO TITICACA σε PREMIUM SUNSET δωμάτιο 5* τοπικής κατηγοριοποίησης
 • Εκδρομή μόνο για εσάς με πλοιάρια ατα επιπλέοντα νησιά των Ούρος και στο νησί Τακίλε σύμφωνα με την παρακάτω περιγραφή ( στο πλοιάριο θα υπάρχουν και άλλοι τουρίστες αλλά ο ξεναγός θα είναι προσωπικός μόνο για εσάς )
 • Ιδιωτικές μεταφορές από και πρός το αεροδρόμιο Χουλιάκα στο Πούνο
 • Ιδιωτική ξενάγηση στη νεκρόπολη των Ίνκας, τη Σιγιουστάνη
 • Εισόδοι που απαιτούνται για τις επισκέψεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίου
 • Δικαίωμα αποσκευής στις εσωτερικές πτήσεις

Μετά το πέρας της επέκτασης επιστρέφουμε αεροπορικώς από τη Χουλιάκα στη Λίμα. Η εσωτερική αυτή πτήση από τη Χουλιάκα στη Λίμα δεν έχει υπολογιστεί γιατί αντικαθιστά κοστολογικά την εσωτερική πτήση Κούσκο – Λίμα, που έχει υπολογιστεί στο βασικό πρόγραμμα: «Λίμα – Κούσκο – Ιερή κοιλάδα»

 

Άν πραγματοποιηθεί η επέκταση στο Πούνο, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

Ημέρα 1η – Ημέρα 7η :

Πραγματοποιούνται όπως περιγράφονται στο βασικό πρόγραμμα: «Περού – Κούσκο – Ιερή κοιλάδα»

Ημέρα 8η :

 Πτήση από το Κούσκο για τη Χουλιάκα ή αν δεν πραγματοποιείται οδική μεταφορά με άλλους τουρίστες, με πολυτελείας λεωφορείο της γραμμής. Ιδιωτική ξενάγηση στη Σιγιουστάνη και ιδιωτική μεταφορά στο Πούνο.

Διαδρομή πολυποίκιλη η σημερινή, με τοπία άγριας ομορφιάς συνεχώς εναλλασσόμενα και με το εντυπωσιακό υψόμετρο των 4.335 m στη Λα Ράγια. Θα σταματήσουμε στο σπίτι ενός ιθαγενούς της κοινότητας των Κόγιας, για να δούμε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ιθαγενών του υψιπέδου του Περού και θα μεταφερθούμε στη Χουλιαάκα. Από εκει ιδιωτικά θα έχουμε μια ξενάγηση στη Σιγιουστάνη, τη νεκρόπολη των Κόγιας και των Ίνκας, οι οποίοι επέλεξαν τον χώρο αυτό για να θάβουν τους υψηλούς νεκρούς τους. Θα ξεναγηθούμε στη νεκρόπολη, θα δούμε τον τρόπο ταφής των νεκρών, αλλά και τον τρόπο χτισίματος των ταφικών μνημείων και θα μεταφερθούμε ιδιωτικά στο Πούνο. Άφιξη στο Πούνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 9η : Πούνο ( Τακίλε και Ούρος )

Πρωινή επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 m και καταλαμβάνοντας έκταση 8.560 χλμ2, η Τιτικάκα είναι η "υψηλότερη", μεγαλύτερη, πλωτή λίμνη στον κόσμο. Εκτείνεται ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία και σύμφωνα με το μύθο, εδώ γεννήθηκε ο Ίνκα, στο νησί του Ήλιου και η Κόγια στο νησί της Σελήνης. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρα και βρίσκονται στον Κόλπο του Πούνο. Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, δύο από τα οποία θα επισκεφθούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς Ούρος, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν, πώς ψαρεύουν κτλ. Συνεχίζουμε για το "σταθερό" νησί Τάκιλε, οι κάτοικοι του οποίου διατηρούν ατόφιες τις προγονικές τους παραδόσεις. Εκστατικοί και εντυπωσιασμένοι επιστρέφουμε στο Πούνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η: Πτήση για τη Λίμα

Ιδιωτική μεταφορά στη Χουλιάκα και πτήση για τη Λίμα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας

Ημέρα 11η : Χρόνος ελεύθερος στη Λίμα  και αναχώρηση για την Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο στο Λίμα για βόλτες στην παραλία  και στα τεράστια εμπορικά κέντρα της με θέα τον ατελείωτο Ειρηνικό ωκεανό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αθήνα.

Ημέρα 12η Αφιξη στην Αθήνα

 


6. Διήμερη εκδρομή νότια της Λίμα: Έρημος Περού – νησιά Μπαγιέστρας – Γραμμές Νάσκα – Παράκας

Η εκδρομή μπορεί να προστεθεί στο τέλος της εκδρομής σας. Απαιτεί μια επιπλέον διανυκτέρευση στο Παράκας, η οποία και περιλαμβάνεται. Μετά την εκδρομή μπορούμε να επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο της Λίμα για την πτήση της επιστροφής ή στην Λίμα για μια επιπλέον διανυκτέρευση.

