fb

Κεντρική Ασία: ο Αυτοκινητόδρομος του Παμίρ | Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2019

Διάρκεια: 21 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3890€

Περιγραφή

Ακολουθώντας  τα βήματα αρχαίων εμπόρων, προσκυνητών και εξερευνητών,  ανακαλύπτουμε μια περιοχή όπου κάθε χωριό μιλάει τη δική του διαφορετική διάλεκτο και οι τοπικές παραδόσεις έχουν διατηρηθεί για αιώνες αναλλοίωτες.

Ταξιδέψτε μαζί μας σε μια  απομονωμένη περιοχή του πλανήτη. Στο ορεινό, δυσπρόσιτο ΠΑΜΙΡ! Ερειπωμένα φρούρια από τις ένδοξες μέρες του Δρόμου του Μεταξιού, ξεχασμένα  ορυχεία πολύτιμων λίθων που αναφέρονται από τον Μάρκο Πόλο, αρχαίες  πόλεις, νομάδες – αυτές και πολλές άλλες εικόνες μας αποκαλύπτονται και μας κάνουν να κατανοούμε το τι σημαίνει να ζεις σε αυτή  τη  σκληρή, αλλά μαγευτική περιοχή.

Το ταξίδι αυτό είναι κυριολεκτικώς ένα οδοιπορικό με πολλαπλές αναγνώσεις των λέξεων πόρος, πέρασμα και πορεία, σε μία οδό ελάχιστα ταξιδεμένη και μόνον από "υποψιασμένους" ταξιδιώτες, που αναζητούν την αυθεντικότητα.

Κατά την ιστορική της πορεία η "Λεωφόρος του Παμίρ" απέκτησε πολλά ονόματα και σήμερα, πίσω από τον πεζό κωδικό Μ 41, κρύβονται δρόμοι των καραβανιών, που μέσα από τον άγριο ορεινό όγκο του Παμίρ, συνέδεσαν πολιτισμούς, θρησκείες και λαούς.

Σας καλούμε να ανιχνεύσουμε μαζί τη "λεωφόρο" αυτή διά μέσου των Καζακστάν, Κιργιστάν και Τατζικιστάν, σε μια μελετημένη διαδρομή όπου οι λαοί επιμένουν να ζουν την παράδοσή τους μακριά από τη δυτική, παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα.  

1Η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΠΙΣΚΕΚ [ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ]

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, το Μπισκέκ. Χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων, το Μπισκέκ είναι μια ευχάριστη πόλη με φαρδιές λεωφόρους και επιβλητικά κτίρια σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε το 1825 και το 1926 μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του στρατηγού Φρούνζε, που ήταν στενός συνεργάτης του Λένιν. Το 1991 η πόλη ξαναπήρε το ιστορικό της όνομα.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ

Άφιξη στο Μπισκέκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το μουσείο ιστορίας, το μουσείο καλών τεχνών, το πάρκο Victory και το μνημείο "Manas on horse". Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (270 km/5 ώρες)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και τελικό προορισμό την μικρή πόλη Τσολπόν Ατά, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ισίκ Κουλ. Σε περίπου 80 km από το Μπισκέκ θα επισκεφθούμε τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο Μπαλασαγκούν και τον περίφημο Μιναρέ Μπουράνα. Φθάνοντας στην Τσολπόν Ατά θα επισκεφθούμε το ενδιαφέρον τοπικό της μουσείο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην κοντινή πόλη Μπουράνα, όπου θα παρακολουθήσουμε σόου με άλογα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΡΙΓΚΟΡΕΒΚΑ, Λίμνη Ισίκ Κουλ, ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (40 km)

Πρωινή αναχώρηση για το φαράγγι Γκριγκόρεβκα, που είναι το μεγαλύτερο της περιοχής. Μετά την απολαυστική πεζοπορία μας, θα επιστρέψουμε στην Τσολπόν Ατά για να επισκεφθούμε το ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών, που αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο. Σε έναν ανοικτό χώρο, που αποκαλείται εύστοχα "ο κήπος με τις πέτρες", βρίσκονται περίπου 42 βράχοι με χαραγμένα πετρογλυφικά που χρονολογούνται από το 800 π.Χ. Η ημέρα μας θα κλείσει με ρομαντική βαρκάδα στην λίμνη του "Ζεστού Νερού" (αυτό σημαίνει το όνομα Ισίκ Κουλ), η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο μετά την Τιτικάκα στις Άνδεις. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ - ΜΠΙΣΚΕΚ (270 km/5ώρες)

