fb

Κεντρική Ασία – Στις εσχατιές του Μεγάλου Αλέξανδρου | Απρίλιος-Οκτώβριος 2019

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2790€

Περιγραφή

Ένα οδοιπορικό γεμάτο από  ιστορικά μυστήρια και μύθους. Μια πορεία πάνω στα βήματα του Μ. Αλεξάνδρου και στον «δρόμο του μεταξιού». Στις εσχατιές του αρχαίου γνωστού κόσμου, εκεί όπου ο Ηρόδοτος τοποθετούσε την πατρίδα μυστήριων πληθυσμών και αλλόκοτων εθνών. Αυτή είναι η άγνωστη Κεντρική Ασία και σας καλούμε να την ανακαλύψετε μαζί μας.

Ένα πρωτότυπο οδοιπορικό από το Versus, με ένα γεμάτο πρόγραμμα, με εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες, όπως το κυνήγι με γεράκι, το παραδοσιακό παιχνίδι με άλογα «burkashi» ή μια σπάνια διαμονή στην Ος, αλλοτινό σταθμό στον «δρόμο του μεταξιού», η οδική μεταφορά από την Αλεξάνδρεια την Εσχάτη μέχρι την Ντουσαμπέ με μια ενδιάμεση διανυκτέρευση στο Πεντζικέντ, μέσα από παγετώνιες λίμνες και ορεινά περάσματα, η οδική διάσχιση των συνόρων Καζακστάν-Κιργιστάν και Κιργιστάν-Τατζικιστάν μέσα από σπάνιες διαδρομές.

1η-2η ημέρα: Πτήση για Αστάνα (Καζακστάν)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν από το 1997. Άφιξη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αστάνα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ανάπαυση. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκονται πολλά σημαντικά μνημεία, όπως το Παλάτι των Τεχνών Σαμπίτ, το Παλάτι της Ανεξαρτησίας και το Μουσείο Ιστορίας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αστάνα (ξενάγηση)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα μνημεία Kαζάκ Ελί και Triumphal Arch. Θα περπατήσουμε στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Αστάνα, την Green Water Boulevard. Στο μνημείο Αστάνα Μπαϊτερέκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα για να ανέβετε και να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Επόμενη στάση μας, το εμπορικό κέντρο Καν Σατίρ, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αστάνα – Άλμα Άτα (Καζακστάν)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Άλμα Άτα (Άλματι) μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Άλμα Άτα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1997 και σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Θα επισκεφθούμε το Πάρκο Πανφίλοφ και τον Καθεδρικό Ναό Ζένκοφ. Το Εθνικό Μουσείο, τα τεράστια μέγαρα και μνημεία και η κεντρική πλατεία θα ολοκληρώσουν το πρώτο τμήμα της ξενάγησής μας. Το απόγευμα θα βγούμε από τις κεντρικές γειτονιές της πόλης για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπογραφία της, κατευθυνόμενοι προς το φαράγγι Μεντέο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Άλμα Άτα – Φαράγγι Τσαρίν – Κεγκέν Καρακόλ (Κιργιστάν)

Σήμερα επιλέγουμε μια μοναδική διαδρομή που πολύ σπάνια εντάσσεται σε τουριστικά προγράμματα. Θα κατευθυνθούμε προς τα ανατολικά από την Άλμα Άτα και θα φτάσουμε κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Εκεί θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της περιοχής, το φαράγγι Τσαρίν. Από εκεί θα συνεχίσουμε για το συνοριακό φυλάκιο Κεγκέν, για να περάσουμε στο μικρό και ορεινό Κιργιστάν. Τελικός προορισμός μας, θα είναι το Καρακόλ, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της λίμνης Ισίκ Κουλ, στη σκιά των «βουνών του ουρανού» Τιεν Σαν, που ορίζουν την κινεζική μεθόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καρακόλ (Επίδειξη κυνηγιού με αετό ή γεράκι) – Βόρεια ακτή Λίμνης Ισίκ Κουλ και μια έκπληξη για το απόγευμα...

Άλλη μια διαφορετική στιγμή του Versus περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα. Έχουμε οργανώσει και περιλαμβάνουμε μια επίδειξη κυνηγιού με γεράκι ή αετό, άλλη μια διαφορετική και σπάνια κεντροασιατική εμπειρία. Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στη βόρεια πλευρά της λίμνης, όπου θα επισκεφθούμε ένα τζαμί κινεζικής-ουιγουρικής τεχνοτροπίας και λίγο πιο μακριά μια ξύλινη ρωσική εκκλησία. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τον βασικό οικισμό Τσολπόν Άτα, δίπλα στη λίμνη του «Ζεστού Νερού» (αυτό σημαίνει το όνομα Ισίκ Κουλ), η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο μετά την Τιτικάκα στις Άνδεις. Μια και βρισκόμαστε εδώ, σας έχουμε μια έκπληξη, για να περάσουμε όμορφα... Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ισίκ Κουλ (αγώνες με άλογα) – Μπουράνα – Μπισκέκ

