Ατομικό Ταξίδι στη Βιρμανία| 2020

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2260€

Περιγραφή

Το Versus Travel βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση του διαφορετικού και του "παραπάνω". Αναζητούμε άγνωστες πτυχές της κάθε χώρας, του κάθε τόπου. Έτσι, ύστερα από δεκάδες αποστολές ταξιδιωτών μας στη Βιρμανία και μετά από μεγάλη επιτόπια έρευνα, ανακαλύψαμε κρυφές ομορφιές της μαγικής αυτής χώρας και διαμορφώσαμε ένα ιδιαίτερο και μοναδικό πρόγραμμα, που εκτός από τα περίφημα βουδιστικά της μνημεία, περιλαμβάνει επισκέψεις σε χωριά, γνωριμία με φυλές, κρουαζιέρες, αγορές και διαδρομές με περίφημα τοπικά τραίνα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό και ανακαλύπτουμε κρυφές ομορφιές, που γοητεύουν τον επισκέπτη. Το ταξίδι αυτό μας προσφέρει εικόνες αμόλυντες από τον τουρισμό, που πραγματικά θα μας ξαφνιάσουν. Έτσι όπως ήταν η Ασία χρόνια πριν!!! Στην αναζήτηση του πρωτόγονου που χάνεται παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα - αποκάλυψη, όπως είναι και η ίδια η χώρα.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την μεγαλύτερη πόλη της Βιρμανίας, την Γιανγκόν ή Ρανγκούν, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της. Η Γιανγκόν ήταν πρωτεύουσα της χώρας μέχρι τις 6/11/2005. Σημερινή πρωτεύουσα είναι η Νέι Πι Ντο (Naypyidaw), μια νέα πόλη που η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002. Το όνομα της νέας αυτής πόλης ανακοινώθηκε στις 27/03/2006 και σημαίνει "βασιλική πόλη του ήλιου".

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΟΝ-ΜΠΑΓΚΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπαγκάν, γνωστή ως «η πόλη με τις 4.000 παγόδες». Μέσα σ' ένα πραγματικά υποβλητικό τοπίο, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα της αρχαίας πολιτείας, κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, υψώνουν τις αιχμές τους στον ουρανό και αφηγούνται στον έκπληκτο επισκέπτη το ιστορικο-θρησκευτικό παρελθόν της χώρας, συνιστώντας ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο. Η πόλη υπήρξε για 230 χρόνια η πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου της Βιρμανίας και ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε τις μνημειώδεις παγόδες Ananda, Dhammayangyi, Thabbinyu, Gawdawpalin, Bu Phaya, Manuha και Shwezigon. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΓΚΑΝ-ΜΑΝΤΑΛΕΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μανταλέι, το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας και τελευταία βασιλική πρωτεύουσα της Βιρμανίας πριν από την κατάληψή της από τους Βρετανούς το 1885. Η διαμονή μας εδώ θα μας φέρει κοντά σε θαυμαστά έργα της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΑΛΕΙ

