Ιδιωτικό Ταξίδι στις Χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία) | 2021 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 799€

Περιγραφή

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το ταξίδι αυτό δεν είναι ομαδικό, που σημαίνει ότι δεν έχει Έλληνα αρχηγό, αλλά ούτε και τοπικούς ξεναγούς. Το Versus travel έχει πραγματοποιήσει την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων, των ξενοδοχείων, και του εσωτερικού αεροπορικού εισιτηρίου Βίνλιους – Ρίγα – Ταλίν.  Μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει για εσάς και ενοικίαση αυτοκινήτου, όπως φαίνεται και παραπάνω.

Αναλυτικός φάκελος με όλες τις οδηγίες και τα απαιτούμενα έγγραφα θα σας δοθεί πριν την αναχώρηση σας. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ:

Ταλίν

Προτείνουμε περπάτημα στον λόφο Τούμπεα (Toompea), όπου θα δείτε το παλιό κάστρο με τον ψηλότερο πύργο της πόλης, το μπαρόκ παλάτι (το σημερινό κοινοβούλιο) και τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες του 13ου αιώνα, ενώ θα απολαύσετε και τη μοναδική θέα στην παλιά και τη σύγχρονη πόλη, το λιμάνι και τον κόλπο του Ταλίν. Η παλιά πόλη – Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει εξαιρετικά καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Στην πλατεία της αγοράς δεσπόζει το μοναδικό μεσαιωνικό δημαρχείο, εδώ μάλιστα βρίσκεται και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Στη συνέχεια, θα περπατήσετε στο πάρκο Kadriorg, αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη, με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων, και θα επισκεφθείτε το παρακείμενο μουσείο ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου (η είσοδος περιλαμβάνεται). Θα δείτε επίσης τα ερείπια του μοναστηριού της Pirita, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία. 

Ρίγα

Η παλιά πόλη Ρίγα είναι από τις καλύτερα διατηρημένες στην ήπειρό μας. Απλωμένη σε μια πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Daugava, η πόλη «απαντά» στη γραφικότητα του Ταλίν και του Βίλνιους με τη δική της εντυπωσιακή art nouveau αρχιτεκτονική, την ιστορική παλιά συνοικία Vecriga και τα μεγάλα, πανέμορφα και καταπράσινα πάρκα, κατά μήκος της παλιάς μεσαιωνικής τάφρου, στα οποία η Ρίγα οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της. Τη χάρη της πόλης συμπληρώνει η λαμπερή νυκτερινή της ζωή.  Περπατήστε στην παλιά πόλη, θα δείτε υπέροχα γοτθικά μνημεία, κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, την πλατεία του δημαρχείου καθώς και την πλατεία του καθεδρικού ναού. Στην συνέχεια κάντε μια βόλτα στο νεότερο τμήμα της πόλης και θαυμάστε τα καλύτερα δείγματα της αρχιτεκτονικής art nouveau, έργα του σπουδαίου Michail Eisenstein.  Επίσης επισκεφτείτε το μουσείο με τα αυτοκίνητα-αντίκες (Riga Motor Museum). Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε τη Γιούρμαλα (Jūrmala), το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής. Πρόκειται για μια περιοχή μήκους 32 και πλάτους 3 χιλιομέτρων, με υπέροχες παραλίες από λευκή άμμο, που βρίσκεται ανάμεσα στον Κόλπο της Ρίγας στην Βαλτική Θάλασσα και τον ποταμό Λιέλουπε. 

 

 

Βίνλιους

Η παλιά πόλη του, η μεγαλύτερη της Βαλτικής, αποπλανεί τον επισκέπτη με τη γοητεία και τη γραφική μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Προτείνουμε να δείτε μεταξύ άλλων την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τη διακόσμηση της οποίας επιμελήθηκαν περισσότεροι από 200 τεχνίτες της εποχής, το πανεπιστήμιο του Βίλνιους, που ιδρύθηκε το 1579 και είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και την εκκλησία της Αγίας Άννας, το κόσμημα της λιθουανικής γοτθικής αρχιτεκτονικής. Περπατήστε στις πλατείες του καθεδρικού ναού και του δημαρχείου και δείτε την πύλη της Αυγής και τον εντυπωσιακότερο ορθόδοξο ναό της πόλης.  

