fb

Η μαγική Αλάσκα του Versus, Δυτικός Καναδάς - Καλοκαίρι 2021

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6990€

Περιγραφή

Η Αλάσκα, το βορειότερο κομμάτι της Αμερικανικής ηπείρου, είναι η γη των εξαιρετικών αντιθέσεων, με τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και σκηνικών: επιβλητικά ανάγλυφα, απέραντες παγωμένες εκτάσεις και ψηλές οροσειρές που παραμένουν ανεξερεύνητες, ακτογραμμή πολύμορφα διαμελισμένη με κόλπους, χερσονήσους, φιόρδ και αρχιπελάγη, ποταμοί με ορμητικά νερά και παγετώνες. Η παρθένα αγριότητα του τοπίου προκαλεί δέος. Ελάχιστα μέρη στον κόσμο κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται τόσο μικρός και ασήμαντος αντικρίζοντας τη μεγαλοπρέπεια της φύσης και την αβεβαιότητα της επιβίωσης σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον.

Ο Καναδάς, δεύτερος σε μέγεθος μετά τη Ρωσία, είναι μια αχανής χώρα και συνάμα από τις πιο αραιοκατοικημένες. Η εκπληκτική του φύση, με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου να αποτυπώνονται στα Εθνικά του Πάρκα και τις σμαραγδένιες λίμνες στα Καναδικά Βραχώδη Όρη, αλλά και οι πανέμορφες πόλεις του Δυτικού Καναδά, συμπληρώνουν ένα μοναδικό ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κάλγκαρυ

Γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάλγκαρυ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το αεροδρόμιο εισόδου για τα καναδικά Βραχώδη Όρη είναι αυτό του Κάλγκαρυ, που βρίσκεται στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας Αλμπέρτα, 80 χιλιόμετρα πιο ανατολικά από το θέρετρο του Μπανφ. Ήταν η έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988 και η φήμη της πόλης ως «Καουμπόι Τάουν» δικαιώνεται κάθε Ιούλιο, όταν διοργανώνεται εκεί το 10ήμερο Φεστιβάλ Στάμπιτ (Πανικός), με διάφορα σόου, χορούς Ινδιάνων, ροντέο κ.λπ., που παραπέμπουν στην «Άγρια Δύση». Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κάλγκαρυ – Μπανφ

Μετά από σύντομη βόλτα στην πόλη για να δούμε τα ιστορικά κτήρια και τα μνημεία της, τον πύργο του Κάλγκαρυ, το φρούριο, το πάρκο Stampede, όπου γίνεται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο Rodeo Show στον κόσμο, το εμπορικό κέντρο με τους ουρανοξύστες κ.ά. αναχώρηση για το Μπανφ (Banff), που βρίσκεται στα Καναδικά Βραχώδη Όρη. Θαυμάστε το μεγαλείο των παγετώνων καθώς ανηφορίζουμε και ταξιδεύουμε στο Εθνικό Πάρκο του Μπανφ. Μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή άφιξη στο γραφικό Μπανφ, που είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του. Περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μπανφ (Ξενάγηση, τελεφερίκ στο Σόλφερ Μάουντεν, κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το ομώνυμο εθνικό πάρκο, που βρίσκεται στα καναδικά Βραχώδη Όρη και θα απολαύσουμε μια μέρα περιήγησης σε έναν από τους παγκοσμίως γνωστούς προορισμούς θερινών και χειμερινών διακοπών. Θα θαυμάσουμε την ομορφιά του Σόλφερ Μάουντεν, στο οποίο και θα ανέβουμε με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του, σε ύψος 2.285 μ. Η θέα είναι μοναδική και η οργάνωση αυτής της πόλης θυμίζει Κεντρική Ευρώπη, αλλά οι πινακίδες της κορυφής μάς θυμίζουν πόσο πολύ απέχουν άλλες πόλεις του κόσμου από το Μπανφ. Ακολουθεί μια κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, μία από τις πολλές λίμνες του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων που τα γαλακτώδη πράσινα νερά της υποδηλώνουν την παρουσία ιζημάτων, λόγω τριβής των βράχων των βουνών με τους παγετώνες που λιώνουν.Το απόγευμα θα έχουμε τρεις επιλογές: ή πεζοπορία με τον αρχηγό στο δάσος που περιβάλλει το ξενοδοχείο μας (σε κάποιο από τα σημαδεμένα μονοπάτια, με φοβερή θέα στη γύρω περιοχή), ή επίσκεψη στο Μουσείο Γουάιτ για τα καναδικά Βραχώδη Όρη, ή θα απολαύσουμε ζεστά ιαματικά λουτρά στο πολυτελές «Banff Springs Resort», όπως συνήθιζαν να κάνουν όλοι οι επισκέπτες της περιοχής από το 1883, οπότε ανακαλύφθηκαν αυτές οι θερμές πηγές.Διανυκτέρευση.


