fb

Ιδιωτικό ταξίδι στη Σενεγάλη και Γάμπια, μια νύχτα στην έρημο κάτω απο τα αστέρια | περίοδος 1/5/2022 – 31/3/2023 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)

Διάρκεια: 10,11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2200€

Περιγραφή

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Η Σενεγάλη είναι γνωστή για τις πολλές φυσικές της καλλονές, το υπέροχο τροπικό της κλίμα και την πλούσια μουσική της κουλτούρα. Δύσκολα σε ένα ταξίδι συλλέγει κανείς τόσες διαφορετικές εμπειρίες: από τη μια η μυρωδιά της τροπικής βλάστησης κατά τη διάρκεια των σαφάρι και από την άλλη ο απόηχος του δουλεμπορίου των προηγούμενων αιώνων που αιωρείται στο Νησί Γκορέ… Μοναδικά τοπία και εικόνες: αποικιακές πόλεις με έντονα χρώματα, υποσαχάριες λίμνες, ποτάμια, νησιά, τοπικές υπαίθριες αγορές συνθέτουν ένα ζωντανό και πολύχρωμο παζλ. Η γνωριμία μας με τους χαμογελαστούς ντόπιους και πάνω απ’ όλα η μαγευτική ατμόσφαιρα της αφρικανικής γης θα μας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις.

 

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι αυτό δεν είναι ομαδικό, που σημαίνει ότι δεν έχει Έλληνα αρχηγό.  Θα έχετε ιδιωτικό ξεναγό και οι μετακινήσεις γίνονται ιδιωτικά χωρις άλλους τουριστες.Οι ξεναγήσεις γίνονται στα αγγλικά. Το Versus travel έχει πραγματοποιήσει την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων, των ξενοδοχείων, των μεταφορών και των επισκέψεων που περιλαμβάνονται στον ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα.Αναλυτικός φάκελος με όλες τις οδηγίες και τα απαιτούμενα έγγραφα θα σας δοθεί πριν την αναχώρηση σας.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΝΤΑΚΑΡ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ντακάρ

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ – ΣΑΛΙ (ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ)

Πρωινή άφιξη στο Ντακάρ και οδική αναχώρηση για το πανέμορφο Σάλι, που αποτελεί το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην παραλία Mbour, όπου θα δούμε τους ψαράδες να επιστρέφουν με τις βάρκες φορτωμένες με τη «συγκομιδή» της ημέρας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΤΙΑ, ΣΑΦΑΡΙ – ΣΑΛΙ

Προαιρετικό σαφάρι στο πάρκο Μπάντια
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Πάρκο Μπάντια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι και να δούμε διάφορα είδη ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως αντιλόπες, γαζέλες, μαϊμούδες, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, κροκόδειλους, ζέβρες, νεροβούβαλους, στρουθοκαμήλους κ.ά., καθώς και πολλά είδη πουλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ (ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΑΛΟΥΜ)

Μεταφορά από τη Σάλη στη Τουμπακούτα. Εκεί θα επιβιβαστούμε στις πιρόγες για μια πλωτή βόλτα στον ποταμό Σαλούμ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε σε κάποιο από τα μικρά νησάκια με την πυκνή βλάστηση. Η περιοχή αυτή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Σεν Λούι, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας και ταυτόχρονα η πόλη των εθνικών πάρκων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, LANGUE DE BARBARIE NATIONAL PARK)

Τις περιόδους που το πάρκο είναι κλειστό θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή σε άλλο πάρκο που είναι ανοικτό.

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε την περίφημη γέφυρα Φέιντερμπ -το σήμα κατατεθέν της πόλης- και θα δούμε πολλά κτίρια αποικιακού ρυθμού που φανερώνουν την παρουσία των Γάλλων στη χώρα, όπως την Καθολική εκκλησία, το παλιό Κυβερνείο και το χαρακτηριστικό ξενοδοχείο «Post», στο οποίο κατέλυαν τα πληρώματα των αεροπλάνων με την αλληλογραφία πριν διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό. Συνεχίζουμε με προορισμό μας το Langue de Barbarie, ένα πλούσιο και ευαίσθητο οικοσύστημα, ένας συνδυασμός από αιωνόβια δάση, ποτάμια και αμμόλοφους. Πρόκειται επίσης για ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο και ως εκ τούτου (αν είμαστε τυχεροί) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλη ποικιλία από προστατευόμενα είδη τους κατά τη διάρκεια της βόλτας μας με τις πιρόγες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σεν Λούι. Διανυκτέρευση

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ - ΡΟΖ ΛΙΜΝΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ 4Χ4 ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ - ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ – ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για τη Λακ Ρέτμπα ή Ροζ Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση. Είναι περίφημη για το ροζ χρώμα που παίρνει από το φως του ήλιου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού ο τερματισμός του Ράλι Παρίσι - Ντακάρ γινόταν μέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα 4 Χ4 οχήματα γύρω από τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ντόπιους να μαζεύουν αλάτι μέσα από αυτήν. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε χωριό της φυλής Φουλάνι και θα μεταφερθούμε στην έρημο της Σενεγάλης. Θα κάνουμε μια βόλτα με καμήλες στην έρημο για να δούμε το ηλιοβασίλεμα και θα διανυκτερεύσουμε σε άνετες σκηνές σε ειδικά διαμορφωμένο κάμπ με προσωπικό μπάνιο για να νοιώσουμε όπως είναι οι νομάδες, παρατηρώντας τον έναστρο ουρανό που στην έρημο είναι στολισμένος με περισσότερα αστέρα λόγω χαμηλής φωτορύπανσης.

