fb

13ήμερη κρουαζιέρα «Δυτική Μεσόγειος» | Γένοβα-Μασσαλία-Βαρκελώνη-Βαλέτα-Ηράκλειο-Ρόδος-Πειραιάς-Κέρκυρα-Τσιβιταβέκια (Ρώμη) - Γένοβα

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 649€

Περιγραφή

Ταξιδέψτε στην κοσμοπολίτικη Δυτική Μεσόγειο, στη Γένοβα, στη Μασσαλία και στη Βαρκελώνη, στη Μάλτα, με την Ελλάδα μας και τη Ρόδο, το Ηράκλειο, τον Πειραιά και την Κέρκυρα, και καταλήγοντας στην Τσιβιταβέκια (Ρώμη) και τη Γένοβα.

1η ΗΜΕΡΑ: Γένοβα

Αναχώρηση: 17:00

Η πρωτεύουσα της επαρχίας της Λιγουρίας είναι το πιο σημαντικό λιμάνι της Ιταλίας. Το προσωνύμιό της «La Superba» οφείλεται στον απίστευτο καλλιτεχνικό πλούτο της, η παλιά πόλη μάλιστα έχει ανακηρυχθεί μνημείο της UNESCO.

2η ΗΜΕΡΑ: Μασσαλία

Άφιξη 08:00 - Αναχώρηση 18:00

Το ιστορικό λιμάνι που ίδρυσαν στις μεσογειακές ακτές της Γαλλίας Έλληνες άποικοι από τη Φώκαια εξελίχθηκε σε μία σύγχρονη, κοσμοπολίτικη πόλη. Είναι από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Μεσογείου.

3η ΗΜΕΡΑ: Βαρκελώνη

Άφιξη 09:00 - Αναχώρηση 18:00

Η πρωτεύουσα της Καταλωνίας, και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, είναι μια μεγάλη μεσογειακή μητρόπολη, με έντονη πολιτισμική ζωή, δεκάδες αξιοθέατα και προσωπικότητα που κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη γνωριμία.

5η ΗΜΕΡΑ: Βαλέτα

Άφιξη 08:00 - Αναχώρηση: 18:00

Το Νησί των Ιπποτών, η Μάλτα είναι ένα γαλήνιο απάγκιο καταμεσής της Μεσογείου. Η παράδοση λέει πως ιδρύθηκε από Ιωαννίτες ιππότες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Ρόδο μετά την κατάκτηση του νησιού από τους Οθωμανούς.

7η ΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο

Άφιξη 08:00 - Αναχώρηση 18:00

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης είναι η 4η πολυπληθέστερη πόλη της Ελλάδας. Στο λιμάνι του Ηρακλείου (του μεσαιωνικού Χάνδακα) δεσπόζει ο Κούλες, το όμορφο κάστρο που πρόσφατα μάλιστα ανακαινίστηκε. Στην πόλη αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ολοκαίνουριο Αρχαιολογικό Μουσείο (ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει ο περίφημος Δίσκος της Φαιστού), καθώς και τα τείχη της πόλης με τους προμαχώνες: σε έναν από αυτούς, στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, βρίσκεται η τελευταία κατοικία του αξεπέραστου Νίκου Καζαντζάκη. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψει κανείς μια επίσκεψη στην αρχαία Κνωσό, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου.  

8η ΗΜΕΡΑ: Ρόδος

Άφιξη 07:00 - Αναχώρηση 16:30

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου είναι η ωραιότερη και πιο καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη στην Ελλάδα. Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η οδός των Ιπποτών και τα δαιδαλώδη στενά στην πόλη συνθέτουν ένα υπέροχο μεσαιωνικό σκηνικό. Εκτός πόλης, αξίζει να επισκεφθεί κανείς την λευκή πολιτεία της Λίνδου, με την αρχαία ακρόπολη στην κορυφή της. σε ένα σκηνικό που παραπέμπει περισσότερο σε Κυκλάδες παρα σε Δωδεκάνησα.

9η ΗΜΕΡΑ: Πειραιάς

Άφιξη 07:30 - Αναχώρηση 16:30

Τα λόγια περιττεύουν για το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Ο χιλιοτραγουδισμένος Πειραιάς είναι μια πόλη που έστω κι αν δεν γοητεύει με την πρώτη γνωριμία, κερδίζει τον επισκέπτη με την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Στα αξιοθέατα του Πειραιά ξεχωρίζει ασφαλώς το Δημοτικό Θέατρο, σημείο αναφοράς στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική ζωή της πόλης. 

10η ΗΜΕΡΑ: Κέρκυρα

Άφιξη 14:00 - Αναχώρηση 20:00

Από τις πιο ζωντανές και ευχάριστες νησιωτικές μας πόλεις, η Κέρκυρα τα έχει όλα: πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, νυχτερινή ζωή, μνημειώδη αξιοθέατα, εκτός πόλης διαδρομές, έθιμα και παραδόσεις, πλούσια τοπική κουζίνα και μουσική κληρονομιά, καθώς και παλιούς γραφικούς οικισμούς. 

12η ΗΜΕΡΑ: Τσιβιταβέκια (Ρώμη)

Άφιξη 09:00 - Αναχώρηση 19:00

Το λιμάνι της Ρώμης, η Τσιβιταβέκια βρίσκεται περίπου 60 χλμ. βορειοδυτικά της Αιώνιας Πόλης. 

Οι τιμές περιλαμβάνουν:
  • Διανυκτερεύσεις σε καμπίνα.
  • Πλήρης διατροφή στο πλοίο.
  • Ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο πλοίο.
  • Ασφάλεια ταξιδίου.
  • Ταξιδιωτικό κιτ.
  • Portfolio Versus για τα έγγραφά σας.

 

Δεν περιλαμβάνουν:
Αεροπορικά εισιτήρια, λιμενικά τέλη, φιλοδωρήματα, ποτά και εκδρομές στα λιμάνια προσέγγισης.
 

 

Ταξιδεύουμε με το κρουαζιερόπλο MSC Magnifica, ένα σύγχρονο πολυτελές πλοίο με υψηλής ποιότητας παροχές και ανέσεις. Το πλοίο διαθέτει 1.259 καμπίνες (16 εκ των οποίων για άτομα περιορισμένης κινητικότητας) με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 2.518 ατόμων. Θα βρείτε επίσης τρεις (3) πισίνες συν μία παιδική, 4 εστιατόρια, 11 μπαρ και πολλές δυνατότητες χαλάρωσης και διασκέδασης. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

 

Νοέμβριος 3, 15, 27

Δεκέμβριος 9 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Προορισμοί: Γένοβα, Μασσαλία, Βαρκελώνη, Βαλέτα (Μάλτα), Ηράκλειο, Ρόδος, Πειραιάς, Κέρκυρα, Τσιβιταβέκια (Ρώμη), Γένοβα

Αναχωρήσεις: Νοε 3, 15, 27 | Δεκ 9 

Κρουαζιερόπλοιο: MSC Magnifica – MSC

Χάρτης Ταξιδιού 13ήμερη κρουαζιέρα «Δυτική Μεσόγειος» | Γένοβα-Μασσαλία-Βαρκελώνη-Βαλέτα-Ηράκλειο-Ρόδος-Πειραιάς-Κέρκυρα-Τσιβιταβέκια (Ρώμη) - Γένοβα

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info