 

 

4η ημέρα: Μπανφ – Λίμνη Λουίζ – Παγετώνας Αθαμπάσκα (εκδρομή με ειδικά οχήματα – το κόστος περιλαμβάνεται) – Τζάσπερ (Oδική διαδρομή)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ. Άναυδους πραγματικά θα μας αφήσει το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων, ένα τοπίο που από πολλούς χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακότερα στον κόσμο: λίμνες με σμαραγδένιο χρώμα, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές που καθρεπτίζονται στα ήρεμα νερά, καταρράκτες καθώς και μία μοναδική πανίδα και χλωρίδα. Θα συναντήσουμε άπειρα ζώα της αρκτικής ζώνης (αρκούδες, ταράνδους, ελάφια, λαγούς, ενυδρίδες, λύκους κ.α.) και θα σταματήσουμε στην περίφημη Λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή και φωτογραφημένη λίμνη στον Καναδά, για να θαυμάσουμε το τοπίο με φόντο τον παγετώνα Βικτόρια. Στη συνέχεια, στην περιοχή των παγετώνων Κολούμπια, θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένο όχημα, για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αναχώρηση με προορισμό το Τζάσπερ, παλαιό Σταθμό που ιδρύθηκε από τον Εξερευνητή David Thompson το 1811. Διανυκτέρευση.

 

 

 

5η ημέρα: Τζάσπερ – Σαν Πικς (οδική διαδρομή)

Σήμερα κατευθυνόμαστε προς τη δυτική ακτή του Καναδά. Η διαδρομή μας περνά από πανέμορφα τοπία με πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια και χιονισμένες βουνοκορφές ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Πρώτος σταθμός μας το παρατηρητήριο στο όρος robson, για να θαυμάσουμε τις ψηλότερες κορυφές στα καναδικά βραχώδη Όρη. Συνεχίζοντας θα δούμε τους καταρράκτες spahat falls να πέφτουν από το ύψος των 66m στις ηφαιστειογενείς χαράδρες. Επόμενη στάση μας το wells gray provincial park με τους καταρράκτες dawson και helmken (4ος μεγαλύτερος στον Καναδά με ύψος 141 m). Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το sun peaks, ένα διάσημο παραθεριστικό κέντρο για τους Καναδούς χειμώνα και καλοκαίρι - το χειμώνα ως χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι για τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει.  Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σαν Πικς – Βανκούβερ (οδική διαδρομή)

Άλλη μια ημέρα εντυπωσιακής διαδρομής σήμερα, μέσα σε ένα εκπληκτικό εναλλασσόμενο τοπίο, με προορισμό το Βανκούβερ στις ακτές του Ειρηνικού. Το Βανκούβερ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο και οι πολλές γέφυρες, προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η 3η σε μέγεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής. Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας – είναι η πιο "ασιατική" πόλη της Βόρειας Αμερικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μία βόλτα στην παραλία με τα γραφικά κέντρα και τα εστιατόρια με τις θαλασσινές λιχουδιές. Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε με βαποράκι τα δεκάδες νησάκια στο αρχιπέλαγος και τον Κόλπο του Βανκούβερ. Για το δείπνο σας προτείνουμε κάποιο παραθαλάσσιο εστιατόριο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα γιγάντια καβούρια του Ειρηνικού. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα:Βανκούβερ (Ξενάγηση, γέφυρα Καπιλάνο, βραδινή κρουαζιέρα στον κόλπο Βανκούβερ με δείπνο)

Πρωινή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την ιστορική Γκάσταουν, το Εμπορικό Κέντρο, τη γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες, θα περάσουμε από Συνεδριακό Κέντρο με τα διάσημα λευκά πανιά του που μοιάζει με ιστιοφόρο, το Πάρκο Stanley κ.ά. Το απόγευμα μπορείτε να επιβιβαστείτε στο Seabus Ferry για μία 15λεπτη διαδρομή μέχρι τη βόρεια ακτή. Στην αποβάθρα lonsdale σας περιμένει μία μεγάλη και φαντασμαγορική αγορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Κέντρο Αλιείας και η Αγορά Σολομού. Θα δούμε επίσης την υπέροχη κρεμαστή γέφυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες έχουμε δει.