Πρωινή αναχώρηση για το Μπισκέκ.  Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Μπουμ για να περπατήσουμε στο ηφαίστειο Konercheck. Η φυσική ομορφιά του τοπίου με τους κατακόκκινους επιβλητικούς βράχους κόβει την ανάσα. Τα παιχνιδίσματα του ήλιου ζωηρεύουν την περιοχή δίνοντάς της μωβ και κόκκινα χρώματα τις απογευματινές ώρες. Μετά από την μοναδική αυτή περιπατητική εμπειρία, θα συνεχίσουμε για το Μπισκέκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΟΣ - ΚΟΥΤΖΑΝΤ (Αλεξάνδρεια η Εσχάτη) [ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ]

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη Ος, τον τελευταίο σταθμό μας στο Κιργιστάν. Εδώ θα επισκεφθούμε το Ιστορικό Μουσείο και το βουνό Σουλεϊμάν, που θεωρείται το ιερό βουνό της Κιργιζίας. Υπήρξε ένας από τους κύριους τόπους προσκυνήματος των μουσουλμάνων και είναι η μόνη περιοχή της χώρας που ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πούλμαν και θα κατευθυνθούμε προς το Τατζικιστάν μέσω του συνοριακού σταθμού Κιζίλ Μπελ (5 ώρες). Αμέσως μετά τη διέλευση των συνόρων (100 km/1,5 ώρα) θα επισκεφθούμε ένα χωριό ντόπιων και θα συνεχίσουμε οδικώς για την Κουτζάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Τατζικιστάν, κτισμένη στο σημείο που βρισκόταν η Αλεξάνδρεια Εσχάτη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΖΑΝΤ - ΠΕΝΤΖΙΚΕΝΤ

Πρωινή ξενάγηση στο Κουτζάντ με επίκεντρο το ιστορικό - αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται δίπλα στα ερείπια των αρχαίων οχυρώσεων. Στο μουσείο, πέρα από τα στοιχεία και ευρήματα της τοπικής ιστορίας, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη αίθουσα η ζωή και η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα πολύ ωραίο σημείο της πόλης είναι η πλατεία της αγοράς που πλαισιώνεται από όμορφα θρησκευτικά κτίρια. Αφήνουμε το Κουτζάντ και κατευθυνόμαστε προς τα νότια με προορισμό το Πεντζικέντ. Στη διαδρομή περνάμε από μια ακόμα ιστορική πόλη, το Ισταραβσάν, την αρχαία Κυρούπολη, κόμβο της αρχαίας Σοδγιανής από την εποχή των Αχαιμενιδών. Φθάνοντας στο Πεντζικέντ το απόγευμα, θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας Σογδιανής και το μνημείο του ποιητή Ρουντακί, πατέρα της περσικής ποίησης. Σε όλες τις  διαδρομές μας θα έχουμε συνοδό το πανέμορφο ορεινό τοπίο και το φιλόξενο χαμόγελο των ντόπιων χωρικών. Η διανυκτέρευσή μας, άλλωστε, στο Πεντζικέντ θα γίνει σε ξενώνα-τοπικό σπίτι, νιώθοντας έτσι τον πραγματικό χαρακτήρα της χώρας και των κατοίκων της.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΝΤΖΙΚΕΝΤ - ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ

