fb

Ιορδανία, ατομικό ταξίδι | 2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1460€

Περιγραφή

Οι μετακινήσεις γίνονται ιδιωτικά, με προσωπικό αυτοκίνητο και οδηγό, αλλά χωρίς ξεναγό.

Τόπος ιερός με έντονη την ελληνική σφραγίδα αποτελεί σημείο σύγκλισης των τριών αβρααμιτικών θρησκειών. Από τους βιβλικούς χρόνους μέχρι τη σύγχρονη εποχή, αυτή η ζώνη της γης ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή υπήρξε σταυροδρόμι μεγάλων πολιτισμών και τόπος σύγκρουσης κατακτητών

Σημαντικότερο αξιοθέατο της χώρας είναι η Πέτρα, Πρόκειται για μια πόλη μοναδική, λαξευμένη σε βράχο, που κάποτε αποτελούσε σημαντικό κόμβο στους δρόμους του εμπορίου πολύτιμων αγαθών όπως το μετάξι, τα μπαχαρικά, το λιβάνι, που συνέδεαν την Κίνα, την Ινδία και την «ευδαίμονα Αραβία» με την Αίγυπτο, τη Συρία, την Ελλάδα και τη Ρώμη.

 

Η διανυκτέρευση κάτω από τ’ αστέρια

Η διανυκτέρευση στην έρημο Ουάντι Ραμ είναι μια εμπειρία που προτάθηκε πρώτα από το Versus πριν από αρκετά χρόνια. Χιλιάδες ταξιδιώτες επιστρέφουν ευχαριστημένοι και εντυπωσιασμένοι από όσα έζησαν στο ταξίδι αυτό.

 

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA -AMMAN

Άφιξη στο Αμμάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΑΜΜΑΝ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΕΡΑΣΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γέρασα, την Πομπηία της Ανατολής. Θα μπούμε μέσω της θρυλικής Νότιας Πύλης και θα περιπλανηθούμε με μια ρωμαϊκή πόλη.Θα περπατή- σουμε στην Οβάλ πλατεία με το Ρωμαϊκό θέατρο και τις βυζαντινές εκκλησίες με τα μωσαϊκά. Θα συνεχίσουμε στην Ατζλούν για να δούμε το ισλα- μικό πολεμικό κάστρο όπου χρησιμοποιούνταν από τον Σαλάντιν για να προστατεύσει την περιοχή από τους Σταυροφόρους. Επιστροφή στο Αμμάν για να επισκεφθούμε την Ακρόπολη, τα ρωμαϊκά ερείπια και το θέατρο στο πιο δραστήριο σημείο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΑΜΜΑΝ – ΜΑΝΤΑΜΠΑ ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ-ΚΕΡΑΚ-ΠΕΤΡΑ

Αναχώρηση για τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χρι- στιανικό κέντρο της Ιορδανίας, με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εδώ σώζεται ο χάρτη της Ιερου- σαλήμ στο δάπεδο του που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ. Σε αυτόν αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνή- ματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου, με όλα τα τοπωνύμια γραμμένα στα ελληνικά. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νεμπό, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και αντίκρυσε την Γη της Επαγγελίας πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Μετά θα κατευθυνθούμε μέσω του Δρόμου των Βα- σιλέων στην Κεράκ, που ήταν η πρωτεύουσα του βι- βλικού βασιλείου της Μοάμπ, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των σταυροφόρων. Άφιξη στην Πέτρα για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ

Η Πέτρα, αποτελεί τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής μετά τις πυραμίδες της Αι- γύπτου. Από το 1985 η «ρόδινη πόλη της ερήμου» πε- ριλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο: μετέτρεψαν έναν ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη 30.000 κατοίκων. Εντυπωσιακά κτίρια και ναοί, θέατρο και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυ- σικό οχυρό, που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά και με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι. Κατέχοντας σημαντι- κή θέση στο δρόμο των μπαχαρικών, υπήρξε σταθ- μός καραβανιών στη διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Η επίσκεψή μας στον εξωπραγματικό αυτό χώρο κυριολεκτικά θα μας συγκλονίσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Πέτρα για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ- ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ- ΑΚΑΜΠΑ

Σήμερα θα περάσουμε την ημέρα στην έρημο Ουάντι Ραμ, Ο θρίαμβος της φύσης, που σαν ένας σουρεαλι- στής γλύπτης έχει δημιουργήσει αυτό το πανόραμα, αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη, όπως μάγεψε και το Λό- ρενς της Αραβίας. Εδώ μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: η επίσκεψή μας με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μέσα στην Έρημο του Ουάντι Ραμ, την «Κοι- λάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλευμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα. Συνεχίζουμε για την Άκαμπα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΑΜΠΑ-ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για το Αμμάν. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η Νεκρά Θάλασσα είναι ο προορισμός μας για σήμε- ρα. Δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα στον φλοιό της γης και είναι το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη μας στα -400μ. Είναι 8 φορές πιο αλμυρή από τους ωκεανούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει μέσα της καμία μορφή ζωής, ενώ η άνωση είναι τόσο μεγάλη που κάποιος επιπλέει χωρίς καν να καταβάλει προσπάθεια. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ-ΑΘΗΝΑ

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ-ΑΘΗΝΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή: 2 Άμμάν, 1 Πέτρα (Ουάντι Ραμ), 1 Νεκρά Θάλασσα, 2 Άκαμπα με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 5*
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
  • Επίσκεψη στη Γέρασα         
  • Ίππευση αλόγων στην Πέτρα
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στη «Μικρή Πέτρα»
  • Σαφάρι με ειδικά διαμορφωμένα οχή- ματα με καρότσα στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ
  • Βίζα Ιορδανίας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά 

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info