fb

Βουλγαρία - Βόρεια Ροδόπη | Πάσχα - Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 599€

Περιγραφή

Άλλο ένα πρωτοποριακό ταξίδι του Versus Travel για όσου που θέλουν να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα. Οι περιοχές που περιλαμβάνει έχουν επιλεγεί με μοναδικό σκοπό μια συναρπαστική ταξιδιωτική εμπειρία. Ένα ειδικευμένο πρόγραμμα, με άνετες μετακινήσεις, το ταξίδι αυτό θα μας αποκαλύψει μια πολύ κοντινή αλλά όχι τόσο γνώριμη χώρα.

1η ημέρα: Σόφια

Αναχώρηση για τη Σόφια οδικώς. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: Σόφια – ξενάγηση

Η ιστορία της μετράει περισσότερα από 7.000 χρόνια, όπως αποδεικνύουν τα μνημεία της, όμως η Σόφια, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, δεν είναι μόνο παρελθόν, είναι παρόν και μέλλον. Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο είναι ένα από τα πιο πλούσια της ανατολικής Ευρώπης, παρουσιάζοντας πτυχές της μακραίωνης ιστορίας της, ενώ πλατείες, λιθόστρωτες λεωφόροι, όμορφες μπουτίκ και πραγματικά ξέφρενη νυχτερινή ζωή αφηγούνται τη σύγχρονη καθημερινότητα σε αυτήν την πόλη του 1,3 εκατ. κατοίκων. Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βίτοσα, είναι η μόνη πόλη της Ευρώπης που βρίσκεται τόσο κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο. Από το όρος Βίτοσα θα ξεκινήσει η περιήγησή μας για μια καλοκαιρινή εξόρμηση στα καταπράσινα μονοπάτια του. Εκεί θα φτάσουμε χρησιμοποιώντας τα τοπικά lifts. Αποτυπώνοντας στη μνήμη μας το πανόραμα της βουλγάρικης πρωτεύουσας θα κατηφορίσουμε για να ανακαλύψουμε την πόλη που συνδυάζει Ανατολή και Δύση με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καταπράσινα πάρκα και κήποι, οθωμανικά τζαμιά και μνημεία του Κόκκινου Στρατού, μεσαιωνικές εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης συνθέτουν το σκηνικό της. Μετά τον γύρο της πόλης θα απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας.

3η ημέρα: Σόφια – Βέλικο Τάρνοβο – Αρμπανάσι

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το Βέλικο Τάρνοβο. Ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του Β’ Βουλγαρικού Βασιλείου (12ος – 14ος αιώνας), γι’ αυτό και εκεί βρίσκονται όλα τα κτίρια και τα μνημεία που αποδεικνύουν βασιλική και εκκλησιαστική εξουσία. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλοπρεπές Φρούριο Τσάρεβετς. Βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου που δημιουργήθηκε δίπλα στη σχεδόν μαιανδρική κοίτη του ποταμού Γιάντρα. Θα συνεχίσουμε εξερευνώντας τα μνημεία στο κέντρο της πόλης, αλλά αφιερώνοντας ταυτόχρονα και αρκετή ώρα στην αγορά Samovodska Charshia, όπου μπορεί κανείς να βρει χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα από ντόπιους εμπόρους. Το κοντινό χωριό Αρμπανάσι έχει κηρυχθεί διατηρητέο και κατά την επίσκεψή μας θα δούμε το οχυρωμένο σπίτι με την ονομασία Konstantseli και θα θαυμάσουμε τις αγιογραφίες στην Εκκλησία της Γέννησης του Χριστού. Διανυκτέρευση στο Βέλικο Τάρνοβο.

4η ημέρα: Βέλικο Τάρνοβο – Καζανλάκ – Μοναστήρι του Μπάτσκοβο – Πλόβντιβ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Κοιλάδα των Θρακών Βασιλέων, που πήρε το όνομά της από τους πολλούς τάφους Θρακών αυτοκρατόρων που βρέθηκαν εκεί. Θα επισκεφτούμε τη Νεκρόπολη του Καζανλάκ, την πρώτη περιοχή της Βουλγαρίας που τέθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO, που είναι γνωστή για τις νωπογραφίες της. Θα σταματήσουμε στην πόλη Καζανλάκ, την πρωτεύουσα της Κοιλάδας των Ρόδων και των Θρακών Βασιλέων, και θα επισκεφτούμε το Μουσείο των Ρόδων και τον Θρακικό Τάφο του Καζανλάκ, που είναι στον Κατάλογο με τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO. Οι νωπογραφίες στο συγκεκριμένο ταφικό μνημείο είναι το καλύτερα διατηρημένο δείγμα της θρακικής τέχνης που έχει ανακαλυφθεί έως σήμερα.