Σήμερα θα επισκεφθούμε την αρχαία πρωτεύουσα της Μιανμάρ, την Αμαραπούρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των 1.000 μοναχών που ζουν στο μοναστήρι Μαχαγκανταγιόν, καθώς και ένα εργοστάσιο ύφανσης μεταξιού. Νοτιοδυτικά του Μανταλέι βρίσκεται η παγόδα Μαχαμούνι, ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος των βουδιστών. Αργότερα  θα πλεύσουμε με βάρκα για μία ώρα στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι για να φθάσουμε στο Μινγκούν. Σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων θα εκτυλίσσονται μπροστά μας καθ’ όλη τη διαδρομή, δίνοντάς μας μαθήματα απλότητας και ομορφιάς. Εδώ θα δούμε την ύψους 50μ. μισοτελειωμένη στούπα και την μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου. Πολύ κοντά βρίσκεται η μοναδικής αρχιτεκτονικής παγόδα Myatheindan. Η επίσκεψή μας στους θησαυρούς της βουδιστικής κληρονομιάς συνεχίζεται με την παγόδα Kuthodaw, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου, καθώς και το μοναστήρι Shwenandaw, όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής του ξύλου τικ και της ξυλογλυπτικής του 19ου αιώνα. 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΑΛΕΙ-ΧΕΧΟ – ΠΙΝΤΑΓΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χέχο. Άφιξη και οδική αναχώρηση για Πιντάγια, όπου θα περιηγηθούμε στις μοναδικές σπηλιές της με τα εννέα χιλιάδες αγαλματίδια του Βούδα. Τα αγαλματίδια αυτά είναι ένα δείγμα της βαθιάς πίστης των Βιρμανών, οι οποίοι τα έχουν τοποθετήσει εκεί στο πέρασμα των αιώνων. Θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ίνλε, που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους και από χωριά χτισμένα πάνω σε πασσάλους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία "κρουαζιέρα" στην λίμνη Ίνλε, που είναι γνωστή για τους υδρόβιους υακίνθους, οι οποίοι βοηθούσαν τις φυλές που ζουν εκεί να δημιουργήσουν τους πλωτούς τους κήπους. Οι άνθρωποι εδώ έχουν αναπτύξει τον δικό τους μοναδικό τρόπο κωπηλασίας. Οι "κωπηλάτες του ποδιού" αλιεύουν δίπλα μας τα αναρίθμητα είδη ψαριών του ποταμού με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Στο χωριό Inn Paw Khone θα δούμε τους ντόπιους να υφαίνουν μετάξι σε αργαλειούς. Θα επισκεφθούμε επίσης την πιο σεβάσμια παγόδα της λίμνης Phaungdaw Oo και το μοναστήρι-μουσείο Nga Phe Kyaung με την αριστοτεχνικά σμιλευμένη ξυλόγλυπτη είσοδο, ενώ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ – ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Θα αφήσουμε πλέον σήμερα την λίμνη Ίνλε και θα μεταβούμε στο Χέχο, απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Γιανγκόν. Άφιξη , μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

8η -9η HMEPA: ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη από την οκταγωνική παγόδα Sule, που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Γιανγκόν. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην αγορά Scott για να βρεθούμε ανάμεσα σε μία τεράστια ποικιλία αναμνηστικών από τη Βιρμανία - κοσμήματα, υφάσματα και πολύτιμους λίθους. Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην παγόδα Shwedagon, ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Εδώ είναι η πνευματική καρδιά της πόλης. Προσκυνητές ταξιδεύουν βδομάδες ολόκληρες για να φθάσουν στον πιο ιερό Ναό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Επτά  (7) διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά
 • Ενημερωτικός φάκελος με έντυπο υλικό.
 • Ασφάλεια ταξιδίου και ΦΠΑ.

 

 

 

            

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου: €330 περίπου
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Bίζα εισόδου στη Βιρμανία 50 €

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Στη Βιρμανία θα πρέπει να έχετε μαζί σας Δολάρια Αμερικής κοπής μετά το 2000 (όχι σειρά CB) και σε πολύ καλή κατάσταση ή Ευρώ.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Λίμνη Ίνλε - Βιρμανία

Η λίμνη Ίνλε, η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Μυανμάρ, βρίσκεται στην καρδιά της επαρχίας Σαν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πλημμυρισμένη κοιλάδα σε υψόμετρο περίπου 900 μ. Στο υπέροχο υδάτινο σκηνικό της περιοχής, κυρίαρχη θέση  κατέχουν οι παραδοσιακοί πλωτοί οικισμοί που φιλοξενούν περίπου 70.000 ιθαγενείς Intha , τους επονομαζόμενους «γιούς της λίμνης». Τοπικοί μύθοι μιλούν για τους επίγονους 36 οικογενειών που μετέφερε εδώ ο βασιλιάς Sithou Alaoungk ( 12ος αιώνας ) προκειμένου να εποικίσει την περιοχή.

Η επίσκεψη στα πλωτά Χωριά  με τις πασσαλόπηκτες καλύβες γίνεται αποκλειστικά με μικρές ξύλινες βάρκες. Είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να καταγράψετε από κοντά τις παραδόσεις και την καθημερινότητα των ντόπιων , που ασχολούνται με την αλιεία, την γεωργία και την υφαντουργία. Το πρωί μπορείτε να δείτε τον μοναδικό τρόπο ψαρέματος , ένα θέαμα που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Ως ορμητήριο για την εξερεύνηση της λίμνης Ίνλε είναι το πλωτό ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο υπέροχα ηλιοβασιλέματα.    
Ολοκληρώνουμε την επίσκεψη σας στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή με ξενάγηση στα βουδιστικά μοναστήρια που υπάρχουν.

