fb

Πρωτοποριακή Ιαπωνία | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5390€

Περιγραφή

Ένα πρωτοποριακό και σπάνιο πρόγραμμα, το πιο πλήρες για την Ιαπωνία! Ένα μοναδικό πρόγραμμα της συλλογής ταξιδιών του Versus για την Ιαπωνία που «χτενίζει» τα πιο αντιπροσωπευτικά αξιοθέατά της. Ξεχωρίζει για την επίσκεψη στο νησί Σικοκού, το μικρότερο από τα τέσσερα κύρια νησιά του ιαπωνικού αρχιπελάγους και για την εξερεύνηση της παλιάς Ιαπωνίας διαμένοντας στην καρδιά των Ιαπωνικών ’λπεων. Μπορεί μια ολόκληρη ζωή να φτάνει μόλις για να «ξύσουμε» την επιφάνεια του ιαπωνικού πολιτισμού, ωστόσο έχουμε βάλει τα δυνατά μας για να δημιουργήσουμε το πιο πλήρες πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα μας για την Ιαπωνία, για να σας μυήσουμε στην τοπική κουλτούρα όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Τόκιο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και την πρωτεύουσά της, το Τόκιο.

 

2η ημέρα: Τόκιο

Άφιξη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Χανέντα της ιαπωνικής πρωτεύουσας και συνάντηση με τοπικό αγγλόφωνο οδηγό. Μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τόκιο (1η ξενάγηση)

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την Οντάιμπα, το παραθαλάσσιο θέρετρο αναψυχής στα νότια του Τόκιο με το ξακουστό πάρκο Σίμπολ Πριμενάντ, όπου και θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μίνι κρουαζιέρα μέχρι τη συνοικία της Ασάκουσα. Εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστός και ως Ασάκουσα Κανόν καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δυο ψαράδες το μακρινό έτος 628. Θα έχουμε έπειτα χρόνο για να περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του παραδοσιακού θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ, παραδοσιακές γιαπωνέζικες λιχουδιές και τόσα άλλα.

Σειρά στην ξενάγησή μας παίρνει το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το μεγαλύτερο και παλαιότερο της χώρας. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά του περίφημου πάρκου Ουένο, στην περιοχή Taito, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1872 και προσφέρει ένα αληθινό ταξίδι στο πολυτάραχο παρελθόν της Ιαπωνίας μέσα από 110.000 εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι και το σήμερα. 

Το σκηνικό αλλάζει εντελώς στην αμέσως επόμενη στάση μας, στη συνοικία Ακιχαμπάρα, η «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως και στη Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ. Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-tech περιοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Αυτός είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε το σύγχρονο Τόκιο!  Μετά το δείπνο θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Τόκιο (2η ξενάγηση)

Και η σημερινή ημέρα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο Τόκιο. Η ξενάγησή μας λοιπόν ξεκινάει από τον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Είναι το μνημείο που έστησε η Ιαπωνία εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια εξουσίας του οποίου έγινε το καθοριστικό πέρασμα από τη φεουδαρχία στον εκσυγχρονισμό της Ιαπωνίας. Εδώ αναπαύεται ο αυτοκράτορας, όπως και η σύζυγός του Σοκέν, ενώ δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Αξίζει να σκεφτείτε πως κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς.

Η περιήγησή μας συνεχίζεται στη συνοικία Χαραγιούκου, μια περιοχή με έντονο νεανικό χαρακτήρα από την οποία συχνά ξεκινούν τάσεις στο φαγητό και το lifestyle που στη συνέχεια κατακτούν το Τόκιο και πολλές φορές ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πιο εκλεπτυσμένη θεωρείται η γειτονική συνοικία Ομοτεσάντο, με τα μοδάτα κτίρια, τις γκαλερί και τα γκουρμέ εστιατόρια.

Στη συνέχεια ερχόμαστε στην πιο ακριβή συνοικία του Τόκιο και ολόκληρης της Ιαπωνίας: σωστά μαντέψατε, είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι το οποίο και θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Η αυτοκρατορική οικογένεια της χώρας, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Ιάπωνες, ανοίγει τις πύλες του ανακτόρου μόνο κάθε Πρωτοχρονιά για να δεχτεί και να χαιρετίσει τους πολίτες.

