fb

Τα «πετράδια» της Περσίας | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 735€

Περιγραφή

Είκοσι τρεις αιώνες μετά το πέρασμα του Μακεδόνα Στρατηλάτη, η γεωγραφική καρδιά της περσικής αυτοκρατορίας εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανή την παράδοση ενός πανάρχαιου πολιτισμού. Αυτόν ακριβώς τον τελείως διαφορετικό κόσμο θέλει να σας αποκαλύψει το Versus travel με το παρόν πρόγραμμα, που το αγκάλιασαν και το υποστήριξαν οι Έλληνες ταξιδιώτες με πρωτοφανή συμμετοχή, καθώς απεικονίζει ότι ακριβώς επιδεικνύει και ο τίτλος του: "τα Πετράδια της Περσίας". Δεν αποτελεί απλά μια εισαγωγή, αλλά μια ουσιαστική διείσδυση στον μαγικό κόσμο της Περσίας, μιας χώρας που έχει αυτήν την ευεργετική επίδραση που αποζητούμε όλοι μας - να μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Το πρόγραμμά μας δεν μειώνει διανυκτερεύσεις από το μαγικό Ισφαχάν, που σου κλέβει το μυαλό… πριν το καταλάβεις. Δεν σταματούν όμως εδώ οι παροχές μας σε αυτό το ταξίδι. Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα και θα καταλάβετε.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Σιράζ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Σιράζ.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη Σιράζ (ξενάγηση)

Πρωινή άφιξη στη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Σιράζ είναι η γενέτειρα πόλη των ποιητών Σααδή (13ος αι.) και Χαφέζ (14ος αι.): ο Σααδή έγραψε ποιήματα διδακτικού περιεχομένου, καθώς και στίχους που χαρακτηρίζονται για τη θρησκευτική τους ευλάβεια. Ο Χαφέζ ήταν λυρικός ποιητής και μυστικιστής. Στα περίπου 60.000 ποιήματά του εξυμνεί τα νιάτα και την ομορφιά, την οποία θεωρεί αντανάκλαση του θείου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τα μαυσωλεία και των δύο ποιητών, Σααδή και Χαφέζ, τους κήπους Εράμ και Ναραντζεστάν, το τέμενος Νασίρ-ολ-Μολκ, το συγκρότημα Βακίλ και το Μαυσωλείο των Καθρεπτών (Shah e Cheragh: «Βασιλιάς του Φωτός»), που είναι από τα ιερότερα του σιιτικού μουσουλμανικού κόσμου (εξωτερική επίσκεψη). Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σιράζ – Περσέπολη – Νεκρόπολη Νάγκσε Ροστάμ – Πασαργάδες – Άμπαρκοχ – Γιαζντ

Τo πρωί θα αναχωρήσουμε για την πόλη Γιαζντ, που θα είναι ο τελικός μας προορισμός για σήμερα. Ο πρώτος σταθμός της διαδρομής μας είναι η ένδοξη Περσέπολη, η «πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων». Είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο επιβλητικός ιστορικός χώρος του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Η πόλη κτίστηκε από το 518 έως το 460 π.Χ. (Δαρείος Α’, Ξέρξης και Αρταξέρξης Α’). Η τεχνική των Περσών αρχιτεκτόνων και κυρίως η αισθητική τους δημιούργησαν μία από τις πιο περίλαμπρες πρωτεύουσες που γνώρισε ο κόσμος. Τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα πυρπολήθηκαν το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Τα ερείπια της Περσέπολης, όπως η Πύλη των Εθνών, η αίθουσα ακροάσεων, το παλάτι του Ξέρξη και του Δαρείου, που υψώνονται αγέρωχα ενισχύοντας τις ιστορικές μνήμες, θα μας προσφέρουν μια μοναδική εντύπωση της αίγλης, του πλούτου και του μεγαλείου της πρωτεύουσας των Αχαιμενιδών.

Συνεχίζουμε για τη νεκρόπολη Νάγκσε Ροστάμ, που δεσπόζει στην πεδιάδα της Περσέπολης και αποτελείται από τέσσερις λαξεμένους βασιλικούς τάφους: του Ξέρξη Α’, του Δαρείου Α’, του Αρταξέρξη Α’ και του Δαρείου Β’.

