fb

Χανιά σουπερ προσφορά | IOLIDA BEACH HOTEL 4*

Διάρκεια: 5,6,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 245€

Περιγραφή

 Iolida Beach 4*

Το Iolida Beach Hotel απέχει λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας. Στεγάζεται σε 2 κτήρια που συνδέονται με μια εντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα, η οποία παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τη Παραλία Iguana σε απόσταση 3.8 χλμ. και Καταφύγιο Πολέμου του Πλατανιά μόλις 2.3 χλμ. μακριά από το κατάλυμα. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο κέντρο της Αγίας Μαρίνας Νέας Κυδωνίας που είναι 1 χλμ. μακριά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από Λίμνη Αγιάς.

Οι περισσότερες φωτεινές και καλαίσθητες, λιτά επιπλωμένες μονάδες του Iolida έχουν ιδιωτικό μπαλκόνι. Όλα τα φωτεινά δωμάτια έχουν δωρεάν ασύρματο internet, μπαλκόνι και παροχές τσάι/καφέ καθώς και συναρπαστική θέα. Τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικά μπάνια με σεσουάρ, μπανιέρα και στεγνωτήρα καθώς και ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων και ηλεκτρικό βραστήρα και κομψή επίπλωση.

Το πρωί σερβίρεται αμερικάνικο πρωϊνό στο καφέ. Το grill εστιατόριο σερβίρει απολαυστικά πιάτα της τοπικής κουζίνας. Το σνακ μπαρ σερβίρει κοκτέιλ, κρασιά και αναψυκτικά. Το μπαρ Terpsi βρίσκεται 50 μέτρα από το κατάλυμα. Καλά συνδεδεμένο με πολλά αξιοθέατα, το Iolida Beach Aparthotel απέχει 200 μέτρα από τη στάση λεωφορείων Agia Marina 2. Το Iolida Beach Aparthotel παρέχει παιδική χαρά, υπηρεσία φύλαξης παιδιών και κούνιες για παιδιά. Το θέρετρο έχει κέντρο fitness.

 

Χ Α Ν Ι Α

Όλος ο κόσμος σε μισό νησί... Μπορεί το ανατολικό τμήμα του νησιού να κατέχει το μερίδιο του λέοντος στο αρχαιολογικό κλέος, όμως η Δύση κερδίζει εύκολα το στέμμα. Eνετικές παλιές πόλεις, φοινικοδάση και μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι. Ανόθευτα χωριά όπου οι sui generis Κρητικοί διατηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις, αλλά και μια διάσημη κουζίνα με συνταγές που δεν έμειναν στο χρονοντούλαπο. Σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πέντε θαλασσών ανάμεσα σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Ανέκαθεν ήταν σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών και ετερόκλητων πολιτισμών. Ζεστασιά, ενέργεια, φιλοξενία, µύθοι και ιστορία σας περιµένουν να ζήσετε το δικό σας παραµύθι. Εδώ γεννήθηκε ο Μινωικός πολιτισµός.  Ένας τόπος στολισµένος µε κρυφές οµορφιές ανάµεσα τους µοναστήρια που χρονολογούνται αιώνες πριν, σπίτια που στέκονται αγέρωχα µε τον χρόνο να έχει αφήσει τους λεκέδες του πάνω τους σαν τατουάζ.

Φυσικά ποτάµια, φαράγγια, κάστρα και αµέτρητα χιλιόµετρα πολύχρωµων παραλιών συµπληρώνουν το κάδρο της πολυσύνθετης οµορφιά της δυτικής Κρήτης. Πολυάριθµες ακρογιαλιές που θα µείνουν χαραγµένες για πάντα στην µνήµη σας, φοβερά beach bars για πιο… «εκστατικές» καταστάσεις και nightlife για όλα τα γούστα. Από το εξωτικό Ελαφονήσι έως τα παραδοσιακά Σφακιά...

 

 

ΤΙΜΗ:

5ημέρες / 4 διανυκτερεύσεις

Με ημιδιατροφή

245 € το άτομο σε δίκλινο

 

 

6ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις

Με ημιδιατροφή

290 € το άτομο σε δίκλινο

 

8ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις

Με ημιδιατροφή

395 € το άτομο σε δίκλινο

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Εκδρομή 1: Χανιά – Τάφοι Βενιζέλων – Πόλη Χανίων – Μονή Χρυσοπηγής – Μάλεμε (γερμανικό νεκροταφείο) – Χανιά

