fb

Φιλιππίνες - Παλαουάν | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2390€

Περιγραφή

Ακόμα και αν έχετε ταξιδέψει αρκετά στην Ασία, δύσκολα θα έχετε φτάσει μέχρι εδώ. Μια χώρα προικισμένη με 7.107 νησιά, με φυλές ξεχασμένες από τον χρόνο, με παραλίες που δίνουν νόημα στη λέξη «εξωτικές», με πυκνή βλάστηση που κρύβει το φως του ήλιου και με τη μεγαλύτερη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Σκεφτήκαμε κάποτε να οργανώσουμε το πρώτο ταξίδι μας σε αυτήν την απίθανη χώρα. Ήταν εκεί που οραματιστήκαμε το Versus. Έκτοτε ταξιδέψαμε επανειλημμένως σε κάθε περιοχή αυτής της χώρας. Στη σκέψη μας διατηρήσαμε ολοζώντανες τις εντυπώσεις μας από τα παραδεισένια νησιά των Φιλιππίνων, γνωστά για τις ειδυλλιακές παραλίες τους με τον άθικτο και γεμάτο ζωή βυθό. Τις σπάνιες φυλές που ζουν στα υψίπεδα του νησιού Λουζόν, στους τόπους των προγόνων τους, δίνοντας μάχη να διατηρήσουν τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Να διατηρήσουν συνήθειες που τους επέτρεψαν να ζήσουν σε αρμονία με τη φύση τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια και να σχεδιάσουν περίτεχνους, κλιμακωτούς ορυζώνες με συνολικό μήκος τη μισή περίμετρο της Γης, μία από τις καλύτερες γεωργικές τεχνολογίες της Ασίας. Περάσαμε με ξύλινες πιρόγες μέσα από ποτάμια, φαράγγια και καταρράκτες, και λυτρωθήκαμε με ηλιοθεραπείες, βουτιές και υδάτινες διαδρομές στα τροπικά νησιά Mποχόλ με τους απόκοσμους σοκολατένιους λόφους, στο Σεμπού και στο Μπορακάι. Βιώσαμε την αίσθηση ελευθερίας, του φρέσκου αέρα και του βαθυπράσινου απέραντου ωκεανού στο τελευταίο σύνορο των Φιλιππίνων, τον παράδεισο των δυτών Παλαουάν, που, όπως είπε και ο Ζακ-Ιβ Κουστό, «είναι από τα ωραιότερα μέρη που έχω ποτέ επισκεφθεί»... Όλη αυτή την εμπειρία την αποκρυσταλλώσαμε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Ελάτε να σας σεργιανίσουμε στις δικές μας Φιλιππίνες, όπως σας έχουμε συνηθίσει στα διαφορετικά ταξίδια μας στον κόσμο.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας και επιβίβαση στην πτήση μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τις Φιλιππίνες και την πρωτεύουσα Μανίλα.

 

 

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΛΑ

Χτισμένη στο νησί Λουζόν, το μεγαλύτερο και πιο βόρειο νησί του αρχιπελάγους, λούζεται στον κόλπο της Μανίλα, ενός μεγάλου πορθμού που μέσω ενός καναλιού 19 χιλιομέτρων οδηγεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Κάποιοι είπαν τη Μανίλα «μαργαριτάρι της Ανατολής», ενώ οι Ισπανοί άποικοι την αποκάλεσαν «το πετράδι της αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό», που πρώτοι πάτησαν τα χώματά της. Τότε (από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα) ήταν μια καλά οχυρωμένη πόλη, με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Ωστόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη ισοπεδώθηκε και σταδιακά άρχισε η ανοικοδόμησή της, αποτελώντας σήμερα μια σύγχρονη μητρόπολη που αρχιτεκτονικά ακροβατεί μεταξύ ισπανικού, κινεζικού και μαλαισιανού στυλ με ολίγον από... Μανχάταν. Άφιξη στη Μανίλα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΠΑΓΚΣΑΝΤΖΑΝ (Καταρράκτες) – ΜΑΝΙΛΑ

