fb

Σρι Λάνκα, ατομικό ταξίδι | 2019

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 995€

Περιγραφή

Σαν ένα δάκρυ που βγαίνει από το νοτιοανατολικό άκρο της Ινδικής χερσονήσου είναι η Σρι Λάνκα. Εδώ, ιστορία και μύθος πάνε μαζί. Χρυ-σές ακτογραμμές, καταπράσινα βουνά, ζούγκλες, εθνικά πάρκα με παρθένα βλάστηση, φυτείες τσαγιού, εντυπωσιακά ερείπια αρχαίων πολιτισμών, βουδιστικοί ναοί, μυστηριακή ατμόσφαιρα, μοναδικές γιορτές με τους στολισμένους ελέφαντες, κοκκοφοίνικες, μπαχαρικά, καουτσούκ, καφές, πολύτιμοι λίθοι και προπάντων άνθρωποι καλοσυνάτοι. Ένας κρυμμένος παράδεισος που παραμένει ακόμα παρθένος και προσφέρει τα πάντα. Ένας ιδανικός εξωτικός προορισμός, που θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Το «Ευλογημένο Νησί» είναι ένας κρυμμένος παράδεισος στην αγκαλιά του Ινδικού, που παραμένει ακόμα παρθένος. Ένα ταξίδι στην Σρι Λάνκα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες επιλογές εξωτικού προορισμού, καθότι είναι μάλλον σπάνιο να βρει κανείς τόσα πολλά χαρακτηριστικά συγκεντρωμένα σε έναν και μόνο προορισμό.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΛΟΜΠΟ - ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΧΑΡΑΜΠΑΝΑ


Άφιξη στο Κολόμπο και αναχώρηση για την Χαραμπάνα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τις σπηλιές της Νταμπόυλα που στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ο π.Χ. αιώνα. Όταν επανάκτησε τον θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο και δώρισε στους Βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων με έκταση μεγαλύτερη από 2000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης από 157 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του μήκους 15 μέτρων. Τη σημαντικότητα και μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Συνεχίζουμε για την Χαραμπάνα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΑΜΠΑΝΑ – ΠΟΛΟΝΑΡΟΥΑ – ΜΙΝΕΡΙΓΙΑ – ΧΑΡΑΜΠΑΝΑ


Αναχώρηση, μετά το πρωινό, για την Πολοναρούα για να επισκεφτούμε την αρχαία πόλη. Η Πολοναρούα,  είναι η δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αι., η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων και το βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να επισκεφθούμε τους εκπληκτικούς Ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του Δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ, καθώς και τα ερείπια του μοναστηριού.
Στη συνέχεια θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι με  jeep 4x4 στο Εθνικό Πάρκο Minneriya, για να έρθουμε σε επαφή με την άγρια ζούγκλα της Σρι Λάνκα. Αναζητούμε ελέφαντες και άλλα ζώα και πουλιά στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Χαραμπάνα. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΑΜΠΑΝΑ – ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ – ΜΑΤΑΛΕ – ΚΑΝΤΥ


Πρωινό και αναχώρηση για την Κάντυ. Κατά την διαδρομή θα επισκεφτούμε τον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουργία της φύσης εναρμονισμένη με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από τον βασιλιά Kasyapa. Είναι γνωστό και σαν το "φρούριο-λιοντάρι", λόγω του τεράστιου λιονταριού ύψους περίπου 3 m που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνο οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρίσκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα. Στη συνέχεια και κατά τη διαδρομή μας προς την Κάντυ θα σταματήσουμε στο Μάταλε, όπου θα επισκεφθούμε ένα φυτώριο-κήπο μπαχαρικών. Τα μπαχαρικά, που για αιώνες υπήρξαν από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα είδη της Σρι Λάνκα, εκτός από τη μαγειρική, χρησιμοποιούνται επίσης για την παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών. Συνεχίζουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντυ.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΤΥ - ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ – ΚΑΝΤΥ


Πρωινή αναχώρηση για την Πινναβέλα για να δούμε το ορφανοτροφείο των ελεφάντων, το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Κτισμένο κοντά σε ένα ποτάμι, στεγάζει και φροντίζει τα άρρωστα και τραυματισμένα αυτά ζώα. Εκεί βρίσκονται περίπου 70 ελέφαντες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματισμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Χαντάνα για να δούμε το κτήμα τσαγιού, το εργοστάσιο και το μουσείο. Επιστροφή στην Κάντυ. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΤΥ (Βοτανικοί Κήποι) – ΚΟΛΟΜΠΟ


Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε τους βοτανικούς κήπους Περαντενίγια (Peradeniya), που αρχικά φυτεύτηκαν προς τέρψιν ενός βασιλιά και στη συνέχεια επεκτάθηκαν από τους Βρετανούς. Στα 147 εκτάρια της έκτασής τους συναντά κανείς εκπληκτικές ποικιλίες φυτών, λουλουδιών και δέντρων. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Κολόμπο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΛΟΜΠΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ


Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Qatar Airways
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* ή 5* επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:   €300
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα,
  • Βίζα εισόδου πληρωτέα με την άφιξη 50 €




ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 

Πόλη

 

Ξενοδοχείο

Τιμή κατά άτομο

σε δίκλινο

 

Ξενοδοχείο

Τιμή κατά άτομο

σε δίκλινο

 

 

 Περίοδος

 

ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ

 

Habarana Village by Cinnamon 4*

 

 

 

 

Από €995

Cinnamon Lake Side Hotel 5*

 

 

 

 

Από €1.150

 

 

 

 

 

 

 

 

01.05.19-31.10.19

 

 

 

 

ΚΑΝΤΥ

 

Thilanka Hotel 4*

Cinnamon Lodge Hotel  5*

 

ΚΟΛΟΜΠΟ

 

Ozo Volombo Hotel 4*

Mahaweli Reach Hotel 5*

Επιβάρυνση  01.07.2019 έως 31.08.2019 + 120 € το άτομο & 01.09-31.10.19 + 30 € για τα 4*

Επιβάρυνση  11.07.2019 έως 31.08.2019 + 90 € το άτομο & 01.09-31.10.19 + 25 € για τα 5*

Για την περίδο του φεστιβάλ Περαχέρα 16-31.09 στο Κάντυ υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση + 60 € το άτομο

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Qatar Airways
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* ή 5* επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή καθημερινά

Χάρτης Ταξιδιού Σρι Λάνκα, ατομικό ταξίδι | 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info