Για το βράδυ το VERSUS θα σας προσφέρει ένα δείπνο-κρουαζιέρα στον κόλπο του Βανκούβερ. Απολαύστε τον εξαίσιο μπουφέ και την πανέμορφη θέα με ένα ποτό στο χέρι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


 

8η ημέρα: Βανκούβερ (εκδρομή στο Νησί της Βικτόριας)

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας, την κουκλίστικη Βικτόρια, την "πόλη της θάλασσας και των κήπων", που βρίσκεται πάνω στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό ωκεανό. Η διαδρομή με το πλοιάριο διαρκεί 1½ ώρα και συνεχίζουμε οδικώς για τη Βικτόρια. Εκεί, θα δείτε το κοινοβούλιο, παλιά νεοκλασικά κτήρια με το χαρακτηριστικό στυλ της Βρετανικής περιόδου, το μουσείο με τα περίφημα τοτέμ και φυσικά θα ξεκουραστείτε πίνοντας τον καφέ σας στο διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Fairmont Empress. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βανκούβερ (Κόστος εκδρομής $140 -160 κατ’ άτομο/ περιλαμβάνεται στην τιμή). Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Βανκούβερ (ημέρα ελεύθερη)

Ημέρα ελεύθερη για περισσότερες βόλτες κι αγορές. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα:Βανκούβερ – Σηάτλ – πτήση για Φέρμπανκς

Αναχώρηση οδικώς για το Σηάτλ και πτήση από το Σηάτλ για το Φέρμπανκς, την πόλη που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτής της μεγάλης, αλλά εξαιρετικά αραιοκατοικημένης πολιτείας των ΗΠΑ. Το μέγεθός της είναι πάνω από τρεις φορές αυτό της Γαλλίας, αλλά ο πληθυσμός της είναι μόνο 700.000 άτομα. Η αχανής αυτή περιοχή συνορεύει στα ανατολικά με τον Καναδά, στα δυτικά με τη Ρωσία και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ανήκε στη Ρωσία έως το 1867, χρονιά κατά την οποία πωλήθηκε στους Αμερικάνους από τον τσάρο Αλέξανδρο Β’ και το 1959 ανακηρύχθηκε ομόσπονδη πολιτεία τους. Η εξερεύνησή της άρχισε το 1741 από τον Βίτους Μπέρινγκ, για λογαριασμό της Ρωσίας, και τη συνέχισε το 1778 ο Τζέιμς Κουκ για λογαριασμό της Μ. Βρετανίας. Η συστηματική εξερεύνηση όμως της Αλάσκας και ο αποικισμός της που ακολούθησε οφείλονται κυρίως στους Σιβηριανούς και Αμερικανούς κυνηγούς, οι οποίοι από το 1784 ίδρυσαν εταιρείες για το κυνήγι ζώων και την πώληση γουναρικών. Άφιξη στη μικρή, αλλά δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

11η ημέρα:Φέρμπανκς (ξενάγηση, κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο)

Νωρίς το πρωί θα λάβουμε μέρος σε μια πανέμορφη και εκπαιδευτική κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Τσίνα που διασχίζει το Φέρμπανκς και αποτελούσε τον εμπορικό και επικοινωνιακό δίαυλο της πόλης με τις γειτονικές περιοχές. Μέσα στο πλοιάριο θα μάθουμε για τις συνήθειες και τη χειμερινή καθημερινότητα των ανθρώπων του Βορρά, θα κάνουμε στάση σε μια αναπαράσταση οικισμού Ινδιάνων Αθαμπάσκα, θα δούμε ένα εκτροφείο σκυλιών ελκήθρου και θα μάθουμε την αξία του σολομού για τη διατροφή των κατοίκων της Αλάσκας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Φέρμπανκς