 

Εκδρομή στο κάστρο Τρακάι από το Βίνλιους

Αναχωρήστε για τη γειτονική πόλη Τρακάι (Trakai), την πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας και αγαπημένο τόπο αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες. Φθάνοντας, επισκεφτείτε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας του 14ου αιώνα, κτισμένο πάνω στα νησιά της λίμνης Γκάλβε, καθώς και το μουσείο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

--ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ, ΤΑΛΙΝ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

--ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ Βίνλιους – Ρίγα και Ρίγα – Ταλίν ( δρομολόγια αναλόγως με την διαθεσιμότητα την στιγμή της επικύρωσης της κράτησης ).

--ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

--ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA:

 • 3 διανυκτερεύσεις στο Βίνλιους στο ξενοδοχείο Crowne Plaza 4* ή παρόμοιο 

 • 2 διανυκτερεύσεις στην Ρίγα στο ξενοδοχείο Radisson Blue Daugava 4* ή παρόμοιο 

 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ταλίν στο ξενοδοχείο Park Inn 4* ή παρόμοιο

--ΓΕΥΜΑΤΑ:

Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο. Περιλαμβάνονται τόσα πρωινά όσες και οι διανυκτερεύσεις

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ:

Προτείνεται ενοικίαση αυτοκινήτου ( Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή ).

Μπορείτε να παραλάβετε το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο του Βίνλιους και να το παραδώσετε στο αεροδρόμιο του Βίνλιους, το ίδιο στη Ρίγα και στο Ταλίν. Η εσωτερική πτήση Βίνλιους – Ρίγα – Ταλίν περιλαμβάνεται

Ενδεικτική τιμή αυτοκινήτου ( Ζητήστε μας την ενοικίαση του αυτοκινήτου ), 48 € την ημέρα για ένα αυτοκίνητο Toyota Yaris, Renault Clio ή παρόμοιο

H ενοικίαση του αυτοκινήτου περιλαμβάνει:

 • Unlimited mileage – απεριόριστα χιλιόμετρα ( θα παραλάβετε το αυτοκίνητο με γεμάτο το ρεζερβουάρ και θα το παραδώσετε πάλι με γεμάτο το ρεζερβουάρ). 
 • CDW  - collision damage waiver, η εταιρεία ενοικιάσεως θα καλύψει πιθανές ζημιές σύγκρουσης με μια απαλλαγή 200 € ( θα πρέπει να πληρώσετε 200 €)
 • TP - theft protection, ασφάλεια κλοπής με μια απαλλαγή 200 € ( θα πρέπει να πληρώσετε 200 € σε περίπτωση κλοπής )
 • AP surcharge - airport fees – περιλαμβάνονται χρεώσεις αεροδρομίου για το αυτοκίνητο
 • Χρέωση Τελών Ταξινόμησης Αυτοκινήτου (VRF)

Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου με πλήρη ασφάλεια χωρίς απαλλαγή.

 

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις:

28/4, 20/6, 25/6, 27/6,

5/7, 16/7, 22/7, 29/7,

2/8, 8/8, 12/8, 19/8, 26/8

Υπάρχει δυνατότητα να διαμορφώσουμε το ταξίδι αυτό και σε άλλες ημερομηνίες ενδεχομένως με διαφορά στην τιμή.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ


ΔΙΑΔΡΟΜΗ
(ΑΠΟ-ΠΡΟΣ)

 

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

 

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

LH 1285

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:00

LH 886

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ

10:20

13:20

LH 883

ΤΑΛΙΝ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

17:35

19:00

LH 1284

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

21:00

00:45

Περιλαμβάνονται και οι εσωτερικές πτήσεις

Βίνλιους – Ρίγα και Ρίγα – Ταλίν ( δρομολόγια αναλόγως με την διαθεσιμότητα την στιγμή της επικύρωσης της κράτησης ).

 

Με μια ματιά

Ιδιωτικό ταξίδι στις χώρες της Βαλτικής, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Εσωτερικές πτήσεις μεταξύ των χωρών 
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία
 • Πρωινό καθημερινά
 • περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι

Χάρτης Ταξιδιού Ιδιωτικό Ταξίδι στις Χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία) | 2021 (περιλαμβάνονται και οι φόροι)