Θα περάσουμε από τον Σταθμό του Τόκιο, έναν τεράστιο συγκοινωνιακό κόμβο, από όπου ξεκινούν και τα παγκοσμίου φήμης τρένα-βολίδες. Το ίδιο το κτίριο, γνωστό ως κτίριο Μαρουνούτσι, έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμο για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται στον Πύργο του Τόκιο, έναν πελώριο πύργο ύψους 333 μ. που κυριαρχεί στον ορίζοντα της πόλης, και μας δίνει ανεμπόδιστη θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Τόκιο - Νίκκο - Τόκιο

Αφού πάρουμε πρωινό, αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στην ιερή πόλη Νίκκο, βόρεια του Τόκιο. Φτάνοντας θα δούμε την κατακόκκινη, τοξωτή γέφυρα Σιν-Κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία, και ανηφορίζοντας θα επισκεφθούμε το ιερό Τόσο-γκου, με τα πολυτελή και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια μάς οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, όπως και στο μαυσωλείο του σογκούν Τοκουγκάουα Λεκάσου, που θα δούμε στη συνέχεια. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος με τις Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα κερδίσουν την προσοχή μας, ενώ στο τέλος μπορούμε να ανεβούμε τα 217 σκαλοπάτια μέχρι τον Πύργο του Θησαυρού.

Πέρα από τις «ουράνιες» απολαύσεις, η ιερή πόλη του Νίκκο προσφέρει και «επίγειες», με τη μορφή υπέροχων τοπίων. Έτσι λοιπόν, θα κατευθυνθούμε στη συνέχεια στη λίμνη Τσουζέντζι, στους πρόποδες του ιερού ηφαιστείου Ναντάι. Εκεί θα δούμε από κοντά τον εντυπωσιακό καταρράκτη Κέγκον, που ρίχνει με ορμή τα νερά του από ύψος περίπου εκατό μέτρων, αποτελώντας στην ουσία τη μοναδική διέξοδο για τα νερά της λίμνης. Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τόκιο.

 

6η ημέρα: Τόκιο – Καμακούρα – Χακόνε

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ιαπωνία, πόλη-οχυρό των σαμουράι. Η ξενάγησή μας στην πόλη θα έχει ως αφετηρία της τον ναό του Μεγάλου Βούδα (Kotoku-in), με το πελώριο άγαλμά του. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τον ναό της θεάς Κανόν, με τους υπέροχους κήπους και τη θέα προς τις παραλίες της πόλης και θα περπατήσουμε στο γραφικό καλντερίμι Κομάντσι-ντόρι με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για αγορές. Συνεχίζουμε για το δημοφιλές θέρετρο Χακόνε, με τις θερμές πηγές στους πρόποδες του όρους Φούτζι. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε ένα… πειρατικό πλοίο για μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι μέχρι το Τογκεντάι, όπου θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού. Φτάνοντας εκεί θα θαυμάσουμε τη θέα και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Τόκιο - Όρος Φούτζι - Ματσουμότο

Σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας είναι αφιερωμένο στο διάσημο όρος Φούτζι, σύμβολο της χώρας. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Φούτζι, με πρώτη μας στάση στον Σταθμό Οβακουντάνι, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Θα συνεχίσουμε μέχρι τον 5ο Σταθμό του Φούτζι, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO καθώς και στο Οσίνο-Χακκάι με τις λίμνες. Θα σταματήσουμε φυσικά στη λίμνη Καβαγκούτσι, μία από τις πέντε λίμνες του Φούτζι, που προσφέρει και τα καλύτερα σημεία θέασης προς το ιερό βουνό. Αν ο καιρός το επιτρέψει και δεν υπάρχουν σύννεφα, ίσως και να δούμε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια τον σχεδόν τέλειο κώνο που σχηματίζει η κορυφή του. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν που θα μας μεταφέρει στο Ματσουμότο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Ματσουμότο – Τσουμάγκο-Γιούκου – Τακαγιάμα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με μια επίσκεψη στο κάστρο του Ματσουμότο, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Υπέροχο δείγμα ιαπωνικής φρουριακής αρχιτεκτονικής, ξεκίνησε να χτίζεται το 1509 και έχει την ιδιαιτερότητα (μεταξύ πολλών άλλων) πως δεν είναι χτισμένο στην κορυφή κάποιου λόφου, αλλά σε πεδιάδα. Θα περπατήσουμε επίσης στις οδούς Ναβάτε και Νακαμάτσι· η τελευταία είναι από τους κυριότερους εμπορικούς δρόμους του Ματσουμότο, με τις χαρακτηριστικές μαυρόασπρες προσόψεις των καταστημάτων. Συνεχίζουμε για το Τσουμάγκο-Γιούκου, μια μικρή πόλη που έχει αναπαλαιωθεί ώστε να ομοιάζει με το πώς ήταν την εποχή Έντο (17ος-19ος αι.), αποτελώντας σήμερα μια δημοφιλή τουριστική ατραξιόν. Εδώ θα δούμε και το Waki Honjin Okuya, μια κατοικία εποχής που αποτέλεσε πανδοχείο-σταθμό στον παλιό δρόμο για το Τόκιο, και σήμερα αποτελεί μουσείο.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την Τακαγιάμα. Το «μικρό Κιότο», όπως την αποκαλούν, είναι μια όμορφη πόλη με καλοδιατηρημένους δρόμους, παλιά ξύλινα σπίτια, πανέμορφα μαγαζάκια, καπηλειά και αποστακτήρια σάκε. Δείπνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