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ

Μεταφορά στο Ντακάρ την πρωτεύουσα και την πιο διάσημη πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΝΗΣΙ ΓΚΟΡΕ – Αναχώρηση

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Γκορέ, την διαβόητη αφετηρία του εμπορίου των σκλάβων κατά την εποχή που ακολούθησε την ανακάλυψη της Νέας Ηπείρου, της Αμερικής. Μνημείο σήμερα της Ανθρωπότητας, μα κυρίως μνημείο μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας.
Από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυρίως οι Άγγλοι δουλέμποροι μετέφεραν καραβάνια ιθαγενών στην Αμερική και τους πωλούσαν σε μεγαλοϊδιοκτήτες για να τους εκμεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαμβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου έως το τέλος του 19ου αι. πολλά εκατομμύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιμο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστημα. Στο νησί Γκορέ αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλεμπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό. Θα επισκεφτούμε το «Σπίτι των Σκλάβων», όπου συνωστίζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν το σκληρό δρόμο για το Νέο Κόσμο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το Νησί Γκορέ χαρακτηρίστηκε Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ντακάρ για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Το Ντακάρ, που θεωρείται από πολλούς «το Παρίσι της Δυτικής Αφρικής», ήταν μέχρι το 1957 μια ασήμαντη κωμόπολη, η οποία αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά την ανεξαρτησία της χώρας και την ανακήρυξή του σε πρωτεύουσα. Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης με το Προεδρικό Μέγαρο και τις τοπικές αγορές, όπου θα ανακαλύψουμε την καθημερινότητα της αφρικάνικης ζωής.
Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα

Στη τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ντακάρ – Αθήνα
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ιδιωτικές μόνο για εσάς μεταφορές και ξεναγήσεις όπως φαίνονται στο παραπάνω πρόγραμμα
 • Βόλτα με καμήλες
 • Ειδική διαδρομή με 4 x 4 στις αλυκές
 • Βαρκάδα στο δέλτα του ποταμού Σαλούμ
 • Εκδρομή στο νησί Γκορέ
 • Ιδιωτικός τοπικός αγγλόφωνας ξεναγός
 • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από τη διανυκτέρευση στο Ντακάρ που είναι μόνο με πρωινό
 • 2 διανυκτερεύσεις στις εξωτικές παραλίες του Σάλι στο ξενοδοχείο Royal hotel ή Neptune hotel 4*
 • 1 διανυκτέρευση στο Ντακάρ στο ξενοδοχείο Novotel 4*
 • Διαμονή στις υπόλοιπες πόλεις σε πολύ καλά ξενοδοχεία 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή
 • 1 διανυκτέρευση στην έρημο σε άνετες σκηνές με ιδιωτικό μπάνιο.

 

 

Προτείνουμε  προαιρετικά:

Προαιρετικό σαφάρι στο πάρκο Μπάντια από το Σάλι

Τιμή : 180 € το άτομο

Επέκταση στην Γκάμπια

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσθέσουμε μια διανυκτέρευση στη Γκάμπια.Η διανυκτέρευση μπορεί να προστεθεί ανάμεσα από την 3η και την 4η ημέρα του παραπάνω προγράμματος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

4η ημέρα Σάλι – Γκάμπια

Μεταφορά από το Σάλι στην πόλη Μπανγιούλ της Γκάμπιας, όπως περιγράφεται παρακάτω: Η Γκάμπια είναι μια χώρα που απλώνεται γύρω από τον ομώνυμο ποταμό, μια λωρίδα γης 300 χιλιομέτρων που βρίσκεται χωμένη μέσα στη Σενεγάλη. Η μετάβασή μας γίνεται οδικώς μέχρι το λιμάνι της Μπάρρα, απ’ όπου με φέρι περνάμε στην Μπανγιούλ, μία από τις μικρότερες πρωτεύουσες του κόσμου. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Αψίδα 22, σύμβολο του καθεστώτος, την τοπική αγορά κ.ά. και θα φτάσουμε μέχρι την περιοχή της Σερεκούντα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ –Ταμπακούτα

Επιστροφή από την Γκάμπια στην Τουμπακούτα, και συνεχίζουμε το πρόγραμμα της 4ης ημέρας του παραπάνω ταξιδιού, με τις εξερευνήσεις μας στη Ταμπακούτα και στον ποταμό Σαλούμ.

Με την προσθήκη της ημέρας αυτής, το ταξίδι γίνεται 11 ήμερο

Τιμή επέκτασης στην Γκάμπια

260 € το άτομο σε δίκλινο

Περιλαμβάνει:

 • ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Laico Atlantic 4*  ή παρομοιό του.
 • Ιδιωτικές μετακινήσεις και Ιδιωτικές ξεναγήσεις από τοπικό αγγλόφωνα ξεναγό και φέρυ για την μεταφορά στην Γκάμπια.

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στην Σενεγάλη, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ντακάρ – Αθήνα
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ιδιωτικές μόνο για εσάς μεταφορές και ξεναγήσεις όπως φαίνονται στο πρόγραμμα
 • Ιδιωτικός τοπικός αγγλόφωνας ξεναγός

 

Χάρτης Ταξιδιού Ιδιωτικό ταξίδι στη Σενεγάλη και Γάμπια, μια νύχτα στην έρημο κάτω απο τα αστέρια | περίοδος 1/5/2022 – 31/3/2023 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)