fb

7/8ήμερη κρουαζιέρα «Δυτική Μεσόγειος» | Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βαλεαρίδες Νήσοι

Διάρκεια: 7, 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1009€

Περιγραφή

Ταξιδέψτε στην κοσμοπολίτικη Δυτική Μεσόγειο, με αφετηρία από τη Σαβόνα και κατόπιν με στάσεις στη Μασσαλία, στη Βαρκελώνη, στην Πάλμα (Μαγιόρκα), στο Παλέρμο της Σικελίας, στην Τσιβιταβέκια και επιστροφή στη Σαβόνα.

1η ημέρα: Τσιβιταβέκια (Ρώμη), Ιταλία

Αναχώρηση: 19.00

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης με απευθείας πτήση της Alitalia. Μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι της Τσιβιταβέκια και επιβίβαση στο μεγαλύτερο, υπερπολυτελές και νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda.  Η Τσιβιταβέκια ήταν το λιμάνι της Ρώμης από τον 13ο αιώνα, διαγράφοντας μεγάλη ιστορική πορεία. Στην περιοχή ο αυτοκράτορας Τραϊανός έκτισε την παραθεριστική έπαυλή του, ενώ οι Μπερνίνι και Μιχαήλ Άγγελος έκαναν τα σχέδια για τις οχυρώσεις του λιμανιού.

 

2η ημέρα: Σαβόνα, Ιταλία

Άφιξη: 08.00                      Αναχώρηση: 18.00

Η Σαβόνα εκτείνεται στις ακτές της Λιγουρίας, κοντά στη Γένοβα, όπου βρίσκεται ο σύγχρονος επιβατικός σταθμός Palacrociere, τον οποίο διαχειρίζεται η Costa Cruises, αναχωρώντας από εδώ για μοναδικές κρουαζιέρες στην Δυτική Μεσόγειο και τα Κανάρια Νησιά. Τα περισσότερα αξιοθέατα της παλιάς πόλης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο που δένουν τα πλοία και μπορείτε να φτάσετε μέσω ενός πεζόδρομου που ενώνει το λιμάνι με το κέντρο. Ξεχωρίζει ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία (17ος αι.), το Ανάκτορο - Φρούριο Priamar (16ος αι.) ακριβώς έξω από το λιμάνι, ο πύργος Brandale (12ος αι.) που είναι το σύμβολο της Γένοβας, ο πύργος Leon Pancaldo (14ος αι.) που βρίσκεται στην είσοδο του παλιού λιμανιού και είναι ο κεντρικός πύργος - παρατηρητήριο της Σαβόνας. Στις παλιές αγορές μπορείτε να βρείτε αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα. Ένας από τους πιο διάσημους κατοίκους της πόλης ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος, το αγροτόσπιτο του οποίου βρίσκεται στους λόφους της Σαβόνας.

 

 

3η ημέρα: Μασσαλία, Γαλλία

Άφιξη: 08.30                      Αναχώρηση: 17.00

Το λιμάνι της Μασσαλίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, με ιδιαίτερο στιλ και πολλές αντιθέσεις. Ιδρύθηκε το 600 π.Χ από τους  Έλληνες Φωκαείς. Κατά την παραμονή σας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το Chateau d’If, το κάστρο-πρώην φυλακή όπου εμπνεύστηκε ο Αλέξανδρος Δουμάς τον «Κόμη Μοντεχρήστο» το 1845, να περιηγηθείτε στο ιστορικό λιμάνι, να θαυμάσετε τη Ρωμαϊκή εκκλησία του Αγ. Λαυρεντίου και βέβαια το ναό της Παναγίας, Basilica Notre Dame de la Garde, του 19ου αιώνα με το επίχρυσο άγαλμα της Θεοτόκου. Από τη Μασσαλία ξεκινούν εκδρομές στην Προβηγκία, τα χωριά και τους αμπελώνες της, αλλά και στις επαρχίες Αρλ και Αβινιόν, που απαθανάτισαν στον καμβά τους, οι διάσημοι ζωγράφοι Van Gogh, Cezanne, Matisse και Picasso.