Παραμένοντας στην περιοχή της μεγάλης λίμνης θα επισκεφθούμε το ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών. Εκεί βρίσκονται περίπου 42 βράχοι με χαραγμένα σύμβολα και σχέδια που χρονολογούνται από το 800 π.Χ. Ακόμα μία ενδιαφέρουσα οδική διαδρομή ακολουθεί, με κατεύθυνση την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, το Μπισκέκ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής στο πρόγραμμα του Versus περιλαμβάνεται ακόμα μία κεντροασιατική εμπειρία, το περίφημο παιχνίδι Μπουζκάσι, μια ιδιαίτερη στιγμή επίδειξης ιππευτικών ικανοτήτων. Στα περίπου 80 χλμ. πριν από το Μπισκέκ θα επισκεφθούμε τον περίφημο Μιναρέ Μπουράνα. Στην ίδια κοιλάδα βλέπει κανείς και τα περίφημα «μπαλμπάλ», προϊσλαμικές στήλες αφιερωμένες σε πολεμιστές της εποχής. Άφιξη το απόγευμα στο Μπισκέκ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μπισκέκ (ξενάγηση και μουσική έκπληξη)

Χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων, το Μπισκέκ είναι μια ευχάριστη πόλη με φαρδιές λεωφόρους και επιβλητικά κτίρια σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε το 1825 και το 1926 μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του στρατηγού Φρούνζε, στενού συνεργάτη του Λένιν. Το 1991 η πόλη ξαναπήρε το ιστορικό της όνομα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το Κρατικό Μουσείο, που δίνει μια πλήρη εικόνα της ιστορίας και της λαογραφίας της χώρας, το Πάρκο της Νίκης και το Μνημείο του έφιππου Μανάς. Δεν θα σταθούμε όμως μόνο στα κλασικά αξιοθέατα της πόλης. Επισκεπτόμενοι το Μπισκέκ, θα χαρούμε περισσότερο την καθημερινότητα που εκτυλίσσεται γύρω μας. Μια μουσική έκπληξη σας έχουμε ετοιμάσει για σήμερα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μπισκέκ – Πτήση για Ος

Το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για την πόλη Ος, έναν από τους ιστορικούς σταθμούς του «Δρόμου του Μεταξιού». Η Ος είναι η δεύτερη πόλη σε πληθυσμό, αλλά εκείνο που αξίζει να επισημάνουμε είναι η τοποθεσία της: ελάχιστα χιλιόμετρα από τα σύνορα του Ουζμπεκιστάν και την εύφορη κοιλάδα Φεργκάνα, πολύ κοντά στα βουνά της Αρχαίας Σογδιανής, όπου αρχίζει το Τατζικιστάν, πάνω στον δρόμο για το Κασγκάρ της Κίνας. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μ. και από τα σημεία ενδιαφέροντός της ξεχωρίζουν το Ιστορικό Μουσείο και το ιερό όρος Σουλεϊμάν που θεωρείται το ιερό βουνό της Κιργιζίας. Υπήρξε ένας από τους κύριους τόπους προσκυνήματος των μουσουλμάνων και είναι η μόνη περιοχή της χώρας που ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ος – Σύνορα Τατζικιστάν – Xουτζάντ (Αλεξάνδρεια η Εσχάτη)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές του ταξιδιού μας, μέσα από ορεινά περάσματα και κοιλάδες. Προορισμός μας είναι το συνοριακό φυλάκιο του Τατζικιστάν και η επαρχία Σουγκντ, δηλαδή η Σογδιανή! Από την άλλη μεριά μάς περιμένει το Τατζικιστάν, η πιο φτωχή, αλλά ίσως και η πιο αυθεντική χώρα της Κεντρικής Ασίας. Διασχίζοντας χωριά και καλλιεργημένες εκτάσεις, θα συνεχίσουμε οδικώς για την Χουτζάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Τατζικιστάν, χτισμένη στο σημείο όπου βρισκόταν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη, στις όχθες του Σιρ Νταριά - Ιαξάρτη. Η ιδέα και μόνο ότι βρισκόμαστε στην πιο μακρινή από τις «Αλεξάνδρειες» είναι γοητευτική για κάθε ταξιδιώτη που μελετά την Ιστορία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Xουτζάντ – Σαράζμ – Πεντζικέντ

