fb

Τουρκμενιστάν – Γιορτή Νοβρούζ | Καλοκαίρι 2021

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1299€

Περιγραφή

Αρχαίοι δρόμοι και άγνωστοι νομαδικοί λαοί

Ψάχνετε ένα μέρος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Ψάχνετε για άλλη μια… Βόρεια Κορέα, έναν άλλο πλανήτη που τα πάντα κινούνται σε άλλους ρυθμούς κλτ
Σχεδιάσαμε για εσάς το Τουρκμενιστάν

Ένα ασυνήθιστο ταξίδι στο Τουρκμενιστάν, μια χώρα από τις πλέον απομονωμένες αλλά συνάμα και ένας από τους πιο αυθεντικούς προορισμούς στον κόσμο! Θα περπατήσουμε σε αρχαίους δρόμους που διέβησαν χιλιάδες καραβάνια και στρατιώτες των μεγαλύτερων αυτοκρατοριών της Ιστορίας, θα γνωρίσουμε νομαδικούς λαούς και θα πάρουμε μέρος στην πανάρχαια γιορτή της Νεβρούζ!
Από το Ασγκαμπάτ μέχρι τις αρχαίες πόλεις της Νίσα και της Μερβ, στα χνάρια των αρχαίων δρόμων του μεταξιού, θα ζήσουμε μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική περιπέτεια στα βάθη της Κεντρικής Ασίας…

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Άσγκαμπατ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα, και το ταξίδι μας ξεκινά με την πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Άσγκαμπατ, στο Τουρκμενιστάν, μία από τις πιο απομονωμένες και συνάμα αυθεντικές χώρες στον κόσμο!

 

2η ημέρα: Άσγκαμπατ (ξενάγηση)

Πρωινή άφιξη στο Άσγκαμπατ (Ashgabat), πρωτεύουσα και μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Τουρκμενιστάν. Άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και στη συνέχεια ξενάγηση και πρώτη γνωριμία με την πόλη. 

Παρόλο που αυτή η περιοχή της Κεντρικής Ασίας έχει τεράστια ιστορία, η ίδια η πόλη είναι σχετικά νέα. Παντού στο Άσκαμπατ ξεχωρίζουν οι χαρακτηριστικές κατασκευές και διακοσμητικά από λευκό μάρμαρο, είναι μάλιστα τόσο πολλά που το 2013 το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ονόμασε την τουρκμένικη πρωτεύουσα «Η Λευκή Μαρμάρινη Πόλη» - πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα δούμε συγκεντρωμένα τόσο πολλά καλλιτεχνήματα και κτίρια από λευκό μάρμαρο, όσο εδώ.

Θα δούμε λοιπόν το Πάρκο και το Μνημείο της Ανεξαρτησίας, τη λεγόμενη Αψίδα της Ουδετερότητας, ένα μνημείο ύψους 75μ. με το περιστρεφόμενο χρυσό άγαλμα του πρώτου Τουρκμένου προέδρου, Τουρκμενμπασί. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε και το Αλέμ (Alem), το πολιτιστικό κέντρο του ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012 και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στον κόσμο ρόδα λούνα-παρκ, ύψους 47,6 μ. (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του βιβλίου Γκίνες).

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Halk Hakydasy, το μνημείο που φτιάχτηκε σε ανάμνηση όσων έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη του Γκεόκ Τεπέ, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και όσων χάθηκαν στο σεισμό του 1948 που χτύπησε το Άσκαμπατ. Θα δούμε ακόμα το πάρκο Ilham, το υπέροχο μνημείο των αλόγων Akhalteke, και  την εμπορική αγορά Gullistan γνωστή και ως Ρωσικό παζάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Άσγκαμπατ (Εθνικό Μουσείο Ιστορίας) – Νίσα – Γιορτή Νοβρούζ – Άσγκαμπατ

Το πρωί θα δούμε το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, που φιλοξενεί μια πραγματικά τεράστια συλλογή με πάνω από 500.000 εκθέματα αρχαιολογικού και εθνογραφικού ενδιαφέροντος. Βρισκόμαστε άλλωστε σε μία νευραλγική περιοχή της Κεντρικής Ασίας, όπου οι αρχαίοι Παρθιανοί δημιούργησαν έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της αρχαιότητας όσον αφορά την Κεντρική Ασία – ήταν μάλιστα εκείνοι που κατάφεραν να ανακόψουν την προς ανατολάς επέκταση των Ρωμαίων. Θα πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τη λάμψη της Παρθιανής αυτοκρατορίας με την επίσκεψή μας στην αρχαία Νίσα, την πρωτεύουσα των Παρθιανών, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2007. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο μαυσωλείο του Τουρκμενμπασί, ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της Κεντρικής Ασίας.