...
περισσότερα

Εμπειρίες από το ταξίδι μας στην Βιρμανία

Απόμακρη και μυστικιστική , εξωτική , σχεδόν άγνωστη, η Μυανμάρ, απαγορευμένη πριν από τριάντα χρόνια στους δυτικούς, καλεί τους ταξιδευτές απ’ όλο  τον κόσμο να την ανακαλύψουν. Αρχαίοι ναοί, χρυσές παγόδες, βουδιστικά μοναστήρια, τροπική βλάστηση, πλωτά χωριά και κατάφυτα βουνά είναι τα τουριστικά θέλγητρα της Μυανμάρ, που «φωτίζεται» από τον βουδισμό και τα χαμογελαστά πρόσωπα των φιλόξενων  κατοίκων της.   
Η πιο δυνατή όμως εμπειρία που εισπράττει ο επισκέπτης στη Μυανμάρ είναι η επιρροή της βουδιστικής θρησκείας και παράδοσης  στην καθημερινότητα των ντόπιων. Η ζωή σε αυτή την γωνιά της Νοτιοανατολικής Ασίας κυλά μέσα στον απόλυτο μυστικισμό και στη βουδιστική ηρεμία , ενώ οι σπάνιες σκηνές καθημερινότητας που συναντά κανείς ταξιδεύοντας στην χώρα καταδεικνύουν την αυθεντικότητα ενός απλοϊκού και ευγενικού λαού που αντιμετωπίζει με χαμόγελο και καρτερικότητα τη φτώχεια, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 50 χρόνια στερείται των  βασικών αστικών του δικαιωμάτων .

...
περισσότερα

Μια εμπειρία από τις μυστηριώδεις φυλές της Βιρμανίας

Μέσα στα βάθη της αινιγματικής Ασίας, γίναμε κι εμείς ριψοκίνδυνοι εξερευνητές διασχίζοντας απέραντες εκτάσεις και γνωρίζοντας μια χώρα που ακόμα κινείται με άμαξες που τις σέρνουν βόδια, αλλά και φυλές ανθρώπων που ελάχιστα άλλαξαν τον τρόπο ζωής τους εδώ και αιώνες. Βρεθήκαμε στην επαρχία της Μπούρμα και ήρθαμε σε άμεση επαφή -αλλά διακριτικά- με τις πιο μυστηριώδεις τοπικές φυλές. Στο Χσιπάου και στο Καλάου γνωρίσαμε τους Σαν, συναντήσαμε τις γυναίκες της φυλής Καγιάν, με τους μακριούς λαιμούς και τους χαρακτηριστικούς χρυσούς κρίκους, κάναμε πεζοπορία ανάμεσα από καλλιέργειες και μικρά χωριά, μέχρι που διασχίσαμε τη λίμνη Ίνλε με τις πασσαλόπηκτες κατοικίες, μένοντας έκθαμβοι μπροστά στις μεγαλοπρεπείς στούπες και τα χρυσά αγάλματα του Βούδα. Χαρακτηριστικό των Σαν είναι τα ξύλινα αντικείμενα που φτιάχνουν, όπως  καλάθια και… ανεμιστηράκια από μπαμπού! Πλεύσαμε στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι παρακολουθώντας σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων και περιηγηθήκαμε σε χωριουδάκια βγαλμένα από το παρελθόν, αλλά και σε τοπικές, όλο ζωντάνια, αγορές. Απολαύσαμε ένα συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα στο υποβλητικό τοπίο της Μπαγκάν και γίναμε μάρτυρες μιας αποκαλυπτικής Βιρμανίας, παραδοσιακής και πρωτόγονης, που δεν είχαμε δει ποτέ ξανά στη ζωή μας! 

