fb

14/15ήμερη κρουαζιέρα σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή

Διάρκεια: 14/15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2539€

Περιγραφή

Ταξιδέψτε σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, και Χιλή, διασχίζοντας τον Πορθμό του Μαγγελάνου και φτάνοντας μέχρι τα φιορδ της Χιλής.

1η ΗΜΕΡΑ: Μπουένος Αιρες

Το Μπουένος Αϊρες είναι ένα αστικό και πληθυσμιακό «ψηφιδωτό» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Αρχιτεκτονικά θυμίζει ταυτόχρονα το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη και τη Νέα Υόρκη και προσφέρει στέγη σε 12.500.000 κατοίκους που διακρίνονται για το έντονο (μεσογειακό) ταμπεραμέντο τους.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Μπουένος Αιρες

Αναχώρηση: 18:45

Δεύτερη μέρα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, μια πόλη με προσωπικότητα περισσότερο «ευρωπαϊκή» από κάθε άλλη μητρόπολη της Λατινικής Αμερικής. Αυτό οφείλεται φυσικά στο γεγονός πως πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει ρίζες από ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

3η ΗΜΕΡΑ: Μοντεβιδέο

Αφιξη: 08:45 - Αναχώρηση: 19:00

Πόλη-λιμάνι και πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν ένα χαλαρωτικό περίπατο στα κτίρια της αποικιακής εποχής και στις πανέμορφες παραλίες. Η Πύλη Σιουνταντέλα, το μοναδικό σωζόμενο τμήμα του τείχους που κάποτε περιέβαλλε ολόκληρη την πόλη, αποτελεί σήμερα την είσοδο στο Σιουντάντ Βιέχα, την παλαιότερη συνοικία του Μοντεβιδέο.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Πούντα ντελ Εστε

Αφιξη: 07:00 - Αναχώρηση: 18:00

Η αγαπημένη επιλογή των jet setters, η Πούντα ντελ Εστε έχει μεταβληθεί σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές θέρετρο παραθερισμού και αναψυχής, που απολαμβάνει μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.   

6η ΗΜΕΡΑ: Πουέρτο Μαδρύν

Αφιξη: 07:00 - Αναχώρηση: 17:30

Αφιξη στο λιμάνι του Μαδρύν, αγκυροβόλι που ιδρύθηκε το 1865 από Ουαλούς μετανάστες. Μια ανάσα από το Μαδρύν ανοίγεται η χερσόνησος Βαλντές, ένα πολύτιμο καταφύγιο άγριας ζωής όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει μεγάλους πληθυσμούς από θαλάσσιους ελέφαντες, φάλαινες και πιγκουίνους. 

8η ΗΜΕΡΑ: Ακρωτήρι Χορν

Αφιξη: 16:00 - Αναχώρηση: 18:00

Η Γη του Πυρός είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος της αμερικανικής ηπείρου, και το Ακρωτήριο Χορν είναι το νοτιότερο σημείο του. Οφείλει το όνομά του στην ολλανδική αποικία Χουρν που ιδρύθηκε το 1616, τους κοφτερούς βράχους που το περιβάλλουν και τις ανεμοδαρμένες ακτές του, που συνθέτουν ένα δραματικό σκηνικό «σύγκρουσης» των δύο ωκεανών, Ειρηνικού και Ατλαντικού. Το πλούσιο οικοσύστημα που διαβιεί εδώ προστατεύεται από την UNESCO, ενώ το 1940 δημιουργήθηκε και το τοπικό Εθνικό Πάρκο (ανήκει στη Χιλή) που φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. 

9η ΗΜΕΡΑ: Ουσουάια

Αφιξη: 07:00 - Αναχώρηση: 16:00

Είναι «η πόλη στο τέλος του κόσμου», η νοτιότερη πολιτεία της υφηλίου, γεγονός που την έχει καταστήσει διάσημη. Από την Ουσουάια μάλιστα ξεκινούν οι (τουριστικές και επιστημονικές) αποστολές στην Ανταρκτική, ενώ ενέπνευσε και τον αργεντινό συνθέτη Γκουστάβο Σανταολάγια να συνθέσει την υπέροχη μελωδία «De Usuhaia a la Quiaca».