Επόμενη στάση μας γίνεται στις Πασαργάδες, αρχαία πόλη που ιδρύθηκε στα μέσα του 6ου π.Χ. αι. από τον Κύρο τον Μέγα. Οι Πασαργάδες υπήρξαν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του και η πόλη όπου γίνονταν οι στέψεις των Περσών βασιλιάδων. Η περσική αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών υπό τον Κύρο τον Μέγα (559-529) και τον Δαρείο Α’ (521-485) κυριάρχησε σε όλη τη Μέση και Εγγύς Ανατολή έως τον Ινδό ποταμό, περιλαμβάνοντας την Αίγυπτο, την Κυρηναϊκή, τον Πόντο, τη Θράκη και την Ιωνία. Επί δύο αιώνες ο αρχηγός του τεράστιου αυτού κράτους, ο Μέγας Βασιλεύς, έριχνε τη σκιά του στον ελληνικό κόσμο. Επίσκεψη στον χώρο για να δούμε τον τάφο του Κύρου, που αποτελεί το πιο ενδιαφέρον μνημείο των Πασαργάδων, καθώς και το ανάκτορό του. Πριν φτάσουμε στη Γιαζντ, θα δούμε το ηλικίας 4.000 ετών κυπαρίσσι στο Άμπαρκοχ, πριν καταλήξουμε στη Γιαζντ, την πόλη των «ζωροαστρών», η «καλή και ευγενής πόλη της ερήμου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Γιαζντ (ξενάγηση)

Η Γιαζντ είναι μία πανάρχαια πόλη, μνημείο η ίδια της UNESCO: η παλιά πόλη, χτισμένη από πηλό, αποτελεί υπόδειγμα μεσαιωνικής περσικής πόλης. Τα θολωτά της σπίτια με τα μπαντγκίρ (τα «κλιματιστικά» της ερήμου ή «ανεμοπαγίδες», που διοχετεύουν στο εσωτερικό του κτιρίου ακόμα και την πιο ανάλαφρη αύρα), τα στενά, ελικοειδή δρομάκια της που σε πολλά τους τμήματα είναι σκεπαστά για προστασία από τον ήλιο, τα τζαμιά και οι μιναρέδες που υψώνονται παντού δημιουργούν ένα σκηνικό ανατολίτικου παραμυθιού. Επίσκεψη καθώς και στο τζαμί της Παρασκευής (εξωτερική επίσκεψη). Στη συνέχεια θα δούμε τους εγκαταλελειμμένους «Πύργους της Σιωπής» του 17ου αι., όπου οι νεκροί μεταφέρονταν για να αποσυντεθούν και να γίνουν βορά στα όρνεα, για να μη μολυνθεί το χώμα από την ταφή τους ή ο αέρας από την καύση τους, καθώς και τους κήπους Ντοουλάτ Αμπάντ. Θα δούμε επίσης το τέμενος Σιγιέντ Τζαφέρ, διακοσμημένο με χιλιάδες απαστράπτοντα πλακίδια. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Γιαζντ – Φαράι – Μεϋμπόντ – κάστρο Ναρίν – Ισφαχάν

Πριν αναχωρήσουμε από τη Γιαζντ θα εξερευνήσουμε ακόμη περισσότερο την πανάρχαια αυτή πόλη, και θα επισκεφθούμε τον κυριότερο εν λειτουργία ναό της πόλης, με παρελθόν 15 αιώνων, τον Άτασκαντες, με την άσβεστη ιερή φωτιά των ζωροαστρών, που τροφοδοτείται από τους ιερείς επί 1.500 χρόνια.

Αναχωρούμε στη συνέχεια για το χωριουδάκι Φαράι (Fahraj), ένας οικισμός πέντε χιλιάδων ετών στην έρημο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και το ανακαινισμένο caravanserai. Επόμενος σταθμός μας η Μεϋμπόντ (Meybod), μια παλιά κωμόπολη που μετρά πάνω από 1.800 χρόνια Ιστορίας! Εδώ θα δούμε το τοπικό Caravanserai, ένα παμπάλαιο χάνι-σταθμός καραβανιών, που χτίστηκε το 1689 κατά τη διάρκεια της εποχής των Σαφαβιδών (1501-1726), όπως και πολλά ακόμη παρόμοια χάνια στην Περσία. Στα χρόνια της ακμής του αποτελούσε σταθμό που παρείχε πολλές ανέσεις σε όσους σταματούσαν εδώ, ακόμη και για διαμονή αρκετών ημερών. Στην πόλη θα δούμε επίσης το τοπικό «γιακτσάλ» ή Ice House, ένα αρχαίο κτίσμα χωρητικότητας έως και 5.000 κυβικών μέτρων που χρησίμευε ως «ψυγείο», για την αποθήκευση δηλαδή φαγητού και πάγου εν μέσω της ερήμου. Θα επισκεφθούμε επίσης Θα δούμε επίσης το Ναρίν, ένα υπέροχο κάστρο της ερήμου που χτίστηκε πριν 2.000 χρόνια. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φτάνουμε στην Ισφαχάν, μια πόλη-θρύλος, που γοητεύει τον επισκέπτη με τα συγκλονιστικά μνημεία της, αληθινά κοσμήματα αρμονίας και κομψότητας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ισφαχάν (ξενάγηση)

