fb

Ιδιωτικό σαφάρι στην Κένυα και χαλάρωση στις εξωτικές παραλίες της Μομπάσα | 2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2490€

Περιγραφή

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ :

Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική». Μια περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα, στις πανέμορφες λίμνες της Κένυας -Μασάι Μάρα, Νακούρου και Ναϊβάσα- και στις δύο σημαντικότερες πόλεις της - την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, διάσημο παραθεριστικό θέρετρο που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού, τη Μομπάσα- θα μας προσφέρει θαυμάσιες εικόνες της αφρικανικής γης και των ανθρώπων της.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το ταξίδι αυτό δεν είναι ομαδικό, που σημαίνει ότι δεν έχει Έλληνα αρχηγό, αλλά ούτε και τοπικούς ξεναγούς. Κατά τη διάρκεια του σαφάρι, έχετε οδηγό του Jeep που είναι και o οδηγός σας στο σαφάρι. Το σαφάρι είναι ιδιωτικό, η χρήση του οχήματος είναι αποκλειστικά για εσάς. Το Versus travel έχει πραγματοποιήσει την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων, των ξενοδοχείων, και του εσωτερικού αεροπορικού εισιτηρίου Ναιρόμπι Μομπάσα, καθώς και του εστιατορίου Carnivore. Θα πραγματοποιήσει επίσης τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμια της Μομπάσα και του Ναιρόμπι για να πραγματοποιηθεί το παραπάνω πρόγραμμα. 

Αναλυτικός φάκελος με όλες τις οδηγίες και τα απαιτούμενα έγγραφα θα σας δοθεί πριν την αναχώρηση σας. 

 

Ημέρα 1η: Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στην Κένυα την ίδια ημέρα

Δώρο το Versus δείπνο στο διάσημο εστιατόριο με κυνήγι της Αφρικής Carnivore.

Τις πρώτες πρωινές ώρες αναχώρηση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση για το Ναιρόμπι.  Με περίπου 3.500.000 κατοίκους, το Ναϊρόμπι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής και μια από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη «Μαύρη» ήπειρο, αλλά και μια πόλη δυναμική και μοντέρνα που θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Αφρική.

Άφιξη στο Ναϊρόμπι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο διάσημο εστιατόριο Carnivore, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, σύμφωνα με το έγκριτο βρετανικό περιοδικό «Restaurants», όπου θα γευτούμε το ξακουστό του κρέας μπάρμπεκιου – nyama choma στα σουαχίλι.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Hilton στο Ναιρόμπι.

 

Ημέρα 2η : Ναιρόμπι – Μασάι Μάρα (σαφαρι)

Αναχωρούμε με προορισμό το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Αφρική, το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα. Η διαδρομή μας προς το πάρκο μας φέρνει στην περιοχή όπου παραδοσιακά κατοικεί η φυλή των Μασάι, που μαζί με τον ποταμό Μάρα που διασχίζει αυτές τις εκτάσεις, δίνουν το όνομά τους στο Εθνικό Πάρκο. Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν μέσα στο Εθνικό Πάρκο. Πρόκειται στα αλήθεια για μια σπάνια εμπειρία που γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική χάρη στη διαμονή μας σε lodge της περιοχής, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής γης, σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Διανυκτέρευση σε lodge.

 

Ημέρα 3η : Μασάι Μάρα (σαφαρι και νωρίς το πρωί και το απόγευμα)

Εφοδιαζόμαστε με καπέλο, φωτογραφικές μηχανές και πολλές κάρτες μνήμης, και ξεκινάμε για ένα μεγάλης διάρκειας σαφάρι στις εκτάσεις του Μασάι Μάρα. Θα δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο γνωστά είδη της αφρικανικής άγριας ζωής, από λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους και ζέβρες, έως ελέφαντες, τσιτάχ, αντιλόπες, στρουθοκαμήλους και γκνου, αλλά και εκατοντάδες είδη πουλιών που διαβιούν εδώ. Ό,τι κι αν σας έχουν περιγράψει για την εμπειρία ενός σαφάρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική αίσθηση όταν βρίσκεστε σε έναν τέτοιο παράδεισο και σε απόσταση αναπνοής από την αληθινή άγρια ζωή της Αφρικής. Το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα αποτελεί στην ουσία την βόρεια προέκταση του Πάρκου Σερενγκέτι, που ανήκει γεωγραφικά στη γειτονική Τανζανία. Διανυκτέρευση σε lodge.

