fb

Κολομβία – Καφές και αποικιοκρατία | Ιανουάριος-Ιούνιος 2019

Διάρκεια: 11, 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1999€

Περιγραφή

Η Κολομβία είναι ένα από τα κρυμμένα μυστικά της Λατινικής Αμερικής και σίγουρα λιγότερο γνωστή στον ταξιδιώτη από άλλες γειτονικές της χώρες. Σε αυτό το ταξίδι θα μυηθούμε στα μυστικά του No1 ροφήματος στον κόσμο, του αγαπημένου μας καφέ, που βρίσκει στην Κολομβία την αγνότερη και πλέον αυθεντική μορφή του. Θα επισκεφθούμε φυτείες, θα παραβρεθούμε στην επεξεργασία των πολύτιμων σπόρων του καφέ και βέβαια θα δοκιμάσουμε άρτι παραχθέντα καφέ! Με αφετηρία μας την πρωτεύουσα Μπογκοτά θα γνωρίσουμε ινδιάνικα χωριά και ορεινά τοπία, θα μπούμε στην «αλατένια» εκκλησία της Ζιπακίρα, θα μείνουμε στη Βίγια ντε Λέιβα, ένα πραγματικό στολίδι αποικιακής αρχιτεκτονικής, αλλά και στη λουσμένη από την Καραϊβική Καρθαγένη. Με τη διήμερη επέκταση του προγράμματος στο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα θα μας δοθεί η  ευκαιρία να εξερευνήσουμε την πλούσια τροπική βλάστηση και τα μαγκρόβια δάση και να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τις ονειρικές αμμουδιές με τα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μπογκοτά

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μπογκοτά (Ξενάγηση)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που ώθησαν πολλούς κατά τον 17ο και τον 18ο αι. στο να αποκαλέσουν την Μπογκοτά (Bogotá) «Αθήνα της Νότιας Αμερικής». Θα επισκεφθούμε, λοιπόν, το έξοχο Μουσείο Χρυσού για να δούμε από κοντά τα πάνω από 30.000 αντικείμενα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων, έργα υψηλής τέχνης και ανυπολόγιστης αξίας. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία Μπολίβαρ, με τον ανδριάντα του απελευθερωτή Σιμόν ντε Μπολίβαρ. Παρεμπιπτόντως, αν αναρωτιέστε γιατί κάποιες γειτονικές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν τα ίδια ακριβώς χρώματα στις σημαίες τους (Κολομβία, Βενεζουέλα, Ισημερινός), η απάντηση βρίσκεται σε αυτόν ακριβώς τον άνθρωπο, τον Σιμόν ντε Μπολίβαρ, που καθιέρωσε τα χρώματα αυτά στις χώρες που απελευθέρωσε από την ισπανική αποικιοκρατία. Στην πλατεία θα δούμε, επίσης, τον Καθεδρικό Ναό (1539), το Δικαστικό Μέγαρο, τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Εσμεράλδα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπογκοτά – Ζιπακίρα – Βίγια ντε Λέιβα

Πρωινή αναχώρηση από την πρωτεύουσα με προορισμό μας τη Ζιπακίρα (Zipaquirá). Εδώ θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, όχι χτισμένη στο επίπεδο του εδάφους, αλλά λαξεμένη στα έγκατα ενός αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα (Villa de Leyva), ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατρανθρώπους και κάθε λογής καλλιτεχνική δημιουργία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βίγια ντε Λέιβα – Μπογκοτά – Αρμένια (πτήση)

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το αεροδρόμιο της Μπογκοτά, από όπου θα πετάξουμε για την Αρμένια, πρωτεύουσα της επαρχίας Κίντιο. Η Αρμένια είναι η καλύτερη αφετηρία για να μυηθούμε στον κόσμο του καφέ, γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, αποτελεί και από το 2011 μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, εστιάζοντας στην τεράστια κουλτούρα του καφέ της Κολομβίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αρμένια (Περιοχή του καφέ)

Βρισκόμαστε στην «πρωτεύουσα» του καφέ της Κολομβίας. Μια καλή ευκαιρία για να μάθουμε τα πάντα για το ρόφημα που ξεκίνησε από εδώ και κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο. Θα επισκεφθούμε το Coffee National Park, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αφιερωμένο στη διατήρηση, προστασία και ανάδειξη της κουλτούρας και της ιστορικής κληρονομιάς του καφέ στην Κολομβία, καθώς και στην οργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, οικολογικών και οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψυχαγωγικό πάρκο που αντανακλά όλη τη λάμψη του τοπίου της Κίντιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αρμένια – Μεντεγίν