9η ημέρα: Τακαγιάμα (ξενάγηση) – Χίντα-Φουρουκάβα – Τακαγιάμα

Ξεκινάμε την ημέρα μας με μια βόλτα στην πρωινή αγορά της Μιγιαγκάβα, και στην Παλιά Πόλη (ή Φουρούι-Ματσινάμι) της Τακαγιάμα. Τα βήματά μας στη συνέχεια θα μας οδηγήσουν στον αρχαιότερο ναό της Τακαγιάμα, τον Σακουραγιάμα Χατσιμάνγκου (πρωτοχτίστηκε τον 4ο αιώνα). Ακριβώς απέναντι θα δούμε το Γιατάι Καϊκάν, ένα μουσείο στο οποίο φυλάσσονται και εκτίθενται 4 από τα 23 περίτεχνα άρματα (yatai) που παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης κατά το ανοιξιάτικο παραδοσιακό φεστιβάλ της πόλης, που ξεκίνησε να γιορτάζεται από τον 18ο αι. όταν μια επιδημία χτύπησε την Τακαγιάμα. Για να κατευνάσουν τους θεούς και να γλιτώσουν από την αρρώστια, οι ντόπιοι έβαλαν όλη τους την τέχνη για να φτιάξουν τα ωραιότερα άρματα-προσφορές στους θεούς τους: εκεί οφείλεται η απίστευτη πολυπλοκότητα και δεξιοτεχνία που διακρίνει τα yatai που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εδώ.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για μια εκδρομή στη γειτονική κωμόπολη της Φουρουκάβα ή Χίντα Φουρουκάβα όπως επίσης αποκαλείται, ώστε να ξεχωρίζει από άλλες πόλεις της χώρας με το όνομα «Φουρουκάβα». Από τον σταθμό της Τακαγιάμα θα πάρουμε τρένο για τη Χίντα Φουρουκάβα που φημίζεται για τα γραφικά της σπίτια, το φεστιβάλ της αλλά και για την ικανότητα των ντόπιων στις χειροτεχνίες. Φτάνοντας, λοιπόν, θα επισκεφθούμε το μουσείο χειροτεχνίας, μια μονάδα παραγωγής σάκε αλλά και ένα στούντιο για να δούμε από κοντά «κιρί» (kirie), την παραδοσιακή τέχνη χαρτοκοπτικής της Ιαπωνίας. Επιστροφή με το τρένο στην Τακαγιάμα και μετά με πούλμαν στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Τακαγιάμα – Σιρακαβάνγκο – Καναζάβα