Το απόγευμα θα δούμε από κοντά τους εορτασμούς του σπουδαίου φεστιβάλ Νοβρούζ, γιορτή που οι λαοί της περιοχής διατηρούν εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια (το λιγότερο!), εορτάζοντας τη γέννηση της άνοιξης. Η γιορτή έλκει την καταγωγή της από την Περσία και τον αρχαίο ζωροαστρισμό, το όνομά της μάλιστα σημαίνει «Πρωτοχρονιά» στα φαρσί, καθώς για τους αρχαίους Πέρσες σηματοδοτούσε την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Σήμερα, η γιορτή προσελκύει κόσμο από όλες τις μουσουλμανικές χώρες της περιοχής, οι οποίες μάλιστα εκπροσωπούνται από υψηλά ιστάμενους αντιπροσώπους, και διοργανώνεται στην κοιλάδα του Αχάλ, πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Άσκαμπατ. Σ’ αυτή τη γραφική τοποθεσία λοιπόν στήνεται ένα τεράστιο υπαίθριο πανηγύρι, όπου θα δούμε ένα αυθεντικό τουρκμένικο χωριό από «γιούρτες», τις τοπικές παραδοσιακές καλύβες. Θα παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή λαϊκή γιορτή, το πολύχρωμο παζάρι με κάθε λογής από χειροτεχνήματα (μουσικά όργανα, αναμνηστικά, χαλιά, κοσμήματα, κεντήματα και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε). Η γιορτή συνοδεύεται από μουσικές και πανάρχαιες μελωδίες, και τραγούδια από τους Μπάκσι, τους τραγουδιστές-αφηγητές που έχουν ένα δικό τους, ξεχωριστό τρόπο που μαγεύει τους ακροατές. Στο φεστιβάλ θα δούμε ακόμη αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών ιστορικών μνημείων του Τουρκμενιστάν, που με την παρουσία τους μας μεταφέρουν ακόμη πιο εύκολα στο κλίμα και την ατμόσφαιρα των αρχαίων καιρών… Επιστροφή στο Άσγκαμπατ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Άσγκαμπατ – Μάρυ (οδικώς) – Μερβ – Μάρυ (στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού)

Αναχώρηση οδικώς για το Μάρυ. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Μερβ και την ξενάγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης. Η Μερβ γνώρισε μία μακρά περίοδο ακμής από την εποχή των Σελευκιδών και μετά. Πλην της γεωγραφικής του θέσης, υπήρξε και μείζον μεταποιητικό κέντρο - βρέθηκαν κόκκοι βαμβακιού από τον 5ο αι. και εργαστήριο χάλυβος από  τον 10ο αι. Φαίνεται ότι η όαση του Μerv ανήκε στο λεγόμενο «Αρχαιολογικό Σύμπλεγμα της Βακτριανής – Μαργιανής» την εποχή του χαλκού. Παρά το γεγονός ότι περιήλθε στην εξουσία των πολλών κατακτητών της περιοχής, ήταν μία κοσμοπολίτικη πόλη, όπως φαίνεται από τις πολλές θρησκείες που συνυπήρξαν εκεί: Νεστοριανοί Χριστιανοί, Βουδιστές, Μανιχαϊστές και Ζωροάστρες. Υπήρξε μάλιστα από τις πρώτες πόλεις που κατακτήθηκαν από τους Άραβες και απετέλεσε ορμητήριό τους για την κατάκτηση της Κεντρικής Ασίας. Η εξέλιξή της διακόπηκε βίαια το Φεβρουάριο του 1221, όταν ο γιός του Τζένκινς Χαν, ο Tolui, έσφαξε όλο τον ήδη παραδοθέντα πληθυσμό - λέγεται ότι σφαγιάστηκαν περί το ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως τους επισκέψιμους χώρους του Erk-Kala, μία από τις πρωταρχικές φάσεις, το Gaur-Kala της Ελληνοβακτριανής εποχής και το μαυσωλείο του Sultan Sanjar, του τελευταίου ηγεμόνα πριν την κατάκτηση της πόλης από τις τουρκομανικές φυλές. Η Μερβ αποτελούσε επίσης κομμάτι του Βόρειου Δρόμου στον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού, εξυπηρετώντας κυρίως τα εμπορικά καραβάνια που έρχονταν από τις στέπες της Κεντρικής Ασίας και πέρα από τον ποταμό Ώξο. Μετά τη Μερβ ο δρόμος συνέχιζε προς τα δυτικά και την παλιά πρωτεύουσα της Παρθίας, την Εκατόμπυλο, τη σημερινή Damgham, διέσχιζε το βόρειο Ιράν, συνέχιζε νότια της Κασπίας προς τη Χαμαντάν και τις αρχαίες δίδυμες πόλεις Σελευκεία και Κτησιφώντα κοντά στη Βαγδάτη, στον ποταμό Τίγρη. Αφού ξεναγηθούμε στον εκτενέστατο αρχαιολογικό χώρο, επιστρέφουμε στη Μάρυ. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μάρυ – Πτήση για Άσγκαμπατ – Νομαδικό χωριό Γιέρμπεντ – Νταρβάζα – Ντασογκούζ