Αναχωρούμε από τη Μανίλα για την πόλη Παγκσαντζάν και τους ομώνυμους καταρράκτες, διανύοντας μία απόσταση περίπου 100 χλμ. προς τα νοτιοανατολικά της Μανίλα και παραμετρικά της λίμνης Λαγκούνα. Θα προσεγγίσουμε στους καταρράκτες με ξύλινο κανό, ακολουθώντας διαδρομή μέσα στην απίστευτα πλούσια φύση, όπου γυρίστηκε μάλιστα και το αριστούργημα «Αποκάλυψη Τώρα!» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η βαρκάδα με τα κανό, που οδηγούν επιδέξια οι έμπειροι τοπικοί οδηγοί, είναι στ’ αλήθεια μια συναρπαστική εμπειρία. Επιστροφή στη Μανίλα και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας είναι σίγουρο πως θα «βραχούμε» αρκετά, συνίσταται λοιπόν κατάλληλη ενδυμασία και προστασία των προσωπικών σας αντικειμένων (φωτογραφικές μηχανές κλπ.) από το νερό.

 

 

4η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ (Οδική μετάβαση)

Ύστερα από ένα γενναίο πρωινό, ξεκινάμε οδικώς για την κατάκτηση του παραδείσου. Η διάσημη για το φυσικό κάλλος της Μπανάουε θεωρείται από τους ντόπιους το... 8ο θαύμα του κόσμου. Μάλιστα οι Ισπανοί όταν πρωτοαντίκρισαν αυτά τα καταπράσινα και φυσικά πλατιά σκαλοπάτια που συγκρατούν τους ορυζώνες είπαν ότι είναι «τα βήματα προς τον παράδεισο». Τα σπαρμένα καταπράσινα βουνά αγκαλιάζουν τα μικρά χωριουδάκια και κάθε στροφή μάς επιφυλάσσει μια έκπληξη. Μια μικρή στάση στο ιστορικό Ντάλτον Πας και από εκεί στη γραφική -και φημισμένη για την πίτα της με ανανά- Μπαγκαμπάγκ, μέχρι να χορτάσουν τα μάτια μας βουνό, καταρράκτες, ποτάμια και πράσινο πάνω στο πράσινο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΣΑΓΚΑΔΑ – ΜΠΟΝΤΟΚ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Αναχωρούμε για την πόλη Σαγκάδα (Sagada), η οποία, χτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω στην Κορδιλιέρα, μάς προσφέρει εσωτερική ευδαιμονία και ήμερο τοπίο, μακριά από κάθε ήχο και θόρυβο αυτού του κόσμου. Καιρού επιτρέποντος θα δούμε τις αρχαίες ταφικές σπηλιές, όπου εντοπίστηκαν μουμιοποιημένα κατάλοιπα αρχαίων κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μποντόκ (Bontoc). Η λέξη σημαίνει «βουνά» και οι άνθρωποί του είναι οι άνθρωποι των βουνών. Παρόλο που οι Μποντόκ πιστεύουν στα πνεύματα των προγόνων τους και σε αυτά της φύσης, είναι στην ουσία μονοθεϊστές. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μποντόκ για να θαυμάσουμε τα αυθεντικά χειροποίητα αντικείμενα των πρώιμων φυλών που ζούσαν στην περιοχή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Μπανάουε, όπου και θα απολαύσουμε ένα σόου με τραγούδια και χορούς, στο οποίο οι ντόπιοι θα μας παρουσιάσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ (Γύρος του Μπανγκα-Αν με παραδοσιακά jeepneys – Συνάντηση με τη φυλή Ιφουγάος – Περιήγηση στου ορυζώνες)

Αφού επιβιβαστούμε στο παραδοσιακό όχημα jeepney, θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριουδάκι Μπαγκαάν, ένα μέρος φωλιασμένο στις κοιλάδες με τους κλιμακωτούς ορυζώνες. Τα jeepneys (τζίπνις) που θα μας μεταφέρουν είναι πρώην αμερικανικά στρατιωτικά τζιπ που ξέμειναν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστά για την κιτς διακόσμησή τους και το απίστευτο στρίμωγμα των επιβατών...