Από το σημαντικό γεωγραφικό πέρασμα του Πεντζικέντ που οδηγεί και προς τη Σαμαρκάνδη στα δυτικά, κατευθυνόμαστε ανατολικά για να θαυμάσουμε μια ακόμα ορεινή διαδρομή του Τατζικιστάν. Περνάμε το μεγάλο τούνελ Ιστικλάλ που παρακάμπτει ένα μέρος του ορεινού δρόμου και φθάνουμε στην πρωτεύουσα των Τατζίκων, Ντουσάμπε. Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, ο προσδιορισμός "τατζίκ" σημαίνει "Πέρσης". Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής και πιο πρωτόγονης χώρας είναι το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσάμπε, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή της περσόφωνη πολιτιστική κληρονομιά αυτής της "γωνιάς" της αρχαίας αυτοκρατορίας του Δαρείου. Ξενάγηση της πόλης με κύρια σημεία την πλατεία Ismail Samani, το παζάρι και το εθνικό μουσείο, όπου θα δούμε μια επιτομή της ιστορικής πορείας της χώρας με αναφορές στην περσική αυτοκρατορία, το αρχαίο ελληνοβακτριανό βασίλειο, τις γειτονικές βουδιστικές παραδόσεις και το μουσουλμανικό παρελθόν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ - ΚΑΛΑΪΚΟΥΜΠ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια συγκλονιστική διαδρομή περίπου 250 χιλιομέτρων (6-7ώρες)  μέσω του περάσματος Κομπού-Ραμπάτ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.250 μέτρων, με προορισμό το Καλαϊκούμπ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση στο Obi Garm, ένα πανέμορφο χωριό που είναι γνωστό για τις ζεστές πηγές του, άλλωστε αυτό σημαίνει και το όνομά του, "Ζεστό Νερό". Επόμενη στάση μας το φαράγγι Tavilarda. Συνεχίζουμε για το Καλαϊκούμπ. Διανυκτέρευση σε πανδοχείο/ guest house.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΪΚΟΥΜΠ - ΧΟΡΟΝΓΚ (260 km/6-7 ώρες)

Πρωινή αναχώρηση για Χορόνγκ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης επαρχίας Gorno Badakhshan. Αν και είναι μια από τις πιο φτωχές πόλεις του Τατζικιστάν, έχει πανεπιστήμιο και 12 σχολεία, καθώς και τον δεύτερο μεγαλύτερο βοτανικό κήπο του κόσμου. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Μουσείο της και την τοπική αγορά. Τακτοποίηση ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΡΟΝΓΚ - ΙΣΚΟΣΙΜ (100 km)

Αναχωρούμε σήμερα το πρωί για μία ακόμα υπέροχη διαδρομή, με προορισμό το Ισκοσίμ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε τους βοτανικούς κήπους της περιοχής. Συνεχίζουμε για το θεραπευτικό κέντρο Garm Chashma και τις ιαματικές πηγές του, το οποίο βρίσκεται 42 χιλιόμετρα από το Χορόνγκ. Οι πηγές βρίσκονται σε μια γραφική περιοχή, μέσα σε μια βαθιά κοιλάδα. Τα γύρω βουνά είναι κατάφυτα από έλατα και θάμνους μαύρης σταφίδας. Άφιξη και διανυκτέρευση σε πανδοχείο/ guest house στο Ισκοσίμ.

12η ΗΜΕΡΑ: ΙΣΚΟΣΙΜ - ΛΑΝΓΚΑΡ (70 km)

Συνεχίζοντας σήμερα το οδοιπορικό μας προς το Λανγκάρ, θα έχουμε επιλεγμένες στάσεις για να επισκεφθούμε ένα από τα παλιά φρούρια στον Δρόμο του Μεταξιού στο Ναμαντγκούτ, μια στούπα στο Βρανγκ, τις ιερές θερμές πηγές  Bibi Fatima Zahra, καθώς και τα ερείπια του φρουρίου Yamchun, που κάποτε φύλαγε τον κλάδο του Δρόμου του Μεταξιού προς το Παμίρ. Άφιξη και διανυκτέρευση σε πανδοχείο/guest house στο Λανγκάρ.