 

Ημέρα 4η : Μασάι Μάρα – Λίμνη Νακούρου – Λίμνη Ναιβάσα (σαφάρι )

Αναχώρηση οδικώς για τη Λίμνη Νακούρου. Αποτελώντας τμήμα του Εθνικού Πάρκου Νακούρου, η λίμνη αποτελεί έναν εκπληκτικής ομορφιάς βιότοπο, που φιλοξενεί περισσότερα από 400 ορνιθοπανίδας• ανάμεσά τους ξεχωρίζουν φυσικά τα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο, τα οποία και θα δούμε να ξεκουράζονται στη λίμνη. Το όνομά της σημαίνει «Σκονισμένος τόπος» στη γλώσσα των Μασάι, ενώ αξίζει να θυμόμαστε πως βρίσκεται στα περίπου 1.750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Διανυκτέρευση σε λοτζ στη Ναϊβάσα.

 

Ημέρα 5η : Λίμνη Ναιβάσα – Ναιρόμπι – πτήση για τη Μομπάσα

 

Οδική αναχώρηση για το Ναϊρόμπι. Άφιξη και κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η : Μομπάσσα (χαλάρωση στον Ινδικό ή γνωριμία με τη Μομπάσα)

 

Χρόνος ελεύθερος για βουτιές, και απόλαυση του ήλιου και της θάλασσας του Ινδικού. Ώρες ξενοιασιάς στις ολόλευκες αμμουδιές της Μομπάσα, και παζάρι  με τους επίμονους πλανόδιους πωλητές και θα απολαύσουμε τροπικά κοκτέιλ κάτω από τους πανύψηλους φοίνικες.

 

Προτείνουμε προαιρετικά γνωριμία με τη Μομπάσσα

Το θέρετρο της Μομπάσα, στις αφρικανικές ακτές που βρέχονται από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού.Η ίδια η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι, στην είσοδο ενός μεγάλου κόλπου. Θα έχετε τον χρόνο για μια πρώτη επαφή και με την απίστευτα πολυσχιδή ιστορία της περιοχής, στο λιμάνι της Μομπάσα άλλωστε αποβιβάστηκε ο φημισμένος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα το 1498, καθώς κατευθυνόταν στις Ανατολικές Ινδίες, εγκαινιάζοντας την παρουσία των Πορτογάλων στην περιοχή. Εδώ εγκατέστησαν την πρωτεύουσα των κτήσεών τους στην Ανατολική Αφρική, όχι χωρίς να συγκρουστούν επανειλημμένα με τις πολυάριθμες φυλές της περιοχής. Το 1698 η Μομπάσα έπεσε στα χέρια των Αράβων, στη συνέχεια την κατακτούν οι σουλτάνοι της Μάσκατ (1793) και αργότερα οι σουλτάνοι της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 την κυριεύουν οι Άγγλοι και το 1895 εγκαθιστούν εδώ την πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής Αφρικής.

 

Ημέρα 7η: Μομπάσα (χαλάρωση στον Ινδικό ή εκδρομή σε εξωτικά νησάκια και παραλίες )

 

Χαράρωση στην παραλία του ξενοδοχείου μας

Προτείνουμε δυο εκδρομές σε εξωτικές παραλίες νωχελικές πόλεις και νησάκια:

  1. Εκδρομή στην πόλη Malindi και στο ομώνυμο εθνικό θαλάσσιο πάρκο, στα βόρεια της Μομπάσα, γνωστό και ως ο κήπος των κοραλιών
  1. Εκδρομή στο νησάκι Sidu και στο θαλάσσιο εθνικό πάρκο Watamu, στα βόρεια της Μομπάσα, γνωστό και ως παράδεισος της πράσινης χελώνας.