Το μεσημέρι θα υπάρχει χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια βόλτα-έκπληξη, με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα. Το Versus έχει ετοιμάσει μια δραστηριότητα που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο Φέρμπανκς για να επισκεφθούμε το μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park. Θα δούμε τον αγωγό πετρελαίου που μεταφέρει το πολύτιμο καύσιμο από το Προύντο Μπέι στο Βάλντεζ και είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου, με μήκος πάνω από 1.300 χλμ. Θα μπούμε σε παλιά τρένα, αεροπλάνα και ποταμόπλοια που χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές αγαθών και θα κάνουμε μια βόλτα στο παλιό κέντρο της πόλης.Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Φέρμπανκς – Άνκορατζ (πτήση)

Κατευθυνόμενοι και πάλι νότια, θα φύγουμε από το Φέρμπανκς μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, στα παράλια του βόρειου Ειρηνικού.  Το Άνκορατζ αποκαλείται «η κορυφή του κόσμου», λόγω της ευκολίας που παρέχει στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές στα διάφορα μέρη του βορείου ημισφαιρίου. Το λιμάνι του δεν παγώνει ποτέ και η αεροπορική βάση του έχει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις του Βορρά, με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή μέσω του Βόρειου Πόλου.Άφιξη στο Άνκορατζ και σύντομη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

 

14η ημέρα:Άνκορατζ – Γουίτιερ (Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες) – Άνκορατζ

Το πρωί θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης και θα συνεχίσουμε για το γειτονικό Γουίτιερ, που είναι το λιμάνι αναχώρησης των κρουαζιερών θέασης των παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ. Ενώ το Άνκορατζ βρίσκεται στα δυτικά της χερσονήσου του Κενάι, προστατευμένο από τους ανέμους του ωκεανού, το Γουίτιερ βρίσκεται στα ανατολικά και έχει πρόσβαση σε όλους τους κατακόρυφους, ορεινούς όγκους της γειτονικής «λιμνοθάλασσας» του κόλπου Πρινς Γουίλιαμ. Το πλοίο μας θα περάσει από 26 παγετώνες κυριολεκτικά, διασχίζοντας τα παγωμένα νερά για περίπου πέντε ώρες και μεταφέροντάς μας σε τοπία που μόνο σε ταινίες υπάρχουν. Θα δούμε παγετώνες που κατακρημνίζονται από ψηλά, που εγκλωβίζονται σε ψηλές κορυφές, που λιώνουν και καταλήγουν στη θάλασσα και που σχηματίζουν θαλάσσια τείχη. Θα δούμε φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και ίσως φάλαινες στο ταξίδι τους προς τον Ισημερινό για ζευγάρωμα. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή πολύ πυκνή σε τοπία και εμπειρίες που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Άνκορατζ για δείπνο και διανυκτέρευση.


 

15η ημέρα: Άνκορατζ – Τζούνο (πτήση)

Η πρωτεύουσα της Αλάσκας βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αποκλεισμένη από τους ορεινούς όγκους του παγετώνα Μέντεχολ και του όρους Τζούνο, η ομώνυμη μικρή πόλη βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα γης και επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με πλοία και αεροπλάνα. Έχει αυτοκίνητα, αλλά οι δρόμοι της δεν οδηγούν πουθενά, μόνο στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πήρε το όνομά της από τον χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο και αποτελεί το διοικητικό κέντρο της πολιτείας από το 1900. Η πτήση μας από το Άνκορατζ είναι σύντομη και φτάνοντας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την υπέροχη αυτή πόλη. Όσοι δεν χόρτασαν τη θέα από ψηλά, υπάρχει χρόνος για να επισκεφθούν τον παγετώνα με δικινητήριο υδροπλάνο (προαιρετικό: $270) από το λιμάνι, που είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

16η ημέρα: Τζούνο (Παρατήρηση φαλαινών)

