fb

Ιδιωτικό Ταξίδι στο Ομάν,με προσωπικό ξεναγό, ιδιωτικές ξεναγήσεις και μεταφορές | 2021 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1370€

Περιγραφή

To παραμυθένιο σουλτανάτο του Ομάν

Aποτελεί την παραδοσιακή Αραβία και μια από τις πιο αυθεντικές χώρες στην περιοχή, αφού μέχρι και τη δεκαετία του ‘70 ήταν μια από τις απομονωμένες.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο αυτόν τον αραβικό προορισμό είναι η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα παλαιά κάστρα της ερήμου στο χρώμα της άμμου, οι ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι καταπράσινες οάσεις που εμφανίζονται σαν πράσινες βούλες στο καφέ της άμμου, αλλά και οι αραβικές πόλεις που διατηρούν μέχρι σήμερα το παραδοσιακό τους χρώμα με τις υπαίθριες αγορές, τις ιδιαίτερες οσμές μπαχαρικών και τις ενδυμασίες των ντόπιων.

Ένα ταξίδι που θα σας μεταφέρει σε παλαιές βεδουίνικες νύχτες.

Ένα ταξίδι στα χνάρια των Καραβανιών:

Ένα ταξίδι στα χνάρια των καραβανιών και των εμπόρων, που μετέφεραν το πολύτιμο μυρωδικό από την Αραβική Χερσόνησο στη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Καραβάνια με δύο και τρεις χιλιάδες καμήλες ξεκινούσαν από εδώ για να περάσουν την έρημο της Αραβικής Χερσονήσου, να διασχίσουν «το Δρόμο του Λιβανιού», όπως τον έλεγαν, μέσα από τη Σαουδαραβική Έρημο, να πωλήσουν το λιβάνι στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και από εκεί στον τότε γνωστό κόσμο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το ταξίδι αυτό δεν είναι ομαδικό, που σημαίνει ότι δεν έχει Έλληνα αρχηγό. Έχει όμως ιδιωτικές μεταφορές και ξεναγήσεις από αγγλόφωνα ξεναγό, καθώς και σαφάρι με jeep 4 x 4 στην έρημο.

Αναλυτικός φάκελος με όλες τις οδηγίες και τα απαιτούμενα έγγραφα θα σας δοθεί πριν την αναχώρηση σας. 

ΕΚΔΡΟΜΕΣΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Εκδρομή στη Νίζουα και στα κάστρα της ερήμου

Αναχωρούμε για μία εξερεύνηση της ενδοχώρας του Ομάν, με πρώτο μας σταθμό την ορεινή πόλη της Νίζουα, με το επιβλητικό της φρούριο, ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν.Η πόλη αποτελεί παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας. Επισκεπτόμαστε ακόμα το μαγικό χωριό της Αλ Χάμρα, με ιστορία περίπου 400 χρόνων: μερικά μάλιστα από τα παλαιότερα κτίσματα (κυρίως κατοικίες) του Ομάν χτίστηκαν και διατηρούνται ακόμα στην Αλ Χάμρα. Πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε ορόφους, με την οροφή να αποτελείται συνήθως από φύλλα φοινικιάς. Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο Μάσκατ και διανυκτερεύουμε.

Ξενάγηση στο Μάσκατ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αγορές ψαρικών και λαχανικών της Μούτρα.Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες.Στη συνέχεια, θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. 

 

 

 

ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 1370€, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

--ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ, ΝΤΟΧΑ-ΜΟΥΣΚΑΤ, ΜΟΥΣΚΑΤ-ΝΤΟΧΑ,ΝΤΟΧΑ-ΑΘΗΝΑ

--ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

--ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ: Ιδιωτικές ξεναγήσεις στα αγγλικά και ιδιωτικές μεταφορές

--ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA:

4 διανυκτερεύσεις στη Μασκάτ στο ξενοδοχείο Ramada 4*

1 διανυκτέρευση κυριολεκτικά μεσα στην έρημο σε πολύ καλό λοντζ 3* sup. Η διανυκτέρευση γίνεται στην έρημο  της Sharqiyah

--ΓΕΥΜΑΤΑ:

Σε όλο το ταξίδι ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχείο. Προσφέρουμε 5 πρωινά και 5 δείπνα.