13η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΝΓΚΑΡ - ΜΟΥΡΓΚΑΜΠ (100 km/3-4 ώρες)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδρομής μας για το Μουργκάμπ μέσω της κοιλάδας Αλιτσούρ, θα επισκεφθούμε τον χώρο Shakhty, όπου θα δούμε θαυμάσια πετρογλυφικά, κάποια από τα οποία ανήκουν στην παλαιολιθική εποχή. Φθάνοντας στο Μουργκάμπ θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά και ένα κατάστημα για αγορά σουβενίρ. Διανυκτέρευση σε πανδοχείο/guest house.

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΥΡΓΚΑΜΠ - ΣΑΡΙ ΤΑΣ (180 km/5-6 ώρες)

Σήμερα κατευθυνόμαστε στα σύνορα του Τατζικιστάν με το Κιργιστάν. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις θα συνεχίσουμε για το χωριό Σάρι Τας, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε πανδοχείο/guest house

15η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΙ ΤΑΣ - ΚΑΣΓΚΑΡ [ΚΙΝΑ] (95 km/2 ώρες)

Πρωινή αναχώρηση για τα σύνορα Κιργιστάν-Κίνας. Αφού περάσουμε τις συνοριακές διατυπώσεις και εισέλθουμε στην Κίνα, θα κατευθυνθούμε στο Κασγκάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ

Εκεί όπου οι ορεινοί όγκοι της Κεντρικής Ασίας αγκαλιάζουν την έρημο Τακλαμακάν και το Ισλάμ διαπερνά τα σύνορα της Κίνας, βρίσκεται η σημαντικότερη όαση της Κινεζικής Δύσης, το Κασγκάρ, μια πόλη-σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού και των καραβανιών της Κεντρικής Ασίας. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Ουιγούροι και η πόλη είναι διάσπαρτη με μνημεία μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής. Οι δρόμοι της αντηχούν μέχρι σήμερα τα βαρυφορτωμένα με πολύτιμα αγαθά καραβάνια που διέσχιζαν το πιο εχθρικό τοπίο της γης και αποπνέουν την εξωτική ατμόσφαιρα της ένδοξης εκείνης εποχής, φέρνοντας μνήμες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το περίφημο τζαμί Idkagh, το μαυσωλείο του Apak Hoja, την αγορά και την παλιά πόλη με τα τυπικά σπίτια των Ουιγούρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ (Αυτοκινητόδρομος Καρακορούμ, λίμνη Καρακούλ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον περίφημο αυτοκινητόδρομο Καρακορούμ (ΚΚΗ), που αποτελεί τη σημερινή εκδοχή του Δρόμου του Μεταξιού. Ο θρυλικός οδικός αυτός άξονας μήκους 1.250 χιλιομέτρων από το Κασγκάρ στο Ισλαμαμπάντ, χαραγμένος στ΄ αχνάρια του Δρόμου του Μεταξιού, ήταν ο δρόμος που συνέδεσε φυλές, λαούς, πολιτισμούς και δόγματα, ο δρόμος της διακίνησης αγαθών και ανθρώπων, ο δρόμος που διέτρεξαν Ινδοί, Άραβες, Έλληνες, Σκύθες και Μογγόλοι. Δρόμος-κλειδί, μοναδική διέξοδος στα σπλάχνα του ορεινού συγκροτήματος. Στη δεκαετία του 1960 το Πακιστάν και η Κίνα ξεκίνησαν ένα από τα πιο κολοσσιαία έργα: τη κατασκευή ενός δρόμου διπλής κατεύθυνσης ανάμεσα στα ψηλότερα βουνά του πλανήτη, σε περιοχές που υπήρχαν μόνο κάποια λαξεμένα μονοπάτια. Μετά από έναν μικρό περίπατο κοντά στη λίμνη Καρακούλ θα επιστρέψουμε στο Κασγκάρ. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ - ΝΑΡΙΝ [ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ]

Επιστέφουμε σήμερα στο Κιργιστάν και αφού περάσουμε τις συνοριακές διατυπώσεις, θα συνεχίσουμε για την πόλη Tash Rabat, όπου θα δούμε το ομώνυμο Καραβάν Σεράι - ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο του πρώιμου μεσαίωνα - και θα καταλήξουμε στην πόλη Ναρίν. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΡΙΝ - ΜΠΙΣΚΕΚ