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιοχή. θα δούμε το μουσείο της πόλης, το τοπικό εκκολαπτήριο σολομών, το παρατηρητήριο του παγετώνα Μέντενχολ αλλά θα απολαύσουμε και κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Auke, με αφετηρία μας πάντα το Τζούνο. Ρυθμίστε φωτογραφικές μηχανές, φορτίστε μπαταρίες και ετοιμαστείτε να απαθανατίσετε εικόνες που ίσως μετά τις βλέπετε και δεν τις πιστεύετε! Καθώς οι συνοδοί μας θα μας «βομβαρδίζουν» με ένα σωρό πληροφορίες για την άγρια ζωή αυτών των νερών, θα απολαμβάνουμε μία σπάνια εμπειρία αλλά και ένα πεντανόστιμο σνακ σολομού που συμπεριλαμβάνεται στην κρουαζιέρα μας. Με το τέλος της κρουαζιέρας, επιστρέφουμε στο Τζούνο, όπου για το βράδυ σας έχουμε ετοιμάσει αποχαιρετιστήριο δείπνο-έκπληξη! Διανυκτέρευση. 

17η ημέρα: Τζούνο – Πτήση για Σίτκα (καταφύγιο αρκούδας)

Το πρωί μεταβαίνουμε με πτήση στο νησί Μπαρανόφ, το κέντρο της παλιάς ρωσικής Αλάσκας, για να φτάσουμε στη Σίτκα, η οποία προσεγγίζεται μόνο από αέρος ή θαλάσσης. Για τους Ινδιάνους Τλίνγκιτ το νησί ήταν ένας εμπορικός σταθμός. Για τους Ρώσους η βάση επιχειρήσεων προς τις Αλεούτιες Νήσους, αλλά και προπύργιο της Ορθοδοξίας και προσηλυτισμού των τοπικών φυλών, όπως μαρτυρά ο μεγάλος ναός του Αγίου Μιχαήλ. Για τους δε Αμερικανούς ήταν κέντρο εμπορίου και ναυσιπλοΐας, ενώ τώρα αποτελεί πλέον έναν ιστορικό τουριστικό προορισμό.Σήμερα λοιπόν θα πάρουμε μια γεύση από την άγρια ζωή των νησιών του εσωτερικού διαύλου. Θα επισκεφθούμε το καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, το καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μαζί με τον αρχηγό μας θα δούμε το Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και θα κάνουμε βόλτα στο δάσος με τα τοτέμ τους. Πέρα από γλυπτά τοπόσημα, τα τοτέμ αποτελούν και μνημεία Ιστορίας, μια και μέσα από τον συμβολικό διάκοσμό τους καταγράφουν τα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο στην πόλη. Διανυκτέρευση στη Σίτκα.

 

18η ημέρα: Σίτκα – Σηάτλ (πτήση)

Μεταφορά στο πολύ κοντινό αεροδρόμιο και πτήση για το Σηάτλ. Από τις πιο βροχερές πόλεις του αμερικανικού Βορρά, αλλά και από τις πιο προοδευτικές. Είναι η γενέτειρα του Τζίμι Χέντριξ και η πόλη στην οποία ξεκίνησαν τα σχήματα των Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Foo Fighters, καθώς και το εναλλακτικό ροκ κίνημα του Grunge. Είναι η πατρίδα των εταιρειών Boeing, Microsoft, και Amazon, η έδρα της βιομηχανίας λογισμικού των ΗΠΑ και, παραδοσιακά, της ναυπηγικής και της υλοτομίας. Επίσης είναι η περιοχή συγκέντρωσης των Ινδιάνων Duwamish και Suquamish, που έδωσαν το όνομά τους στην πόλη μέσω του αρχηγού τους, Si’ahl.Το Σηάτλ είναι χτισμένο πάνω στον ισθμό της λιμνοθάλασσας του Πάτζετ Σάουντ και της λίμνης Ουάσινγκτον και αποτελεί το λιμάνι εκκίνησης των κρουαζιερόπλοιων για την εξερεύνηση της Αλάσκας. Μετά την πρωινή άφιξή μας θα έχουμε μια πρώτη ξενάγηση στην πόλη.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον χώρο της Παγκόσμιας Έκθεσης του 1962, με τον πύργο Νιντλ, σήμα-κατατεθέν και σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην ακτή και θα δούμε τα παραλιακά μαγαζιά, το λούνα παρκ και το λιμάνι. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το απόγευμα, όποιος επιθυμεί, θα κάνουμε μαζί με τον αρχηγό μια περιπατητική βόλτα, θα μπούμε σε εναέριο σιδηρόδρομο, θα εξερευνήσουμε την πόλη και θα καταλήξουμε στην ιστορική συνοικία Παϊονίρ, με τα παραδοσιακά κτίρια από τούβλο, τους χώρους τέχνης και τα διάσημα bars. Εμείς, ωστόσο, δεν θα μείνουμε «άγρυπνοι στο Σηάτλ», κατά τη γνωστή αμερικανική ταινία, αλλά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.