Στο επίκεντρό μας σήμερα θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής που ανήκουν στη φυλή Ιφουάγος. Το όνομά τους σημαίνει «οι άνθρωποι από τη γη». Περπατώντας για περίπου 20 λεπτά σε κατηφορικό μονοπάτι θα φτάσουμε στην περιοχή τους και θα έρθουμε σε επαφή με τη ζωή και τις συνήθειές τους αλλά και θα δούμε από κοντά τον τρόπο που κατασκευάζουν τις ξύλινες καλύβες τους. Για τους Ιφουάγος τα ήθη και οι παραδόσεις είναι η βάση για όλους τους νόμους τους. Ο πολιτισμός και η κουλτούρα τους περιστρέφονται γύρω από το ρύζι, το οποίο θεωρείται ξεχωριστός καρπός. Υπάρχει μια σειρά γιορτών γύρω από τον πολιτισμό του ρυζιού, η οποία συνδέεται με τις περίπλοκες γεωργικές ιεροτελεστίες που ξεκινούν από την καλλιέργεια ρυζιού και καταλήγουν στην κατανάλωσή του.

Η εποχή συγκομιδής περιλαμβάνει τις μεγαλοπρεπείς γιορτές της ημέρας των ευχαριστιών. Μέρος αυτών των γιορτών και των τελετουργικών δραστηριοτήτων είναι η κατασκευή της μπίρας ρυζιού, των κέικ ρυζιού αλλά και άλλων προϊόντων ρυζιού. Αφού συζητήσουμε μαζί τους και τους συναναστραφούμε για λίγες ώρες, με τη βοήθεια των οδηγών μας θα προχωρήσουμε για να βρούμε σημεία που οι κλιμακωτοί ορυζώνες καθώς και τα ήσυχα χωριουδάκια που τους διακόπτουν φαίνονται πανοραμικά. Θα βρεθούμε τόσο ψηλά που τα σύννεφα θα περνούν κάτω από εμάς συμμετέχοντας και αυτά στην απίθανη εικόνα που θα βλέπουν τα μάτια μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΜΑΝΙΛΑ (οδική μετάβαση)

Μετά το πρωινό μας επιστρέφουμε οδικώς στη Μανίλα. Κοιτώντας έξω από το παράθυρο του οχήματός μας φέρνουμε στο μυαλό μας όσα ζήσαμε, σκεπτόμενοι ότι ένα ταξίδι είναι ένας άλλος τρόπος να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Η εμπειρία των προηγούμενων ημερών, τα απλόχερα και ήρεμα χαμόγελα των Ιφουάγος αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη ματαιότητα της ταχύτητας του δικού μας πολιτισμού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Μανίλα, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ (πτήση) – ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΑΙΝ ΠΩΛ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το νησί Παλαουάν και το Πουέρτο Πρινσέσα (Puerto Princesa). Άφιξη και επίσκεψη στον Υπόγειο Ποταμό Σαιν Πωλ, ένα από τα «Επτά Θαύματα της Φύσης». Πρόκειται για το εθνικό πάρκο του υπόγειου ποταμού Σαιν Πωλ, που ρέει κάτω από το βουνό, σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων. Ο ποταμός εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Σαμπάνγκ, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Εμείς θα το ανακαλύψουμε κάνοντας βαρκάδα μέσα από σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και ασημένιους βράχους που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά. Μια διαδρομή ονειρική, που θα μας ταξιδέψει σε σπήλαια που θυμίζουν καθεδρικούς ναούς και θόλους, μια εμπειρία αξέχαστη! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

9η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ – ΣΕΜΠΟΥ (πτήση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Πρινσέσα από όπου θα πετάξουμε για το νησί Σεμπού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ (Ξενάγηση και νησί Μακτάν) – ΜΠΟΧΟΛ

Η πόλη του Σεμπού (στο ομώνυμο τροπικό νησάκι) είναι μια μικρογραφία της Μανίλα, με τα εμπορικά και οικονομικά της ερείσματα, αλλά και με το επιπλέον πλεονέκτημα πως απολαμβάνει όμορφες παραλίες που μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες, και παράλληλα έχοντας διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα. Η ξενάγησή μας θα μας φέρει στο οχυρό Πέδρο, θα δούμε τον Σταυρό του Μαγγελάνου, του πρώτου Ευρωπαίου που ήρθε στις Φιλιππίνες το 1521 αναζητώντας τα νησιά των μπαχαρικών στην Ινδονησία, την εκκλησία του Αγίου Βρέφους, τη λεωφόρο με τις σημαίες ενώ θα περάσουμε και στο απέναντι νησάκι Μακτάν, για να δούμε το Μνημείο Λάπου-Λάπου, αφιερωμένο στον ηγέτη που αγωνίστηκε για την ελευθερωία των Φιλιππίνων. Στη συνοικία Μαριμπάγκο θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο παρασκευής μουσικών οργάνων για να δούμε πώς φτιάχνονται οι καλύτερες κιθάρες και γιουκαλίλι των Φιλιππίνων. Κατόπιν μεταβαίνουμε στο λιμάνι για να πάρουμε το φέρι-μποτ για το Ταγκμπιλαράν και το νησάκι Μποχόλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

