Αναζητώντας το ανεξερεύνητο μονοπάτι από την Αθήνα στη Μπανγκόκ | Ιούνιος - Οκτώβριος 2019

Διάρκεια: 28 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6390€

Περιγραφή

      Ένα ταξίδι για συλλέκτες εμπειριών. Ένα υπερ-ταξίδι από την Αθήνα στην Μπανγκόκ!

 

Τουρκμενιστάν (Ασκαμπάτ) - Καζακστάν (Αλμάτυ) - Κιργιστάν (Μπισκέκ, λίμνη Ισίκ Κουλ) - Κίνα (Κασγκάρ, Ουρούμκι, Τουρπάν, Ντουνχουάνγκ, Λαντζόου, Ξιάν), εσχατιές Νότιας Κίνας (Κουνμίγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, απομακρυσμένες φυλές και αρχαίες υδάτινες πόλεις, αυτόνομη περιοχή Μegla country στα σύνορα Κίνας-Λάος) - Λάος (φυλές και απομονωμένες περιοχές στο βόρειο Λάος, διάπλους του Μεκόνγκ μέχρι το Χρυσό Τρίγωνο) - Ταϊλάνδη (Τσιάνγκ Ράι, Μπανγκόκ)
Διαλέξαμε τις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές μεταξύ Αθήνας και Μπανγκόκ. Περιοχές που ακόμα και στους ταξιδιώτες που έχουν δει τα πάντα, λείπουν από τη συλλογή τους. Ένα άλλο κριτήριο επιλογής των τόπων επίσκεψης είναι να συνδυαστούν διαφορετικές εμπειρίες (ιστορία, φύση, φυλές, έρημος, ο Δρόμος του Μεταξιού, απομακρυσμένα από τον πολιτισμό σημεία, που κινούνται αντίθετα με τον χρόνο, αυθεντικές παραδοσιακές αγορές). Όλα αυτά μαζί, στο ίδιο ταξίδι. Αν αντέχετε απανωτές συγκινήσεις ακολουθείστε το.
Το ταξίδι αυτό είναι πολύ δύσκολο στον σχεδιασμό του. Έχει 5 διασυνοριακά χερσαία περάσματα! Προτείνεται για τον Ιούνιο του 2016. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή για να μπορέσουμε να φροντίσουμε τις ειδικές λεπτομέρειές του.  
Υπάρχει δυνατότητα επιλογής τμημάτων που ο ταξιδιώτης θα θελήσει να ακολουθήσει από αυτό το υπερ-ταξίδι. 

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ [ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ]

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, την Ασκαμπάτ, την "πόλη της αγάπης" (από την αραβική λέξη "ashk"/"ishq": αγαπώ και την περσική κατάληξη abad που σημαίνει κατοικία, πόλη). Το άσημο χωριουδάκι του 1818 εξελίχθηκε από τις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε μείζονα πόλη, στο πλαίσιο του λεγομένου "Μεγάλου Παιχνιδιού", του ανταγωνισμού δηλαδή της Τσαρικής Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας για τον έλεγχο της Κεντρικής Ασίας κατά τον 19ο αιώνα.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΣΑ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για λίγες ώρες ξεκούρασης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Νίσα, που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Πριν από 2.000 χρόνια η Νίσα ήταν η πρωτεύουσα του Παρθικού Βασίλειου. Η Βακτρία των Περσών, κατακτήθηκε από τον Αλέξανδρο, ενσωματώθηκε στην αυτοκρατορία των Σελευκιδών και εν συνεχεία παρέμεινε ανεξάρτητο Ελληνιστικό κράτος μέχρι το 130 π.Χ. Ταυτοχρόνως δημιουργήθηκε η αυτοκρατορία των Πάρθων στη βάση των σατραπειών Βακτριανής, Σωσιανής και Μαργιανής. Η παρθιακή αυτοκρατορία αναπτύχθηκε ταχύτατα και έφθασε στη Μικρά Ασία, κατανικώντας πολλαπλώς τους Ρωμαίους. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το τζαμί Τουρκμενμπασί, την Ακρόπολη και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας. Επιστροφή στην Ασκαμπάτ και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Πάρκο της Ανεξαρτησίας, την πλατεία Τουρκμέν και το μνημείο του Λένιν. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΜΑΡΥ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ

Νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για το Μαρύ, έναν σημαντικό σταθμό πάνω στον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού, με στόχο να επισκεφθούμε την αρχαία πόλη Μερβ που απέχει 40 χιλιόμετρα από τη σύγχρονη πόλη. Ο αρχαιολογικός χώρος συγκαταλέγεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και επιδεικνύει ευρήματα που φτάνουν μέχρι την 3η χιλιετία π.Χ. Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο Ασκαμπάτ με απογευματινή πτήση. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΑΛΜΑ ΑΤΑ [ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ]

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη και μέχρι το 1997 πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Άλμα Άτα (Άλματυ). Άφιξη ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με το έντονο μουσουλμανικό χρώμα, αλλά και με τις ρωσικές επιδράσεις από την εποχή που το Καζακστάν ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. Θα επισκεφθούμε το πάρκο Πανφίλοφ, που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του 28ου τάγματος του Μιχαήλ Πανφίλοφ, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, τον καθεδρικό ναό Ζένκοφ, ένα εντυπωσιακό κτίριο κατασκευασμένο αποκλειστικά από ξύλο, το εθνικό μουσείο μουσικών οργάνων, την κεντρική πλατεία της πόλης κ.ά. 

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΑΤΑ - ΚΟΡΝΤΑΪ - ΜΠΙΣΚΕΚ [ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ]

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή των συνόρων Κορντάι, από όπου θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, το Μπισκέκ. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης με τις φαρδιές λεωφόρους και τα Σοβιετικού τύπου κτίρια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Ala-Too, το Victory Park, το Κοινοβούλιο και θα κάνουμε μια στάση στο Oak Park για να θαυμάσουμε το μνημείο "Manas on the Hors". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Κατά τη διάρκεια του δείπνου μας σε τοπικό εστιατόριο θα παρακολουθήσουμε μια φολκλορική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πλούσια μουσική παράδοση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας χώρας. Θα μας κάνουν εντύπωση τα μουσικά όργανα της περιοχής, όπως το Komuz - τοπική κιθάρα, temiz  komuz - ένα σιδερένιο πνευστό όργανο και το φλάουτο του Κιργιστάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΜΠΑΛΑΣΑΓΚΟΥΝ - ΛΙΜΝΗ ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ

ΜΠΙΣΚΕΚ - ΜΠΑΛΑΣΑΓΚΟΥΝ - ΛΙΜΝΗ ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ
Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό τη λίμνη Ισίκ Κουλ. Σε περίπου 80 km από το Μπισκέκ θα επισκεφθούμε τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο Μπαλασαγκούν και τον περίφημο Μιναρέ Μπουράνα. Ισίκ Κουλ σημαίνει "ζεστό νερό" και πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο, μετά την Τιτικάκα στις Άνδεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ - ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ - ΝΑΡΙΝ

Πρωινή αναχώρηση για τη μικρή πόλη Τσολπόν Ατά, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ισίκ Κουλ. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών, που αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο. Σε έναν ανοικτό χώρο, που αποκαλείται εύστοχα "ο κήπος με τις πέτρες", βρίσκονται βράχοι με χαραγμένα πετρογλυφικά, που χρονολογούνται από το 500 π.Χ. έως το 600 μ.Χ. Συνεχίζουμε για την πόλη Ναρίν του κεντρικού Κιργιστάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΡΙΝ - ΚΑΣΓΚΑΡ [ΚΙΝΑ]