...
περισσότερα

Γιανγκόν - Βιρμανία

Καρδιά της χώρας είναι η Γιανγκόν, γνωστή ως «ο Κήπος της Ανατολής». Χτισμένη δίπλα σε ένα παραπόταμο του ποταμού Ayeyarwady, η Γιανγκόκ είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με 6.000.000 κατοίκους. Με την εντυπωσιακή αποικιακή και θρησκευτική της κληρονομιά , την πλούσια τροπική της βλάστηση και την εξωτική ατμόσφαιρα είναι μια από τις πιο αυθεντικές και χαλαρές πρωτεύουσες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αν και από το 2006 σταμάτησε να εκτελεί χρέη επίσημης πρωτεύουσας, ρόλο που επωμίστηκε η νεοσύστατη Naypyidaw (320 χλμ. Βόρεια της Γιανγκόν).
Σήμα –κατατεθέν της Yangon είναι η απαστράπτουσα παγόδα Σβένταγκον .Με τη σημερινή της μορφή , το πιο ξακουστό και ιερό μνημείο του βιρμανικού βουδισμού χρονολογείται από το 1769. Με ύψος 98 μέτρα, είναι θεατή από οποιαδήποτε σημείο της πόλης, ενώ δεκάδες μικροί ναοί σε λευκό και χρυσό περικλείονται μέσα στον ιερό χώρο των 50 στρεμμάτων της Σβένταγκον. Χάρη στην ολόχρυση παγόδα της, η Γιανγκόν θεωρείται το θρησκευτικό λίκνο της χώρας.

...
περισσότερα

Μπαγκάν - Βιρμανία

Ό,τι αντιπροσωπεύει το Άγκορ Βατ για την Καμπότζη, είναι το Μπαγκάν ( 140 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μανταλέι) για την Μυανμάρ. Σε μία έκταση 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη δυτική όχθη του ποταμού Ayeyarwady , περισσότεροι από 5.000  ναοί ( του 11ου και του 13ου αιώνα ) συνθέτουν τον πλουσιότερο ( και κατά πολλούς τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Νοτιοανατολικής Ασίας). Παγόδες , μοναστήρια, ναοί και οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα της αρχαίας πολιτείας του Μπαγκάν (υπήρξε για 230 χρόνια η πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου της Βιρμανίας ) αφηγούνται στον έκπληκτο επισκέπτη το ιστορικοθρησκευτικό παρελθόν της χώρας. Μέσα σ΄ ένα πραγματικά  υποβλητικό τοπίο στα κεντρικά της Μυανμάρ , εξαιρετικής αρχιτεκτονικής παγόδες – κάθε μεγέθους – υψώνουν τις αιχμές τους στον ουρανό , συνιστώντας ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο. Θα σκαρφαλώσουμε στο ψηλότερο σημείο της παγόδας Μπουλεντί μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο θέαμα από παγόδες που αναδύονται μέσα από την πρωινή ομίχλη. Το υπέροχο ηλιοβασίλεμα κατά την διάρκεια της απογευματινής κρουαζιέρας στο ποτάμι θα σας μείνει αξέχαστο.

...
περισσότερα

Βόρεια Ταϊλάνδη - Λάος - Καμπότζη

Η Ταϊλάνδη, το «Κόσμημα της Ασίας», είναι μια χώρα εξωτική, με πλούσια ιστορία και αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Οι λαμπροί ναοί της, τα επιβλητικά παλάτια της, οι αρχαίες πόλεις της, το τροπικό της κλίμα, οι λευκές αμμουδιές της και τα καταπράσινα βουνά της την καθιστούν τον πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό της Ασίας. Ζωντάνια, φως, ορχιδέες, ρουμπίνια, πληρωμένοι έρωτες και πάθος για τη θρησκεία, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Οι κάτοικοί της συνδυάζουν με θαυμαστή αρμονία τον πολιτισμό τους με τις σύγχρονες δυτικές επιρροές. Είναι εξαιρετικά φιλικοί και ευγενικοί. Το χαμόγελο είναι το χαρακτηριστικό των Ταϊλανδών.
Η Μπανγκόκ, η «Βενετία της Ανατολής», είναι μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και σαγηνευτική, χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Mενάμ). Είναι η 4η κατά σειρά πρωτεύουσα της χώρας, μετά το Σουκοτάι, την Αγιούταγια και το Θόνμπουρι.
Το Χρυσό Τρίγωνο, η περιοχή που σχηματίζεται ανάμεσα στη Βιρμανία, στο Λάος και στην Ταϊλάνδη, εξακολουθεί να εκπέμπει έναν αέρα περιπέτειας και μυστηρίου. Είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης της κρατικής εκδοχής τριών ιστορικών εθνών: των Τάι, των Λάο και των Βιρμανών.
Το Λάος απομονωμένο και εξωτικό, η "χώρα των χιλίων ελεφάντων" παραμένει μέχρι σήμερα η "πίσω πλευρά" της Νοτιοανατολικής  Ασίας. Αν και τα "τυπικά" αξιοθέατα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά των γειτονικών χωρών της περιοχής, το Λάος, με τους ήπιους ρυθμούς
άλλων εποχών και την αληθινά παρθένα του φύση, θα ενθουσιάσει τους ταξιδιώτες που αναζητούν παραδοσιακούς τρόπους ζωής, ήρεμους ρυθμούς, μακριά από τη φρενίτιδα των μπαρ και καραόκι, που χαρακτηρίζουν άλλες γειτονικές χώρες με "τουριστική" υποδομή.
Η Καμπότζη ήταν κοιτίδα του πολιτισμού των Χμερ. Η λαμπρότερη ιστορική περίοδος του
πολιτισμού αυτού ήταν μεταξύ του 9ου και 14ου αιώνα.
Το Άνγκορ Βατ είναι από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά μνημεία του κόσμου.

