fb

Βιέννη, Δάση Μάγερλινγκ | 23.03.2019

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 369€

Περιγραφή

Τα αυτοκρατορικά παλάτια δεσπόζουν επιβλητικά και μεγαλοπρεπή. Τα μνημεία της πόλης είναι εντυπωσιακά και οι εμπορικοί δρόμοι πάντοτε πολυσύχναστοι. Νότες κλασικής μουσικής πλανώνται συνεχώς στην ατμόσφαιρα και τα παραδοσιακά καφέ αναδύουν βιεννέζικη κουλτούρα. Ναι, είναι η πρωτεύουσα όπου ευδοκιμούν τα πιο υπέροχα ταξιδιωτικά κλισέ. Δικαίως! Είναι ένα από τα μικρότερα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας. Εντούτοις, με πληθυσμό 1.600.000 κατοίκους είναι η μεγαλύτερη πόλη, καθώς και το πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο ολόκληρης της χώρας. Βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο 170 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και καταλαμβάνει έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Κοιλάδα του Δούναβη, ενώ βόρεια και δυτικά οι δασωμένοι λόφοι του Wienerwald (Δάσος της Βιέννης) στεφανώνουν την πόλη. Ο Δούναβης διαιρεί την πόλη διαγωνίως σε δύο τμήματα. Η πλευρά που ενδιαφέρει πρωτίστως τον επισκέπτη βρίσκεται νότια του ποταμού και πρόκειται για το παλιό κέντρο της Βιέννης, την Innere Stadt, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα αξιοθέατα.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Βιέννη – Ξενάγηση πόλης

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος με απευθείας πτήση για Βιέννη. Άφιξη και ξενάγηση πόλης, όπου θα γνωρίσετε το περίφημο Ring της πόλης με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και το Μπελβεντέρε. Στη συνέχεια Θα επισκεφτείτε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Σένμπρουρν, όπου θα ξεναγηθείτε στα σπουδαιότερα δωμάτια του παλατιού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για να επισκεφτείτε το ιστορικό κέντρο. Αξιοσημείωτη είναι η παλιά ελληνική συνοικία στο κέντρο της πόλης με τον ναό του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας και τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα περίφημα κελάρια και να απολαύσετε την αυστριακή κουζίνα.

2η ημέρα: Βιέννη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιπατητική ξενάγηση, επισκεπτόμενοι το  Νεογοτθικό Δημαρχείο , το παλάτι Χόφμπουργκ, χειμερινή κατοικία των Αψβούργων,  την υπέροχη Ισπανική Σχολή Ιππασίας και θα καταλήξουμε μέσω Heumarkt και Graben , στον Καθεδρικό Ναό της Πόλης, τον Άγιο Στέφανο. Στον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, το περίφημο Μuseums Quartier, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ. Ενδιαφέρον επίσης για τους μικρούς μας φίλους είναι το παιδικό μουσείο Zoom, το Haus der Musik, κ.α. που μπορείτε να επιλέξετε, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας.

3η ημέρα: Βιέννη – Λίμνες – Ζάλτσμπουργκ (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση και μετά από μία θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιακή περιοχή των Λιμνών της Salzkammergut, θα φτάσουμε στο γραφικό Σάλτζμπουργκ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα σοκάκια της πόλης θα επισκεφθούμε  το σπίτι του Μότσαρτ. Κατόπιν θα περάσουμε από το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Αγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν (με το τρενάκι) στο μεσαιωνικό κάστρο Hohensalzburg, που αποτελεί το βασικότερο αξιοθέατο της πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα συντηρημένο κάστρο της κεντρικής Ευρώπης του 11ου αιώνα. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και φαίνεται κυριολεκτικά από παντού, εφόσον είναι χτισμένο στα 119 μέτρα, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, το ποτάμι που τη διασχίζει και την ευρύτερη περιοχή των Άλπεων, με τις χιονισμένες κορυφές. Μαγευτική η εικόνα! Το βράδυ επιστροφή στη Βιέννη.

4η ημέρα: Βιέννη – Βιεννέζικα δάση – Πτήση για την Αθήνα

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη ή προαιρετικά, εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση. Εκεί θα γνωρίσετε τον Πύργο του Λιχτενστάιν, το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού Heiligenkreuz, το Μάγερλινγκ, όπου έλαβε χώρα το, ερωτικό ή πολιτικό, δράμα του Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ η γλυκό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ  με Aegean Airlines
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από/προς  το αεροδρόμιο
  • Ξενάγηση της πόλης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn, με Έλληνα ξεναγό
  • Εκδρομή στα Βιεννέζικα δάση
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων 155€
  • Είσοδοι σε μουσεία, χώρους, ανάκτορα 15€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις με Aegean

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

A3 860

09.10

10.30

ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ

A3 863

18.20

21.30

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 

  • Δεν υπάρχουν τρίκλινο δωμάτια και το δίκλινο με επιπλέον κλίνη είναι κατόπιν ζήτησης.

  • Η παιδική τιμή  ισχύει εφόσον το παιδί μοιράζεται το δωμάτιο με 2 ενήλικες.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βιέννη-Αθήνα με Aegean Airlines
  • 3 διανυκτερεύσεις, με πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Ξενάγηση της πόλης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn
  • Εκδρομή στα βιεννέζικα δάση

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info