Πρωινή αναχώρηση και μετάβαση οδικώς για το Μεντεγίν, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κολομβίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μεντεγίν (Ξεναγήσεις)

Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το Μεντεγίν από την πλατεία Μποτέρο, που φιλοξενεί 23 αγάλματα του Κολομβιανού γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο. Κοντά βρίσκεται η μικρότερη πλατεία του Αγίου Ιγνατίου (San Ignacio), από τις παλαιότερες στην πόλη, με το άγαλμα του στρατηγού Φρανσίσκο ντε Πάουλα Σανταντέρ. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του Σαν Ιγνάσιο, με το νεοκλασικό στυλ στο εξωτερικό και τη γοτθική διαρρύθμιση στο εσωτερικό του. Θα συνεχίσουμε για την Plaza de los Pies Descalzos, με το αλσύλλιο από μπαμπού, το Πάρκο των Ευχών (Parque de los Deseos), το Έξυπνο Κτίριο (Edificio Inteligente), το Μητροπολιτικό Θέατρο, το Πάρκο των Κύκνων, το Πάρκο των Φώτων και την Αλπουχάρα, όπου συγκεντρώνονται πολλά κυβερνητικά κτίρια. Επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης θα ανέβουμε και στον λόφο Νουτιμπάρα για να δούμε μια διαφορετική θέα της πόλης, καθώς και την αναπαράσταση ενός παραδοσιακού χωριού της Κολομβίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μεντεγίν – Καρθαγένη (Πτήση)

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το αεροδρόμιο, από όπου θα πετάξουμε για την Καρθαγένη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Καρθαγένη (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση στην Καρθαγένη, πόλη με τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας αποικιακής οχυρωμένης πόλης. Όχι τυχαία άλλωστε έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε, λοιπόν, την Παλιά Πόλη με το μοναστήρι και την εκκλησία του San Pedro Claver (17ος αι.) και θα συνεχίσουμε για τη συνοικία Μποβέδας με τα μαγαζάκια των χειροτεχνών. Θα περάσουμε, επίσης, και από το κάστρο του Σαν Φελίπε, ενώ δεν θα παραλείψουμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης από την εκκλησία De la Popa (1606). Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Καρθαγένη – Πτήση επιστροφής

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφή μας.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΪΡΟΝΑ – ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ (13 ημέρες)

1η – 9η ΗΜΕΡΑ: ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10η ημέρα: Καρθαγένη – Παλομίνο

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε οδικώς από την Καρθαγένη με προορισμό το Παλομίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Παλομίνο (Ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα)

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα (Parque Nacional de Tayrona). Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση περίπου 17.000 τ. χλμ., στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα, συμπεριλαμβάνοντας ονειρικές αμμουδιές με τιρκουάζ νερά, κοραλλιογενείς υφάλους, πλούσια τροπική βλάστηση και μαγκρόβια. Το ίδιο το δάσος είναι τόσο ιδιαίτερο, ώστε σε πολλά σημεία του το μικροκλίμα αλλάζει αρκετά σε σχέση με περιοχές που βρίσκονται ελάχιστα μακριά. Έπειτα από περίπου τρία τέταρτα της ώρας θα φτάσουμε στο Αρεσίφες, μία από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές του πάρκου. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των ακτών της απάνεμης παραλίας La Piscina και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε ή να κάνουμε μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Παλομίνο – Σάντα Μάρτα – Καρθαγένη – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το αεροδρόμιο της Καρθαγένης, απ’ όπου θα πετάξουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

13η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό στην Καρθαγένη).
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*. Στη Βίγια ντε Λέιβα σε παραδοσιακή χασιέντα.
  • Τρεις (3) ξεναγήσεις στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
  • Επίσκεψη στην υπόσκαφη εκκλησία από αλάτι στη Ζιπακίρα.
  • Επίσκεψη και διαμονή στη Βίγια ντε Λέιβα.
  • Διαμονή και ξενάγηση στην Μπογκοτά.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*. Στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακή χασιέντα.
  • Ημιδιατροφή, εκτός από την Καρθαγένη (πρωινό). Στην επέκταση στο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα μόνο πρωινό.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 770 €.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • 3 ξεναγήσεις στην πανέμορφη Καρθαγένη.
  • Επίσκεψη στη Βίγια ντε Λέιβα και διανυκτέρευση σε παραδοσιακή χασιέντα.
  • Επίσκεψη στην υπόσκαφη εκκλησία από αλάτι στη Ζιπακίρα.
  • Με δυνατότητα επέκτασης στο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα.

Χάρτης Ταξιδιού Κολομβία – Καφές και αποικιοκρατία | Ιανουάριος-Ιούνιος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info