Τα τριαντάφυλλα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Καζανλάκ και είναι αναλλοίωτο κομμάτι της ζωής των ντόπιων, καθώς πολλές γενιές τους δραστηριοποιήθηκαν στη βιομηχανία παραγωγής ροδέλαιου που χρησιμοποιείται σήμερα από τις μεγαλύτερες εταιρίες αρωμάτων και καλλυντικών.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Μοναστήρι του Μπάτσκοβο, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο ιδρύθηκε τον 11ο αι. από δύο Γεωργιανούς μοναχούς. Εκεί μπορεί να δει κανείς νωπογραφίες βιβλικών παραστάσεων μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας, που χρονολογούνται από τον  16ο αιώνα. Η εικόνα της πολιούχου Παρθένου Μαρίας θεωρείται θαυματουργή και το ίδιο το Μοναστήρι του Μπάτσκοβο μοναδικός συνδυασμός του βυζαντινού, του γεωργιανού και του βουλγαρικού πολιτισμού. Διανυκτέρευση στο Πλόβντιβ.

5η ημέρα: Πλόβντιβ

Ανακαλύπτουμε το Πλόβντιβ ή Φιλιππούπολη, το οποίο χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. από τον Φίλιππο της Μακεδονίας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με ιστορία που πηγαίνει πίσω χιλιάδες χρόνια, αλλά ίχνη της είναι παρόντα παντού στη σύγχρονη εποχή. Ορισμένα από τα σημαντικά σημεία που θα δούμε είναι η Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με τοιχογραφίες που αποδίδονται στον ελληνικής καταγωγής Βούλγαρο Ζαχαρία Ζωγράφο, το Στάδιο, τα Τείχη και φυσικά το υπέροχο Αμφιθέατρο, το οποίο χτίστηκε την περίοδο του αυτοκράτορα Τραϊανού  (2 αι. μ.Χ). Έχει 28 σειρές από κερκίδες με μαρμάρινα καθίσματα, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 3.500 θεατές και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Τα συμμετρικά σπίτια της πόλης με τις χρωματιστές προσόψεις και τα χαρακτηριστικά παράθυρα που εξέχουν σίγουρα θα μαγνητίσουν το βλέμμα μας. Διανυκτέρευση στο Πλόβντιβ.

6η ημέρα: Πλόβντιβ- Σμόλιαν – Σιρόκα Λάκα – Σέρρες

Αναχώρηση για την Ελλάδα. Θα περάσουμε από την πόλη Σμόλιαν με την Πινακοθήκη και το μεγαλύτερο πλανητάριο της χώρας. Στο Σμόλιαν βρίσκεται επίσης η μεγαλύτερη εκκλησία στη νότια Βουλγαρία, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Σιρόκα Λάκα. Μέσα σε ένα δάσος από έλατα κρύβεται ένας οικισμός χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής της Ροδόπης, στον οποίο δεσπόζει ο Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου. Πριν από την άφιξή μας στις Σέρρες θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ροδόπης, τις πλαγιές του Όρους Πιρίν και τις πεδιάδες με τα Πομακοχώρια. Διανυκτέρευση στις Σέρρες.

7η ημέρα: Αθήνα

Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Πιερία.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος


Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες - 

Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

Ένα μοναδικό πλήρες 7ήμερο οδικό πρόγραμμα περιήγησης στη Βουλγαρία, που περιλαμβάνει τα σπουδαιότερα τοπία και μνημεία, για να γνωρίσετε σε βάθος τη γειτονική χώρα. Ετοιμάσαμε για εσάς ένα αξέχαστο ταξίδι, δίνοντας έμφαση στο πολιτιστικό στοιχείο, στην ιστορία, αλλά και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά μιας χώρας κοντινής, αλλά ανεξερεύνητης.

  • Στη Σόφια ξενοδοχείο 5* το Hilton, στις υπόλοιπες πόλεις και χωριά ξενοδοχεία 4*.
  • Ξενάγηση στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ), στο Στάδιο και το αρχαίο Αμφιθέατρο που λειτουργεί έως σήμερα.
  • Μετάβαση στο Καζανλάκ, για να επισκεφτούμε τη Νεκρόπολη, τον Θρακικό Τύμβο και την Κοιλάδα των Ρόδων.
  • Θα δούμε το Φρούριο Τσάρεβετς στο Βέλικο Τάρνοβο και το Μοναστήρι του Μπάτσκοβο.
  • Θα γνωρίσουμε τη μαγευτική διαδρομή στα όρη της Βόρειας Ροδόπης με τα Πομακοχώρια που διατηρούν αναλλοίωτο τον ιστορικό χαρακτήρα τους.
  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός. 

Περιλαμβάνονται

  • Στη Σόφια το πολυτελές κεντρικό  ξενοδοχείο 5* Grand hotel Sofia,  και 4* στις υπόλοιπες πόλεις.   Είναι όμορφα απλά ξενοδοχεία, χωρίς μοντέρνο σχεδιασμό και πολυτέλεια, μια και η περιοχή δεν έχει μεγάλη τουριστική υποδομή.
  • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Έλληνας αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Απαιτείται Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (όχι υπηρεσιακή)
Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.  Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 6 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

Χάρτης Ταξιδιού Βουλγαρία - Βόρεια Ροδόπη | Πάσχα - Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info