fb

Βορειοανατολική Βραζιλία, ο δρόμος των αμμολόφων | Καλοκαίρι-Νοέμβριος 2019 & 13.08

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Περιγραφή

Ο δρόμος των αμμόλοφων

Ένα ταξίδι στην πιο αυθεντική Βραζιλία, που μόνο στο Exploring the World  του Versus Travel θα βρείτε.

Βορειοανατολική Βραζιλία, εκεί όπου αποβιβάστηκαν οι πρώτοι σκλάβοι που έφτασαν από την Αφρική στη Νότια Αμερική αναπτύχθηκε ένα εκρηκτικό μείγμα κουλτούρας. Ακόμα και σήμερα στην Μπαΐα και τη Βορειοανατολική Βραζιλία διατηρούνται αφρικανικές θρησκείες, χοροί και παραδόσεις που μαρτυρούν την πολιτιστική αυτή ανταλλαγή.Πρόκειται για το πιο γνήσιο κομμάτι της Βραζιλίας, με μοναδική κουλτούρα που δύσκολα βρίσκουμε στον πλανήτη. Αμμόλοφοι με πολύχρωμες λιμνούλες ανάμεσά τους, τροπικές παραλίες γεμάτες ζωή, αποικιακές πόλεις με έντονα τα σημάδια του παρελθόντος και έντονη αφροαμερικανική κουλτούρα.Η «έρημος» στους αμμόλοφους της βορειοανατολικής ακτής σχηματίστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, καθώς η άμμος από τις κοίτες των ποταμών μεταφέρθηκε από τους ανέμους και τα θαλάσσια ρεύματα. Τα απλωμένα «λευκά σεντόνια» καλύπτουν χιλιάδες στρέμματα και εκ πρώτης όψεως η περιοχή μοιάζει με έρημο. Όμως το νερό από τις τροπικές βροχές που πέφτουν στην αρχή του χρόνου συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες στις κοιλάδες που σχηματίζονται ανάμεσα στους αμμόλοφους, δημιουργώντας λίμνες γεμάτες με καθαρό, βρόχινο νερό.Ανάλογα με την ηλικία της άμμου αλλάζει και το χρώμα της και άρα και το χρώμα του νερού που συγκεντρώνεται στις λιμνούλες ανάμεσα από την άμμο, σχηματίζοντας ένα πολύχρωμο σύνολο από κρυστάλλινες μπλε και πράσινες κουκκίδες που είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς.’λλο ένα διαφορετικό καινοτόμο ταξίδι του Versus σε μία από τις λιγότερο επισκέψιμες, αλλά πιο όμορφες και εντυπωσιακές περιοχές της Βραζιλίας. Αυθεντικές γωνιές που ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε. Γιατί οι ταξιδιώτες μας είναι πάντα πρωτοπόροι!

 

1η ημέρα: Aθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Φορταλέζα

Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βραζιλία. Άφιξη στη Φορταλέζα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Φορταλέζα (ξενάγηση) – πτήση για Ρεσίφε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία μας με τη Φορταλέζα. Θα δούμε λοιπόν το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, το άγαλμα του Ιρασέμα, την παραλία «του μέλλοντος», τον Καθεδρικό Ναό, το φρούριο, την κεντρική αγορά και τη μεταλλική γέφυρα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Ρεσίφε. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ρεσίφε (ξενάγηση – εκδρομή στην Ολίντα)

Η πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο, το Ρεσίφε, ιδρύθηκε το 1548 γύρω από το φυσικό λιμάνι που σχηματίζει το φράγμα των υφάλων (αρεσίφες) και είναι έργο των Φλαμανδών, που συνέβαλαν σημαντικά στην κατασκευή γεφυρών, αλλά και των Πορτογάλων, η παρουσία των οποίων γίνεται αισθητή στην αρχιτεκτονική των εκκλησιών, των οχυρών και των παλιών κτιρίων. Το 17ο αιώνα ήταν το λιμάνι απ’ όπου γίνονταν οι εξαγωγές του ζαχαροκάλαμου από τις πλούσιες φυτείες της γειτονικής Ολίντα. Την εποχή εκείνη οι δύο πόλεις ήταν η ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Βραζιλίας. Σήμερα το Ρεσίφε είναι μια όμορφη και σύγχρονη μητρόπολη με έντονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το Ρεσίφε Αντίκο, την παλαιότερη συνοικία της πόλης, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, αποκτώντας έντονη πολιτιστική και νυχτερινή ζωή. Στους δρόμους και στις αποβάθρες της παρατάσσονται αποικιακά κτίρια και ιστορικά μνημεία. Θα δούμε επίσης την Πλατεία της Δημοκρατίας, το Παλάσιο Κάμπο ντε λας Πρινσέσας, το Θέατρο Σάντα Ιζαμπέλ, τα Δικαστήρια και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ολίντα, μία από τις ομορφότερες αποικιακές πόλεις και συνάμα μια καλοδιατηρημένη, μποέμικη καλλιτεχνούπολη. Η ιστορική συνοικία της συνθέτει ένα αμφιθεατρικό πολύχρωμο σκηνικό, με αναπαλαιωμένα αποικιακά κτίρια σε όλους τους χρωματισμούς, πλακόστρωτους δρόμους, μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια, δέντρα jacaradas και πανύψηλους κοκοφοίνικες. Για το πλούσιο και αρμονικό αρχιτεκτονικό της σύνολο, η Ολίντα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα: Ρεσίφε – Νατάλ