 


 

4η ημέρα: Βαρκελώνη, Ισπανία

Άφιξη: 08.00                      Αναχώρηση: 19.00

Η Βαρκελώνη είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του κόσμου, παγκόσμια πρωτεύουσα εμπορίου, μόδας, πολιτισμού, τέχνης και ηλιοφάνειας! Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη γνωριμία τους με την πόλη, περπατώντας στη Λα Ράμπλας, να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά έργα του Γκαουντί, επτά από τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO - La Sagrada Famiglia, Πάρκο Guell και Casa Mila - και εν συνεχεία να κάνουν μια βουτιά σε μια από τις κοντινές παραλίες. Χρόνου δοθέντος, επιβάλλεται η επίσκεψη στο λόφο Μονζουίκ, που φιλοξενεί ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής, δροσερά σιντριβάνια, μουσεία και το ομώνυμο κάστρο στην κορυφή του. Η Βαρκελώνη, τόπος που ανέθρεψε καλλιτέχνες όπως τον Πικάσο, τον Νταλί, τον Μιρό και τον Καζάλ, είναι αναμφίβολα ένας τουριστικός παράδεισος.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι γνωρίζετε την Βαρκελώνη, υπάρχει πάντα κάτι άλλο να ανακαλύψετε κατά τη διάρκεια μιας προαιρετικής εκδρομής της Costa Cruises, τάπας μπαρ κρυμμένα στα σοκάκια που έχουν αλλάξει ελάχιστα εδώ και έναν αιώνα, μπουτίκ σχεδιαστών στην συνοικίες της παλιάς πόλης, γεύματα στο παζάρι μακριά από γκουρμέ εστιατόρια.

 

5η ημέρα: Πάλμα ντι Μαγιόρκα, Ισπανία

Άφιξη: 09.00                      Αναχώρηση: 23.59

Η Πάλμα είναι το πολύβουο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας των Βαλεαρίδων νήσων, στην Ισπανία. Βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού, στον ομώνυμο κόλπο και ανακαλύφθηκε ως τουριστικός προορισμός το 1950, διατηρώντας μέχρι σήμερα κορυφαία θέση μεταξύ των σημαντικότερων και δημοφιλέστερων Ευρωπαϊκών προορισμών για διακοπές. Το παλαιότερο τμήμα της πόλης βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο, όπου ο περίπατος στα στενά και σκιερά σοκάκια θα σας αποκαλύψει πολλές ομορφιές, μνημεία και εντυπωσιακές αυλές. Μεγάλη ανάπτυξη σημειώθηκε τον 19ο αιώνα και σήμερα η πόλη, έχει καταφέρει να συνδυάσει το σύγχρονο στιλ με το ιστορικό της παρελθόν. Θα δείτε ανακαινισμένα ιστορικά κτίρια, τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό La Seu, στο κέντρο της παλιάς πόλης, το γοτθικού ρυθμού Κάστρο Μπελβέρ, το Ανάκτορο Almudaina, έδρα των βασιλέων του νησιού, τα Αραβικά Λουτρά, μοναδικό δείγμα από την αραβική κυριαρχία, την πλατεία Mercat και πολλά ενδιαφέροντα art nouveau κτίρια.

 

6η ημέρα: Εν πλω

Σήμερα ξυπνήστε ότι ώρα θέλετε. Το πρόγευμα σας περιμένει στο μπουφέ αλλά και στα εστιατόρια του πλοίου. Ολόκληρη η ημέρα είναι για ανάπαυλα με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Χαλαρώστε στους μοναδικούς χώρους και μπαρ που διαθέτει το πολυτελές Costa Smeralda, κάντε γυμναστική ή δοκιμάστε τους χώρους ευεξίας και χαλάρωσης, βουτήξτε σε μία από τις 3 πισίνες ή απλά ξεκουραστείτε διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο. Απολαύστε το γεύμα σας στο μπουφέ ή στην τραπεζαρία. Το βράδυ δοκιμάστε το εστιατόριο Τεπανγιάκι με τους Σεφ να επιδεικνύουν τις ικανότητες τους, τόσο στη μαγειρική αλλά και την υποκριτική!!! Χορέψτε, διασκεδάστε στα μπαρ Κολοσσαίο ή Πιάτσα ντι Σπάνια. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο που διαθέτει το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο!

