fb

Γαστρονομικό ταξίδι στην Καταλονία - Στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1300€

Περιγραφή

Είναι ένα ταξίδι σχεδιασμένο με σκοπό να διεισδύσουμε στα άδυτα της ισπανικής και καταλανικής κουζίνας, γι’ αυτό θα επισκεφθούμε τη Βαρκελώνη και τη Χερόνα, όπου λειτουργούν πολυβραβευμένα εστιατόρια που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην κουζίνα της καινοτομίας.

Με την επιμέλεια σχεδιασμού από τον κορυφαίο γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλο, θα δειπνήσουμε σε εστιατόρια που φιγουράρουν στην κορυφή της παγκόσμιας γαστρονομίας∙ ανάμεσά τους το El Celler de Can Roca, βραβευμένο με 3* Michelin, το οποίο έχει ανακηρυχθεί δύο φορές καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο στη λίστα World’s 50 Best Restaurants!

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι πεπειραμένος γευσιγνώστης και κριτικός εστιατορίων στο «Αθηνόραμα». Έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια Academy Chair για τον θεσμό Worlds 50 Best Restaurants και ταξιδεύει στον πλανήτη δοκιμάζοντας κορυφαία εστιατόρια.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βαρκελώνη (Πτήση) – Χερόνα (Δείπνο σε διάσημο εστιατόριο βραβευμένο με 3*** Michelin)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βαρκελώνη, πρωτεύουσα της Καταλωνίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Άφιξη και άμεση μετάβαση οδικώς στη Χερόνα, μία από τις πιο ιστορικές αλλά και πιο όμορφες πόλεις της Ισπανίας. Η πόλη («Χερόνα» στα καστιγιάνικα ισπανικά, «Ζιρόνα» στα καταλανικά) αποτέλεσε μάλιστα φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones». Θα περιπλανηθούμε στην παλιά εβραϊκή συνοικία (από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο), τα μεσαιωνικά τείχη, τους καθεδρικούς ναούς και τις πλατείες, και θα χαρούμε τη μεσαιωνική αύρα αυτής της σπάνιας πόλης στη βόλτα μας στα στενά καλντερίμια της.

----- > Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στη Χερόνα,  το El Celler de Can Roca, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin! Το δείπνο μας περιλαμβάνει μενού 15 πιάτων με κρασί (αξίας €290, περιλαμβάνεται). Θα γευτούμε δημιουργίες πρωτόγνωρης δημιουργικότητας, από τοπικές πρώτες ύλες, πρωτοποριακές τεχνικές και σπεσιαλιτέ που ιντριγκάρουν το πνεύμα και τις αισθήσεις σε ένα techno-emotional συμπόσιο, επιβεβαιώνοντας τους «Δειπνοσοφιστές» του Αθήναιου που έλεγαν: «ουδέν ο μάγειρας του ποιητού διαφέρει, ο νους γαρ έστιν εκατέρω τούτων τέχνη».

Προσοχή: μόνο 13 άτομα μπορούν να συμμετάσχουν σ αυτό το δείπνο κλείνοντας εγκαίρως τη θέση τους στην εκδρομή. Αν υπάρχουν περισσότεροι που θέλουν να συμμετάσχουν σ αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, μετά τις πρώτες 13 κρατήσεις, θα δειπνήσουν σε άλλο εξαιρετικό εστιατόριο.

 

2η ημέρα: Χερόνα – Φιγκέρας (Μουσείο Νταλί) – Ακρωτήριο Καπ ντε Κρέους – Εμπορείον – Πορτ Λλιγάτ (Σπίτι Νταλί) – Καδακές (δείπνο σε διάσημο εστιατόριο) – Χερόνα

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στον Σαλβαδόρ Νταλί, τον αξεπέραστο εκπρόσωπο του σουρεαλισμού, που γεννήθηκε στην Καταλωνία. Θα επισκεφθούμε τη γενέτειρά του, την πόλη Φιγκέρας και το Figueres Teatre-Museu Gala-Salvador Dali, το οποίο σχεδίασε προσωπικά ο ίδιος ο Νταλί. Το μουσείο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο, και η επίσκεψη σ’ αυτό είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία.
Συνεχίζουμε για το αρχαίο Εμπόρειον («Αμπούριας» στα ισπανικά), τη μεγαλύτερη αρχαία ελληνική αποικία στην Ιβηρική και ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ισπανίας! Επόμενος σταθμός μας είναι το σπίτι του Σαλβαδόρ Νταλί στο Πορτ Λλιγάτ, όπου έζησε με την αγαπημένη του σύντροφο Γκαλά, και η περιπλάνησή μας θα συνεχιστεί στον φάρο του ακρωτηρίου Καπ ντε Κρέους, που σύμφωνα με τον μύθο σχηματίστηκε από τον ημίθεο Ηρακλή! Συνεχίζουμε για το γραφικό ψαροχώρι Καδακές, με τα κατάλευκα σπίτια του πάνω στη θάλασσα.