Αφού πάρετε πρωινό στο ξενοδοχείο σας, μπορείτε να ξεκινήσετε µε μια ξενάγηση της πόλης. Επισκεφθείτε το ακρωτήρι Χανίων. Εκεί θα θαυµάσετε την πόλη των Χανίων πανοραµικά από το σηµείο που είναι οι τάφοι του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Οι τάφοι Βενιζέλων, βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία επάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, µόλις 5 χιλιόµετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων. Οι δύο τάφοι των Βενιζέλων, ο ένας αντικριστά στον άλλο, βρίσκονται µέσα σ' ένα πανέµορφο πάρκο µε κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα, δροµάκια, σκαλοπάτια και πεζούλια, κάτω από την σκιά των πεύκων, ενώ αυτό που προσδίδει φοβερή οµορφιά στο χώρο είναι το γαλάζιο της θάλασσας και η πανοραµική θέα στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή. Μπορείτε να συνεχίσετε την επίσκεψη στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής για ακατάπαυστη μυσταγωγία και κατάνυξη υπό την ιεροτελεστία της ασκητικής ζωής και της προσευχής. Έπειτα, κατευθυνθείτε προς Μάλεμε, ένα μέρος που αποτέλεσε το σηµείο προσγείωσης των Γερµανών αλεξιπτωτιστών που εισέβαλαν την Κρήτη το 1941, κατά την έναρξη της µάχης της Κρήτης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου. Οι Γερµανοί αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη µάχη του Μάλεµε είναι θαµµένοι στο Γερµανικό Νεκροταφείο. Επιστροφή µε προορισµό την πόλη των Χανίων.

Εκδρομή 2: μεταφορά στο Λιμάνι Κισσάμου (ημερήσια κρουαζιέρα Γραμβούσα/Μπάλος) – Eπιστροφή στα Χανιά

Μετά το πρωινό, μπορείτε να αναχωρήσετε για Κίσσαµο όπου µετά από ένα σύντοµο καφεδάκι επιβιβαζόσαστε στο πλοίο για την ειδυλλιακή παραλία-λιµνοθάλασσα του Μπάλου και το νησί της Γραμβούσας. Ο Μπάλος είναι η εξωτική παραλία που σχηµατίζεται µεταξύ της χερσονήσου της Γραµβούσας και του ακρωτηρίου Τηγάνι, το ένα από τα δύο νησιά ακριβώς απέναντι από την λιµνοθάλασσα του Μπάλου, ενώ λίγο βορειότερα βρίσκεται το δεύτερο νησί, η Άγρια Γραµβούσα. Η Γραµβούσα και ο Μπάλος είναι βιότοποι, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγµένες στο Ευρωπαϊκό πρόγραµµα ΝΑΤURΑ 2000!

Εκδρομή 3: Χανιά – Παλαιόχωρα – Ελαφονήσι – Χανιά

Πρωινό και αναχώρηση για Παλαιόχωρα. Πρώτη γνωριµία µε την πόλη και επιβίβαση στο πλοιάριο για την µετάβασή σας στο πανέµορφο Ελαφονήσι. Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς) βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νοµού Χανίων και είναι κάτι µεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να περπατήσετε µέσα στο νερό! Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόµενη περιοχή Natura 2000. Θα έλεγε κανείς ότι η φύση έκανε το θαύµα της εδώ και αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει τόσο δηµοφιλής προορισµός στον νοµό Χανίων και την Κρήτη. Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει µέρος εξωτικό, είναι οι µικρές νησίδες µε την πολύ ψιλή λευκή αµµουδιά που ροζίζει σε αρκετά σηµεία, η λιµνοθάλασσα που σχηµατίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά. Επιβίβαση στο πλοιάριο και επιστροφή µε προορισµό την πόλη των Χανίων.

 

Εκδρομή 4: Χανιά – Χώρα Σφακίων – πλοίο για Γαύδο – Χανιά

Πρωινή αναχώρηση για τη Χώρα των Σφακίων ή Σφακιά. Τα Σφακιά χαρακτηρίζονται από τη φυσική οµορφιά ενός άγριου ορεινού τοπίου το οποίο συνδυάζεται µοναδικά µε τη θάλασσα. Θα φάτε παραδοσιακά φαγητά και οπωσδήποτε σφακιανές πίτες µε ή χωρίς την συνοδεία µελιού. Έπειτα μπορείτε να πάρετε το πλοίο για τη Γαύδο, το στολίδι του Λιβυκού Πελάγους, προκειμένου να θαυμάσετε το ξακουστό νησί της Καλυψώς. Αναχώρηση για τον τελικό προορισµό της µέρας τα Χανιά, μέσω µιας καταπληκτικής διαδροµής.