Η Ισφαχάν είναι αναμφισβήτητα η ωραιότερη και πιο πράσινη πόλη του Ιράν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο της χώρας. Το παραμυθένιο σκηνικό του Ισφαχάν απαρτίζουν τα μεγαλόπρεπα παλάτια, τα υπέροχα τζαμιά, οι βαθυκύανοι τρούλοι που κυριαρχούν στον ορίζοντα, τα χάνια, οι μεντρεσέδες, τα παραδοσιακά παζάρια, τα τεϊοποτεία (τσαϊχανέ), οι πανέμορφοι κήποι, οι βαθύσκιωτοι δρόμοι και οι γέφυρες του ποταμού Zayande.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την τεράστιας έκτασης πλατεία Ναγκίς-ε-Τζαχάν ή αλλιώς Μεϊντάν-ι-Ιμάμ (πλατεία του Ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, στις τέσσερις πλευρές της οποίας δεσπόζουν το Βασιλικό Τέμενος (ή Τέμενος του Ιμάμη), που αποτελεί ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το 6ώροφο ανάκτορο Αλί Καπού, το τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ και τη σκεπαστή αγορά, το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του Ιράν, φημισμένο για τα τεϊοποτεία του και τα καταστήματά του. Θα δούμε επίσης το Σι-Ο-Σε Πολ με τις 33 καμάρες και τις γέφυρες στον ποταμό Ζαγιάντε. Διανυκτέρευση.

 

 

7η ημέρα: Ισφαχάν (ξενάγηση)

Συνεχίζουμε τις ξεναγήσεις μας στην ιστορική πόλη του Ισφαχάν. Θα επισκεφθούμε το Τσεχέλ Σοτούν, το πρώην παλάτι του σάχη και άψογα διατηρημένο. Κοντά στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η αρμένικη συνοικία με τις εκκλησίες της και τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και λίγο πιο έξω από την πόλη ο πύργος του περιστεριού και το τζαμί της Παρασκευής (εξωτερική επίσκεψη). Επιλέγουμε τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν, στο πιο όμορφο σημείο του ταξιδιού μας, για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να περιηγηθούμε σ’ αυτή την πόλη-διαμάντι όπως ακριβώς πρέπει!

 

8η ημέρα: Ισφαχάν – Κασάν – Τεχεράνη

Αναχωρούμε από την υπέροχη Ισφαχάν με τελικό μας προορισμό την πρωτεύουσα Τεχεράνη.

Καθοδόν επισκεπτόμαστε το Κασάν, πόλη που άνθησε κατά την εποχή των Σασσανιδών, αλλά καταστράφηκε με την αραβική εισβολή. Ξανάγινε σπουδαία πόλη την εποχή των Σελτζούκων και καταστράφηκε ξανά από τους Μογγόλους, για να αποκτήσει νέα αίγλη κατά την εποχή των Σαφαβιδών, ενώ υπήρξε πρωτεύουσα κατά τη βασιλεία του Σάχη Σαφαβίδου ΙΙ. Υπήρξε επίσης η αγαπημένη πόλη του Σάχη Αμπάς Ι, ο οποίος και ζήτησε να ταφεί εδώ. Στο Κασάν θα δούμε τον Οίκο Ταμπαταμπάεϊ με την χαρακτηριστική Ιρανική αρχιτεκτονική, τους υπέροχους κήπους, τις επαύλεις και τις τοιχογραφίες. Άφιξη στην Τεχεράνη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Τεχεράνη (ξενάγηση)