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το πέρασμα Τοργκάτ και τα σύνορα του Κιργιστάν με την Κίνα. Αφού περάσουμε τις συνοριακές διατυπώσεις, θα αλλάξουμε οχήματα και θα συνεχίσουμε την υπέροχη διαδρομή μας με προορισμό το Κασγκάρ (Κάσι). Εκεί όπου οι ορεινοί όγκοι της Κεντρικής Ασίας αγκαλιάζουν την έρημο Τακλαμακάν και το Ισλάμ διαπερνά τα σύνορα της Κίνας, βρίσκεται η σημαντικότερη όαση της Κινεζικής Δύσης, το Κασγκάρ, μια πόλη-σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού και των καραβανιών της Κεντρικής Ασίας. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Ουιγούροι και η πόλη είναι διάσπαρτη με μνημεία μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής. Οι δρόμοι της αντηχούν μέχρι σήμερα τα βαρυφορτωμένα με πολύτιμα αγαθά καραβάνια που διέσχιζαν το πιο εχθρικό τοπίο της γης και αποπνέουν την εξωτική ατμόσφαιρα της ένδοξης εκείνης εποχής, φέρνοντας μνήμες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ - ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΛ - ΚΑΣΓΚΑΡ

Η σημερινή μας ημέρα μας επιφυλάσσει μία ολοήμερη εκδρομή  στη λίμνη Καρακούλ, που απέχει περί τα 200 χιλιόμετρα από το Κασγκάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ (Κυριακάτικη αγορά)


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα θα απολαύσουμε κατά τη σημερινή μας ημέρα, καθώς θα γνωρίσουμε την πολύχρωμη Κυριακάτικη αγορά της πόλης, ίσως το μεγαλύτερο και το πιο θεαματικό παζάρι της Ασίας. Κάθε περιοχή και εθνότητα της Κεντρικής Ασίας αντιπροσωπεύεται με ένα πρόσωπο, μια γλώσσα, μια φορεσιά. Μια πανσπερμία φυλών. Θα συναντήσουμε ανθρώπους από κάθε γωνιά, ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Κεντρικής Ασίας, που έρχονται εδώ για να αγοράσουν, να παζαρέψουν ή να πουλήσουν οτιδήποτε - από καμήλες μέχρι σταφίδες. Η αναβίωση του ιστορικού εμπορικού ρόλου της πόλης. Και μην ξεχνάτε: τα τοπικά ταξί - κάρα με γαϊδούρια - θα είναι πάντα έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν! Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το μεγάλο τζαμί, το μαυσωλείο του Abakh Hoja και την παλιά πόλη με τα τυπικά σπίτια των Ουιγούρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ - ΟΥΡΟΥΜΚΙ - ΤΟΥΡΠΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ουρούμκι, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής Σιντσιάνγκ. Το Ουρούμκι είναι μια αναπτυσσόμενη μητρόπολη και συγκοινωνιακός κόμβος στον δρόμο για το Θιβέτ, το Πακιστάν και την Κεντρική Ασία. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Τουρπάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Jiaohe, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, στην κοιλάδα Yarnaz. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΠΑΝ


Η λεκάνη του Τουρπάν, μια περιοχή ανάμεσα την έρημο Τακλαμακάν και τα βουνά Τιαν Σαν (Ουράνια Βουνά), βρίσκεται 154 μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα από τα πιο θερμά μέρη της Κίνας και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη μέση της ερήμου, η γη της είναι εύφορη και παράγει βαμβάκι και σταφύλια. Η πλούσια αυτή βλάστηση στη μέση της ερήμου οφείλεται στα Καρέζ, ένα σύστημα υπόγειων αγωγών μήκους 2.500 χιλιομέτρων που μεταφέρουν το νερό από τα βουνά Τιαν Σαν χωρίς μηχανική ώθηση, μόνο με τη βαρύτητα. Στο Τουρπάν θα επισκεφθούμε τις σπηλιές Μπεζελίκ, οι ναοί των οποίων από τον 6ο έως τον 13ο αιώνα ήταν σημαντικά βουδιστικά κέντρα. Οι νωπογραφίες τους αποτελούν σπάνια παραδείγματα βουδιστικής τέχνης. Θα επισκεφθούμε επίσης την αρχαία πόλη Καοτσάνγκ και τη νεκρόπολή της, την Αστάνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΠΑΝ - ΛΙΟΥΓΙΟΥΑΝ - ΛΙΜΝΗ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ - ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο γρήγορο τραίνο με προορισμό το Λιουγιουάν. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε οδικώς για το όρος Μίνγκσα και τη Λίμνη της Ημισελήνου, που βρίσκεται στο σημείο συνάντησης της ερήμου με την όαση. Η λίμνη αυτή που τροφοδοτείται από πηγές, βρίσκεται ανάμεσα σε αμμόλοφους, απ΄ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της καταπράσινης όασης που περιβάλλεται από ένα ερημικό, χωρίς τέλος, τοπίο. Συνεχίζουμε για το Ντουνχουάνγκ, την πόλη που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ερήμου Τακλαμακάν και το όνομά της σημαίνει "η έρημος που δεν έχει επιστροφή". Ίσως δεν υπάρχει άλλη περιοχή πάνω στη γη, στην οποία επί αιώνες ο πολιτισμός να επηρεάστηκε τόσο πολύ από την οικονομία, όσο στους εμπορικούς δρόμους της Κεντρικής Ασίας και ιδιαίτερα στις πόλεις - οάσεις ανάμεσα στο Ντουνχουάνγκ και το Κασγκάρ. Οι μόνιμες διαμάχες των Κινέζων με τους βόρειους γείτονές τους, τους Χίουνγκ-νου, επέφεραν την επέκταση του Σινικού τείχους προς τα δυτικά και την ίδρυση ενός ισχυρού στρατιωτικού οχυρού, του Ντουνχουάνγκ, που σε σύντομο χρονικό διάστημα εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα. Για χίλια περίπου χρόνια η πόλη αυτή υπήρξε ο κινητήριος μοχλός του Κινεζικού δυτικού εμπορίου. Την εποχή της άνθισης του Δρόμου του Μεταξιού, το Ντουνχουάνγκ ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις της Ασίας. Για τους Κινέζους ήταν το άκρο του πολιτισμένου κόσμου. Βαδίζοντας κανείς σήμερα στα δρομάκια του με τα στενά σπίτια, είναι δύσκολο να αντιληφθεί το μέγεθος της παλιάς του αίγλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΟΓΚΑΟ - ΞΙΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε τις φημισμένες σπηλιές του Μογκάο, "τα σπήλαια με τα χίλια είδωλα του Βούδα". Το θέαμα είναι συγκλονιστικό: κάθετοι απότομοι βράχοι, μήκους 1.600 μέτρων και ύψους 3-4 ορόφων με εκατοντάδες τρύπες, που κάθε μια τους οδηγεί σε μια μικρή ή μεγάλη σπηλιά και που κάθε σπηλιά περιέχει ύψιστης τελειότητας τοιχογραφίες και αγάλματα – ένα εικονογραφημένο βιβλίο που παρουσιάζει την εξέλιξη της τέχνης στην Κεντρική Ασία και την Κίνα σε διάστημα 800 ετών, ένα ολόκληρο μουσείο με αριστουργήματα βουδιστικής τέχνης μέσα σε μια "κυψέλη" από ψαμμίτη. Οι σπηλιές αυτές ήταν χώροι διαλογισμού και τελετών της βουδιστικής πίστης. Οι δύο θρησκείες, ο βουδισμός και το Ισλάμ έφθασαν στην Κίνα από τον Δρόμο του Μεταξιού. Από τον τόπο γέννησής του στην Ινδία, ο βουδισμός διαδόθηκε στην περιοχή αυτή από ιεραποστόλους που ακολουθούσαν τα χνάρια των εμπόρων.
Σ΄ αυτή την κατά το πλείστον σήμερα μουσουλμανική περιοχή, κάποιοι σταθμοί καραβανιών έγιναν ακμαία βουδιστικά κέντρα. Από την κληρονομιά αυτής της εποχής τα σπήλαια του Ντουνχουάνγκ είναι αναμφίβολα τα πιο συγκλονιστικά, γιατί εκτός από το ότι αποτελούν έναν αρχαιολογικό θησαυρό, είναι και πόλος έλξης προσκυνητών. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Ξιάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ


Το Ξιάν είναι η πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινέζικου πολιτισμού, η πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της "Αυτοκρατορίας του Κέντρου" και μια από τις σημαντικότερες μητροπόλεις του αρχαίου κόσμου. Ο Δρόμος του Μεταξιού ξεκινούσε από εδώ και οι ξένοι πρέσβεις και έμποροι έφερναν μαζί τους θρησκείες και πολιτισμούς ξένους. Στην πόλη έχει διατηρηθεί μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσουλμανική κοινότητα έως τις μέρες μας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τα οποία εκτείνονται σε μήκος 16 χιλιομέτρων, το ιστορικό μουσείο καθώς και το βουδιστικό μοναστήρι με την 7όροφη Παγόδα της Μεγάλης Χήνας, το μόνο κτίσμα της δυναστείας των Τανγκ που σώζεται στην πόλη. Το βράδυ απολαύστε έναν περίπατο στο παρακείμενο θεματικό πάρκο της δυναστείας Τανγκ, μαζί με ένα πλήθος Κινέζων που συρρέει εκεί. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ - ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ

Το Ξιάν αποτέλεσε πρωτεύουσα ένδεκα δυναστειών. Σήμερα είναι ο σημαντικότερος προορισμός των επισκεπτών της Κίνας, αφού εδώ έγινε το 1974 μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, ίσως η σημαντικότερη του 20ου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ταφικό κτέρισμα της ανθρωπότητας. Αυτό το θαύμα θα επισκεφθούμε σήμερα, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό μνημείο: το Μουσείο των 6.000 πήλινων στρατιωτών σε φυσικό μέγεθος, που στέκουν φύλακες στο Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ Τι, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου 2.300 χρόνια, καθώς και το Μουσείο με τα μπρούντζινα άρματα. Μια μαρτυρία της δύναμης, της ανάπτυξης και της ακμής της χώρας κατά την περίοδο της ολιγόχρονης δυναστείας των Τσιν (221-206 π.Χ.). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, το Κουνμίνγκ, το πολιτικό, πολιτιστικό και επικοινωνιακό κέντρο της Νότιας Κίνας. Η "πόλη της αιώνιας Άνοιξης" έχει κλίμα ευχάριστο καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω του υψομέτρου της (1.900 m). Περιβάλλεται από μοναδικά τοπία και παρουσιάζει τεράστιο πολιτιστικό ενδιαφέρον, ενώ τα ανθισμένα πάρκα και οι κήποι της, τα εμπορικά κέντρα, τα φαρδιά πεζοδρόμια και οι ποδηλατοδρόμοι της, την κάνουν ευχάριστη στην περιήγηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ - ΤΖΙΝΓΚΟΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τζινγκόνγκ, πρωτεύουσα της περιφέρειας Ξισουανγκμπάνα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Γιουνάν. Η πόλη αυτή με τους δεντροφυτεμένους δρόμους είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της κοντινής πόλης Menghai, το οκταγωνικό περίπτερο στο χωριό Jinzhen, τον κήπο του τσαγιού στο όρος Ναννούο (Nannuo shan) και το χωριό Aini. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΙΝΓΚΟΝΓΚ - ΜΕΝΓΚΛΑ

Συνεχίζουμε σήμερα τη διαδρομή μας με επισκέψεις στο χωριό Ganlanba της εθνότητας των Ντάι, καθώς και στον Τροπικό Βοτανικό Κήπο στο Menglun (Xishuangbanna Tropical Botanical Garden), που καλύπτει περισσότερα από 1000 εκτάρια και περιλαμβάνει περίπου 13.000 είδη τροπικών φυτών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΝΓΚΛΑ - ΜΠΟΤΕΝ - ΛΟΥΑΝΓΚ ΝΑΜΤΑ (ΛΑΟΣ)

Πρωινή αναχώρηση για το Μπότεν, που βρίσκεται στα σύνορα της Κίνας με το Λάος. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις θα εισέλθουμε στο Λάος και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για την πόλη Λουάνγκ Νάμτα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΓΚ ΝΑΜΤΑ - ΜΠΑΝ ΤΣΑΛΕΟΥΝΣΟΥΚ - ΜΠΑΝ ΝΑΛΑΝ

Ξεκινάμε σήμερα τη διήμερη εξόρμησή μας στην περιοχή. Πρωινή αναχώρηση μέσω του Μπαν Τσαλεουνσούκ, που βρίσκεται στα νότια της Λουάνγκ Νάμτα, για μια θαυμάσια δασική διαδρομή στη σκιά αιωνόβιων δέντρων, με προορισμό το Μπαν Ναλάν. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της φυλής των Χμου. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του καταυλισμού μας. Διανυκτέρευση.