...
περισσότερα

Αγιούταγια: Στο κρυμμένο αρχαίο κόσμημα της Ταϊλάνδης

Ελάχιστες φορές επισκεφθήκαμε μέρη που θύμιζαν εικόνες από... παραμύθι. Ένα τέτοιο μέρος ήταν αναμφίβολα η Αγιουτάγια, μια πόλη μαγική. Γεμάτη βουδιστικούς ναούς, μοναστήρια και αρχαία αγάλματα. Θαυμάσαμε υπέροχα δημιουργήματα του ανθρώπου και της φύσης, στον αρχαιολογικό χώρο της μυστηριακής Αγιούταγια, στις όχθες των ποταμών Λοπ Μπούρι, Πα Σακ και Τσάο Φράγια. Η Αγιουτάγια είναι μια υπέροχη παλιά πρωτεύουσα του Σιαμ που χρονολογείται πριν απο 600 περίπου χρόνια και θεωρείται μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μέχρι τον 18ο αιώνα ήταν η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, ώσπου καταστράφηκε από τον στρατό της Βιρμανίας. Η σύγχρονη πόλη έχει χτιστεί ανάμεσα σε μεγαλοπρεπή αρχαία ερείπια και αποτελεί εμπορικό κέντρο της όλης περιοχής. Κατά την περιήγησή μας, βρεθήκαμε στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς της περιόδου από το 14ο έως το18ο αι. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το 1981 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, καλύπτει έκταση 289 εκταρίων, με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους Βιρμανούς. Eίχαμε την ευκαιρία να δούμε τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ, μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία! Θαυμάσαμε το Μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου, καθώς και τον Βατ Πανάνγκ Τσονγκ με το μεγαλύτερο καθιστό Βούδα. Ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτισμού που μοιάζει σαν να μην πέρασε ο χρόνος από πάνω του...

