Πακιστάν - Με τη φυλή των Καλάς και τις γιορτές Τσάμος | 11.12.2019

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2290€

Περιγραφή

Ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μας αποκαλύπτεται μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και επιλεγμένες διαδρομές. Το Πακιστάν δεν είναι από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, για μια σειρά από λόγους που δεν είναι καθαρά ταξιδιωτικοί, ωστόσο ένα ταξίδι στη βόρεια πλευρά του μπορεί να αποτελέσει πραγματικά μια εμπειρία ζωής. Τα τοπία σ’ αυτή την ορεινή περιοχή είναι εξωπραγματικά,  τα μνημεία που επισκεπτόμαστε χρονολογούνται σε αρκετούς αιώνες, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η επαφή μας με τη φημισμένη φυλή των Καλάς, την οποία και γνωρίζουμε εκ του σύνεγγυς.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Ισλαμαμπάντ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ισλαμαμπάντ.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Ισλαμαμπάντ (ξενάγηση στην πόλη)

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα του Πακιστάν. Κατά τη γνωριμία μας με την πόλη, θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Τέμενος Φαϊσάλ (Shah Faisal Mosque), με την μοναδική σύγχρονη ισλαμική αρχιτεκτονική του,  το τέταρτο μεγαλύτερο τζαμί από την άποψη της χωρητικότητας στον κόσμο.  Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας στο εμβληματικό Εθνικό Μουσείο (Pakistan Monument Museum) στους λόφους Σακαρπαριάν (Shakarpariyan Hills) και τη λίμνη Ραουάλ (Rawal Lake). Στη συνέχεια, εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, θα μεταβούμε στα αρχαία Τάξιλα, την αρχαία πόλη στην κοιλάδα του Ινδού, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Τα Τάξιλα αναφέρονται ήδη στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς  την Ινδία, ενώ στους επόμενους αιώνες υπήρξαν ένας αληθινός παράδεισος για τους βουδιστές. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας είναι γεμάτα από βουδιστικές μονές και στούπες, ενώ στο Μουσείο θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα Γκαντάρα (Candhara) και τους Έλληνες Βούδες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Ισλαμαμπάντ. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ισλαμαμπάντ – Ταχτ Ι Μπαχί – Κοιλάδα Σουάτ – Σαϊντού Σαρίφ

Ξεκινάμε την ημέρα μας κινούμενοι προς τα βορειοδυτικά και την Κοιλάδα Σουάτ, μια περιοχή που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευμένη για τους ξένους επισκέπτες. Σήμερα το καθεστώς αυτό δεν ισχύει πλέον, και μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή, με το έντονο βουδιστικό παρελθόν. Θα επισκεφθούμε επίσης το Βουδιστικό μοναστήρι Ταχτ-Ι-Μπαχί (Takht–i–Bahi), ίσως το πιο εντυπωσιακό και σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο στο Πακιστάν, τα πιο επιβλητικά λείψανα του Βουδισμού σε όλη την Candhara, καθώς σώζονται πάμπολλα απομεινάρια που μπορούν να μας παρέχουν μια πλήρη εικόνα για την εποχή της λειτουργίας του ως βουδιστική μονή, πριν πολλούς αιώνες, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην κοιλάδα Σουάτ και το Σαϊντού Σαρίφ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: Σαϊντού Σαρίφ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σουάτ, για να δούμε μία εξαιρετική συλλογή Ελληνοβουδιστικής τέχνης Ghandara, όπως επίσης και μια συλλογή βουδιστικής τέχνης και μια σειρά από εκθέματα εθνολογικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και ευρημάτων της πρωτο-ιστορικής περιόδου. Θα δούμε επίσης τον αρχαιολογικό χώρο της Μπουτκάρα, με μία από τις αρχαιότερες βουδιστικές στούπες. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πολύχρωμο παζάρι Μίνγκορα για να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην τοπική κουλτούρα. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σαϊντού Σαρίφ – Τσιτράλ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια εντυπωσιακή διαδρομή που θα μας φέρει μέχρι το Τσιτράλ. Περνάμε από τη γέφυρα Τσακντάρα (Chakdara),το Κάτω και Άνω Ντιρ και συνεχίζουμε για το Τσιτράλ μέσω του νεοκατασκευασθέντος τούνελ στο Λαβάρι (Lawari). Βρισκόμαστε πια στην επικράτεια του αρχαίου βασιλείου του Τσιτράλ, φτάνοντας και στην ομώνυμη πόλη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Τσιτράλ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την περιήγησή μας στην ιστορική αυτή πόλη. Θα επισκεφτούμε το Φρούριο και το Βασιλικό Τζαμί και κατόπιν θα «χαθούμε» στο παλαιό παζάρι του Τσιτράλ για να πάρουμε από πρώτο χέρι μια γεύση από τη μεγάλη εθνοτική ποικιλότητα της περιοχής, ισχυρό κατάλοιπο του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Τσιτράλ – ολοήμερη εκδρομή στην Κοιλάδα Ραμπούρ (Φυλή Καλάς)/ Γιορτές Τσάμος – Αγιούν