Στη σημερινή διαδρομή μας για το Μπισκέκ θα σταματήσουμε στο χωριό Kochkor, το οποίο αποτελεί σημείο ξεκούρασης και ανάκτησης δυνάμεων για τους νομάδες και ταξιδιώτες από τους αρχαίους ακόμα χρόνους. Σήμερα φημίζεται για τις τοπικές χειροτεχνίες. Επισκεπτόμαστε το τοπικό μουσείο χειροτεχνίας και συνεχίσουμε για το Μπισκέκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΑΛΑ ΑΡΤΣΑ - ΜΠΙΣΚΕΚ [ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ]

Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Άλα Αρτσά, που απλώνεται σε ένα δασώδες φαράγγι του ποταμού Άλα Αρτσά και στα γύρω βουνά. Είναι ένα αυθεντικό αλπικό πάρκο με 20 παγετώνες και 50 κορυφές. Δημιουργήθηκε το 1976 και πολλοί ορειβάτες της Σοβιετικής Ένωσης το χρησιμοποιούσαν για την εκπαίδευσή τους. Εδώ θα νιώσουμε την ελευθερία και το μέγεθος που χαρακτηρίζει τα ορεινά τοπία της Κεντρικής Ασίας. Επιστροφή στο Μπίσκεκ. Κατά τη διάρκεια του δείπνου μας σε τοπικό εστιατόριο θα παρακολουθήσουμε μια φολκλορική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πλούσια μουσική παράδοση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας χώρας. Θα μας κάνουν εντύπωση τα μουσικά όργανα της περιοχής, όπως το Komuz - τοπική κιθάρα, temiz  komuz - ένα σιδερένιο πνευστό όργανο και το φλάουτο του Κιργιστάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

21η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα  μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Exploring Pamir by Versus Travel

 

Διαδρομή: Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Kίνα

 

 

Highlights, Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 

  •   Η πληρότητα με την οποία επισκεπτόμαστε την τεράστια περιοχή της Κεντρικής Ασίας, όπου πέραν των κλασικών, περιλαμβάνουμε την πόλη Ος στο Κιργκιστάν, σημαντικό σταθμό στον Δρόμο του Μεταξιού και την Κουτζάντ, στη θέση της Αλεξάνδρειας της  Εσχάτης στο Τατζικιστάν
  •   Επιλέγουμε οδική διαδρομή από το Κιργιστάν στο Τατζικιστάν, από το Τατζικιστάν στην Κίνα (Κασγκάρ) και από εκεί στο Κιργιστάν μέσα από υπέροχα οδικά περάσματα
  •   Η έξυπνη διαδρομή που ακολουθεί αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα συγκαταλέγεται στα δυνατά του σημεία (άφιξη και αναχώρηση από Μπισκέκ, χωρίς άσκοπα και κουραστικά πισωγυρίσματα)
  •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός Versus Travel στα ελληνικά
  •  

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  •   Ξενοδοχεία 3*, 4* και 5* και πανδοχεία/guest houses (στις πόλεις Πεντικέντ, Καλαϊκούμπ, Ισκοσίμ, Λανγκάρ, Μουργκάμπ, Σαριτάς, Ναρίν)
  •   Ημιδιατροφή καθημερινά και πλήρη διατροφή στο Τατζικιστάν
  •   Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •   Φολκλορικό σόου στο Μπισκέκ
  •   Σόου με άλογα στην Μπουράνα
  •   Βαρκάδα στην λίμνη Ισίκ Κουλ
  •   Τοπικός ξεναγός
  •   Έλληνας αρχηγός 
  •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •   Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 750 €

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  •   Ξενοδοχεία 3*, 4* και 5* και πανδοχεία/guest houses (στις πόλεις Πεντικέντ, Καλαϊκούμπ, Ισκοσίμ, Λανγκάρ, Μουργκάμπ, Σαριτάς, Ναρίν)
  •   Ημιδιατροφή καθημερινά και πλήρη διατροφή στο Τατζικιστάν

Χάρτης Ταξιδιού  Κεντρική Ασία: ο Αυτοκινητόδρομος του Παμίρ | Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info