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

 • Κρουαζιέρα στα νησιά Μπαγιέστρας στο θαλάσσιο εθνικό πάρκο του Περού με την εξαιρετική πανίδα.
 • Μεταφορές με άλλους τουρίστες
 • Μία διανυκτέρευση στο Παράκας πρωινό
 • Μια εκδρομή έκπληξη του Versus στην έρημο

 

Η κρουαζιέρα στα Μπαγιέστρας ( θαλάσσιοι λέοντες, πιγκουίνοι, πελεκάνοι, θαλασσοπούλια ) που περιλαμβάνεται περιγράφεται παρακάτω:

Ημέρα 1η : Λίμα – Παράκας – κρουαζιέρα στα νησιά Μπαγιέστρας

Πρωινή αναχώρηση από τη Λίμα. Οι μαγευτικές πτυχές της χώρας αρχίζουν να ξεδιπλώνονται. Σήμερα θα συναντηθούμε με την πρώτη μελλοντική μας ανάμνηση, το θαυμαστό υδροβιότοπο των νησιών Μπαγιέστας. Ακολουθώντας μια πραγματικά πρωτόγνωρη διαδρομή δίπλα στον Ειρηνικό, ανάμεσα σε καταπράσινες πεδιάδες και απόλυτα ερημικά τοπία, διασχίζοντας μεγάλες και μικρές πόλεις, φθάνουμε στο Παράκας, απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε για μια δίωρη κρουαζιέρα με ταχύπλοο στον υδροβιότοπο Μπαγιέστας, έναν επίγειο παράδεισο για πουλιά και θαλάσσιους λέοντες. Μία σειρά από άγριες, απρόσιτες και φυσικά ακατοίκητες βραχονησίδες αποτελούν τον υδροβιότοπο αυτό, ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες θαλασσοπούλια, όπως γλάρους, πελεκάνους, κορμοράνους κλπ., εκατοντάδες θαλάσσιους λέοντες, πιγκουΐνους και αμέτρητα καβούρια, αστερίες, πεταλίδες κλπ. Το θέαμα και το άκουσμα είναι "στιγμές της ζωής μου φωτεινές …". Από τις νησίδες αυτές συλλέγεται ακόμα και σήμερα το γκουάνο, η ευεργετική αξία του οποίου ως λίπασμα ήταν από πολύ παλιά γνωστή στους Περουβιανούς. Όταν επιστρέψουμε στο Παράκας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια καταπληκτική καβουρόσουπα σε ταβέρνα του λιμανιού. Για τη συνέχεια το Versus travel σας επιφυλλάσει μια έκπληξη στην έρημο του Περού, που θα σας μείνει αξέχαστη. Σήμερα θα διανυκτερεύσουμε στο Παράκας. 

Ημέρα 2η : προαιρετική πτήση πάνω από τις γραμμές Νάσκα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λίμα

Πρωινή προαιρετική πτήση πάνω από τις γραμμές Νάσκα και στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της  Λίμα και την πτήση της επιστροφής. 

Τιμή:

Με διαμονή στο Παράκας στο ξενοδοχείο HOTEL LA HACIENDA BAHIA PARACAS 4*

310 € το άτομο σε δίκλινο περιλαμβάνονται και οι φόροι 

Με διαμονή στο Παράκας στο ξενοδοχείο HOTEL PARACAS, A LUXURY COLLECTION 5*

360 € το άτομο σε δίκλινο περιλαμβάνονται και οι φόροι 

Πτήση πάνω από τις γραμμές Νάσκα από το Πίσκο: 260 € το άτομο

Προστίθεται στην παραπάνω τιμή.

Επιβάρυνση έτσι ώστε η διήμερη αυτή εκδρομή να πραγματοποιηθεί ιδιωτικά και όχι με άλλους τουρίστες:

1.       Με ιδιωτική μεταφορά και αγγλόφωνά οδηγό χωρίς ξεναγό : + 100 € το άτομο στις παραπάνω τιμές

2.       Με ιδιωτική μεταφορά και αγγλόφωνά ξεναγό επιπλέον του οδηγού : + 180 € το άτομο στις παραπάνω τιμές

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Αναχωρήσεις:

Περίοδος: Ιούλιος του 2021 – Μάρτιος 2022

Πτήσεις με Air France: Αναχωρήσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή

Οι πτήσεις επιβεβαιώνονται κατά τη στιγμή της επικύρωσης της κράτησης

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
(ΑΠΟ-ΠΡΟΣ)

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

AF 1033

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:10

08:50

AF 480

ΠΑΡΙΣΙ – ΛΙΜΑ

13:10

19:40

AF 483

ΛΙΜΑ – ΠΑΡΙΣΙ

21:50

16:20 +1

AF 1032

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:40

00:55 +1

Στην τιμή περιλαμβάνεται και η εσωτερική πτήση Λίμα – Αρεκίπα και η εσωτερική πτήση Κούσκο – Λίμα. Τα δρομολόγια της εσωτερικής πτήσης εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα κατά την επικύρωση της κράτησης σας.

Σημειώσεις για τις πτήσεις

H τιμή βασίζεσαι σε οικονομικό αεροπορικό ναύλο, που μπορεί να μην είναι διαθέσιμος την ημέρα της αναχώρησης, που επιθυμείτε. Γιαυτό το λόγο προτείνουμε να σχεδιάσετε έγκαιρα και να είστε ευέλικτοι σχετικά με την ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού.

 

Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στο Περού, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 
 • Οι ξεναγήσεις γίνονται με προσωπικό ξεναγό.
 • Οι μεταφορές είναι ιδιωτικές μόνο για εσάς 
 • Περιλαμβάνονται οι φόροι

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022
 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023
 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2023

Χάρτης Ταξιδιού Ιδιωτικό ταξίδι στο Περού , ιδιωτικές ξεναγήσεις μόνο για εσάς στα αγγλικά | Περίοδος 1/5/2022 – 31/3/2023 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)