fb

Ανατολική Ινδία - Μπανγκλαντές με φυλές Ορίσα | Χριστούγεννα 2019 - Μάρτιος 2020

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2999€

Περιγραφή

Θιασώτες του ασυνήθιστου, σχεδιάζουμε για τους ανήσυχους ταξιδιώτες ακόμη ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα που εξακολουθεί να μας συναρπάζει. Θα ταξιδέψουμε στην Ανατολική Ινδία αλλά και στο γειτονικό Μπανγκλαντές και θα έλθουμε σε επαφή με τις πολυάριθμες τοπικές φυλές, που διατηρούν σχεδόν αναλλοίωτα ήθη και έθιμα αιώνων. Θα γνωρίσουμε τις φυλές Κοντ, Ντονγκρίγια, Μπόντας, Γκαμπαντάς, Παράντζα και άλλες ακόμη, που θα μας «διδάξουν» έναν άλλο τρόπο ζωής πέρα από τα συνηθισμένα.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Ντάκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές.

2η ημέρα: Άφιξη στην Ντάκα (ξενάγηση)

Άφιξη στην Ντάκα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Η πόλη διαθέτει πληθώρα από αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία θα δούμε το Παζάρι Σακάρι, το παλάτι Αχσάν Μανζίλ, την Αρμενική Εκκλησία, το Τέμενος του Αστεριού, το φρούριο Λαλμπάγκ, τον ινδουιστικό ναό Ντακεσβάρι, το Εθνικό Μουσείο και άλλα ακόμα (σε περίπτωση που λόγω χρόνου δεν καταφέρουμε να δούμε κάποια από τα αξιοθέατα,  θα τα δούμε κατά τη διάρκεια της δεύτερης διαμονής μας στη Ντάκα, στη συνέχεια του ταξιδιού). Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ντάκα - Τσιτανγκόνγκ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς από την Ντάκα με προορισμό μας την πόλη Τσιτανγκόγκ (Chittagong). Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην Σοναργκαόν για να επισκεφθούμε την Νεκρή Πόλη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Τσιτανγκόγκ όπου θα φτάσουμε το βράδυ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τσιτανγκόνγκ (ξενάγηση) – Ρανγκαμάτι

Πρωινό νωρίς και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον ναό Μπαγιεζίντ Μποστάμι καθώς και το κοιμητήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για το Ρανγκαμάτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Κατόπιν μας περιμένει μία όμορφη κρουαζιέρα στα νερά της λίμνης Καπτάι, όπου θα επισκεφθούμε επίσης και το χωριό της τοπικής φυλής, που κατοικεί στην όχθη της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρανγκαμάτι – Κομίγια – Ντάκα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για την πόλη Κομίγια (Comilla). Φτάνοντας, θα επισκεφθούμε την περιοχή Μαϊναμάτι, όπου σε μια ευρεία έκταση γεμάτη λόφους εντοπίζονται πάνω από πενήντα βουδιστικοί οικισμοί που χρονολογούνται από τον 8ο έως τον 12ο αι., αποτελώντας έτσι τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, ίσως και σε ολόκληρο το Μπαγκλαντές. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο Σαλμπάν Βιχάρα καθώς και το παρακείμενο μουσείο, πριν αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Ντάκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ντάκα – Καλκούτα (πτήση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και βόλτα για να δούμε ό,τι από τα αξιοθέατα της Ντάκα δεν προλάβαμε να δούμε κατά τη διάρκεια της πρώτης μας διαμονής στην πόλη, στην αρχή του ταξιδιού. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Καλκούτα (Ινδία). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καλκούτα (ολοήμερη ξενάγηση)