21η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝ ΝΑΛΑΝ - ΜΠΑΝ ΝΑΛΟΥΝ ΤΑΪ - ΜΠΑΝ ΝΑΜΚΟΪ - ΜΠΑΝ ΝΑΜΛΟΥΕ - ΛΟΥΑΝΓΚ ΝΑΜΤΑ


Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της εξόρμησής μας θα πορευτούμε παράλληλα με τον ρου του ποταμού - μια ακόμα υπέροχη διαδρομή μέσα από μονοπάτια με ψηλά δέντρα και μπαμπού, που φιλοξενούν πολλά είδη πουλιών. Επιστρέφουμε στη Λουάνγκ Νάμτα με αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

22η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΓΚ ΝΑΜΤΑ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ [ΤΑΪΛΑΝΔΗ]

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα του Λάος με την Ταϊλάνδη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε χωριά ορεινών φυλών και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής τους. Μετά τις διατυπώσεις θα συνεχίσουμε για το Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η "Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο" ή "Τρίγωνο του Οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η "Πύλη για τη Νότια Κίνα". Η πόλη ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με "εξωτική" αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

23η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής αγαθά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

24η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Νάμ (Μενάμ) και ονομάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλόνγκ), που τη διατέμνουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

25η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ


Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, τον Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 m2. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από την Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για τον Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

26η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ


Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την κοσμική μεγαλούπολη, που προσφέρει άπειρες επιλογές για βόλτες, αγορές και επισκέψεις.

27η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

28η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Με το μοναδικό αυτό πρόγραμμα θα γνωρίσουμε:

 • Σπάνιους τόπους της Κεντρικής Ασίας
 • Φυλές που διατηρούν αρχέγονες παραδόσεις
 • Γραφικά χωριά και δυσπρόσιτες πόλεις
 • Φημισμένες σπηλιές με είδωλα του Βούδα
 • Την πολύχρωμη κυριακάτικη αγορά του Κασγκάρ
 • Τοπία εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* ή τα καλύτερα που υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές (απλά καταλύματα)
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές με μικρά πούλμαν, με ειδικά αυτοκίνητα 4Χ4 και με τραίνο
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, εκδηλώσεις και διάφορες δραστηριότητες όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός οδηγός/ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 €
 • Φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά και δεν περιλαμβάνονται στους φόρους που πληρώνονται στην Αθήνα
 • Βίζες

       

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ VISA

 • Σε όποιον ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ολιγαρκείς και αποφασισμένους ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία σε ορισμένες περιοχές είναι απλά καταλύματα και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για συμβιβασμούς σε θέματα ποιοτικών απαιτήσεων.
 • Η φύση και οι συνθήκες του ταξιδιού απαιτούν καλή φυσική κατάσταση.
 • Οι οδικές διαδρομές είναι δύσκολες και οι πτήσεις εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, όποτε το πρόγραμμα τροποποιείται ανάλογα, ακόμα και με πιθανή παράλειψη κάποιων προορισμών.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
 • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
 • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
 • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Τουρκμενιστάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Κίνα, Λάος, Ταϊλάνδη
 • Το ταξίδι αυτό είναι πολύ δύσκολο στον σχεδιασμό του.
 • Έχει 5 διασυνοριακά χερσαία περάσματα
 • Ένα ταξίδι για συλλέκτες εμπειριών.

Χάρτης Ταξιδιού Αναζητώντας το ανεξερεύνητο μονοπάτι από την Αθήνα στη Μπανγκόκ | Ιούνιος - Οκτώβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info