fb

Κολομβία κλασική | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019 & 10.08

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1899€

Περιγραφή

Η Κολομβία είναι ένα από τα κρυμμένα μυστικά της Λατινικής Αμερικής και σίγουρα λιγότερο γνωστή στον ταξιδιώτη από άλλες γειτονικές της χώρες. Για αφετηρία μας επιλέγουμε την Καρθαγένη, για πολλούς την πιο όμορφη πόλη της Λατινικής Αμερικής, από όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην Κολομβία. Θα μπούμε στην «αλατένια» εκκλησία της Ζιπακίρα, θα μείνουμε στη Βίγια ντε Λέιβα, ένα πραγματικό στολίδι αποικιακής αρχιτεκτονικής, αλλά και στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά κέντρα της ηπείρου.  

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Καρθαγένη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καρθαγένη. Χτισμένη σε έναν βαθύ και απάνεμο κόλπο της Καραϊβικής, η Καρθαγένη (Cartagena) ιδρύθηκε το 1533 από τον Ισπανό Πέδρο ντε Ερέντια. Εκείνος μάλιστα της έδωσε και το όνομα Καρθαγένη από την ομώνυμη ισπανική πόλη (στην επαρχία της Μούρθια), από όπου προερχόταν μεγάλο μέρος του στρατού του. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Καρθαγένη (ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση στην Καρθαγένη. Θα διαπιστώσουμε πως η πόλη διατηρεί σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτη τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας, αποικιακής, οχυρωμένης πόλης. Όχι τυχαία, άλλωστε, έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε, λοιπόν, την Παλιά Πόλη με το μοναστήρι και την εκκλησία του San Pedro Claver (17ος αι.), του «απόστολου των σκλάβων» όπως αποκαλείται, και θα συνεχίσουμε για τη συνοικία Μποβέδας, με τα μαγαζάκια των χειροτεχνών. Θα περάσουμε, επίσης, και από το κάστρο του Σαν Φελίπε, ενώ δεν θα παραλείψουμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης από την εκκλησία De la Popa (1606). Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καρθαγένη (2η ξενάγηση)

Ετοιμαστείτε σήμερα για μια ξενάγηση-έκπληξη με τον αρχηγό μας και τον τοπικό ξεναγό, για να δούμε τοπικά μουσεία και αξιοθέατα αλλά και να αναζητήσουμε αυθεντικές γωνιές της πόλης (είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα δεν περιλαμβάνονται). Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Καρθαγένη – πτήση για Μπογκοτά – Βίγια ντε Λέιβα

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα (Villa de Leyva), ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατρανθρώπους και κάθε λογής καλλιτεχνική δημιουργία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βίγια ντε Λέιβα

Η πόλη μετράει ιστορία πάνω από τέσσερις αιώνες (ιδρύθηκε το 1572 από τον Ισπανό Ερνάν Σουάρεθ ντε Βιγιαλόμπος) και όμως μοιάζει σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος. Καθώς βέβαια για (σχεδόν) όλα τα πράγματα υπάρχει μια λογική εξήγηση, στην περίπτωση της Βίγια ντε Λέιβα πρέπει να αναζητήσουμε τον λόγο στους περιορισμένους πόρους της περιοχής. Η ευρύτερη έκταση ήταν και είναι φτωχή σε πρώτες ύλες και πολύτιμα μέταλλα, με αποτέλεσμα να μην τραβήξει το ενδιαφέρον όσων αναζητούσαν πλούτο και έτσι να μείνει έξω από την «πρόοδο» που χτύπησε την πόρτα άλλων περιοχών. Ως αποτέλεσμα, η πόλη έχει κρατήσει το αυθεντικό της χρώμα και το αποικιακό στυλ στην αρχιτεκτονική της, πολλοί κεντρικοί δρόμοι μάλιστα, όπως και η μεγάλη κεντρική της πλατεία, είναι στρωμένη με λεπτό βότσαλο. Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ορυκτών, στην τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε ο σκελετός ενός κρονόσαυρου, ενός θαλάσσιου ερπετού μήκους 20 μέτρων που έζησε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια! Στις παρυφές της πόλης θα δούμε, επίσης, και τη «Μικρή Κόλαση» (Infiernito), έναν αρχαιολογικό χώρο των Μούισκα (προκολομβιανής εποχής) που αποτελείται από 30 μεγαλιθικές στήλες. Η ηλικία τους εκτιμάται στα 2.200 χρόνια και όσο για τη χρησιμότητα του χώρου, πιστεύεται πως εξυπηρετούσε ως ναός για τη λατρεία της γονιμότητας ή, κατ’ άλλους, ως αστεροσκοπείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Βίγια ντε Λέιβα – Ζιπακίρα (Ναός από αλάτι) – Μπογκοτά