Ολόκληρη η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Καλκούτα, που θα γνωρίσουμε με μια εκτεταμένη ξενάγηση. Το πιο σημαντικό λιμάνι και εμπορικός σταθμός της πάλαι ποτέ Βρετανικής Ινδίας, η Καλκούτα μοιάζει με ένα πολύβουο μελίσσι που βρίσκεται σε μόνιμη έξαρση. Στην ξενάγησή μας θα δούμε τη γέφυρα Howrah, το σύμβολο όχι μόνο της Καλκούτας αλλά και της Δυτικής Βεγγάλης, καθώς και την αγορά των λουλουδιών. Θα δούμε ακόμη το σπίτι της Μητέρας Τερέζας, το ορφανοτροφείο Σίσου Μπαβάν και θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά μουσεία της Ινδίας, το Ινδικό Μουσείο, που ήδη μετρά πάνω από 200 χρόνια ζωής, καθώς άνοιξε τις πύλες του το 1814! Τα εκθέματά του καλύπτουν ένα απίστευτα ευρύ φάσμα εποχών αλλά και θεμάτων: διαθέτει από μία συλλογή μετεωριτών έως και βαλσαμωμένους ανθρωποφάγους κροκοδείλους! Ξεχωρίζει επίσης και το τμήμα αρχαιοτήτων, με μια θαυμάσια συλλογή βουδιστικής τέχνης.
Συνεχίζουμε προς την πλατεία Νταλχούζι με τα βικτωριανά κτίρια, όπου θα δούμε το Κτίριο των Συγγραφέων, το Κυβερνητικό Μέγαρο, το κτίριο του Ταχυδρομείου, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Δημαρχείο και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τους Βοτανικούς Κήπους, ένας αληθινός κήπος της Εδέμ όπου ξεχωρίζει το τεράστιο δέντρο μπάνυαν. Διανυκτέρευση στην Καλκούτα.

8η ημέρα: Καλκούτα – Μπουμπανεσβάρ (πτήση)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο της Καλκούτας από όπου θα πετάξουμε για την Μπουμπανεσβάρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (το μεσημέρι). Η Μπουμπανεσβάρ θεωρείται «η πόλη των ναών» της Ινδίας, πολύ σημαντικό προσκύνημα για τους Ινδουιστές, με εκατοντάδες ναούς να απλώνονται σε ολόκληρο τον οικιστικό ιστό της Παλιάς Πόλης. Ανάμεσα στους περίπου 600 ναούς της ξεχωρίζει ο ναός Lingaraj του θεού Σίβα, χτισμένος τον 11ο αι., ο μεγαλύτερος και από τους παλαιότερους στην πόλη. Καθώς στον ναό δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μη ινδουιστές, θα τον παρατηρήσουμε εξωτερικά. Η λίμνη Μπιντουσαγκάρ, στην όχθη της οποίας είναι χτισμένος ο ναός, είναι επίσης ένα όμορφο αξιοθέατο της πόλης. Στη συνέχεια θα δούμε τους ναούς Μουκτεσβάρ και Ρατζαράνι. Ο τελευταίος είναι φτιαγμένος από κόκκινη και χρυσή αμμόπετρα, που στην περιοχή ονομάζεται «ρατζαράνι», εξ ου και το όνομα του ναού. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μπουμπανεσβάρ – Πούρι

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για το Πούρι. Καθοδόν, βγαίνοντας από την πόλη, θα επισκεφθούμε πρώτα τις Σπηλιές Khandagiri και Udaygiri, ένα ολόκληρο σύμπλεγμα από σπηλιές και τούνελ που ξεκίνησαν να σκαλίζονται ήδη από τον 1ο αι. και χρησιμοποιήθηκαν από τζαϊνιστές μοναχούς. Στη συνέχεια θα δούμε την στούπα Shanti, στους λόφους Ντάουλι, σύμβολο αγάπης και ειρήνης: εδώ ήταν που έπειτα από αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις που κόστισαν τη ζωή σε 150.000 στρατιώτες, ο βασιλιάς Ασόκα αποκήρυξε δια παντός τους πολέμους, στράφηκε στον Βουδισμό και αφιέρωσε το σπαθί του στον άρχοντα Βούδα. Έκτοτε ο χώρος αποτελεί ένα αληθινό προσκύνημα ειρήνης…
Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Πίπλι (Pipli), την πόλη των χειροτεχνών που μας υποδέχεται με μια πανδαισία χρωμάτων. Είναι άλλωστε η πρωτεύουσα της τεχνοτροπίας «appliqué», πολύ χαρακτηριστική της τοπικής κουλτούρας των Ορίζα.
Ο τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το Πούρι, στις ακτές πια του κόλπου της Βεγγάλης. Για πολλούς αιώνες το Πούρι αποτελεί προορισμό αμέτρητων προσκυνητών που έρχονται για να καθαρθούν στα νερά, ωστόσο οι ωραίες, χρυσές αμμουδιές της περιοχής αποτελούν πόλο έλξης και για τουρίστες ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκευτικών πιστεύω. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πούρι (Ναός του Ήλιου-Κονάρκ)