Το ενδιαφέρον των ηγεμόνων της Περσίας για την Τεχεράνη άρχισε στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά η πραγματική πολεοδομική της ανάπτυξη άρχισε μετά το 1791, όταν η πόλη έγινε πρωτεύουσα του Αγά Μουχάμαντ, της δυναστείας των Κατζάρων. Με την πάροδο των χρόνων στολίστηκε με ανάκτορα, τζαμιά και πολυάριθμα μνημεία. Ξεκίνημα της γνωριμίας μας με την πόλη με επίσκεψη στο παλάτι Σαντ Αμπάντ, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, και το παλάτι Γκολεστάν (μνημείο της UNESCO), πριν καταλήξουμε στο τοπικό παζάρι. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Τεχεράνη (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Αφού πάρουμε πρωινό θα έρθουμε στο περίφημο Μουσείο Κοσμημάτων με τους αμύθητους θησαυρούς του σάχη, ενώ θα δούμε και τον πύργο Αζάντι, ένα από τα πιο γνωστά landmarks της Τεχεράνης, καθώς και  το Ανακτορικό Σύμπλεγμα Νιαβαράν. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην αναχώρηση 04.06 το πρόγραμμα είναι 12ήμερο με 1 επιπλέον διαν/ση στη Σιράζ.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται με λεπτομέρεια τα πιο σημαντικά σημεία της Περσίας, χωρίς να αναλώνεται σε πολύωρες εξοντωτικές διαδρομές χωρίς τελικά να μην βλέπουμε τίποτα.

  • Με συνολικά 8 διαν/σεις και 8 δείπνα.
  • Με 3 διαν/σεις στο Ισφαχάν για να απολαύσουμε «το διαμάντι της Περσίας», και οι τρεις στο παλάτι-ξενοδοχείο Αμπάσι.
  • Με 2 διαν/σεις στην Τεχεράνη ώστε να κάνουμε διήμερη ξενάγηση στην πόλη και να μην «ξεπετάξουμε» την πρωτεύουσα την Περσίας.
  • Με 2 διαν/σεις στη Γιαζντ, μία περισσότερη από συνηθισμένα προγράμματα, ώστε να έχουμε όλο τον χρόνο για να ζήσουμε την πόλη αυτή με τη φοβερή ατμόσφαιρα, χωρίς να χάνουμε χρόνο καλύπτοντας υπερβολικά χιλιόμετρα.
  • Επίσκεψη στη Μεϋμπόντ, μία παλιά κωμόπολη 1.800 ετών, με παμπάλαια κτίσματα από πηλό, ένα διαμαντάκι στις παρυφές της ερήμου.
  • Η διαδρομή μας προς την Ισφαχάν διανθίζεται με περισσότερες ενδιαφέρουσες στάσεις και επισκέψεις.
  • Κάνουμε τις διαδρομές που πρέπει, χωρίς υπερβολές, ώστε να μην είμαστε στην ουσία μέσα σε ένα πούλμαν στους δύσκολους δρόμους του Ιράν.
  • Δεν χρησιμοποιούμε εσωτερική πτήση.
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφιξη και απευθείας εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα!

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4* και 5* (τα ξενοδοχεία δεν ανταποκρίνονται στα διεθνή στάνταρ. Εμείς πάντως διαθέτουμε από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή). Στο Ισφαχάν το ξενοδοχείο-παλάτι «Αμπάσι» (Abbasi Hotel).
  • Ημιδιατροφή (τα δείπνα του προγράμματος περιορίζονται σε παραλλαγές κεμπάπ και σαλάτες).
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια προσφορά του Versus.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, Βίζα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 845 €
  • Βίζα Περσίας : 60€

 

_______________________________________

Σύμφωνα με τους κανόνες ενδυμασίας της lρανικής Δημοκρατίας επιβάλλεται οι γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντήλι, να φορούν φαρδιά μακριά ρούχα ή καμπαρτίνα ώστε να μη διαγράφεται το σχήμα του σώματός τους και σκούρες κάλτσες καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη χώρα. Οι άνδρες δεν μπορούν να φοράνε σορτς.

________________________________________

Για την έκδοση βίζας Ιράν απαιτούνται το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ (χωρίς σφραγίδα Ισραήλ) και 2 πρόσφατες φωτογραφίες (σε λευκό φόντο).

________________________________________

Επισημαίνουμε ότι η διατροφή στην Περσία συνίσταται κυρίως σε κεμπάπ, κοτόπουλο, ρύζι, δύο είδη μελιτζάνας, σούπα (με κρέας ή χωρίς), πατάτες τηγανητές και σε ορισμένες περιπτώσεις ψάρι

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Επίσκεψη στο περίφημο Μουσείο Κοσμημάτων με τους θησαυρούς του Σάχη
  • 3 διαν/σεις στο σμαράγδι της Περσίας, το Ισφαχάν, στο ξενοδοχείο-παλάτι Αμπάσι

Χάρτης Ταξιδιού Τα «πετράδια» της Περσίας | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info