 

 

19η ημέρα: Σηάτλ – Πτήση σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Χρόνος ελεύθερος πριν από τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

20ή ημέρα:Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα
είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος


Η διαφορετικότητα του Versus

Οι παρακάτω είναι ιδιαίτερα ακριβές δραστηριότητες και περιλαμβάνονται στην τιμή!

  • Ημιδιατροφή, σπάνια για τις ακριβές ΗΠΑ εκτός από την πρώτη ημέρα (άφιξη αργά το βράδυ). Ημιδιατροφή στον Καναδά εκτός από το Βανκούβερ και το Κάλγκαρυ. Περιλαμβάνεται ένα δείπνο με την κρουαζιέρα στο Βανκούβερ.
  • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς και επίσκεψη σε εκτροφείο σκυλιών ελκήθρου!
  • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ (κόστος 140-160$ το άτομο, που περιλαμβάνεται στην τιμή)
  • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα και επίσκεψη στο μεγάλο θεματικό πάρκο Αλάσκαλαντ στο Φέρμπανκς.
  • Διαμονή στο Σηάτλ, μία πανέμορφη μεγαλούπολη στις ΒΔ ΗΠΑ που είναι δύσκολο να επισκεφθούμε αλλιώς.
  • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
  • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
  • Πτήση από τη Σίτκα για το Σηάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες.
  • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους.
  • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται από θαλάσσης και αέρος.
  • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες το έχουμε δει.
  • Δύο από τα γεύματα θα είναι με ιδιαίτερες γεύσεις- έκπληξη!
  • Στον Καναδά, εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
  • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ.
  • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
  • Τελεφερίκ στο Μπανφ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup, 4* και 4* sup.
  • Ημιδιατροφή στην Αλάσκα εκτός από την πρώτη ημέρα (άφιξη αργά το βράδυ). Ημιδιατροφή στον Καναδά εκτός από το Βανκούβερ και το Κάλγκαρυ. Περιλαμβάνεται ένα δείπνο με την κρουαζιέρα στο Βανκούβερ.
  • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς και επίσκεψη σε εκτροφείο σκυλιών ελκήθρου!
  • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ (κόστος 140-160$ το άτομο, που περιλαμβάνεται στην τιμή)
  • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα και επίσκεψη στο μεγάλο θεματικό πάρκο Αλάσκαλαντ στο Φέρμπανκς.
  • Διαμονή στο Σηάτλ, μία πανέμορφη μεγαλούπολη στις ΒΔ ΗΠΑ που είναι δύσκολο να επισκεφθούμε αλλιώς.
  • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
  • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
  • Πτήση από τη Σίτκα για το Σηάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες
  • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους.
  • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται από θαλάσσης και αέρος. 
  • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες το έχουμε δει.
  • Δύο από τα γεύματα θα είναι με ιδιαίτερες γεύσεις-έκπληξη!
  • Στον Καναδά, εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
  • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ.
  • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
  • Τελεφερίκ στο Μπανφ
  • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός 
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA)
  • Έκδοση της ETA Καναδά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

  •  Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 1.050
  • Είσοδοι σε μουσεία

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

14.08.2021

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1677

14.08.2021

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ –ΚΑΛΓΚΑΡΙ

12:25

13:25

AF 355

01.09.2021

ΣΙΑΤΛ – ΠΑΡΙΣΙ

19:20

14:05 (+1)

AF 1032

02.09.2021

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 (+1)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΕΚΔΟΣΗ ESTA 

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
– εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας –
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας
με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές στο γραφείο μας.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

                                                                   Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
  • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα
  • Εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα
  • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγική Αλάσκα του Versus, Δυτικός Καναδάς - Καλοκαίρι 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info