Εκδρομή 5: Χανιά – Tοπολιανό φαράγγι – Μηλιά- Δελιανά - Επισκοπή- Χανιά

Αναχώρηση με προορισμό ένα εξαίρετο μνημείο της φύσης, το Τοπολιανό φαράγγι, στην Περιφέρεια των Χανίων, στο χωριό Τοπόλια. Το μεγαλοπρεπές, άγριας φυσικής ομορφιάς φαράγγι, μήκους περίπου 1.500 μέτρων, έχει πλούσια χλωρίδα, με σπάνια και ενδημικά είδη φυτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με τον ομώνυμο ναό και σταλαγμίτες. Η μυθολογική παράδοση θέλει το Τοπολιανό φαράγγι να είναι ο τόπος όπου κατοικούσαν Νεράιδες (Νύμφες), αλλά και αναπαυόταν ο Τάλως, ο φημισμένος χάλκινος γίγαντας της Κρήτης, απολαμβάνοντας το χορό και τα τραγούδια των Νεράιδων. Συνεχίζουμε για... οικοτουρισμό στη Μηλιά, ένα απομονωμένο γραφικό χωριουδάκι που μοιάζει να έχει σταματήσει τον χρόνο. Εδώ, δεν περνούν αυτοκίνητα, δεν έχει ηλεκτρικό και το βράδυ το μόνο που μπορεί να ακούσει κανείς είναι οι ήχοι από τα πουλιά και τα γάργαρα νερά. Συνεχίζετε για τα παραδοσιακά Δελιανά και φθάνετε έως την Επισκοπή, ένα από τα πιο αγαπημένα χωριά, ανάμεσα στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων. Γραφικά στενά δρομάκια και περίπατοι που σας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, καθώς συναντάτε όμορφες εκκλησίες, αγιογραφημένες σύμφωνα με την τεχνοτροπία της Κρητικής σχολής.

Εκδρομή 6: Πλατανιάς – Γεωργιούπολη – Λίμνη Κουρνά – Πόλη Ρεθύμνου – Μονή Αρκαδίου – Βραδινό πλοίο για Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το παραλιακό χωριό του Πλατανιά. Κάνουμε σύντομη περιήγηση και κατευθυνόμαστε προς Γεωργιούπολη, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα των Χανίων. Έπειτα, θα αναχωρήσουµε για την τιρκουάζ λίμνη Κουρνά, την γνωστή και ως στοιχειωμένη λίμνη της Κρήτης. Πρόκειται για μια λίμνη  απόκοσμης ομορφιάς στην οποία υποστηρίζεται πως υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Βρίσκεται ανάμεσα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενισχύει το καταπράσινο τοπίο των Λευκών Ορέων και προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, φιλοξενώντας νερόκοτες, πάπιες, χέλια, νερόφιδα κι ένα σπάνιο είδος δίχρωμης χελώνας που έχει βούλες στο καβούκι της. Ο μύθος λέει ότι μια πανέμορφη κόρη που έμοιαζε με νεράιδα στοίχειωσε τη λίμνη, ενώ κάτοικοι της περιοχής λένε ότι έχουν δει τη νεράιδα να χτενίζει τα μαλλιά της μέσα στο φεγγαρόφως, καθισμένη σε ένα βράχο στη μέση της λίμνης...

Συνεχίζουμε για την όµορφη και ζωντανή πόλη του Ρεθύμνου. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι ένας μικρός λαβύρινθος από στενά δρομάκια, με παλιά, παραδοσιακά σπίτια, υπό την «εποπτεία» της Φορτέτζας, του βενετσιάνικου κάστρου της πόλης. Χορτάτοι από παραδοσιακές γεύσεις και εικόνες αναχωρούμε για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρκαδίου όπου την 9η Νοεµβρίου 1866 καταστράφηκε µε το γνωστό ολοκαύτωµα σκορπώντας στο θάνατο σε πολλούς Έλληνες αλλά και Τούρκους εισβολείς. Το Αρκάδι µεσουρανεί από όλες τις θυσίες που πρόσφερε η Κρήτη. Η µονή Αρκαδίου ύψωσε το αίτηµα της κρητικής ελευθερίας και ξεσήκωσε τα φιλελληνικά αισθήµατα της Ευρώπης, αλλάζοντας τη νοοτροπία και την τακτική των ευρωπαϊκών δυνάµεων απέναντι στο Κρητικό ζήτηµα.

 

Τιμή για κάθε μια απο τις παραπάνω εκδρομές:

με Έλληνα αρχηγό εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα στο πούλμαν του Versus travel

39 € το άτομο

Δεν περιλαμβάνονται:

Πλοιάριο για Γαύδο και η μετακίνηση στο νησί: 40 €,

πλοιάριο για Μπάλο: 20 €

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Χάρτης Ταξιδιού Χανιά σουπερ προσφορά | IOLIDA BEACH HOTEL 4*

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info