 

7η ημέρα: Κάλιαρι, Ιταλία

Άφιξη: 07.00                      Αναχώρηση: 17.00

Η πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, Κάλιαρι, απλώνεται σε ένα λόφο με θέα στον Κόλπο των Αγγέλων. Επισκεφθείτε την παλιά συνοικία Καστέλο, με τους στενούς και σκιερούς δρόμους και τα ιστορικά κτίρια ή απολαύστε τις μεγάλες παραλίες του νησιού που λούζονται από τον Μεσογειακό ήλιο. Σε όλο το νησί υπάρχουν ίχνη των λαών που πέρασαν από εδώ, όπως νεολιθικά ερείπια στη Νόρα, ευρήματα του πολιτισμού των Φοινίκων, Καρχηδονίων και Ρωμαίων, Αράβων, Γενοβέζων και Ισπανών από την εποχή του Μεσαίωνα

8η ημέρα: Τσιβιταβέκια (Ρώμη), Ιταλία

              Άφιξη: 08.00                                    -

Άφιξη στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια. Μετά το πρωινό, αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφή μας στην Ελλάδα.

 

 

Οι τιμές περιλαμβάνουν:
  • Εισιτήρια κρουαζιέρας στον τύπο καμπίνας της επιλογής σας.
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα με απ’ ευθείας πτήσεις της Alitalia.
  • Πλήρης διατροφή καθημερινά στο κρουαζιερόπλοιο (πρωινό, μεσημεριανό & βραδινό).
  • Συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις, την καθημερινή ψυχαγωγία και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του πλοίου.
  • Όλες οι μεταφορές σας από/προς λιμάνι/αεροδρόμιο.
  • ‘Έμπειρος συνοδός του γραφείου σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και της κρουαζιέρας.
  • Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Λιμενικά έξοδα & φόροι αεροδρομίων 320 €, ταξιδιωτική ασφάλεια 20 €, προαιρετικές εκδρομές στα λιμάνια προσέγγισης, η *χρέωση παροχής υπηρεσιών, οι υπηρεσίες του κέντρου αισθητικής και αναζωογόνησης,  οι αγορές από τα καταστήματα του πλοίου, είσοδοι στα μουσεία, επιπλέον φαγητά και ποτά εκτός της κρουαζιέρας, προσωπικά έξοδα και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.

 

*Χρέωση παροχής υπηρεσιών:
Ενήλικες: 10 € το άτομο ανά ημέρα, Παιδιά από 4-14: 50% έκπτωση 5€ το άτομο ανά ημέρα, Παιδιά έως 4 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Τα ανωτέρω ποσά είναι κατ’ άτομο και είναι αναπόσπαστο τμήμα της τιμής της κρουαζιέρας, χρεώνονται αυτόματα στο λογαριασμό της καμπίνας σας και καταβάλλονται στο πλοίο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα προπληρωμής τους.

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

Ιούλιος: 17, 24, 31

Αύγουστος: 07

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Προορισμοί: Σαβόνα, Μασσαλία, Βαρκελώνη, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Παλέρμο, Τσιβιταβέκια, Σαβόνα

Αναχωρήσεις: 17, 24, 31 Ιουλίου & 07 Αυγούστου

Κρουαζιερόπλοιο: Costa Smeralda

Χάρτης Ταξιδιού 7/8ήμερη κρουαζιέρα «Δυτική Μεσόγειος» | Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βαλεαρίδες Νήσοι

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info