Πρωινή μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Άσγκαμπατ. Άφιξη στην πρωτεύουσα και από εκεί  θα μεταβούμε οδικώς, με 4x4, στην Νταρβάζα (Διάρκεια διαδρομής περίπου 3 ½ ώρες). Καθοδόν, θα κάνουμε μία στάση για να επισκεφθούμε το νομαδικό χωριό Yerbent, για να δούμε από κοντά τη ζωή και την καθημερινότητα στην τουρκμένικη έρημο: θα δούμε τις τυπικές τουρκμένικες καλύβες (γιουρτς), τις περίφημες δρομάδες (αραβικές καμήλες), τους πηλόκτιστους φούρνους που οι ντόπιοι αποκαλούν ταμντίρ (tamdyr) και πολλά ακόμα στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή στην έρημο και την κάνουν εφικτή… Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φτάνουμε στη Νταρβάζα (Darvaza). Θα εξερευνήσουμε μερικούς από τους αμέτρητους κρατήρες αερίου, πολλοί από αυτούς είναι γεμάτοι νερό, άλλοι γεμάτοι θείο και λάσπη. Ο πιο εντυπωσιακός από όλους είναι φυσικά ο μεγάλος φλεγόμενος κρατήρας, ένα θέαμα που σίγουρα θα μας κόψει την ανάσα. Θα δούμε ξανά τον φλεγόμενο κρατήρα την ώρα που θα πέφτει ο ήλιος, ένα θέαμα δυο φορές πιο εντυπωσιακό από αυτό που είδαμε νωρίτερα. Αναχώρηση για Ντασογκούζ (Διάρκεια διαδρομής περίπου 4 ½  ώρες). Άφιξη  αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 

6η ημέρα: Ντασογκούζ – Κούνια-Ουργκέντς – Ντασογκούζ – Άσγκαμπατ (πτήση)

Το πρωί  μετάβαση οδικώς στο Κούνια-Ουργκέντς. Παρότι το όνομά του σημαίνει «Νέο Ουργκέντς», κάθε άλλο παρά νέο είναι, καθώς η πόλη αναφέρεται ήδη στην επιγραφή του Behistun του Δαρείου του Μέγα το 520 π.Χ. καθώς και στη Ζωροαστρική Avesta ως Urva και Urga. Η ίδρυσή της  ανάγεται στον 6ο-7ο αι. π.Χ. Η στρατηγική γεωγραφική της θέση στη διασταύρωση των καραβανιών, των Δρόμων του Μεταξιού και των δρόμων προς το Βορρά, προς τον Βόλγα, την κατέστησε ισχυρή και πλούσια, έδρα του βασιλείου της Χορασμίας. Μετά την κατάκτησή της από τον Τζένκινς Χαν αποτέλεσε μέρος της "Χρυσής Ορδής", ξανακτίστηκε και κοσμήθηκε με πλείστα αρχιτεκτονήματα. Η πόλη καταστράφηκε και πάλι από τον Ταμερλάνο το 1388. Το 1646 ο Ώξος άλλαξε τον ρου του και η πόλη εγκαταλείφθηκε, έως ότου το χανάτο της Χίβα, του οποίου ήταν μέρος, κατασκεύασε το κανάλι Chanyap και η πόλη ξανακατοικήθηκε. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τον μιναρέ Kultuk Timur, τον ψηλότερο της Κεντρικής Ασίας, καθώς και τα μαυσωλεία Sultan Tekesh, II Arslan (το παλιότερο ιστορικό κτίριο της πόλης), Turabek Hanum, Najmuddin-Kubra, Sultan Ali καθώς και το λόφο Kyrk Molla. Επιστροφή στην Ντασογκούζ και πτήση για το Άσγκαμπατ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Άσγκαμπατ.