Πρωινή αναχώρηση από την Τακαγιάμα για την Καναζάβα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την κοιλάδα Σοκάβα, μια σχετικά απομονωμένη ορεινή περιοχή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα κάνουμε μια στάση στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάνγκο, για να δούμε από κοντά τα περίφημα «γκάσο-ζουγκούρι» (γκάσο = χέρια που προσεύχονται), συνολικά 113 σπίτια της κοιλάδας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις χαρακτηριστικές αχυροσκεπές που προστάτευαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα στην ενδοχώρα του νησιού Χονσού, όπου βρισκόμαστε. Στο Ινάμι θα δούμε παραδοσιακή γιαπωνέζικη χειροτεχνία, πριν συνεχίσουμε για την Καναζάβα, μια πόλη με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα και ιστορικές ρίζες αιώνων. Μια πρώτη γεύση από την πόλη θα πάρουμε στον περίφημο κήπο Κενρόκου-εν, από τους πιο όμορφους της Ιαπωνίας. Εδώ βρίσκεται και το κάστρο της Καναζάβα, ηλικίας σχεδόν πεντακοσίων ετών και εξαιρετικά καλοδιατηρημένο. Θα δούμε επίσης το Yuzen, ένα «κέντρο κιμονό», το Σπίτι Νομούρα όπου ζούσαν με την οικογένειά τους οι σαμουράι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Καναζάβα – Κιότο (Γιορτές Τζίον Ματσούρι «Γιογιάμα»)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με τραίνο για το Κιότο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά θα έρθουμε στο Φεστιβάλ Τζίον Ματσούρι, ένα πολύ όμορφο θέαμα με άρματα (γιαμαγιόκο) που παρελαύνουν στους δρόμους του Κιότο, στολισμένα και περίτεχνα διακοσμημένα σύμφωνα με την πλούσια ιαπωνική παράδοση, με καλλιγραφικά σχέδια και σκηνές από την ιστορία και την παράδοση της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο (με τον υπόγειο σιδηρόδρομο), δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Κιότο (2η ημέρα στις Γιορτές Τζίον Ματσούρι) – Νάρα – Κιότο

Για δεύτερη ημέρα σήμερα θα απολαύσουμε τους εορτασμούς για τις γιορτές Τζίον Ματσούρι, στους δρόμους του Κιότο (η μετάβαση θα γίνει με τον υπόγειο σιδηρόδρομο, καθώς οι δρόμοι θα είναι κλειστοί λόγω του φεστιβάλ). Το μεσημέρι θα μεταβούμε στη γειτονική ιερή πόλη Νάρα: σήμα-κατατεθέν της πόλης και σύμβολο ειρήνης είναι τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο πάρκο της Νάρα γύρω από τον ναό Τοντάι-τζι, τον οποίο και θα επισκεφθούμε. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που φιλοξενεί το περίφημο Νταϊμπουτσουντέν, το μεγαλύτερο (μπρούντζινο) άγαλμα του Βούδα στον κόσμο. Επιστρέφοντας στο Κιότο θα δούμε ακόμα περισσότερα από τις γιορτές Τζίον Μασούρι: το βράδυ, θα δούμε το Σινκοσάι, στον ναό Γιασάκα, όπου πάνω από χίλιοι άνθρωποι φορώντας το Χάππι (το ανεπίσημο γιαπωνέζικο πανωφόρι) κουβαλούν στους ώμους τους τα Μικόσι, τους μικρούς «φορητούς ναούς», μέσα σε μία κατάσταση γενικής ευφορίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Κιότο (ολοήμερη ξενάγηση)

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο Κιότο, την παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας πριν πάρει τα «σκήπτρα» το Τόκιο (1868). Αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του: Κιότο – «πόλη πρωτεύουσα». Εδώ διατηρούνται τα περισσότερα προπολεμικά κτίσματα της χώρας, σε εξαιρετική ιδιαίτερα κτίσματα που διαμορφώνουν την ιδιαίτερη πολιτισμική κληρονομιά του Κιότο. Μετά το καθιερωμένο μας πρωινό λοιπόν θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη. Αφετηρία μας είναι ο ναός Σαντζουσάνγκεν-ντο, του 12ου αιώνα (1164), ένα μεγαλοπρεπές ιερό στο οποίο φιλοξενούνται 1.000 αγάλματα της θεάς Κανόν σε αλλεπάλληλες παράλληλες σειρές και τα οποία προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων. Αποτελεί ένα εμβληματικό αξιοθέατο του Κιότο που έχει ντύσει εκατομμύρια αφίσες. Στον ναό Κονταϊτζί θα παρακολουθήσουμε μια παραδοσιακή γιαπωνέζικη τελετή τσαγιού, θα δούμε τον ναό Κιγιομίτζου με το άγαλμα της Κανόν, το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Κιότο, την Ένωση Κλωστοϋφαντουργίας του Νισιτζίν, όπου θα δούμε «Kimono Show» και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα ψώνια μας, όπως επίσης και στην αγορά Νισίκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

14η ημέρα: Κιότο (2η ξενάγηση)

