Ιορδανία, ατομικό ταξίδι | 2020

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 670€

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA -AMMAN

Άφιξη στο Αμμάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΑΜΜΑΝ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΕΡΑΣΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γέρασα, την Πομπηία της Ανατολής. Θα μπούμε μέσω της θρυλικής Νότιας Πύλης και θα περιπλανηθούμε με μια ρωμαϊκή πόλη.Θα περπατή- σουμε στην Οβάλ πλατεία με το Ρωμαϊκό θέατρο και τις βυζαντινές εκκλησίες με τα μωσαϊκά. Θα συνεχίσουμε στην Ατζλούν για να δούμε το ισλα- μικό πολεμικό κάστρο όπου χρησιμοποιούνταν από τον Σαλάντιν για να προστατεύσει την περιοχή από τους Σταυροφόρους. Επιστροφή στο Αμμάν για να επισκεφθούμε την Ακρόπολη, τα ρωμαϊκά ερείπια και το θέατρο στο πιο δραστήριο σημείο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΑΜΜΑΝ – ΜΑΝΤΑΜΠΑ ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ-ΚΕΡΑΚ-ΠΕΤΡΑ

Αναχώρηση για τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χρι- στιανικό κέντρο της Ιορδανίας, με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εδώ σώζεται ο χάρτη της Ιερου- σαλήμ στο δάπεδο του που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ. Σε αυτόν αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνή- ματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου, με όλα τα τοπωνύμια γραμμένα στα ελληνικά. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νεμπό, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και αντίκρυσε την Γη της Επαγγελίας πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Μετά θα κατευθυνθούμε μέσω του Δρόμου των Βα- σιλέων στην Κεράκ, που ήταν η πρωτεύουσα του βι- βλικού βασιλείου της Μοάμπ, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των σταυροφόρων. Άφιξη στην Πέτρα για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ

Η Πέτρα, αποτελεί τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής μετά τις πυραμίδες της Αι- γύπτου. Από το 1985 η «ρόδινη πόλη της ερήμου» πε- ριλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο: μετέτρεψαν έναν ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη 30.000 κατοίκων. Εντυπωσιακά κτίρια και ναοί, θέατρο και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυ- σικό οχυρό, που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά και με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι. Κατέχοντας σημαντι- κή θέση στο δρόμο των μπαχαρικών, υπήρξε σταθ- μός καραβανιών στη διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Η επίσκεψή μας στον εξωπραγματικό αυτό χώρο κυριολεκτικά θα μας συγκλονίσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Πέτρα για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ- ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ- ΑΚΑΜΠΑ

Σήμερα θα περάσουμε την ημέρα στην έρημο Ουάντι Ραμ, Ο θρίαμβος της φύσης, που σαν ένας σουρεαλι- στής γλύπτης έχει δημιουργήσει αυτό το πανόραμα, αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη, όπως μάγεψε και το Λό- ρενς της Αραβίας. Εδώ μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: η επίσκεψή μας με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μέσα στην Έρημο του Ουάντι Ραμ, την «Κοι- λάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλευμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα. Συνεχίζουμε για την Άκαμπα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΑΜΠΑ-ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για το Αμμάν. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η Νεκρά Θάλασσα είναι ο προορισμός μας για σήμε- ρα. Δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα στον φλοιό της γης και είναι το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη μας στα -400μ. Είναι 8 φορές πιο αλμυρή από τους ωκεανούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει μέσα της καμία μορφή ζωής, ενώ η άνωση είναι τόσο μεγάλη που κάποιος επιπλέει χωρίς καν να καταβάλει προσπάθεια. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ-ΑΘΗΝΑ

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ-ΑΘΗΝΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Royal Jordanian σε Q class
 • Αγγλόφωνος εκπρόσωπος στο αεροδρόμιο προς διευκόλυνση άφιξης και αναχώρησης
 • 7 νύχτες διαμονή με ημιδιατροφή
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο μοντέρνο όχημα με αγγλόφωνο οδηγό
 • Αγγλόφωνος συνοδός κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε μνημεία
 • 2 ώρες jeep safari στην έρημο Ουάντι Ραμ
 • Εισιτήρια εισόδου στα αναφερθέντα στο πρόγραμμα μνημεία
 • Βόλτα 800 μέτρων με άλογα στην Πέτρα
 • Βίζα εισόδου στην Ιορδανία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίου περίπου 235 ευρώ το άτομο

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις Σάββατο ή Κυριακή

RJ 132

07.08

ΑΘΗΝΑ-ΑΜΜΑΝ

13:35

15:45

RJ 131

15.08

AMMAN-ΑΘΗΝΑ

10:25

12:50

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Σρι Λάνκα - Γιορτές Περαχέρα

Η Εσάλα Παραχέρα που γιορτάζεται στην Κάντυ, είναι ίσως η μεγαλύτερη ετήσια θρησκευτική γιορτή στην Ασία και από τις σημαντικότερες του Βουδισμού. Διαρκεί περίπου 10 ημέρες. Χιλιάδες κόσμου παρελαύνουν χορεύοντας με τυμπανοκρουσίες, συνοδευόμενοι από δεκάδες στολισμένους ελέφαντες, ένας από τους οποίους, ο πιο μεγαλόπρεπος, μεταφέρει την Κιβωτό με το Ιερό Δόντι του Βούδα.
Η  γιορτή Περαχέρα, γίνεται τον μήνα Εσάλα (Ιούλιος - Αύγουστος). Η γιορτή αυτή, που είναι μια πολύ εντυπωσιακή παρέλαση προς τιμήν του Ιερού Δοντιού του Βούδα, κορυφώνεται στην πανσέληνο του Ιουλίου-Αυγούστου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν συνδυασμό πέντε μεμονωμένων παρελάσεων-λιτανειών.
Οι τέσσερις προέρχονται από τέσσερα ιερά της Κάντυ που είναι αφιερωμένα σε θεότητες που προστατεύουν το νησί και ταυτόχρονα αφοσιωμένες στον Βούδα.
Το πρώτο ιερό ανήκει στον Νάτα, που είναι Μποντισάτβα με ιδιαίτερη σπουδαιότητα για την Κάντυ. Το δεύτερο στον Βισνού, που είναι ο προστάτης της Σρι Λάνκα, αλλά και ο ένας από τους τρεις σπουδαιότερους θεούς του Ινδουισμού. Το τρίτο στον Σκάντα, θεό του πολέμου και της νίκης και το τέταρτο στη θεά Πατίνι, που είναι θεά της αγνότητας. Το πέμπτο ιερό είναι ίδιο το Δόντι του Βούδα.
Στην παρέλαση παίρνουν μέρος χιλιάδες χορευτές, που ανεμίζουν πολύχρωμες σημαίες και τυμπανιστές. Στην κορύφωσή της κατά την πανσέληνο παρελαύνουν έως και 50-60 ελέφαντες, με κυρίαρχο τον Μαλιγκάβα Τάσκερ, που μεταφέρει τιμητικά το Ιερό Δόντι. Είναι στολισμένος από το κεφάλι έως τα νύχια και πατά τιμητικά πάνω σε ένα λευκό χαλί, που στρώνεται μπροστά του.

...
περισσότερα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Αεροπορικά εισιτήρια με RJ
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2020
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info