 

Ημέρα 8η: Αναχώρηση


Ημέρα ελεύθερη μέχρι το απόγευμα που θα πάρουμε την πτήση μας για την Αθήνα.Νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρα άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

--ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Αθήνα-Αντίς Αμπέμπα, Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, Μομπάσα-Αντίς Αμπέμπα, Αντίς Αμπέμπα-Αθήνα

--ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

--ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA:

Ναιρόμπι: Hilton 4* ή παρόμοιο

Μασάι Μάρα:  Keekorok lodge ή Sopa lodge ή παρόμοιο, πλήρη διατροφή

Λίμνη Ναιβάσα: Lake Nakuru lodge, πλήρη διατροφή

Μομπάσα: Neptune beach ( απλό ξενοδοχείο 4* για εμάς 3* sup )  - All Inclusive ή Nyali Sun Africa hotel -  πλήρη διατροφή ή Sunafrica beach Resort – ημιδιατροφή

Αν η διαμονή στη Μομπάσσα, για τα παραπάνω ξενοδοχεία είναι μέσα στην περίοδο 24/12/2022 – 31/3/3023, η τιμή της εκδρομής επιβαρύνεται κατά 70 €

Επιβάρυνση για τα ξενοδοχεία Neptune paradise beach ή Neptune village beach 4* - All Inclusive : 100 € το άτομο στην τιμή της εκδρομής ( 1/7/2022 – 23/12/2022 και 5/1/2023 – 31/3/2023 ) και 220 €  ( 24/12/2022 – 4/1/2023 ).  

--ΓΕΥΜΑΤΑ:

Πλήρη διατροφή κατά τη διάρκεια των σαφάρι, δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναιρόμπι, All Inclusive στη Μομπάσα, ημιαδιατροφή ή πλήρη διατροφή αναλόγως με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε

Οχήματα για τις διαδρομές σας στο σαφάρι:

Για τις διαδρομές σας στα σαφάρι προσφέρονται jeep και όχι mini van. Αυτό μπορεί να στοιχίζει αρκετά περισσότερο αλλά σας δίνει μεγαλύτερη άνεση και απόλαυση.Τα σαφάρι είναι ιδιωτικά μόνο για εσάς.

Επιπλέον παροχές του Versus

  1. Περιλαμβάνονται οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμια της Μομπάσα και του Ναιρόμπι για να πραγματοποιηθεί το παραπάνω πρόγραμμα. 
  2. Περιλαμβάνεται το δείπνο στο εστιατόριο Carnivore
  3. Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα πάρκα κατά τη διάρκεια των σαφάρι που αναφέρονται στο πρόγραμμα

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Αναχωρήσεις:

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή

Περίοδος: Ιούλιος του 2021 – Μάρτιος 2022

 

Κατόπιν διαθεσιμότητας κατά την επικύρωση της κράτησης σας.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
(ΑΠΟ-ΠΡΟΣ)

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

ET 761

Αθήνα-Αντίς Αμπέμπα

02:05

07:15

ET 318

Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι

11:10

13:10 

ET 323

Μομπάσα-Αντίς Αμπέμπα

18:55

21:15 

ET 760

Αντίς Αμπέμπα-Αθήνα

23:00

04:00 

Στην τιμή περιλαμβάνεται και η εσωτερική πτήση Ναιρόμπι – Μομπάσα. Τα δρομολόγια της εσωτερικής πτήσης εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα κατά την επικύρωση της κράτησης σας. Υπάρχει επίσης δυνατότητα το ταξίδι αυτό να πραγματοποιηθεί με την Turkish Airlines ή με την Qatar Airways.

Παρατήρηση

H τιμή βασίζεται σε ειδικό ναύλο που μπορεί να μην είναι διαθέσιμος την συγκεκριμένη ημέρα, που επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Προτείνουμε να είστε ευέλικτοι με την ημερομηνία αναχώρησης

 

Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στη Κένυα, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια,
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία
  • Πλήρη διατροφή κατά τη διάρκεια των σαφάρι, δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναιρόμπι, All Inclusive στη Μομπάσα, ημιαδιατροφή ή πλήρη διατροφή αναλόγως με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε

Χάρτης Ταξιδιού Ιδιωτικό σαφάρι στην Κένυα και χαλάρωση στις εξωτικές παραλίες της Μομπάσα  | 2023