----- > Δείπνο σε διάσημο εστιατόριο στο Καδακές, που το δημιούργησαν 3 sous chefs, δεξί χέρι του πρωτοπόρου Ισπανού σεφ Ferran Adria, το οποίο στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο σπίτι 300 χρόνων, με φιλόξενο στυλ και γκουρμέ κουζίνα με πιάτα που μοιράζονται οι συνδαιτημόνες στο τραπέζι (ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ €70, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ).

3η ημέρα: Χερόνα – Βαρκελώνη (δείπνο σε διάσημο tapas bar)

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί από την όμορφη Χερόνα με προορισμό μας τη Βαρκελώνη. Με την άφιξή μας στην καταλανική πρωτεύουσα ερχόμαστε στο… «στομάχι» της πόλης, την καταπληκτική αγορά Μποκερία (Boqueria ή Mercat de Sant Josep), επί της διάσημης Ράμπλα. Η αγορά αυτή θεωρείται μία από τις καλύτερες στον πλανήτη, ένα αληθινό γκουρμέ πανόραμα με δεκάδες πειρασμούς όπου χτυπά η γευστική καρδιά της Καταλωνίας. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο.
----- > Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παγκοσμίως διάσημο tapas bar που ειδικεύεται στα θαλασσινά! Το μενού του μάλιστα αλλάζει κάθε μέραακολουθώντας τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς (ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ €70, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ)

Προσφορά Versus
Θα σας παρέχουμε δοκιμασμένες προτάσεις για εξαιρετικά tapas bar της Βαρκελώνης.

4η ημέρα: Βαρκελώνη (Μουσείο Σοκολάτας)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το περίφημο Μουσείο της Σοκολάτας, όπου θα μάθουμε τα μυστικά της, θα ταξιδέψουμε στην ιστορία και τους τόπους της και θα θαυμάσουμε μοναδικά έργα σοκολατογλυπτικής τέχνης! Στη συνέχεια της ημέρας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να χαρούμε αυτή την απίθανη πόλη.

----- > Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ιστορικά εστιατόρια της Βαρκελώνης, με πάνω από 180 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ένας χώρος που αποπνέει αρχοντιά και πολυτέλεια, «εμπλουτισμένος» μάλιστα από την αύρα όλων των διάσημων προσωπικοτήτων, από τον Νταλί, τον Μιρό και τον Πικάσο μέχρι τους σύγχρονους αστέρες του Χόλιγουντ, που έχουν κατά καιρούς γευθεί τις δημιουργίες του (ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ €70, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ)

5η ημέρα: Βαρκελώνη – Πτήση επιστροφής

Πρωινή μετάβαση στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος

  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Χερόνα (στο ξενοδοχείο Double Tree by Hilton 4*) και δύο στη Βαρκελώνη (στο Hilton Barcelona 4*).
  • Δείπνο σε εξαιρετικά, παγκοσμίου φήμης εστιατόρια, με μεγάλο κόστος (διαβάστε στο ημερήσιο πρόγραμμα) με πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό τους.
  • Είσοδος στο μουσείο Gala-Salvador Dalí και επίσκεψη στο σπίτι του ζωγράφου στο Port Lligat.
  • Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη συνοδεία και την πολύτιμη βοήθεια του πεπειραμένου γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλου.
  • Οι κρατήσεις στα εστιατόρια που αναφέρουμε έχουν γίνει για την ομάδα των ταξιδιωτών και ισχύουν για κρατήσεις έναν μήνα πριν από την αναχώρηση. Για τους ταξιδιώτες που θα πραγματοποιήσουν κράτηση σε λιγότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης ενδέχεται να έχουμε αλλαγές στις αναφερόμενες υπηρεσίες, οπότε θα ενημερωθούν ανάλογα και θα αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο της Σοκολάτας, στη Βαρκελώνη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  •  Τέσσερις διανυκτερεύσεις συνολικά, δύο στη Χερόνα και δύο στη Βαρκελώνη, σε ξενοδοχεία 4*.
  •  Είσοδος στο Μουσείο Νταλί, στο Φιγκέρας.
  •  Είσοδος στο Μουσείο Σοκολάτας, στη Βαρκελώνη.
  •  Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο Εμπόρειον.
  •  Τέσσερα γεύματα/δείπνα σε διάσημα εστιατόρια.
  • Έμπειρος Έλληνας ξεναγός. 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων,  φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για το δείπνο στο εστιατόριο El Celler de Can Roca, την 1η ημέρα του ταξιδιού, υπάρχουν περιορισμένες θέσεις! Μόνο 13 άτομα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το δείπνο, δηλώνοντας εγκαίρως τη συμμετοχή τους, πριν την αναχώρηση του ταξιδιού. Αν υπάρχουν περισσότεροι που θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, μετά τις πρώτες 13 κρατήσεις, θα δειπνήσουν σε άλλο εξαιρετικό εστιατόριο.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • 2 διανυκτερεύσεις στη Χερόνα (στο Double Tree by Hilton 4*) και 2 στη Βαρκελώνη (στο Hilton Barcelona 4*)
  • Δείπνο στο El Celler de Can Roca, με 3* Michelin

Χάρτης Ταξιδιού Γαστρονομικό ταξίδι στην Καταλονία - Στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info