7η ημέρα: Άσγκαμπατ (Οχυρό και τέμενος Γκεοκντεπέ – Υπόγεια λίμνη Köw Ata)

Αναχώρηση οδικώς για μία επίσκεψη στην υπόγεια λίμνη Köw Ata, λίγο έξω από την πόλη.

Καθοδόν θα σταματήσουμε στο Γκεοκντεπέ για να δούμε το φρούριο αλλά και το ομώνυμο τέμενος. Πέρασε στην Ιστορία χάρη στη συμβολή του στην αντίσταση των Τουρκμένων το 1881 απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Συνεχίζουμε κατόπιν μέχρι τη λίμνη Köw Ata. Όσο κι αν μπορεί να ακούγεται παράξενο, η λίμνη αυτή είναι η πιο δημοφιλής επιλογή των Τουρκμένων για… μπάνιο! Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μια περίκλειστη χώρα (χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα), με την Κασπία να απέχει από την πρωτεύουσα Άσγκαμπατ περίπου επτά ώρες με το αυτοκίνητο! Η λίμνη λοιπόν βρίσκεται στη σπηλιά Μπακάρντεν (Bakharden), σε βάθος περίπου 72 μέτρων υπό την επιφάνεια του εδάφους, και τα νερά της διατηρούν θερμοκρασία 35ο C ενώ οι ειδικοί τα θεωρούν πλούσια σε άλατα και μεταλλικά στοιχεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Άσγκαμπατ – Πτήση επιστροφής

Τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο όπου επιβιβαζόμαστε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Το ταξίδι μας

  • Ξενοδοχεία 5* (στην ’σγκαμπατ) και 4* (στην Μάρυ και στην Ντασογκούζ).
  • Επίσκεψη στο παραδοσιακό Φεστιβάλ Νοβρούζ.
  • Ημιδιατροφή στην ’γκαμπατ, Πλήρης διατροφή στην Μάρυ και την ημέρα επίσκεψης στην Νταρβάζα, Πρωινό στην Ντασογκούζ
  • Εκδρομή και ξενάγηση στην αρχαία Νίσα και την αρχαία πόλη Μερβ.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Οδικές μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν και 4x4.

 

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχεία 5* (στην ’σγκαμπατ) και 4* (στην Μάρυ και στην Ντασογκούζ).
  • Ημιδιατροφή στην ’γκαμπατ, Πλήρης διατροφή στην Μάρυ και την ημέρα επίσκεψης στην Νταρβάζα, Πρωινό στην Ντασογκούζ.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Οδικές μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν και 4x4.
  • Εκδρομή και ξενάγηση στην αρχαία Νίσα.
  • Εκδρομή και  ξενάγηση στην αρχαία Μερβ
  • Επίσκεψη στο παραδοσιακό φεστιβάλ Νοβρούζ.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός. 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 740 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Ημιδιατροφή στην Άγκαμπατ, Πλήρης διατροφή στην Μάρυ και την ημέρα επίσκεψης στην Νταρβάζα, Πρωινό στην Ντασογκούζ.
  • Εκδρομή και ξενάγηση στην αρχαία Νίσα και την αρχαία πόλη Μερβ.
  • Επίσκεψη στο παραδοσιακό Φεστιβάλ Νοβρούζ.

 

Χάρτης Ταξιδιού Τουρκμενιστάν – Γιορτή Νοβρούζ | Καλοκαίρι 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info