11η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ (ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΛΟΦΟΙ)

Μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη Ταγκμπιλαράν βρίσκεται η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία των Φιλιππίνων, χτισμένη το 1595, σχεδόν άθικτη, που στεγάζει ιερά λείψανα και εικόνες. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού, τους Σοκολατένιους Λόφους, η δημιουργία των οποίων αποτελεί ακόμα ένα άλυτο γεωλογικό αίνιγμα. Μοιάζουν περισσότερο με παιδική ζωγραφιά και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι ανθρώπινο έργο. Πρόκειται για 1.268 λόφους σε ακανόνιστα σχήματα, ύψους 30-50 μέτρων. Καλύπτονται με γρασίδι, που στο τέλος της ξηρής περιόδου παίρνει χρώμα καφέ-σοκολατί, απ’ όπου προκύπτει και το όνομά τους. Για όσους θέλουν να ανέβουν στην κορυφή ενός από τους λόφους, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τα 215 σκαλοπάτια. Η θέα που τους περιμένει είναι μοναδική! Ωστόσο η ημέρα δεν τελειώνει εδώ. Θα αναζητήσουμε το δεύτερο μικρότερο πρωτεύον θηλαστικό του κόσμου, το μαϊμουδάκι Tarsier, που ζει στα δάση του Μποχόλ και μας περιμένει να το γνωρίσουμε, ενώ για το τέλος έχουμε αφήσει μια χαλαρωτική βόλτα με μηχανοκίνητο πλοιάριο στον ποταμό Λομπόκ, μέσα στο απόλυτο τροπικό σκηνικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ

Σήμερα θα απολαύσουμε την παραλία του Πανγκλάο, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επιδοθούμε σε διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

13η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ – ΜΑΝΙΛΑ (πτήση, ξενάγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για τη Μανίλα. Άφιξη και αρχή της εξερεύνησης της μαγικής αυτής πολυνησίας η πρωτεύουσα Μανίλα. Μετά το γεύμα μας λοιπόν ξεκινάμε για την εξερεύνηση της πόλης, με αφετηρία μας το Πάρκο Ριζάλ, αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα των Φιλιππίνων, Χοσέ Ριζάλ. Ολόκληρος ο χώρος αποτελούσε μέρος οχύρωσης που κατασκεύασαν οι Ισπανοί, το οχυρό Σαντιάγο, το πιο ισχυρό έρεισμα των Ισπανών στην Ανατολή, που αργότερα αποτέλεσε και τόπο εκτελέσεων Φιλιππινέζων επαναστατών. Θα δούμε τον ναό του Αγίου Αυγουστίνου, θα περάσουμε από τις εμπορικές συνοικίες της πόλης, την λεωφόρο Αγιάλα καθώς και από το American Memorial Park, όπου αναπαύονται πάνω από 37.000 στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚA

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 
  • Μεταφορά με τα ιστορικά jeepneys, τα τζιπ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποτελούν πλέον το εθνικό όχημα.
  • Αναπαράσταση εθίμων με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Μπανάουε.
  • Βόλτα με πιρόγες στους καταρράκτες και στα φαράγγια του Πασαγκτζάν.
  • Βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες στον ποταμό Λοάι στο νησί Μποχόλ.
  • Βαρκάδα στον Παλαουάν, τον μακρύτερο υπόγειο ποταμό του κόσμου.
  • Αχθοφορικά.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* και 4*sup., εκτός από το Μπανάουε  που το ξενοδοχείο είναι 3*.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδοι στις επισκέψεις στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 830

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


                                                           

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Μεταφορά με τα ιστορικά jeepneys, τα τζιπ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποτελούν πλέον το εθνικό όχημα.
  • Βόλτα με πιρόγες στους καταρράκτες και στα φαράγγια του Πασαγκτζάν.
  • Βαρκάδα στον Παλαουάν.

Χάρτης Ταξιδιού Φιλιππίνες - Παλαουάν | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info