Αναχωρούμε από το Τσιτράλ με πρώτο προορισμό μας την Κοιλάδα Ραμπούρ όπου θα έχουμε τη χαρά να συναναστραφούμε με τη φυλή των Καλάς, αυτή τη φορά στην κοιλάδα Ραμπούρ (Rambur). Τις ημέρες αυτές οι Καλάς γιορτάζουν τις Γιορτές Τσάμος, μία από τις τρεις μεγάλες ετήσιες γιορτές της φυλής, με τις οποίες υποδέχονται το Νέο Έτος με χορούς, τραγούδια και… πολύ φαγητό! Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο Αγιούν, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

8η ημέρα: Αγιούν – Κοιλάδα Μπουμπουρέτ (Φυλή Καλάς/Γιορτές Τσάμος) – Αγιούν

Αφού πάρουμε νωρίς το πρωινό μας, αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην Κοιλάδα Μπουμπουρέτ, όπου για δεύτερη ημέρα θα έρθουμε στους οικισμούς των Καλάς. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα των Γιορτών Τσάμος. Η συναναστροφή με τη φυλή αυτή με την αβέβαιη καταγωγή που εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο, είναι από μόνη της μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα μας συνοδεύει για καιρό. Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε και το όμορφο Μουσείο Καλάς. Επιστροφή στο Αγιούν. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Αγιούν – Πεσαβάρ

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τον Νότο, και τελικό μας προορισμό για σήμερα το Πεσαβάρ. Θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή μέσω του τούνελ στο Λαβάρι, και περνώντας από το Άνω και Κάτω Ντιρ, φτάνοντας στο Μαρντάν. Από το Μαρντάν θα συνεχίσουμε για την πόλη των λουλουδιών, την μαγική πόλη του Πεσαβάρ (Peshawar). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Πεσαβάρ (περιήγηση) – Ισλαμαμπάντ

Το πρωί θα μπούμε στο Μουσείο του Πεσαβάρ, με την ανεκτίμητη, μοναδική στον κόσμο, συλλογή Ελληνοβουδιστικής τέχνης Καντάρα (Candhara), και στη συνέχεια θα σεργιανίσουμε στο παζάρι Κίσα Κουάνι (Qisa Khwani Bazaar), που από πολλούς αποκαλείται και ως «ο δρόμος των παραμυθάδων», και από άλλους ως «το Πικαντίλι της κεντρικής Ασίας»! Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ισλαμαμπάντ. Καθοδόν θα δούμε τη συμβολή των ποταμών Καμπούλ και Ινδού, στο Αττόκ (Attock), το σημείο που πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

11η ημέρα: Ισλαμαμπάντ – Πτήση επιστροφής

Πολύ νωρίς, λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας (21/12) μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της πόλης, για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μας αποκαλύπτεται μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και επιλεγμένες διαδρομές.

 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα.
 •   Πλήρης διατροφή καθημερινά.
 •   Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους περιλαμβάνονται στην τελική τιμή.
 •   Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία. Οι τουριστικές υποδομές στο βόρειο Πακιστάν δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες.
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός. 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

Δεν περιλαμβάνονται :

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 600

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας ΔΕΝ φέρει σφραγίδα του Ισραήλ. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος στο Πακιστάν.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2290 € 600 €
Twin Room 2290 € 600 €
Triple Room 2290 € 600 €
Single Room 2790 € 600 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2470 € 600 €
Twin Room 2470 € 600 €
Triple Room 2470 € 600 €
Single Room 2970 € 600 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3140 € 0 €
Twin Room 3140 € 0 €
Triple Room 3140 € 0 €
Single Room 3640 € 0 €

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
 Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

* Αναχωρήσεις από Λάρνακα

 

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα.
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους περιλαμβάνονται στην τελική τιμή.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2019 - Πρωτοχρονιά 2020

Αναχωρήσεις

11/12

Χάρτης Ταξιδιού Πακιστάν - Με τη φυλή των Καλάς και τις γιορτές Τσάμος | 11.12.2019