Πρωινή ξενάγηση στο Χουτζάντ, με επίκεντρο το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται δίπλα στα ερείπια των αρχαίων οχυρώσεων. Στο μουσείο, πέρα από τα στοιχεία και τα ευρήματα της τοπικής ιστορίας, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη αίθουσα η ζωή και η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα πολύ ωραίο σημείο της πόλης είναι η πλατεία της αγοράς, που πλαισιώνεται από όμορφα θρησκευτικά κτίρια. Μόλις αφήσουμε το Χουτζάντ θα κατευθυνθούμε νότια, με προορισμό το Πεντζικέντ. Στη διαδρομή θα περάσουμε από ακόμα μία ιστορική πόλη, το Ισταραβσάν, την αρχαία Κυρούπολη, κόμβο της Αρχαίας Σογδιανής από την εποχή των Αχαιμενιδών.
Έχοντας πλησιάσει εκ νέου τα σύνορα του Ουζμπεκιστάν, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Σαράζμ, το πρώτο μνημείο της χώρας που ενεγράφη στη λίστα της UNESCO το 2010. Πρόκειται για τα ερείπια ενός οικισμού που αναπτύχθηκε από την 4η χιλιετία π.Χ. κι έπειτα. Φτάνοντας στο Πεντζικέντ το απόγευμα, θα δούμε τα μνημεία της αρχαίας αυτής σογδιανής πόλης, μεταξύ αυτών και το μαυσωλείο του ποιητή Ρουντακί, πατέρα της περσικής ποίησης. Η διανυκτέρευσή μας στο Πεντζικέντ θα γίνει σε ξενώνα.

12η ημέρα: Πεντζικέντ – Λίμνη Ισκαντέρ Κουλ – Ντουσαμπέ

Από το σημαντικό γεωγραφικό πέρασμα του Πεντζικέντ που οδηγεί προς τη Σαμαρκάνδη στα δυτικά φεύγουμε και πάμε ανατολικά για να θαυμάσουμε ακόμα μία ορεινή διαδρομή του Τατζικιστάν. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τοπία της διαδρομής μας είναι η ορεινή λίμνη Ισκαντέρ Κουλ («λίμνη του Μεγαλέξανδρου») που βρίσκεται στην οροσειρά Φαν. Πρόκειται για μια παγετώνια λίμνη σε υψόμετρο 2.200 μ. και στολίζει ένα από τα ομορφότερα τοπία της Κεντρικής Ασίας. Χρόνος για περπάτημα στις όχθες της λίμνης και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Ντουσαμπέ μέσα από το ορεινό πέρασμα Ανζόμπ στα 3.300 μ. Θα περάσουμε, επίσης, το μεγάλο τούνελ Ιστικλάλ που παρακάμπτει ένα μέρος του ορεινού δρόμου και θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα των Τατζίκων, την Ντουσαμπέ. Άφιξη και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Ντουσαμπέ (ξενάγηση) – Χισάρ – Ντουσαμπέ

Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας ο προσδιορισμός «τατζίκ» σημαίνει «Πέρσης». Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής χώρας είναι και το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσαμπέ, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της αυτοκρατορίας του Δαρείου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην πόλη, με κύρια σημεία το Εθνικό Μουσείο, το παζάρι και το Κάστρο Χισάρ, 35 χλμ. δυτικά της πόλης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ντουσαμπέ – Λίμνη Νουρέκ – Ντουσαμπέ

Άλλη μια διαφορετική διαδρομή σε μέρη απάτητα περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα. Θα εκδράμουμε στην πόλη του Νουρέκ και στην ομώνυμη λίμνη και θα γνωρίσουμε τη ζωή στην περιφέρεια της Ντουσαμπέ. Με την επίσκεψη αυτή κλείνει ένα πολύπλευρο και ενδιαφέρον οδοιπορικό που μας έφερε οδικώς από τις στέπες του Καζακστάν, στις παρυφές του Παμίρ και στο περσόφωνο Τατζικιστάν.

15η ημέρα: Ντουσαμπέ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχείο 5* στις περιοχές Αστάνα, Αλμάτι, Μπισκέκ και Ντουσανμπέ. Στην Ισίκ Κουλ και στο Κουτζάντ, απλά ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα. Στην Ος και στο Πεντζικέντ 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (αρχίζει με βραδινό τη 2η ημέρα και τελειώνει με πρωινό τη 14η ημέρα).
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Σόου με αγώνες αλόγων – έκπληξη από το Versus Travel.
  • Βαρκάδα στην λίμνη Ισίκ Κουλ.
  • Φολκλορική βραδιά με παραδοσιακά όργανα και μουσική στο Κιργιστάν.
  • Επίδειξη κυνηγιού με αετό ή γεράκι στο Καρακόλ (Κιργιστάν).
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός. 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 540 €

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Σόου με αγώνες αλόγων – έκπληξη από το Versus Travel!
  • Βαρκάδα στη λίμνη Ισίκ Κουλ.
  • Φολκλορική βραδιά με παραδοσιακά όργανα και μουσική στο Κιργιστάν.
  • Επίδειξη κυνηγιού με αετό ή γεράκι στο Καρακόλ.

Χάρτης Ταξιδιού Κεντρική Ασία – Στις εσχατιές του Μεγάλου Αλέξανδρου | Απρίλιος-Οκτώβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info