10η ΗΜΕΡΑ: Πούντα Αρένας

Αφιξη: 09:00 - Αναχώρηση: 18:30

Γύρω από το λιμάνι του Πούντα Αρένας απλώνονται ψηλά βουνά, πανέμορφα εθνικά πάρκα, τεράστια πευκοδάση και αιωνόβιοι παγετώνες. Η ίδια η πόλη αποτελεί κέντρο εμπορίου εδώ και αιώνες, χάρη φυσικά στην προνομιακή θέση της που της παρέχει εξαιρετική πρόσβαση στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό ωκεανό. 

11η ΗΜΕΡΑ: Πορθμός Μαγγελάνου

Τα Στενά του Μαγγελάνου (όπως επίσης αποκαλούνται) πήραν το όνομά τους από τον Πορτογάλο εξερευνητή του 16ου αι. Φερδινάνδο Μαγγελάνο και καλύπτοντας μια θαλάσσια έκταση 350 μιλίων συνδέουν τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Διασχίζοντας τα Στενά παρατηρούμε τις απέραντες πεδιάδες της Γης του Πυρός, τον παγετώνα Αμάλια, το φιορδ Seno Eyre, αποικίες θαλάσσιων χελώνων και φυσικά τους περίφημους «πιγκουίνους του Μαγγελάνου»!

12η ΗΜΕΡΑ: Χιλιανά Φιορδ

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη, τα φιορδ της Χιλής χαρίζουν εικόνες που τις κουβαλά κανείς για μια ολόκληρη ζωή. Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να δούμε και κάποιον από τους περίφημους κόνδορες των Ανδεων να πετούν κοντά μας. 

13η ΗΜΕΡΑ: Πουέρτο Μοντ

Αφιξη: 08:00 - Αναχώρηση: 17:00

Αυτό το μικρό σχετικά λιμάνι ζει και αναπνέει για τη θάλασσα και όσα αυτή προσφέρει. Φανταστείτε πως μέχρι και ο βωμός του τοπικού καθεδρικού ναού είναι στολισμένο με πολύχρωμα ψαρόδιχτα. Δεκάδες καλλιέργεις σολομού απλώνονται γύρω από το λιμάνι, χώρια τα εκατοντάδες αλιευτικά σκάφη που κάθε αυγή σαλπάρουν για τον ωκεανό...

Οι τιμές περιλαμβάνουν:
  • Διανυκτερεύσεις σε καμπίνα.
  • Πλήρης διατροφή στο πλοίο.
  • Ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο πλοίο.
  • Ασφάλεια ταξιδίου.
  • Ταξιδιωτικό κιτ.
  • Portfolio Versus για τα έγγραφά σας.

 

Δεν περιλαμβάνουν:
Αεροπορικά εισιτήρια, λιμενικά τέλη, φιλοδωρήματα, ποτά και εκδρομές στα λιμάνια προσέγγισης.
 

 

Ταξιδεύουμε με το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Eclipse. Το πλοίο διαθέτει συνολικά 1.426 καμπίνες, και δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 2.850 ατόμων. Στο πλοίο θα βρείτε επίσης 11 εστιατόρια, μπαρ, σπα με γυμναστήριο, λουτρά, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, πισίνα, καζίνο, θέατρο, βιβλιοθήκη καθώς και πολυχώρο για αθλητικές δραστηριότητες. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

Μάρτιος: 10

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Προορισμοί: Μπουένος Αιρες, Μοντεβιδέο, Πούντα ντελ Εστε, Πουέρτο Μαδρύν, Ακρωτήριο Χορν, Ουσουάια, Πούντα Αρένας, Πορθμός Μαγγελάνου, Χιλιανά Φιορδ, Πουέρτο Μοντ, Σαν Αντόνιο 

Αναχώρηση: Μαρ 10   

Κρουαζιερόπλοιο: Celebrity Eclipse – CELEBRITY CRUISES

Χάρτης Ταξιδιού 14/15ήμερη κρουαζιέρα σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info