Η ημέρα μας ξεκινά με επίσκεψη σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά μνημεία όχι της Ορίζα, ή της ανατολικής Ινδίας, αλλά σε ολόκληρη την Ασία. Πρόκειται για τον Ναό του Ήλιου στο Κονάρκ, ένα εντυπωσιακό δείγμα λατρευτικής αρχιτεκτονικής. Η αρχική σύλληψη, κατά τη δημιουργία του ναού, προέβλεπε πως ο ναός θα έπαιρνε το σχήμα ενός τεράστιου άρματος, αναπαριστώντας το άρμα που οδηγεί ο θεός Ήλιος στην καθημερινή πορεία του στον ουρανό. Αυτό συμβολίζουν τα επτά υπέροχα σκαλισμένα άλογα, όπως και οι 24 περίτεχνοι τροχοί που αναπαριστούν το πέρασμα του χρόνου. Ο ναός βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα από την ακτή, όταν πρωτοχτίστηκε ωστόσο βρισκόταν εγγύτερα στη θάλασσα, γι’ αυτό και οι Ευρωπαίοι ναυτικοί της εποχής των εξερευνήσεων τον χρησιμοποιούσαν ως σημείο πλοήγησης, αποκαλώντας τον «η Μαύρη Παγόδα». Στον Ναό του Ήλιο όμως ταιριάζουν περισσότερο τα λόγια του νομπελίστα ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρε: «εδώ η γλώσσα της πέτρας ξεπερνά τη γλώσσα του ανθρώπου».
Μετά τον ναό θα επισκεφθούμε το παρακείμενο ψαροχώρι για να δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων, ενώ αργότερα θα δούμε τον ινδουιστικό ναό Τζαγκανάθ, στο Πούρι, ακόμα ένα τεράστιας σημασίας προσκύνημα στην Ινδία. Καθώς η είσοδος στο εσωτερικό του ναού δεν επιτρέπεται στους μη ινδουιστές, θα τον παρατηρήσουμε εξωτερικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Πούρι – Γκοπαλπούρ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς με προορισμό μας την Γκοπαλπούρ. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το χωριό Ραγκουρατζπούρ (Raghurajpur), γνωστό ως χωριό χειροτεχνών που έχουν μάλιστα κατ’ επανάληψη βραβευτεί σε εθνικό επίπεδο για τις δημιουργίες τους. Το χωριό μάλιστα ειδικεύεται στην τεχνοτροπία «pattachitra», τους παραδοσιακούς υφασμάτινους πίνακες. Συνεχίζουμε κινούμενοι στην ανατολική όχθη της Οντίσα με τα όμορφα νησιά, για να επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη λιμνοδεξαμενή της Ασίας, που εκτείνεται από το Πούρι μέχρι την Κούρντα και το Γκαντζάμ. Η λίμνη Τσίλκα φιλοξενεί πάνω από 160 διαφορετικά είδη πουλιών που διαχειμάζουν εδώ πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους. Θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα στην Τσίλκα και κατόπιν θα συνεχίσουμε μέχρι την Γκοπαλπούρ (Gopalpur). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Γκοπαλπούρ – Ταπταπάνι (θερμές πηγές) – φυλές Σαόρα – Ραγιαγκάντα

Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε οδικώς για την Ραγιαγκάντα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το Ταπταπάνι, γνωστό για τις θερμές πηγές με τις θεραπευτικές ιδιότητες. Καθώς συνεχίζουμε προς τη Ραγιαγκάντα θα περάσουμε από πολλά χωριουδάκια των φυλών Σαόρα, όπου θα κάνουμε κάποιες στάσεις για να έρθουμε σε επικοινωνία με τους κατοίκους. Αναφορές στις τοπικές φυλές και την περιοχή τους συναντάμε ακόμη και στο διάσημο Έπος της Ραμαγιάνα, γεγονός που καταδεικνύει την ιστορικότητά τους αλλά και την «αντοχή» τους στο πέρασμα του χρόνου. Άφιξη στη Ραγιαγκάντα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Ραγιαγκάντα – Τσατικόνα (φυλές Κοντ και Ντονγκρίγια) – Σεμλιγκούντα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Σεμλιγκούντα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά στην Τσατικόνα, που πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα από τις φυλές των Κοντ και των Ντονγκρίγια. Συνεχίζουμε μέχρι την Σεμλιγκούντα, άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Σεμλιγκούντα – Ονκουντέλλι (φυλές Μπόντας και Γκαμπαντάς) – Σεμλιγκούντα

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Ονκουντέλλι, για να επισκεφθούμε την τοπική υπαίθρια αγορά της φυλής Μπόντας, εκτός των οποίων θα δούμε και τη φυλή των Γκαμπαντάς. Κατόπιν επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Σεμλιγκούντα. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Σεμλιγκούντα – Κουντούλι (φυλή Παράτζα) – Βιζάγκ