...
περισσότερα

Ινδοκίνα

Η Ινδοκίνα είναι η ανατολικότερη από τις τρεις μεγάλες χερσονήσους της Νότιας Ασίας. Στα βορειοδυτικά ορίζεται από την αλυσίδα Αρακάν και στα βόρεια από το υψίπεδο του Γιουνάν. Βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό. Εκτείνεται μεταξύ 1° και 23° Βόρειου Γεωγραφικού Πλάτους και μεταξύ 91° και 109° Ανατολικού Γεωγραφικού Μήκους. Βρέχεται στα δυτικά από τον Ινδικό Ωκεανό (Κόλπος της Βεγγάλης, Θάλασσα των Ανταμάν, Στενό της Μαλάκα) και στα ανατολικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό (Νότια Κινεζική Θάλασσα). Είναι μια γιγαντιαία χερσόνησος που περιλαμβάνει τη Μιανμάρ (Βιρμανία), την Ταϊλάνδη, τη Μαλαϊκή Χερσόνησο, την Καμπότζη, το
Λάος και το Βιετνάμ. Οι ακτές της Ινδοκίνας είναι ως επί το πλείστον ψηλές και ευθύγραμμες, εκτός από  το  Δέλτα  των  ποταμών  Iραουάντι  (Θάλασσα  των  Ανταμάν),  Μενάμ  (κόλπος  του  Σιάμ), Μεκόνγκ (Νότια Κινεζική Θάλασσα) και Ερυθρού ποταμού ή Σονγκ Κόι (Κόλπος του Τονκίν).
Γενικά η Ινδοκίνα είναι ορεινή περιοχή, με οροσειρές και υψόμετρα που μειώνονται βαθμιαία από το Βορρά προς το Νότο.
Οι ποταμοί, των οποίων ο ρους καθορίζεται από την ορεογραφία, κατέρχονται από τα βόρεια προς τα νότια, εκτός από τον Ερυθρό ποταμό, που ρέει στα βορειοανατολικά σύνορα της Ινδοκίνας, από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Μεγαλύτεροι ποταμοί είναι ο Iραουάντι, o Σιτάνγκ και ο Σαλουίν, που εκβάλλουν στον Ινδικό Ωκεανό και o Μενάμ, o Μεκόνγκ και o Ερυθρός ποταμός που εκβάλλουν στον Ειρηνικό. Έχουν μεγάλη σημασία, γιατί αποτελούν συγκοινωνιακές αρτηρίες με την ενδοχώρα και έχουν δημιουργήσει εκτεταμένες και εύφορες προσχωσιγενείς πεδιάδες.
Ο ποταμός Μεκόνγκ, «ο πατέρας των ποταμών», «ο ποταμός των εννέα δράκων» με μήκος 4.180 χιλιομέτρων, είναι ο πέμπτος σε μήκος ποταμός της Ασίας και από τους μεγαλύτερους του κόσμου. Διαδραματίζει από τους πανάρχαιους χρόνους έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των λαών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι για την Ινδοκίνα ό,τι ο Νείλος για την Αίγυπτο. Το Δέλτα του ήταν και είναι μία από τις μεγαλύτερες ορυζοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως. Εκατομμύρια Ταϊλανδών, Λαοτινών, Καμποτζιάνων και Βιετναμέζων στηρίζονται στα νερά του για να καλλιεργήσουν το ρύζι, που αποτελεί τη βασική τροφή τους. Ο Μεκόνγκ είναι πλωτός και αποτελεί έτσι μια αρτηρία επικοινωνιών.
Το κλίμα της Ινδοκίνας είναι υποτροπικό με μέση ετήσια θερμοκρασία 28°C και διαμορφώνεται από τους μουσώνες, εξαιτίας των οποίων το έτος έχει μόνο δύο εποχές: την εποχή των βροχών και την εποχή της ξηρασίας. Ωστόσο, οι υψομετρικές διαφορές, το πλάτος και η διεύθυνση των ορεινών αλυσίδων δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες από ζώνη σε ζώνη. Οι απότομες ατμοσφαιρικές μεταβολές προκαλούν συχνούς καταστρεπτικούς τυφώνες που σαρώνουν μεγάλες εκτάσεις συντρίβοντας δέντρα και σπίτια.
Χάρη στα άφθονα νερά των ποταμών και στο υγρό κλίμα, η βλάστηση της περιοχής είναι γιγαντιαία. Στο δυτικό τμήμα της Ινδοκίνας υπάρχουν τροπικά δάση και στο ανατολικό σαβάνες.
Στις περιοχές των Δέλτα και στις προσχωσιγενείς ζώνες καλλιεργούνται ρύζι, τσάι, βαμβάκι, καπνός, καουτσούκ και ζαχαροκάλαμο. Πολύ πλούσια είναι επίσης η πανίδα, με πολυάριθμες ποικιλίες ερπετών, αμφίβιων, ψαριών και θηλαστικών, από τα οποία ο βούβαλος χρησιμοποιείται ευρύτατα στους ορυζώνες.
Ο πληθυσμός οφείλει τη σύστασή του σε πολλά μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία διαδέχτηκαν το ένα το άλλο και συγχωνεύτηκαν με την πάροδο των αιώνων.
Κυριότερες  εθνικές  ομάδες  είναι  οι  Βιρμανοί,  οι  Τάι,  οι  Χμερ  και  οι  Αναμίτες.  Ιδιαίτερη  ομάδα αποτελούν οι Μαλαίοι, που κατοικούν στο νότιο τμήμα της Χερσονήσου της Μαλάκα. Υπάρχουν επίσης πολλοί Κινέζοι, ιδιαίτερα στη Μαλαισία.

...
περισσότερα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Επτά  (7) διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info