Ιδιαίτερες παροχές που περιλαμβάνονται στην τιμή

Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο μέσα στην έρημο στην έρημο Sharqiyah

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο) μέσα στα ξενοδοχεία. 
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μασκάτ
 • Μεταφορές από το Μασκάτ στην έρημο και επιστροφή στο Μασκάτ 
 • Ξενάγηση στο Μασκάτ
 • Σαφάρι με jeep 4 x 4  στους αμμόλοφους της ερήμου
 • Ημερήσια εκδρομή από τη Μάσκατ στη Νίζουα και στα κάστρα της ερήμου 

 

 

Επιπλέον ιδιωτικές εκδρομές

Την ημέρα της εκδρομής στην έρημο μπορούμε να προσθέσουμε τις παρακάτω επισκέψεις :

 • Την εντυπωσιακή κοιλάδα Ουάντι Χαλίντ, αλλά και μπάνιο στους κρατήρες με τα σμαραγδένια νερά (οι γυναίκες ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να φορούν t-shirt και σορτς, όχι μαγιό).
 • Επίσκεψη στο Μπιμάχ, έναν κρατήρα γεμάτο με νερό σε έντονο, σμαραγδί χρώμα, τα λεγόμενα «sinkholes» που συναντώνται διάσπαρτα σ’ αυτό το κομμάτι της αραβικής χερσονήσου. Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε το μπάνιο μας στα νερά του, μία ακόμα συναρπαστική εμπειρία που μας επιφυλάσσει η διαδρομή μας.
 • Συνεχίζουμε μέσω της στενής παράκτιας διαδρομής με κατεύθυνση προς το Μάσκατ,   περνώντας από χωριά με ολόλευκα σπιτάκια θα έχουμε επίσκεψη σε ένα σπίτι Βεδουίνων. Πέρασμα και μικρή στάση από το λιμάνι του Κουριγιάτ, πόλη ιδιαίτερα συμπαθητική, που θα είναι ο τελευταίος μας σταθμός πριν από την επιστροφή μας στο Μάσκατ.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες – επισκέψεις  μπορούν να περιληφθούν στη διήμερη εκδρομή στην έρημο

Κόστος: 90€ το άτομο

 

ΟΜΑΝ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΣΚΑΤ

Υπάρχει η δυνατότητα να παρέχουμε μόνο αεροπορικό εισιτήριο, και ξενοδοχείο στο Μάσκατ με ημιδιατροφή

Τιμή βασικού 6ήμερου πακέτου

Περιλαμβάνει αεροπορικό και 5 διανυκτερεύσεις στη Μασκάτ στο Ramada 4* με ημιδιατροφή. Τιμή 959€ το άτομο σε δίκλινο με τους φόρους

Γεύματα

Σε όλο το ταξίδι ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχείο. Προσφέρουμε 5 πρωινά και 5 δείπνα.

Ιδιωτικές ξεναγήσεις

Ιδιωτικές ξεναγήσεις στα αγγλικά και ιδιωτικές μεταφορές

Βίζα Ομάν:

Δεν περιλαμβάνεται: 35€

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Αναχωρήσεις: Qatar Airways

κάθε  μέρα


Ενδεικτικές πτήσεις-( επιβεβαιώνονται τη στιγμή της επικύρωσης της κράτησης )

Το ταξίδι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί και με άλλες αεροπορικές εταιρείες κατόπιν διαθεσιμότητας.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ


ΔΙΑΔΡΟΜΗ
(ΑΠΟ-ΠΡΟΣ)

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

 QR 204 

Αθήνα - Ντόχα

13:30

17:50

 QR1136  

Ντόχα – Μουσκάτ

19:25

22:00

QR1149

Μουσκάτ – Ντόχα

04:40

22:00

QR 203 

Ντόχα - Αθήνα

07:35

12:20

 

Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στη Ομάν, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία
 • Σαφάρι με jeep 4 x 4  
 • ιδιωτικός ξεναγός και μεταφορές
 • Σε όλο το ταξίδι ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχείο. Προσφέρουμε 5 πρωινά και 5 δείπνα.
 • Περιλαμβάνονται οι φόροι

Χάρτης Ταξιδιού Ιδιωτικό Ταξίδι στο Ομάν,με προσωπικό ξεναγό, ιδιωτικές ξεναγήσεις και μεταφορές | 2021 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)