Ακόμα μία τοπική φυλή της Ορίσα θα γνωρίσουμε σήμερα, τη φυλή των Παράτζα, που θα δούμε στην τοπική υπαίθρια αγορά του Κουντούλι, την οποία και θα επισκεφθούμε. Κατόπιν συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Βιζάγκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Βιζάγκ – Χαϊντεραμπάντ (πτήση)

Σήμερα το πρωί θα κάνουμε τη βόλτα μας στο Βιζάγκ για να δούμε τα τοπικά αξιοθέατα. Αφήνοντας εγκαίρως τα δωμάτιά μας, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Χαϊντεραμπάντ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Χαϊντεραμπάντ (ολοήμερη ξενάγηση)

Ολόκληρη η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη του Χαϊντεραμπάντ, που θα γνωρίσουμε μέσα από την ολοήμερη ξενάγηση. Θα δούμε αρκετά τεμένη, όπως το Τσαρ Μινάρ και το Τζαμί της Μέκκα, το μουσείο Σαλάρ Τζουνγκ, θα περάσουμε από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθώς και τη λίμνη Ουσμάν Σαγκάρ. Ίσως όμως το κορυφαίο σημείο της σημερινής μας ξενάγησης είναι η επίσκεψή μας στο φρούριο Γκολκόντα (Golconda), περίπου 11 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από γρανίτη το φρούριο ήταν η έδρα της Δυναστείας Kakatiya και για πολλούς αιώνες τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ηγεμόνων και κατακτητών που πέρασαν από την ευρύτερη περιοχή. Μετά την ξενάγησή μας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: Χαϊντεραμπάντ (2η ολοήμερη ξενάγηση)

Ολοήμερη ξενάγηση στο Φρούριο Βαρανγκάλ, ένα οχυρό που χρονολογείται στον 12ο αι. Οι τέσσερις πύλες του αποτελούσαν αρχικά τις πύλες ενός πελώριου ναού του Σίβα που κατόπιν έδωσε την θέση του στο οχυρό. Μετά την ξενάγηση επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και τα μεσάνυχτα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

19η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Η διαφορετικότητα του Versus

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.
  • Κρουαζιέρα στη λίμνη Καπτάι, βαρκάδα στη λίμνη Τσίλκα.
  • Θα έλθουμε σε επαφή με πολλές τοπικές φυλές της Ανατολικής Ινδίας, όπως τους Σαόρα, Κοντ, Ντονγκρίγια, Μπόντας, Γκαμπαντάς και Παράτζα – Γνωρίζουμε τις φυλές μέσα από τις αγορές και τα παζάρια τους. Φροντίζουμε να είμαστε την ημέρα πραγματοποίησής τους στο κάθε μέρος.
  • Το ταξίδι μας θα έχει τρεις εσωτερικές πτήσεις, ώστε να αποφύγουμε τα ατελείωτα χιλιόμετρα.
  • Ολοήμερη ξενάγηση στην Καλκούτα.
  • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στο Χαϊντεραμπάντ.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  •  Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές με χαμηλή τουριστική υποδομή.
  •  Ημιδιατροφή καθημερινά.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  •  Τοπικός ξεναγός. Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται 

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790€.

Βίζα Ινδίας: 80 €(πληροφορίες δείτε παρακάτω).


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία  Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 208

21/12/2019

ΑΘΗΝΑ –  ΝΤΟΧΑ

19:25

00:30+1

QR 640

22/12/2019

ΝΤΟΧΑ –  ΝΤAKA

02:10

10:00

QR 501

07/01/2020

ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ – ΝΤΟΧΑ

03:10

05:30

QR 203

07/01/2020

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:55

11:50

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια. Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο. Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος της είναι 80 €/άτομο. Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη -  Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας
και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Κρουαζιέρα στη λίμνη Καπτάι, βαρκάδα στη λίμνη Τσίλκα.
  • Το ταξίδι μας θα έχει τρεις εσωτερικές πτήσεις, ώστε να αποφύγουμε τα ατελείωτα χιλιόμετρα.
  • Ολοήμερη ξενάγηση στην Καλκούτα.
  • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στο Χαϊντεραμπάντ.

 

Χάρτης Ταξιδιού Ανατολική Ινδία - Μπανγκλαντές με φυλές Ορίσα | Χριστούγεννα 2019 - Μάρτιος 2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info