Πρωινή αναχώρηση από τη Βίγια ντε Λέιβα με προορισμό μας τη Ζιπακίρα (Zipaquirá). Εδώ θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, όχι χτισμένη στο επίπεδο του εδάφους, αλλά λαξεμένη στα έγκατα ενός αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μπογκοτά, Άφιξη στην κολομβιανή πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Μπογκοτά

Χτισμένη σε υψόμετρο 2.640 μ., η πρωτεύουσα της Κολομβίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που ώθησαν πολλούς κατά τον 17ο και τον 18ο αι. στο να αποκαλέσουν την Μπογκοτά (Bogotá) «Αθήνα της Νότιας Αμερικής». Θα επισκεφθούμε, λοιπόν, το έξοχο Μουσείο Χρυσού για να δούμε από κοντά τα πάνω από 30.000 αντικείμενα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων, έργα υψηλής τέχνης και ανυπολόγιστης αξίας. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία Μπολίβαρ, με τον ανδριάντα του απελευθερωτή Σιμόν ντε Μπολίβαρ. Παρεμπιπτόντως, αν αναρωτιέστε γιατί κάποιες γειτονικές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν τα ίδια ακριβώς χρώματα στις σημαίες τους (Κολομβία, Βενεζουέλα, Ισημερινός), η απάντηση βρίσκεται σε αυτόν ακριβώς τον άνθρωπο, τον Σιμόν ντε Μπολίβαρ, που καθιέρωσε τα χρώματα αυτά στις χώρες που απελευθέρωσε από την ισπανική αποικιοκρατία. Στην πλατεία θα δούμε, επίσης, τον Καθεδρικό Ναό (1539), το Δικαστικό Μέγαρο, τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Εσμεράλδα, ενώ θα επισκεφθούμε και το Μουσείο Μποτέρο, που φιλοξενεί εκατοντάδες έργα από την προσωπική συλλογή του διάσημου Κολομβιανού ζωγράφου Φερνάντο Μποτέρο.  Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Μπογκοτά

Πρωινό ελεύθερο, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο αεροδρόμιο της πόλης για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

9η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Με μια μοναδική τιμή για μια τόσο ακριβή χώρα, το ταξίδι αυτό αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία. Μας δίνει μια πολύ καλή γνώση της χώρας αυτής στη Λατινική Αμερική και αποτελεί μία εξερεύνηση που μόνο στο Versus θα βρείτε. Με προαγορασμένες, σπάνιες πτήσεις, πολύ καλά ξενοδοχεία και πλούσιες παροχές να περιλαμβάνονται.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις της KLM με άφιξη στην Καρθαγένη και επιστροφή από Μπογκοτά.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό στην Καρθαγένη).
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*. Στη Βίγια ντε Λέιβα σε παραδοσιακή χασιέντα.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
  • Επίσκεψη στην υπόσκαφη εκκλησία από αλάτι στη Ζιπακίρα.
  • Επίσκεψη και διαμονή στη Βίγια ντε Λέιβα.
  • Διαμονή και ξενάγηση στη Μπογκοτά.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*. Στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακή χασιέντα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

Δεν περιλαμβάνονται 

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 €.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

10/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 749

10/08/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

10:05

16:55

KL 749

17/08/2019

ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

15:35

10:45 +1

KL 1575

18/08/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ' ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Εξαιρετικές πτήσεις της KLM με άφιξη στην Καρθαγένη και επιστροφή από Μπογκοτά.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό στην Καρθαγένη).
  • 3 διανυκτερεύσεις στην πανέμορφη Καρθαγένη

Χάρτης Ταξιδιού Κολομβία κλασική | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019 & 10.08

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info