Πρωινή αναχώρηση από το Ρεσίφε και μετάβαση οδικώς στο Νατάλ. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την παραθαλάσσια οδό, τον Φάρο της Μάε Λουίζα, τις αστικές παραλίες Αρτίστας και Μέιο, θα παρατηρήσουμε την πορτογαλική αρχιτεκτονική του 16ου αι. και θα σεργιανίσουμε στο ιστορικό και στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: Νατάλ (ολοήμερη εκδρομή στις παραλίες, βόλτα με ειδικά οχήματα στους αμμόλοφους)

Σήμερα θα αφιερώσουμε ολόκληρη την ημέρα στις πανέμορφες παραλίες γύρω από τη Νατάλ: Ρεντίνια, Σάντα Ρίτα, Γκενιπάμπου, Μπάρρα ντο Ρίο, Γκρασάντου και Πιτάνγκι, είναι εξωτικές αμμουδιές που θα μας σαγηνεύσουν με την ιδιαίτερη ομορφιά τους. Δεν θα χάσουμε φυσικά την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με ειδικά οχήματα (buggy) στους αμμόλοφους, κάνοντας παράλληλα στάσεις σε τρεις λίμνες όπου θα έχουμε και χρόνο για μπάνιο! Στο τέλος της εκδρομής μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Νατάλ – Κανόα Κεμπράδα

Πρωινή αναχώρηση από τη Νατάλ με προορισμό μας την Κανόα Κεμπράδα, όπου μεταβαίνουμε οδικώς. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Κανόα Κεμπράδα (βόλτα με ειδικά οχήματα στους αμμόλοφους)

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην Kανόα Κεμπράδα, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι με απέραντη παραλία, κατάξανθη αμμουδιά και χρυσούς αμμόλοφους, αγαπημένος προορισμός για όσους λατρεύουν τα εξωτικά τοπία. Οι δραστηριότητες που μπορείτε να χαρείτε στην Κανόα Κεμπράδα είναι πολλές: εμείς έχουμε οργανώσει για εσάς βόλτα με γουρούνες στους αμμόλοφους, που πραγματικά δίνει την αίσθηση οτι βρίσκεται κανείς στην έρημο... Η ημέρα σας μπορεί να συνεχιστεί με χαλάρωση στην αμμουδιά, μπάνιο και ηλιοθεραπεία, ή «επίσκεψη» στις γραφικές καλύβες πάνω στην παραλία για θαλασσινές λιχουδιές και caipirinha!

 

8η ημέρα: Κανόα Κεμπράδα – Φορταλέζα – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μεταφορά οδικώς στο αεροδρόμιο της Φορταλέζα, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

9η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

Γιατί να επιλέξω το Versus:

  • Αεροπορική εταιρεία: KLM.
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή
  • Ξενοδοχεία 4*. 
  • Βόλτα με ειδικά οχήματα στους αμμόλοφους στις παραλίες της Νατάλ και στην Κανόα Κεμπράδα.
  • Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν και βάρκες.
  • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  • Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορική εταιρεία: KLM.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξενοδοχεία 4*. 
  • Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν και βάρκες.
  • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 830 €

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

13.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 711

13.08.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

12:45

17:20

KL 712

20.08.2019

ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

19:50

10:05 +1

KL 1575

21.08.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

02.11.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 707

02.11.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

12:50

18:30

KL 708

09.11.2019

ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:20

09:30 +1

KL 1575

10.11.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:40

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Ένα ταξίδι στην πιο αυθεντική Βραζιλία που μόνο το Versus σας προσφέρει.
  • Βόλτα με ειδικά οχήματα στους αμμόλοφους στις παραλίες της Νατάλ και στην Κανόα Κεμπράδα.

Χάρτης Ταξιδιού Βορειοανατολική Βραζιλία, ο δρόμος των αμμολόφων | Καλοκαίρι-Νοέμβριος 2019 & 13.08

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info