Δεύτερη ημέρα ξενάγησης στο Κιότο, για να δούμε πολλά ακόμα από την ανεπανάληπτη αυτή πόλη. Θα δούμε το Αργυρό Περίπτερο με τον ναό Τζινκάκου-τζι, το Μονοπάτι του Φιλοσόφου, το περίφημο Χρυσό Περίπτερο, περιτριγυρισμένο από πλούσιους κήπους, τον ναό Τενργιου-τζι και το Δάσος Μπαμπού στο Σαγκάνο. Το κάστρο Νίτζο, που θα δούμε στη συνέχεια, φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα περίφημα «πατώματα του αηδονιού»: είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε επάνω τους. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην Γκιόν, τη συνοικία των γκεϊσών, όπου θα σεργιανίσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία) και θα παρακολουθήσουμε στο Θέατρο Γκιόν μια παράσταση, μέσα από την οποία θα πάρουμε μια γεύση για τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα αυτού του τόσο συναρπαστικού πολιτισμού. Δείπνο σε εστιατόριο με το παραδοσιακό «σάμπου-σάμπου». Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Κιότο – Οσάκα (ξενάγηση) – Χιμέτζι

Πριν αφήσουμε το Κιότο, δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό σύμπλεγμα πρόπυλων του ναού Φουσίμι-Ινάρι, του θεού του ρυζιού. Οι έμποροι της πόλης, έχοντας προστάτη των δραστηριοτήτων τους τον θεό του ρυζιού, δώρισαν μέσα στα χρόνια, ως προσφορά στον θεό, εκατοντάδες πρόπυλα βαμμένα σε έντονο πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα, που καθώς είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζουν μακρόστενες σειρές σαν στοές, δημιουργώντας έτσι έναν χώρο απίστευτα όμορφο αλλά και εξαιρετικά δημοφιλή για… καρτ-ποσταλικές φωτογραφίες. Κατόπιν αναχωρούμε για την Οσάκα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας. Μια μεγάλη, βιομηχανική και εμπορική πόλη, που ξεχωρίζει για τη μεταμοντέρνα και πολλές φορές φουτουριστική αρχιτεκτονική της, τις εκλεπτυσμένες γκαλερί, την έντονη νυχτερινή ζωή και την πλούσια κουζίνα της.

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, όπου θα δούμε το κάστρο που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (αντίγραφο του αυθεντικού), την αριστοκρατική εμπορική συνοικία Σινσαϊμπάσι, με τα άπειρα καταστήματα, και τη λαϊκή αγορά Κουρομόν, με την εκλεκτή ποικιλία εδεσμάτων και θαλασσινών. Θα ανέβουμε επίσης στο κτίριο Ουμέδα, του αρχιτέκτονα Χάρα Χιρόσι, και θα φτάσουμε μέχρι την κορυφή του και το «Παρατηρητήριο του Πλωτού Κήπου» στον 40ό όροφο, για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης με τους ουρανοξύστες, τον ποταμό Γιόντο και τα κανάλια του. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη γειτονική πόλη Χιμέτζι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

16η ημέρα: Χιμέτζι – Μπίζεν – Κοτοχίρα – Ματσουγιάμα

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Κάστρο του Χιμέτζι, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, πριν αναχωρήσουμε από τον πόλη με τελικό μας προορισμό για σήμερα τη Ματσουγιάμα. Καθοδόν θα σταματήσουμκε στο Μπίζεν καθώς και στην Κοτοχίρα, όπου θα επισκεφθούμε τον σιντοϊστικό βωμό Κοτοχίρα-γκου, που θεωρείται προστάτης της ναυσιπλοΐας. Από εκεί θα συνεχίσουμε προς τα νότια, στην πόλη Ματσουγιάμα, που φημίζεται για τα θερμά λουτρά της, τα «όνσεν» όπως λέγονται στην Ιαπωνία. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Ματσουγιάμα – Κουρουσίμα – Χιροσίμα

Η ημέρα μας ξεκινάει σήμερα με τη βόλτα μας στο εξαιρετικά διατηρημένο κάστρο της πόλης. Φυσικά, στην πόλη των όνσεν δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε ένα από αυτά: θα έρθουμε λοιπόν στην περιοχή Ντόγκο Όνσεν, με τα πολλά θερμά λουτρά, πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Κουρουσίμα. Εδώ θα δούμε τη γέφυρα Σιμανάμι Κάιντο, ενώ η μέρα μας θα κλείσει με την άφιξή μας στην ιστορική Χιροσίμα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Χιροσίμα – Μιγιατζίμα – Χιροσίμα – Οσάκα – πτήση επιστροφής

Θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Μιγιατζίμα, το «νησί του νερού», όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γραφικά αξιοθέατα-σύμβολα της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα. Η πύλη Τόρι του ιερού, που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το νερό, έχει ντύσει χιλιάδες καρτ-ποστάλ, αντιπροσωπεύοντας επάξια τον ιαπωνικό εξωτισμό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό, που αρχικά χτίστηκε τον 6ο αιώνα και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 μέτρων πενταώροφη παγόδα που κατασκευάστηκε το 1407. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Χιροσίμα. Στην πόλη θα δούμε το Μνημείο Ειρήνης, το Μουσείο και τον Θόλο της Ατομικής Βόμβας, ένα σύμπλεγμα αφιερωμένο στην μνήμη της μιας από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας, τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από τους Αμερικανούς, στις 6 Αυγούστου 1945.

Με τραίνο-βολίδα θα μεταβούμε στη συνέχεια στην Οσάκα, όπου με την άφιξή μας θα δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Κατόπιν θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης όπου το βράδυ θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

19η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη / Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Βλέπουμε τις γιορτές Τζίον Ματσούρα μόνο στην αναχώρηση 06.07 (οι γιορτές διοργανώνονται το καλοκαίρι).

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα πρωτοποριακό και σπάνιο πρόγραμμα, το πιο πλήρες για την Ιαπωνία! Ένα μοναδικό πρόγραμμα της συλλογής ταξιδιών του Versus για την Ιαπωνία που «χτενίζει» τα πιο αντιπροσωπευτικά αξιοθέατά της. Ξεχωρίζει για την επίσκεψη στο νησί Σικοκού, το μικρότερο από τα τέσσερα κύρια νησιά του ιαπωνικού αρχιπελάγους και για την εξερεύνηση της παλιάς Ιαπωνίας διαμένοντας στην καρδιά των Ιαπωνικών Άλπεων. Μπορεί μια ολόκληρη ζωή να φτάνει μόλις για να «ξύσουμε» την επιφάνεια του ιαπωνικού πολιτισμού, ωστόσο έχουμε βάλει τα δυνατά μας για να δημιουργήσουμε το πιο πλήρες πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα μας για την Ιαπωνία, για να σας μυήσουμε στην τοπική κουλτούρα όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

 

Το ταξίδι μας:

  • Αεροπορική εταιρεία: Emirates.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τόκιο (4), Χακόνε (1), Ματσουμότο (1), Τακαγιάμα (2), Καναζάβα (1), Κιότο (4), Χιμέτζι (1), Ματσουγιάμα (1), Χιροσίμα (1)
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή εκτός της πρώτης ημέρας.
  • Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  • Μετακινήσεις (με αεροπλάνα, πούλμαν, πλοιάρια και τρένα-βολίδες), ξεναγήσεις, επισκέψεις.
  • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Επιπλέον παροχές
  • Με το Φεστιβάλ Gion Matsuri στο Κιότο.
  • Στη Χίντα Φουρουκάβα επίσκεψη σε μουσείο χειροτεχνίας, σε μονάδα παραγωγής σάκε και σε ένα στούντιο για να δούμε από κοντά «κιρί» (kirie), την παραδοσιακή τέχνη της χαρτοκοπτικής της Ιαπωνίας.
  • Θεατρική παράσταση με μουσική και χορό στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, στο Κιότο.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  • Ημιδιατροφή (Εκτός της ημέρας άφιξης)
  • Μεταφορές με  αεροπλάνα, πούλμαν, τρένα και τρένα-βολίδες.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €890

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 104

06/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:10

04:45 +1

ΕΚ 312

07/07/2019

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΤΟΚΙΟ

08:35

22:45

ΕΚ 317

23/07/2019

ΟΣΑΚΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:45

04:50 +1

ΕΚ 209

24/07/2019

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

25/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 318

26/10/2019

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΤΟΚΙΟ

02:40

17:35

ΕΚ 317

11/11/2019

ΟΣΑΚΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:35

05:45 +1

ΕΚ 209

12/11/2019

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

 

ΒΑΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα.Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • 2 διαδρομές με το τρένο-βολίδα
  • Με διανυκτέρευση στην Χιροσίμα και όχι απλό πέρασμα.
  • Περιλαμβάνει ημιδιατροφή στην ακριβή Ιαπωνία
  • Αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας «η τελετή του τσαγιού»

 

 

Χάρτης Ταξιδιού Πρωτοποριακή Ιαπωνία | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info